Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Pénzt kaptak a 2006-os tüntetõk a volt fõkapitány-helyettes szerint


Pénzt kaptak a tüntetõk 2006-ban - mondta az atv.hu szerint a bíróságon Lapid Lajos, a budapesti rendõrfõkapitány akkori helyettese. Szerinte az alaptarifa 5 ezer forint volt, de a rendbontók akár 100 ezer forintot is kaphattak, bár ezt nem tudja bizonyítani.

Tanúként érkezett a bíróságra Lapid Lajos, a budapesti rendõrfõkapitány volt közbiztonsági helyettese, aki nem járult hozzá, hogy vallomását rögzítsék, és az arcát sem mutathatták a kamerák - közölte az atv.hu.

Arról beszélt, hogy felkészületlenül érte a rendõrséget a Kossuth téri tüntetés, és az MTV-székház ostroma is. A Kossuth téri tüntetést szerinte nem akarták feloszlatni, erre valószínûleg nem is lettek volna képesek.

Lapid szerint a tüntetõk pénzt kaptak valakiktõl. Bár ezt bizonyítani nem tudja, az akkoriban a tüntetéseket biztosító kollégáitól, és civilektõl ezek az információk jutottak el hozzá. Azt mondta, egy tüntetõ ötezer forintot kapott, de ha a kordont is rázta, akkor 10 ezer volt a tarifa, a képeken látható kemény mag pedig 100 ezer forintot is kereshetett.

„ArrĂłl is informáciĂł volt, hogy KanadábĂłl utalták a pĂ©nzt. Ugyanakkor sĂ©relmeztem, hogy ezeket az informáciĂłkat senki nem ellenõrizte, mert az volt a vĂ©lemĂ©nyem, hogy ha elzárják a pĂ©nzcsapot, akkor meg is szĂ»nhettek volna az ilyenfajta cselekedetek”- idĂ©zte a bĂ­rĂł Lapid Lajos vallomását.

A volt fõkapitány-helyettes szerint állítólag a Kossuth tér kiürítésekor egy páncélszekrényt is találtak a tüntetõknél, amiben több százezer forint volt. Lapid egyébként többször ellentmondásba keveredett a korábbi vallomásaival.

Lapid Lajos arrĂłl is beszĂ©lt, hogy GergĂ©nyi PĂ©ter mindvĂ©gig a Kossuth tĂ©ren volt, egy Ăşgynevezett mobil vezetĂ©si pontnál, ami egy mikrobuszt jelentett – innen irányĂ­tották a rendõröket. GergĂ©nyi PĂ©ter korábban azt vallotta, hogy nem járt a helyszĂ­nen, Ă©s egyĂ©bkĂ©nt is alig emlĂ©kszik az akkori esemĂ©nyekre.
Link

Hozzászólások


#1 | Vizilo - 2013. november 20. 12:36:31
Magyar szinhaz nem lesz ebböl semmi ugyan mar "Magyar Nagycirkusz " kel valami latvanyossag .

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.