Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√ďri√°si vesz√©lyben van az Egyes√ľlt √Āllamok?


N√©gy alapvet√Ķ ter√ľleten kell megoldani az Egyes√ľlt √Āllamok probl√©m√°it annak a sz√©les k√ľlpolitikai konszenzusnak az el√©r√©se √©rdek√©ben, melynek c√©lja, hogy az orsz√°g a 21. sz√°zad viszonyai k√∂z√∂tt is meg√Ķrizze vezet√Ķ szerep√©t a vil√°gban – √°ll√≠tja egy amerikai k√ľlpolitikai szak√©rt√Ķ. Kathleen H. Hicks szerint csak √≠gy lehet meg√°ll√≠tani az USA t√©rveszt√©s√©t.

V√≠zv√°laszt√≥hoz √©rkezett az amerikai k√ľlpolitika, mivel az orsz√°g egyszerre komoly p√©nz√ľgyi probl√©m√°kkal k√©nytelen szemben√©zni, politikailag megosztott, egy t√≠z √©ve tart√≥ katonai konfliktus is be√°rny√©kolja, √©s mindezt tet√Ķzi a l√°that√≥ t√©rveszt√©s a vil√°gban – olvashat√≥ Kathleen H. Hicks k√ľlpolitikai szak√©rt√Ķ tanulm√°ny√°ban. Ilyen k√∂rnyezetben kell az amerikai √©rdekeket sikeresen √©rv√©nyes√≠teni, s mik√©ntj√©r√Ķl mindenk√©ppen sz√©les k√∂r√Ľ konszenzusra van sz√ľks√©g – tette hozz√°.

A szak√©rt√Ķ eml√©keztetett arra, hogy a biztons√°gpolitika k√∂r√ľli megosztotts√°g egyebek k√∂z√∂tt a tervezett sz√≠riai beavatkoz√°s idej√©n v√°lt vil√°goss√°, hasonl√≥an a vietnami h√°bor√ļ idej√©n tapasztalt strat√©giai sodr√≥d√°shoz. √ögy l√°tja, a nemzetbiztons√°gi konszenzus megteremt√©se, mint amilyen a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ ut√°n jellemz√Ķ volt, az√©rt is sz√ľks√©ges, mivel az seg√≠t a sz√∂vets√©geseknek eligazodni, valamint megfelel√Ķ elrettent√Ķ er√Ķvel is b√≠r.
Négy feltétel

Hicks elemz√©s√©ben r√°mutatott arra, hogy a k√ľlpolitikai konszenzus csak n√©gy egym√°sba fon√≥d√≥ probl√©ma megold√°sa eset√©n teremthet√Ķ meg az Egyes√ľlt √Āllamokban. „Els√Ķ, hogy a bels√Ķ gondok megold√°s√°t – ilyen p√©ld√°ul az oktat√°si rendszer √©s az eg√©szs√©g√ľgy rendbet√©tele – kell a legfontosabb c√©lnak tekinteni a tengeren t√ļli kalandok helyett.” Ezt bizony√≠tja egy 2012-es felm√©r√©s is, miszerint a megk√©rdezettek 83 sz√°zal√©ka szerint kevesebb figyelmet kell ford√≠tani az orsz√°gon k√≠v√ľli gondokra.

M√°sodik probl√©ma, hogy a rendelkez√©sre √°ll√≥ er√Ķforr√°sok sz√Ľk√ľlnek, r√°ad√°sul a sz√∂vets√©gi k√∂lts√©gvet√©s egyre nagyobb h√°nyad√°t teszik ki a j√≥l√©ti juttat√°sok, √≠gy kevesebb p√©nz jut a v√©delemre, a diplom√°ci√°ra √©s a fejleszt√©sekre – v√©lekedik az elemz√Ķ. Hicks szerint nagy k√©rd√©s, hogy mit tesz az USA a j√∂v√Ķben: n√∂veli az ad√≥kat, esetleg cs√∂kkenti a j√≥l√©ti juttat√°sokat vagy pedig megv√°gja a katonai k√∂lts√©gvet√©st. A szakember erre a helyzetre Churchill cs√≠p√Ķs megjegyz√©s√©t tartja id√Ķszer√Ľnek: „Uraim kifogytunk a p√©nzb√Ķl, most kell gondolkozni.”
Ami a legfontosabb az Egyes√ľlt √Āllamoknak

„Meg kell tal√°lni a megfelel√Ķ egyens√ļlyt a mag√°n√©let √©s a biztons√°g k√∂z√∂tt.” A szakember √≠r√°s√°ban r√°mutat arra, hogy ez r√©g√≥ta h√ļz√≥d√≥ √ľgy, a bizalmatlans√°g folyamatosan n√Ķ az emberek √©s a korm√°ny k√∂z√∂tt, √≠gy meg kell tal√°lni a megfelel√Ķ megold√°st ezen a ter√ľleten, hogy a kabinet lehet√Ķs√©gei pontosan k√∂r√ľl legyenek hat√°rolva.

Hicks szerint mindezeken t√ļl a legfontosabb, hogy a demokrat√°k √©s a republik√°nusok k√∂z√∂tt l√©trej√∂jj√∂n a minim√°lis konszenzus arr√≥l, hogy mi is az Egyes√ľlt √Āllamok szerepe a vil√°gban. √ögy l√°tja, egyes k√©rd√©sekben min√©l jobban m√©ly√ľl a szakad√©k a rivaliz√°l√≥ politikai er√Ķk k√∂z√∂tt, ann√°l nagyobbak az ellent√©tek a nemzetbiztons√°gi k√©rd√©sek kapcs√°n is.
Nem a kulisszák mögött kell egyeztetni

K√©t √©vvel a k√∂vetkez√Ķ eln√∂kv√°laszt√°s el√Ķtt, 2014-ben alapvet√Ķ k√©rd√©sekr√Ķl kell p√°rbesz√©det folytatni a k√∂zv√©lem√©nynek. A szerz√Ķ ezek k√∂z√© sorolta, hogy vajon mik az Egyes√ľlt √Āllamok legf√Ķbb √©rdekei a vil√°gban, a bels√Ķ sz√ľks√©gletek √©s a k√ľls√Ķ viszonyok, hogyan rendezhet√Ķk √∂ssze, hogyan lehet a sz√∂vets√©gesekkel jobban egy√ľttm√Ľk√∂dni, √©rdemes-e beavatkozni a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ kontinenseken, vagy √©ppen folytatni az Al-Kaida elleni harcot.

„√Čppen ezek azok a felvet√©sek, amelyekben sz√©les k√∂r√Ľ nemzeti konszenzusra van sz√ľks√©g, √©s nem csak a washingtoni kulissz√°k m√∂g√∂tt kell meg√°llapodni, hanem k√∂zv√©lem√©ny bizonyos szint√Ľ beleegyez√©se is sz√ľks√©ges a k√∂vetend√Ķ strat√©gi√°r√≥l.” A c√©lok √©s az elvek koherens egyez√©se hozhat l√©tre olyan nemzetbiztons√°gi konszenzust, amely eset√©n az USA megtarthatja akt√≠v vezet√Ķ szerep√©t a vil√°gban, amit egy√©bk√©nt az amerikaiak is szeretn√©nek – z√°rul az elemz√©s.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | mindannyiunknak - 2013. november 18. 06:47:46
"egy tíz éve tartó katonai konfliktus is beárnyékolja"

Melyikre gondolhatott a szerz√Ķ?
- Afganiszt√°n?
- Pakiszt√°n?
- √Čszak Korea?
- Irak?
- Ir√°n?
- Haiti?
- Egyiptom?
- Líbia?
- Mali?
- Gr√ļzia?
- Szud√°n?

De tulajdonképpen hol nincs katonai konfliktusa?
#2 | Kore - 2013. november 18. 08:37:55
Erre utalhatott?
s_*_kukk

"Els√Ķ, hogy a bels√Ķ gondok megold√°s√°t - ilyen p√©ld√°ul az oktat√°si rendszer √©s az eg√©szs√©g√ľgy rendbet√©tele - kell a legfontosabb c√©lnak tekinteni a tengeren t√ļli kalandok helyett."
#3 | rozsola - 2013. november 18. 13:42:57
No , Kedves Felebarátaim eljött " az igazság pillanata "
Sokan √©rtetlen√ľl √°llnak a napokban napvil√°gra ker√ľlt inform√°ci√≥k , adatok , t√©nyek lek√∂zl√©se ut√°n. Sokan k√©rdezik , mi√©rt van ez ? Nos, ime a v√°lasz :

Az Egyes√ľlt √Āllamok moderniz√°lja nukle√°ris arzen√°lj√°t Eur√≥p√°ban

A legutóbbi STRATCOM tárgyaláson Chuck Hagel amerikai biztos elégedetlenségét fejezte ki az amerikai nukleáris arzenál állapotával kapcsolatban.
2012-ben sz√©tbontott√°k az utols√≥ B-53 atombomb√°t amelyet m√©g 1962-ben gy√°rtottak a Texas √°llambeli Amarillo nukle√°ris k√∂zpontban. Az Eur√≥p√°ba is telep√≠tett B-53 volt az USA leger√Ķsebb atombomb√°ja a maga 9 Megatonna erej√©vel . Ebb√Ķl a 4,2 tonna s√ļly√ļ bomb√°b√≥l √∂sszesen 340 darabot gy√°rtottak le. Egy B-53 k√©pes ak√°r 780 n√©gyzetkilom√©ter ter√ľlet lepusztit√°s√°ra.
http://i2.cdn.tur....photo.jpg
2013 augusztus 14-25-én a Nevadai Tonopah gyakorlótéren két helikopter ledobott egy-egy B-61 M12 bombát tesztelési célból. Bár a teszt sikeresnek bizonyult mégsem megnyugtató mert a bombák nem voltak nukeáris töltettel felszerelve , a célzóberendezés jól vizsgázott de a nukleáris robbantás nincs tesztelve.
A B-61 bomba t√∂bb mint 30 √©ves technol√≥gi√°val k√©sz√ľlt kb 400 p√©ld√°nysz√°mban lelhet√Ķ fel a vil√°gban b√°r 1968 √≥ta kb 3150 darabot gy√°rtottak amelyb√Ķl 2002-ben m√©g kb 1200 volt meg. A B-61 s√ļlya 320 kg √©s nukle√°ris ereje 0,3 √©s 360 kilotonna k√∂z√∂tt v√°ltozik. A moderniz√°lt B-61 √∂t verzi√≥ban l√©tezik ( M3 , M4 , M7 , M10 √©s M11 ) jelenleg folyik az M12 tesztel√©se. A B-61 hord√°s√°ra k√©pes : B-1 Lancer , B-2 Spirit , B-52 Stratofortress bomb√°z√≥g√©pek √©s F15 , F16 √©s F18 vad√°szg√©pek. Az √ļj F22 vad√°szg√©pbe nem f√©r be a B-61
A Pentagon tervbe vette a kb 10 milli√°rd doll√°rba ker√ľl√Ķ projektet amely sor√°n kb 650 darab B-83 atombomb√°t kiv√°nnak megsemmisiteni. A B-83 s√ļlya 2 tonna , ereje kb 1,2 Megatonna . M√©rete miatt csak a B-2 √©s B-52 bomb√°z√≥k alkalmasak sz√°ll√≠t√°s√°ra.
B√°r 1987 december 8-√°n az USA √©s a Szovjetuni√≥ meg√°llapodtak az √∂sszes amerikai atombomba elsz√°ll√≠t√°s√°r√≥l Eur√≥pa ter√ľlet√©r√Ķl , m√©g mindig maradt kb 61 darab B-61 bomba Eur√≥pa 5 orsz√°g√°ban. Nagyon val√≥sz√≠n√Ľ , hogy a B-61 bomb√°k moderniz√°l√°sa ut√°n vissza fognak ker√ľlni az eur√≥pai b√°zisokra. Vannak olyan hangok amelyek szerint az √©p√≠tend√Ķ Deveslu -beli √°llom√°son is lehet ak√°r 10-15 B-61 M12. Ebben az esetben Oroszorsz√°gnak komoly ellenl√©p√©sket kell tennie.
Nagyj√°b√≥l az a helyzet , hogy √Āmerika moderniz√°lni k√©nyszer√ľl. El√Ķsz√∂r " hazaviszik " a cuccot , ell√°tj√°k mindenf√©le modern k√ľty√ľvel majd visszahozz√°k. ( Itt k√ľl√∂nb√∂z√Ķ √°lc√°z√≥ berendez√©sket √©s mindenf√©le zavarkelt√Ķ , f√©lrevezet√Ķ jeleket lead√≥ cuccr√≥l van sz√≥ )
T√©ved√©sket elker√ľlend√Ķ itt nem holmi 2. vil√°gh√°bor√ļs dologra kell gondolni. A B-61 " bomba " val√≥j√°ban egy nukle√°ris robban√≥fejekkel ell√°tott szerkezet amely rak√©t√°kba van be√©p√≠tve.
A fejlett orosz felder√≠t√Ķtechnika m√°r k√©pes beazonos√≠tani szinte m√©terre pontosan az amerikai B-61 helyzeteit , ez√©rt nagy gond a Glonass t√©rnyer√©se az USA-ban. Mivel az amerikai rak√©tatechnika igencsak le van maradva az oroszokhoz k√©pest √©s a modern orosz m√Ľszerek pedig j√°tszi k√∂nnyeds√©ggel azonos√≠tj√°k a nukle√°ris t√∂lteteket nem okoz gondot a semleges√≠t√©s√ľk. Ebb√Ķl kifoly√≥lag az USA elvesztette nukle√°ris erej√©t. Mindaddig am√≠g folyik a moderniz√°l√°s , a Pentagonnak nincs komoly elrettent√Ķ fegyver a kez√©ben. Valamit m√©gis tenni kell alapon nem marad m√°s mint h√°bor√ļs konfliktusokat gener√°lni Eur√≥p√°ban √©s a K√∂zel-Keleten. B√°r az USA hivatalosan nem hajland√≥ megt√°madni Ir√°nt , t√°mogatja a Szaud-Ar√°biai √©s Izraeli t√∂rekv√©seket amelyt√Ķl rem√©li , hogy lek√∂ti majd Moszkva figyelm√©t. Szint√©n hasonl√≥ helyzetet alak√≠tottak ki Koszov√≥ban √©s ez√©rt van az Ukrajnai boh√≥ckod√°s. K√©nyszerhelyzetben l√©v√©n l√°tsz√≥lag mindenben engednek az oroszoknak mert a jelenlegi helyzetben nincs olyan er√Ķ amely k√©pes lenne Eur√≥p√°t megv√©deni az orosz inv√°zi√≥t√≥l. B√°r m√©g van B-61 eur√≥p√°ban , ez ink√°bb √°tok mint √°ld√°s az eur√≥pai orsz√°goknak. Ha Eur√≥p√°t elveszti , az USA √∂sszeroppan mert akkor m√°r csak egy arcvolnal marad a Csendes-Oce√°n ahol az egyre izmosod√≥ K√≠na is jelen van.
Az orosz-ukrán " gázcirkusz " egy nagy akcióterv része. Ukrajna valóban tartozik Oroszországnak a leszállított gázmennyiség árával de egy kis " bohózat " eljátszásáért cserébe az adóságot " leírják ". Korábban is volt példa ilyen " gyakorlatra ". Amennyiben az EU országai nem hajlandóak garantálni az amerikai atomtöltetek minden egyes darabjának elszállítását és a modernizált töltetek
visszatelep√≠t√©s√©nek ellent√°llni akkor √©letbe l√©p a " Szib√©ria T√©l " nev√Ľ hadm√Ľvelet m√°sodik √©s tov√°bbi pontja.
Ez√©rt nem meglep√Ķ a V4 orsz√°gok √∂sszeborul√°sa amelyhez csatlakozik Rom√°nia is. Mindent megpr√≥b√°lnak , hogy el√©rjenek valamit. A t√©t nem kicsi mert hatalmas √°rat kell fizetni Oroszorsz√°g f√©kentart√°s√°hoz.
#4 | rozsola - 2013. november 18. 22:47:31
Azt m√©g elfgadom , hogy el√Ķsz√∂r megk√©rdezitek a rabbit mit is v√°laszoljatok , de adjatok n√©mi √©letjelet. M√©g t√ļls√°gosan korai reszelni a v√©n√°kat. Lesz ett√Ķl m√©g sokkal nagyobb sokk is.
Az ir√°ni atomprogram val√≥ban vesz√©lyes Izr√°el sz√°m√°ra mivel ha igazak a h√≠resztel√©sek az ir√°niak √∂sszedolgoznak az oroszokkal. B√°r kor√°bban √©ppen √Āmerika volt az aki elinditotta szint√©n kis√©rleti jelleggel m√°ra megv√°ltozott a helyzet. √Āll√≠t√≥lag az ir√°ni tesztek egy teljesen √ļj technikai megold√°sok el√Ķfut√°rjai. Mivel √Āmerika kiss√© le van maradva Izr√°elnek nagyon f√°j a foga a " jobb cuccra ". Szaud-Ar√°bia szint√©n saj√°t atomarzen√°lr√≥l √°lmodozik mivel az √°merikai t√∂ltetek nem igaz√°n felelnek meg az √ļj elv√°r√°soknak.
#5 | keepfargo - 2013. november 19. 18:59:04
Az USA erkolcsileg lett nulla a sok orszagot-vilagot athatolo hazugsag miatt. Ebbol mar ok talan sohasem es a vilag tobbi reszei is nehezen fognak kimaszni, ha egyaltalan sikerul.
A paradigma-valtast eleg kevesen es eleg ritkan emlegetik, ma is minden vezeto gazdasagban es hadaszatban gondolkodik, lasd rozsola fenti hsz.-eit is.
Az amerikai aalom; a fogyasztas altal elert boldogsag illuzioja, osszeomloban van. Lassan rajonnek, hogy sem egeszseget, sem szeretetet vagy normalis egyuttelesi formakat nem lehet penzert megvasarolni. Vilaghatalom, mint ilyen, nem letezik, csak vilag-csendorseg, vilagot atfogo kiszipolyozas - kereskedelem fedonevvel.
Ha befelee probalnanak rendet teremteni, a hegemonia feladasaval, meeg lehetne valami eselyuk, de nem ezt teszik. Ma is a vezeto szerepuk megtartasarol almodnak, amikor mar csak a vak nem latja, hogy mesterseges legzessel (dollarmilliok esz nelkuli nyomasaval) tartjak eletben a beteget, es a vezeto szerep mar regen nincs meg.


Az alapveto eletstilusuk termeszetellenes: a mindent nyeresegvagybol elkovetes beidegzodese, amitol nem lehet szabadulni.
Az egesz USA egy hatalmas illuzio lett, csak az iranyito bunszovetkezet konkret, minden mas allando valtozasban es ujraertekelesben zajlik. Amig a bunszovetkezet megvan, az orszag nem fog kimaszni a neki asott verembol. Eddig is csak ugy elhettek magasabb eletszinvonalon, hogy kizsigereltek mindenkit, akivel kapcsolatba kerultek, Latin-Amerikatol Azsiaig, Alaszkatol a Tuzfoldig, Kozel-Kelettol Tavol-Keletig. Onellato gazdalkodasra keptelenek leven, ha kulfoldi piacaik, gyarmataik, es befolyasi ovezeteik nem tarthatok fenn, szeteses, polgarhaboru es hatalmas pusztitas var rajuk.
Vagy ki tudjak takaritani verszivoikat, es rendbeteszik amit meg lehet, vagy Igor Panarin joslata valik valora. (ld. Google)

Jo kis figyelmezteto lesz ez az Orosz Birodalom es a Kinai Birodalom szamara is: csak eroszakkal tarthatok egybe ekkora egysegek, mert a Termeszet nem ezek letrehozasat es mesterseges fenntartasat sugallja. Nem ala-es folerendelest, hanem egymas melle rendelest, nem fuggoseget, hanem kis egysegek fuggetlen egymas mellett eleset. Vagy megvalositja ezt az emberiseg, vagy halomra bombazza egymast. Mas alternativa nem nagyon mutatkozik - szerintem.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.