Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A magyar devizás ügyét decemberben tárgyalja az Európai Bíróság


Lépésröl-lépésre. Én drukkolok neki

A Magyar Nemzet információja szerint az Európai Bíróság december 5-én tárgyalja az idehaza nagy port felvert Kásler-ügyet. Lehóczki Balázs, az uniós ítélkezõ fórum sajtóosztályának magyar esetekkel foglalkozó munkatársa a lapnak elmondta, hogy december 5-re tûzték ki a tárgyalást.

Az európai eljárás elõzménye, hogy Kásler Árpád és feleség tavaly jogerõsen pert nyert a Szegedi Ítélõtáblán devizahitel ügyben, a hitelt nyújtó bank a döntés felülvizsgálatát kérte a Kúriától. A hazai fórum ekkor kérte Luxembourg segítségét, és egyben indítványozta, hogy a széles körû társadalmi érintettség miatt az Európai Bíróság soron kívül foglaljon állást a feltett kérdésekben, az EU bírósága a gyorsítást nem vállalta, így elkezdõdött a szokásos írásbeli elõkészítés.

Kásler és felesége azt kifogásolta, hogy devizahitelüknél az OTP a kezelési költséget devizában állapította meg, és terhelte rájuk. Másrészt azt, hogy amikor a hitelt törlesztik, akkor a törlesztõrészlet forint összegét az OTP az általa alkalmazott devizaeladási árfolyamán határozza meg, miközben a kölcsön folyósításakor a bank a vételi árfolyamon állapította meg a kölcsön összegét.

Kásler a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke, az egyik szószólója a devizahiteles tüntetéseknek. Augusztusban egy ülõsztrájk alatt õrizetbe vették.

A Népszabadság szerint egyébként kerekasztal-konzultációt kezdeményez Navracsics Tibor igazságügyi miniszter a devizahiteles probléma jogi megoldása érdekében. A lap információja szerint a miniszterelnök-helyettestõl a jövõ hét elsõ felében történõ egyeztetésre Darák Péter, a Kúria elnöke, Polt Péter legfõbb ügyész, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, valamint Székely László alapjogi biztos kapott meghívást.

A lap írásában emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány elvárása, hogy a Kúria hozzon jogegységi döntést a devizahiteles szerzõdéseket érintõ ügyekben.

Hozzszlsok


#11 | Perje - 2013. november 19. 21:21:42
Én is támogatom Árpi devizás ügyét. Õ rengeteget fáradt vele. Nem kis dolog elvinni az Európai bíróság elé vinni egy esetet. Adja Isten, hogy sikerüljön neki!
#12 | GERRY - 2013. november 20. 00:08:10
kontroll88 - az a baj, hogy meg sem érted mit és miröl írok...

A saját gondolataid kötelékében vergödsz.
#13 | spartakusz - 2013. november 20. 02:35:39
Szevasztok!

Ha segíteni nem tudok akkor ne ártsak se szóval se írással se tettel - õszintén én is drukkolok neki - magam módján meg segítem azokat a törekvéseket - melyek a bûnözöl összefogdosásában merül ki!
spari...

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.