Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ez√©rt van sz√ľks√©g√ľnk zsid√≥ gy√≠kemberekre


Ezen s√≠rni kell! M√©ghogy b√©kaemberek a g√°ton, meg zsid√≥k √©s a k√©m-tr√©l...eh! Ezenke teljesen elment a j√≥zan zsid√≥ esz√ľk.
Nem lehet nem √©szrevenni, a magyar politik√°t √©s k√∂zbesz√©det ellept√©k az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek. A parlamentben Bilderberg-csoportoznak, chemtraileznek, Magyarorsz√°g elleni misztikus nemzetk√∂zi konspir√°ci√≥kr√≥l besz√©lnek, a t√©v√©ben a legv√°ltozatosabb √©s leg√Ķr√ľltebb √∂sszeesk√ľv√©seket adja el√Ķ t√©nyk√©nt egy l√°that√≥an zavart figura, aki azt√°n √°llami kit√ľntet√©st kap. Norm√°lis ez? Krek√≥ P√©ter szoci√°lpszichol√≥gus, politol√≥gus, a Political Capital igazgat√≥ja az ELTE-n oktat politikai pszichol√≥gi√°t, √©s az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek pszichol√≥gi√°j√°nak egyik vezet√Ķ kutat√≥ja Magyarorsz√°gon – az √Ķ seg√≠ts√©g√©vel pr√≥b√°ltunk ut√°naj√°rni, mi lehet ennek h√°tter√©ben.


Val√≥j√°ban mi az, hogy √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let?

Azt a defin√≠ci√≥t szoktuk haszn√°lni, hogy azzal kapcsolatos hiedelem vagy elk√©pzel√©s, hogy a saj√°t k√∂z√∂ss√©gem ellen t√∂bb szerepl√Ķ valamilyen titkos, rosszindulat√ļ egy√ľttm√Ľk√∂d√©st tervez vagy hajt v√©gre. Ez el√©g t√°g defin√≠ci√≥, ebbe mindenf√©le te√≥ria belef√©r, s√Ķt megengedi azt is, hogy az ak√°r igaz is lehet. Ezen bel√ľl mi azokat szoktuk kutatni, amelyek viszonylag elterjedtek, √©s valamilyen szempontb√≥l t√°rsadalmi vesz√©lyt hordoznak.

Társadalmi veszélyt?

P√©ld√°ul a Cion b√∂lcseinek jegyz√Ķk√∂nyve, ami egy nagyon n√©pszer√Ľ √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let, t√∂bb kutat√≥ szerint nagyban hozz√°j√°rult a holokauszt ideol√≥giai megalapoz√°s√°hoz. Egy sor olyan elm√©let van, amelyek egy konkr√©t etnikai csoportot tesznek meg valamilyen negat√≠v jelens√©g egyetlen okak√©nt. Ebb√Ķl m√°r cselekv√©s k√∂vetkezhet, itt a t√°rsadalmi vesz√©ly k√∂nnyen felismerhet√Ķ.

Magyarorsz√°gon p√©ld√°ul az antiszemita √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek nagyon virulensek, a t√∂rt√©nelemben is komoly szerep√ľk volt, √©s ezek √ļjra √©s √ļjra aktualiz√°l√≥dnak √©s el√Ķj√∂nnek. Ezek a te√≥ri√°k a felel√Ķss√©g eltol√°s√°t szolg√°lj√°k, teh√°t hogy semmilyen v√°ls√°g√©rt, rossz politikai d√∂nt√©s√©rt, folyamat√©rt nem a korm√°ny √©s a nemzet felel√Ķs, hanem mindig lehet tal√°lni k√≠v√ľl-bel√ľl √∂sszeesk√ľv√Ķket, akik ezt el√Ķid√©zik. Ezek az elm√©letek egy z√°rtabb, sok szempontb√≥l arrog√°nsabb politikai k√∂z√∂ss√©g meger√Ķs√∂d√©s√©hez vezetnek.

De p√©ld√°ul az olyan elm√©letek, amelyek mondjuk az X-akt√°kban k√∂sz√∂nnek vissza, a f√∂ld√∂nk√≠v√ľliekkel kooper√°l√≥ korm√°nyokkal, nem k√ľl√∂n√∂sebben √°rtalmasak. A Kennedy-gyilkoss√°ggal, de m√©g a szeptember 11-i terrort√°mad√°ssal kapcsolatos elm√©letek egy r√©sz√©r√Ķl is elmondhat√≥, hogy megjelenik benn√ľk egyfajta civil √∂ntudat, ami azt a k√©rd√©st teszi fel, hogy minden esetben hihet√ľnk-e a hatalomnak √©s a hivatalos inform√°ci√≥forr√°soknak.
gyikemberbarat
Etele csodálatos alkotásaFotó: Index

A demokr√°ci√°ban a politikai int√©zm√©nyekkel, vezet√Ķkkel szembeni alapvet√Ķ bizalom teszi lehet√Ķv√© a rendszer m√Ľk√∂d√©s√©t. Viszont a civil szf√©ra r√©sz√©r√Ķl egyfajta bizalmatlans√°g sz√ľks√©ges, a hatalommegoszt√°snak, a sajt√≥nak, az emberi jogi, civil szervezeteknek r√©szben ez a szerepe, a hatalom ellen√Ķrz√©se. Int√©zm√©nyesen ki kell fejezni√ľk a hatalommal szembeni bizalmatlans√°got. Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek egy r√©sze kifejez egy ilyen √°llampolg√°ri aktivit√°st, ami egy tudatosan meg√©lt demokratikus gondolkod√°sm√≥dhoz kapcsol√≥dik. De a konspir√°ci√≥s te√≥ri√°k jelent√Ķs r√©sze ink√°bb rombol√≥an hat a demokratikus int√©zm√©nyrendszerre.

Mi√©rt lepte el a politik√°t Magyarorsz√°gon az elm√ļlt egy-k√©t √©vben hirtelen az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek hull√°ma?

Szerintem ez kor√°bban is er√Ķsen jelen volt a magyar politik√°ban. A rendszerv√°lt√°s idej√©n, ahogy a komoly t√°rsadalmi v√°ltoz√°sok id√Ķszak√°ban √°ltal√°ban, nagyon sok ilyen elm√©let volt, √©s ezek m√°ig hatnak. Ott van p√©ld√°ul a r√≥zsadombi paktum t√∂rt√©nete. Azok az elm√©letek, amelyek sz√©les k√∂rben elterjedtek, mindig rezon√°lnak egy, a t√°rsadalomban er√Ķs alap√©lm√©nnyel. N√°lunk p√©ld√°ul az uf√≥kkal, gy√≠kemberekkel kapcsolatos te√≥ri√°kat nem lehetne sz√©les k√∂rben elterjeszteni √ļgy, hogy komolyan is vegy√©k √Ķket, mert egyszer√Ľen nincs meg az a t√∂rt√©nelmi kontextusa, el√Ķzm√©nye, ami ezt megalapozn√°. Az Egyes√ľlt √Āllamokban viszont van, √©s ott ezek az elm√©letek igen elterjedtek.

K√∂nnyen el tud terjedni viszont a szabads√°gharcos-gyarmatos√≠t√≥s √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let, ami arr√≥l sz√≥l, hogy vannak k√ľls√Ķ hatalmak, amelyek el akarj√°k venni az orsz√°g szuverenit√°s√°t. Ha visszatekint√ľnk a magyar t√∂rt√©nelemben, ez nem egy teljesen val√≥s√°gt√≥l elrugaszkodott √©lm√©ny, voltak itt t√∂r√∂k√∂k, Habsburgok, n√©metek, oroszok – van egy ilyen alap√©lm√©ny√ľnk, hogy a magyarok szuverenit√°s√°t k√ľls√Ķ-bels√Ķ er√Ķk vesz√©lyeztetik. √Čs ezzel szemben nem lehet nagyon m√°st csin√°lni, mint fell√°zadni a hatalmak ellen, akik a gyarmatos√≠t√°sra t√∂rnek. Nem v√©letlen, hogy szinte minden magyar h√Ķs szabads√°gharcos volt. Ha megn√©zz√ľk, ez a nagyon egyszer√Ľ alapk√©plet vonul v√©gig az eg√©sz jobboldali √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©leti gondolkod√°sm√≥don a rendszerv√°lt√°s √≥ta. Amiket ma l√°tunk a Jobbik, illetve a Fidesz ideol√≥gi√°j√°ban, ennek a logikus meghosszabb√≠t√°sai. Viszont arra is van p√©lda, hogy egy nyugaton divatos elm√©let n√°lunk is elterjed, mint p√©ld√°ul a m√©rgez√Ķ anyagokat sz√≥r√≥ rep√ľl√Ķkr√Ķl sz√≥l√≥ chemtrail-te√≥ria, ami a parlamentben is t√©ma volt.

Ezek szerint min√©l ink√°bb jobboldali valaki, ann√°l fog√©konyabb az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekre?

Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek nagyon sz√©les k√∂rben elterjedtek, √©s van r√°juk fog√©konys√°g a politikai baloldalon is. De amikor az √°tfog√≥ √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©leti vil√°gk√©pet vizsg√°ltuk, azt tal√°ltuk, hogy a jobboldali p√°rtokn√°l √©s k√ľl√∂n√∂sen a Jobbikn√°l ez sokkal jellemz√Ķbb.

Mi√©rt van sz√ľks√©ge az embernek arra hogy ilyen, alapvet√Ķen irracion√°lis dolgokban higgyen?

Van n√©mi hasonl√≥s√°g a vall√°sos gondolkod√°s √©s a konspir√°ci√≥kba vetett hit k√∂z√∂tt. Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let sok esetben vall√°sp√≥tl√©k abb√≥l a szempontb√≥l, hogy √°tfog√≥ magyar√°zatot ny√ļjt a vil√°g esem√©nyeire, fels√Ķbb hatalmak l√©tez√©s√©t felt√©telezi, √©s meglehet√Ķsen dogmatikus gondolkod√°sm√≥dhoz is vezethet.

Csakhogy a vall√°s √°ltal√°ban megnyugtat√≥ v√°laszokat ad, m√≠g az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek √©pp ellenkez√Ķleg, nagyon nyugtalan√≠t√≥akat.

Val√≥ban, Richard Hofstadter ezt √ļgy fogalmazta meg a hatvanas √©vekben az amerikai √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekr√Ķl √≠rt munk√°j√°ban, hogy a politikai paranoid k√©tszer szenved: egyr√©szt, mint mindenki m√°s is, a t√∂rt√©nelemt√Ķl √©s annak val√≥s esem√©nyekt√Ķl, illetve a saj√°t fant√°zi√°j√°t√≥l is.

Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let azonban a vall√°shoz hasonl√≥an a szorong√°scs√∂kkent√©s eszk√∂ze is. K√ľl√∂n√∂sen amikor egy √ļj, szokatlan, megmagyar√°zhatatlan negat√≠v jelens√©ggel tal√°lkozunk, ami √©rzelmi felfokozotts√°ghoz vezet: ilyenek a v√°ls√°gok, a mer√©nyletek, a trag√©di√°k. M√©g mindig jobb az ismer√Ķs ellens√©g, mint az ismeretlen, kisz√°m√≠thatatlan, kaotikus, absztrakt ok, ami egy√°ltal√°n nem k√©nyelmes pszichol√≥giailag. Ha van egy megszem√©lyes√≠thet√Ķ csoport, amit felel√Ķss√© lehet tenni a t√∂rt√©ntek√©rt, az visszaadja a kontroll ill√ļzi√≥j√°t. Ismerni √©s megnevezni valamit az els√Ķ l√©p√©s annak ir√°ny√°ba, hogy meg tudjunk vele k√ľzdeni.

Vegy√ľk p√©ld√°nak a p√©nz√ľgyi v√°ls√°got. A n√©pszer√Ľ √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let szerint ez egy sz√°nd√©kos, tudatos folyamat volt, aminek sor√°n a bankok illetve az azokat ir√°ny√≠t√≥ zsid√≥k orsz√°gokat akartak gyarmati sorba tasz√≠tani, a bankrendszer befoly√°s√°t n√∂velni, egy kidolgozott terv ment√©n. Persze, ez egy nyomaszt√≥, szorong√°st kelt√Ķ helyzetnek t√Ľnik, de n√©zz√ľk meg, hogy milyen szorongat√≥ √©s kellemetlen a hivatalos magyar√°zat. Eszerint van egy rendszerszint√Ľ hiba: a bankok t√ļl sokat hiteleztek, rosszul m√©rt√©k fel a kock√°zatokat; a hitelesek t√ļl mer√©szen vettek fel k√∂lcs√∂nt; a korm√°nyok nem szab√°lyozt√°k j√≥l az eg√©sz ter√ľletet; a hitelmin√Ķs√≠t√Ķ int√©zetek pedig ben√©zt√©k a kock√°zatokat. Ez nagyj√°b√≥l a hivatalos magyar√°zat, itt a felel√Ķss√©g sz√©tter√ľl, elv√©sz. A szisztematikus hiba arr√≥l sz√≥l, hogy nincsen egy√©rtelm√Ľ v√°lasz arra a k√©rd√©sre, hogy ki a hib√°s. √ćgy a megold√°s is egy olyan absztrakt, t√°voli univerzumba ker√ľl, ami m√°r nem kezelhet√Ķ a h√©tk√∂znapi szinten. Az, hogy ilyenkor legyen k√©zzel foghat√≥, megszem√©lyes√≠thet√Ķ felel√Ķs, aminek arcot lehet adni, az az √ļgynevezett szimbolikus megk√ľzd√©sben, a szorong√°s cs√∂kkent√©s√©ben fontos szerepet j√°tszik.

A m√°sik ok, hogy a csoport sz√°m√°ra v√©delmet ad az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let. Ezek a te√≥ri√°k √°ltal√°ban er√Ķs csoportidentit√°ssal kapcsol√≥dnak √∂ssze, √©s a kollekt√≠v √∂n√©rt√©kel√©s er√Ķs√≠t√©s√©t szolg√°lj√°k. Ebben hasonl√≥ak a paranoi√°hoz, b√°r nem szerencs√©s √∂sszemosni a kett√Ķt, mert az egyik egy√©ni pszichopatol√≥gia, a m√°sik pedig t√°rsadalmi jelens√©g. De van n√©mi hasonl√≥s√°g a patol√≥gi√°s gondolkod√°s √©s az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekbe vetett hit k√∂z√∂tt. A paranoia el√Ķnye, hogy a paranoid ember azt √©rezheti, hogy a √Ķ a vil√°gon a legfontosabb. Mindenki √Ķt akarja megfigyelni, mindenki ellene t√∂r, mert √Ķ annyira fontos, mint senki m√°s a vil√°gon. Ez a val√≥s√°g nagyon s√ļlyos torz√≠t√°sa √°r√°n ugyan, de k√©pes er√Ķs√≠teni az √∂n√©rt√©kel√©st. Ugyanez a helyzet az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekkel csoportszinten: az √ľld√∂ztet√©snek, az √°ldozati identit√°snak az az el√Ķnye, hogy k√ľldet√©studattal √©s fontoss√°g√©rz√©ssel ruh√°zza fel a csoportot.

Harmadszor pedig minden konspir√°ci√≥s te√≥ri√°knak az a logik√°ja, hogy l√©tez√Ķ fenyeget√©seket nagy√≠t fel extr√©m m√≥don, vagy nem l√©tez√Ķ fenyeget√©seket is l√©tez√Ķnek l√°ttat. Ennek lehet evol√ļci√≥s el√Ķnye, mivel olyan felfokozott √≥vatoss√°ghoz vezethet, ami a t√ļl√©l√©si es√©lyt n√∂veli: jobb f√©lni, mint megijedni. √Čs persze van olyan helyzet, amikor t√©nyleges fenyeget√©sekkel kell szemben√©zni.

Mennyien hisznek ezekben az elméletekben?

Nemzetk√∂zi, reprezentat√≠v mint√°kon v√©gzett kutat√°sok azt mutatj√°k, hogy egyes √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekkel ak√°r a t√∂bbs√©g is egyet√©rthet. A gazdas√°gi v√°ls√°g tudatos kirobbant√°s√°nak elm√©let√©vel Magyarorsz√°gon 2009-ben a lakoss√°g fele egyet√©rtett, √©s √ļgy √°ltal√°ban legal√°bb a t√°rsadalom egyharmada jelent√Ķsen hisz ezekben az elm√©letekben. Egy t√∂bb muszlim orsz√°gra kiterjed√Ķ 2004-es kutat√°s szerint a lakoss√°g 80 sz√°zal√©ka egyet√©rtett azzal a te√≥ri√°val, hogy a szeptember 11-i terrort√°mad√°st Amerika √©s Izrael szervezte titokban. Persze itt nagyon er√Ķs a felel√Ķss√©g √°th√°r√≠t√°s√°nak szerepe. Amerikai vizsg√°latok azt mutatj√°k, hogy volt olyan id√Ķszak, amikor a lakoss√°g 40 sz√°zal√©ka gondolta azt, hogy 9/11-es mer√©nyletben volt valamilyen szerepe az amerikai korm√°nynak. A Diana hal√°l√°val kapcsolatos te√≥ri√°kban a briteknek legal√°bb az egyharmada hisz, a Kennedy-mer√©nylettel kapcsolatos hivatalos verzi√≥t (Oswald mint mag√°nyos mer√©nyl√Ķ) az amerikaiak kevesebb mint harmada hiszi el, teh√°t ott gyakorlatilag a nem √∂sszeesk√ľv√©ses magyar√°zat van kisebbs√©gben.
000 APW2001091109629
Fotó: Stan Honda

Ennek lehet olyan oka is, hogy a k√©pviseleti demokr√°cia bizalmi v√°ls√°gban van a nyugati vil√°gban, mindenhol azt l√°tjuk hogy esik a politikai int√©zm√©nyekbe vetett bizalom, ez pedig az √∂sszeesk√ľv√©sek gyan√ļj√°t t√∂rv√©nyszer√Ľen √ļjratermeli.

Milyenek a speci√°lisan magyar √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek?

√Čppen most zajlik egy vizsg√°latunk a magyar facebookos √∂sszeesk√ľv√©selm√©let-birodalomr√≥l, ahol meglehet√Ķsen n√©pszer√Ľ oldalak ontj√°k magukb√≥l az √∂sszeesk√ľv√©ses magyar√°zatokat. N√°lunk k√ľl√∂n√∂s m√≥don a nacionalista √©s olykor antiszemita, globaliz√°ci√≥ellenes politikai konspir√°ci√≥s elm√©letek √∂sszekapcsol√≥dnak a new age-es, ezoterikus, az orvostudom√°nyt elutas√≠t√≥, az alternat√≠v gy√≥gy√°szatot el√Ķt√©rbe helyez√Ķ gondolkod√°ssal, a selfmade mozgalommal, a technol√≥gi√°ra √©p√ľl√Ķ nyugati kult√ļr√°nak az elutas√≠t√°s√°val. Itt √©r √∂ssze a sz√©ls√Ķjobb ideol√≥gi√°ja a legink√°bb az √ļjbaloldalhoz kapcsol√≥d√≥ antikapitalista gondolkod√°sm√≥ddal.

Ezt a bizarr f√ļzi√≥t az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek alapelvei teremtik meg: „ne higgy a hivatalos forr√°snak!”, √©s „legy√©l bizalmatlan a rendszerrel szemben!” – ez nemcsak a politik√°ra, de a tudom√°nyra, az iparra √©s a technol√≥gi√°ra is kiterjed. Ez a logika, az √∂sszeesk√ľv√©ses f√ļzi√≥ nagyon k√ľl√∂nb√∂z√Ķ ideol√≥giai tartalmakat k√©pes egy erny√Ķ al√° vonni, n√©ha a logika szab√°lyaira is fittyet h√°nyva. Egy brit vizsg√°lat szerint p√©ld√°ul az √∂sszeesk√ľv√©s-h√≠v√Ķk egyszerre vallj√°k, hogy Oszama Bin Laden m√©g √©l, illetve hogy m√°r halott volt, amikor az amerikaiak megtal√°lt√°k – csak az√©rt, mert mindk√©t magyar√°zat szembemegy a hivatalos verzi√≥val.

Hogy lehet meggy√Ķzni valakit, hogy az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let, amiben hisz, nem √ļgy van, ha az ellen√©rveket r√∂gt√∂n bele√©p√≠ti a saj√°t vil√°gk√©p√©be? Az igazi h√≠v√Ķk ennek az interj√ļnak az olvas√°sa k√∂zben m√°r az els√Ķ k√©rd√©sek alatt elk√∂nyvelt√©k, hogy mi itt milyen h√°tt√©rhatalom megb√≠z√°s√°b√≥l √©s c√©ljaival besz√©lget√ľnk.

Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek meggy√Ķz√Ķd√©ses h√≠v√Ķinek gondolkod√°s√°t megv√°ltoztatni nagyon neh√©z. A tudom√°nyos bizony√≠t√©kok, amelyek az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek √°ll√≠t√°sait c√°folj√°k, maguk is a rendszer r√©szei, a tud√≥sokr√≥l azt lehet mondani, hogy manipulat√≠v m√≥don az√©rt csin√°lj√°k ezeket a kutat√°sokat, hogy meggy√Ķzzenek minket. Az √ļjs√°g√≠r√≥ is a rendszer r√©sze, ez√©rt b√°rmi, amit a m√©di√°ban olvasunk, l√°tunk, hallunk, hiteltelen√≠thet√Ķ mint a rendszer propagand√°ja. A hagyom√°nyos inform√°ci√≥forr√°sok √≠gy elvesz√≠tik jelent√Ķs√©g√ľket. Az √∂sszeesk√ľv√©si gondolkod√°s elm√©letileg c√°folhatatlan, mert olyan v√©delmi mechanizmusokkal van ell√°tva, amelyek minden ellen√©rvet hiteltelen√≠tenek. Ha olyan t√∂rt√©nik, amit az elm√©let nem jelzett el√Ķre, akkor azt lehet mondani: annyira profi az eg√©sz √∂sszeesk√ľv√©s, hogy nem l√°tunk bel√Ķle semmit, elt√ľntett√©k a nyomait, vagy a h√°tt√©rben zajlik √©ppen. √Čppen a bizony√≠t√©k hi√°nya a bizony√≠t√©k. A tapasztalati t√©nyek nem k√©pesek ellentmondani az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letnek, mert a „t√©nyeket” is a rendszer √°ll√≠tja el√Ķ.

Mennyire extr√©m szintig tudja ezt az ember elvinni? Amikor nem j√∂n el a megj√≥solt maja vil√°gv√©ge, azt hogy magyar√°zza meg az √∂sszeesk√ľv√©s-h√≠v√Ķ?

Leon Festinger v√©gzett ilyen kutat√°sokat, amik azt mutatt√°k, hogy a be nem teljes√ľlt pr√≥f√©cia paradox m√≥don er√Ķs√≠ti az elk√∂telez√Ķd√©st az adott csoport ir√°nt. Ebben van egy kognit√≠vdisszonancia-redukci√≥s mozzanat: ha valamire az ember felrakja az √©let√©t, mondjuk hogy 2000-ben itt a vil√°gv√©ge, azt√°n m√©gsem lesz v√©ge a vil√°gnak, akkor nem teheti meg azt saj√°t mag√°val, hogy azt mondja, bocs√°nat, h√ľlye voltam, megvezettek √©veken kereszt√ľl. Ehelyett j√∂nnek az √ļjabb magyar√°zatok, mint p√©ld√°ul hogy kaptunk egy utols√≥ es√©lyt √©ppen az√©rt, mert mi h√≠v√Ķk sokat im√°dkoztunk, vagy lesz vil√°gv√©ge, csak k√©s√Ķbb, stb.

A kutat√°sok mind azt mutatj√°k, hogy logikai √ļton ezek az elm√©letek egyszer√Ľen nem d√∂nthet√Ķk meg. Most v√©gz√ľnk √©ppen olyan vizsg√°latokat, hogy ha logikai √ļton nem, akkor hogyan lehet √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©leteket megc√°folni. √Čn azt tippelem, hogy a nevets√©gess√© t√©tel lehet a j√≥ m√≥dszer azok k√∂r√©ben, akik potenci√°lisan fog√©konyak lehetnek. De akik er√Ķsen hisznek benn√ľk, azok gyakorlatilag meggy√Ķzhetetlenek, √©s f√Ķleg form√°llogikai eszk√∂z√∂kkel.

Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek k√∂r√ľk fellobban√≥ online vit√°kban √°ltal√°ban az a konkl√ļzi√≥, hogy aki ilyesmiben hisz, az s√≠kh√ľlye.

Egy√°ltal√°n nem igaz, hogy az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let az intellektu√°lisan kev√©sb√© felv√©rtezett emberek saj√°tja, az ostob√°k √≥piuma. A legt√∂bb vizsg√°lat nem tal√°lt √∂sszef√ľgg√©st az iskol√°zotts√°g √©s a te√≥ri√°kba vetett hit k√∂z√∂tt, vagy ellentmond√°sosak az eredm√©nyek: Magyarorsz√°gon p√©ld√°ul egy kutat√°sunk szerint enyh√©n negat√≠van, Szlov√°ki√°ban pozit√≠van f√ľgg √∂ssze az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekbe vetett hit √©s az iskol√°zotts√°g. √Čs volt olyan vizsg√°lat is, is, az amerikai feket√©k k√∂r√©ben, ami ink√°bb a magasabban iskol√°zottakn√°l mutatott er√Ķsebb √∂sszeesk√ľv√©si gondolkod√°sm√≥dot, m√©g olyan meredek elm√©letek eset√©ben is, mint hogy az amerikai korm√°ny fejlesztette ki √©s terjesztette el az AIDS-et a feket√©k k√∂r√©ben.
144079347
Fotó: Visions Of America

√Āltal√°ban azt lehet mondani, hogy a szociodemogr√°fiai jellemz√Ķknek nincsen vagy margin√°lis a hat√°sa a konspir√°ci√≥s hiedelmekre. A nem, az √©letkor √©s a j√∂vedelemszint sem nagyon sz√°m√≠t, alapvet√Ķen olyan jelens√©gr√Ķl besz√©l√ľnk, ami a teljes t√°rsadalmat √°thatja, jelen van az elitben √©s a t√°rsadalom alj√°n is. A kisebbs√©gi t√°rsadalmi poz√≠ci√≥nak viszont van szerepe. Amerik√°ban p√©ld√°ul feket√©k, latin√≥k k√∂r√©ben er√Ķsebb ez a gondolkod√°sm√≥d, √©s felt√©telezem, hogy itthon a rom√°k k√∂r√©ben is magasabb lehet, de ezt m√©g senki nem vizsg√°lta. A rendszerellenes √©rz√©sekb√Ķl fakad√≥an, akik a t√°rsadalom marginaliz√°lt csoportj√°nak √©rzik magukat, azok k√∂r√©ben er√Ķsebbek lehetnek ezen hiedelmek, √©s ez igaz a politikai sz√©ls√Ķs√©gekre is, bal- √©s jobboldalon egyar√°nt. Akik nem a mainstream r√©szei b√°rmilyen szempontb√≥l, akik nem a kultur√°lis t√°rsadalmi alap√©rtelmezett csoporthoz tartoznak, ott az elit- √©s rendszerellenes √∂sszeesk√ľv√©selm√©let-k√©pz√©s er√Ķsebb lehet.

Hogyan sz√ľletnek ezek az elm√©letek? Aki kital√°lja, maga is hisz benn√ľk?

Fontos k√ľl√∂nbs√©get tenni a befogad√≥k √©s a termel√Ķk k√∂z√∂tt. Az √∂sszeesk√ľv√©sek gy√°rt√°sa intellektu√°lis tev√©kenys√©g. K√∂nny√Ľ a te√≥ri√°k ki√∂tl√Ķit √©s h√≠v√Ķit hisz√©kenynek b√©lyegezni, de √Ķk azzal v√©dekeznek, hogy √©ppen a k√©zenfekv√Ķ √©s mindenhol el√©rhet√Ķ hivatalos magyar√°zattal szemben alak√≠tanak ki vagy fogadnak el elutas√≠tott magyar√°zatokat. Akik hisznek ezekben az elm√©letekben, azok magukat kritikusabb gondolkod√°s√ļnak tartj√°k, √©s nem a legnagyobb bl√Ķds√©get is elfogad√≥ birkany√°j r√©sz√©nek. √ēk szelekt√≠ven azt hiszik el, ami a mainstreamben nincs benne, vagy azt tagadja. Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek m√∂g√∂tt van egy ilyen kritikai attit√Ľd: tudatosan a dolgok m√∂g√© n√©zni √©s a trivi√°lis felsz√≠nt megkapargatni.

Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek gy√°rt√°sa, terjeszt√©se viszont a politikai iparnak is r√©sze – Magyarorsz√°gon az√©rt ezt nem neh√©z igazolni. Egy-egy te√≥ri√°hoz nagyon komoly politikai √©rdekek kapcsol√≥dnak, √©s ezeknek a kialak√≠t√°sa √©s terjeszt√©se sokszor teljesen tudatos. √ögy gondolom, hogy az √∂sszeesk√ľv√©selm√©let-gy√°rt√≥k jelent√Ķs r√©sze cinikus, maga sem hisz felt√©tlen√ľl abban, amit mond.

A befogad√≥k r√©sz√©r√Ķl a hit √°ltal√°ban √Ķszint√©bb mint a termel√Ķ oldalon. A gy√°rt√≥ oldal tiszt√°ban van az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek politikai hatalm√°val √©s erej√©vel, ezt pr√≥b√°lja kiakn√°zni. A populizmusnak (ami a demokr√°cia elker√ľlhetetlen velej√°r√≥ja) is er√Ķs r√©sze az ellens√©gk√©pekben val√≥ gondolkod√°s, az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek viszont √©lethal√°lharcc√° tehetik a politikai v√°laszt√°st. Az √©lethal√°lharc √©s a demokr√°cia, ami alapvet√Ķen az er√Ķszakmentes hatalomgyakorl√°s rendszere, nem f√©rnek meg egym√°ssal.

Felmer√ľl-e a t√©ma kutat√≥j√°ban valaha, hogy mi van, ha ezek az √Ķr√ľlt te√≥ri√°k t√©nyleg igazak?

A szoci√°lpszichol√≥gus szempontj√°b√≥l szinte mindegy, hogy igaz-e egy √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let. A fontos az, hogy sokan hisznek-e benne, mert ha igen, akkor t√°rsadalomszervez√Ķ er√Ķv√© v√°lik, √©s form√°lja a val√≥s√°got. Nem is tudjuk szoci√°lpszichol√≥gusk√©nt eld√∂nteni, hogy ezek igazak-e, vagy sem. Akadnak olyan, realisztikusabb te√≥ri√°k, amelyeknek egy r√©sze igaz is lehet. Politikai elemz√Ķ vagyok, √©s nem akarok t√ļl naivnak mutatkozni: az √∂sszeesk√ľv√©s a demokratikus politik√°nak, p√©ld√°ul a p√°rtok k√∂zti verseng√©snek, mindennapos munkaeszk√∂ze. De azt gondolom, nem v√°lhatnak tart√≥san t√∂rt√©nelem- √©s t√°rsadalomform√°l√≥ er√Ķv√©.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | bandee - 2013. november 22. 14:43:42
A jezsuita k√©pz√©s 14 √©vig tart, √©s azzal egy√ľttj√°r, hogy a jel√∂lt teljesen √°tadja mag√°t a felettes nevel√Ķ papjainak, hogy "form√°lni lehessen, mint a viasz". Ez az akaratnak a teljes
felad√°s√°val j√°r, √©s a k√©pz√©s sor√°n a nevel√Ķk m√©g olyan pszichol√≥giai eszk√∂z√∂ket is alkalmaznak a jel√∂ltek k√©pz√©se sor√°n, amikor a l√©legzet√ľket is szab√°lyozni tudj√°k. A jezsuita papokt√≥l teljesen vak engedelmess√©get k√∂vetelnek a p√°pa ir√°nt (illetve a gener√°lisuk ir√°nt, aki az eg√©sz rendet vezeti), √©s k√©szek elfogadni azt, hogy elhiggyj√©k a feket√©r√Ķl, hogy az feh√©r, √©s ford√≠tva, annak ellen√©re, hogy mit √©rz√©kelnek. A jezsuita rend tan√≠t√°sa ezt √≠gy fejti ki latinul:
"...siquid quod oculis nostris apparet album, nigrum illaesse def
inierit debemus itidem quod
nigrum sit pronuntiare". A jezsuit√°kat arra sz√≥l√≠tj√°k fel, hogy blaszf√©mikus m√≥don √ļgy tekintsenek a gener√°lisukra, mintha √Ķ
maga Krisztus lenne. A jezsuita rendnek kett√Ķs jellege van: k√≠v√ľlr√Ķl sz√°m√≠t√≥, kalkul√°l√≥, √©s intellektu√°lis, bel√ľl azonban egyfajta k√∂z√©pkori
miszticizmus uralkodik. A jezsuita k√©pz√©s sor√°n a jel√∂ltnek is lehetnek l√°tom√°sai a mennyr√Ķl,
a pokolról, ami egyre jobban megfogja az elméjét, és ami lökést ad arra, hogy egyre jobban
elsz√°nj√°k magukat, mivel menteni akarj√°k a lelkeket a pokolt√ľz√©t√Ķl.


http://kegyelem.o...suitak.pdf
#12 | Palos1200 - 2013. november 22. 23:22:46
Ahogyan elnézem Geszti Péter fejét a tv-ben, marhára gyíkfeje van. Ti mit gondoltok?
#13 | GERRY - 2013. november 23. 00:04:32
azért ugye nem kell mindent elhinnem?:|
#14 | spartakusz - 2013. november 23. 03:34:29
. B√°rmi, ami a szem√ľnk megjelen√Ķ feh√©r, fekete illaesse def
Azt is figyelembe kell venni , mint
fekete ejtsd " google fordítása----
nem GERRY nem kell mindent elhinned, csak látni kell aki feketén lát az a vázát látja aki fehéren az a két emberi arcot nézd csak itt:

http://internetfi...zi-istent/
spari...
#15 | postaimre - 2013. november 23. 08:40:13
Gerry a "hitnek" ehhez már semmi köze régen. Ha van, akkor azért, ha nincs, akkor azért, de van, hisz "valami van".

Itt van egy kis Gr√ľll b√°csis levelez√©s, ami egy m√°sik cikk alatt is fut. Ne tudd meg kekkora a kosz.

Sok a kérdés, s kérdésenként válaszlok legjobb tudásom szerint. Megadom a forrást is, ahol utána lehet járni annak amit irok. Aki többet vagy mást tud, egészitse ki.
...Jó reggelt az iskolában!

Ha nem gond én felteszem a kérdést:
hogyan készítették az "ember-hibrideket" és "miért"?
JUDIT: A fellelhet√Ķ irodalom szerint, /William Cooper: V√ĀDIRAT, Zacharian Sitchin: "A 12- bolyg√≥", www.ALAJE777 vide√≥k, David Icke: "The Biggest Secret"/ a nem humanoid f√ľld√∂nkiv√ľliek Naprendszer√ľnk √©jszak√°ba fordul√°sa ut√°ni id√Ķkben jelentek meg a F√ĖLD birtokba v√©teli sz√°nd√©k√°val. Tekintettel arra, hogy saj√°t bolyg√≥jukat fel√©lt√©k √©s ujat kellett keressenek, mert az a v√©gpusztul√°s el√Ķtti stadiumba ker√ľlt. /William Cooper/ Ezt a Naprendszer√ľnk √©let√©ben kb. 10 ezer √©vel ez el√Ķtti id√Ķpontra teszik, (de ez nem vil√°gos el√Ķttem, mert a hat√°sa csak kb. n√©gyezer √©vvel ez el√Ķtt kezd√Ķd√∂tt.)
A megsz√°ll√°st √©s az emberis√©g leig√°z√°s√°t, a F√∂ld√∂n akkor m√°r √©vsz√°zezredek √≥ta kialakitott √©s elszaporodott emberis√©gbe val√≥ be√©p√ľl√©ssel kiv√°nt√°k megoldani. Ennek √©rdek√©ben egy f√∂ldi, feh√©r embercsoporttal konkr√©t szaporod√°sba kezdtek. A h√ľll√Ķk ugyanugy √©lnek szexu√°lis √©letet mint mi f√∂ldi emberek. /www.ALCION.PLEIADES WEBoldal, "Interju egy h√ľll√Ķvel",/ De m√°r elcs√∂kev√©nyesedtek, k√©ptelenek √∂n√°ll√≥ szaporod√°sra. Ehhez veszik ig√©nybe a mai napig is az embert! M√°ra eg√©sz telepek vannak ahol emberek nyomorultul pusztulnak el emiatt, hogy h√ľll√Ķknek adnak √©letet! /William Cooper/
√Ām a kezdet kezdet√©n - nagy val√≥szn√Ķs√©ggel kromosz√≥ma egyeztet√©ssel, - kialakitottak egy hybrid ember-hullo vonalat, a F√∂ld leig√°z√°s√°ra. Azok lesz√°rmazottai hivatottak az els√Ķ perct√Ķl kezdve az emberis√©g ir√°nyit√°s√°ra. Az √∂sszes kir√°lyi csal√°d √©s nem kir√°lyi de vil√°gvezet√Ķk abba a v√©rvonalba tartoznak. M√°s nem is ker√ľlhetett √©s ker√Ķlhet oda. Ez√©rt pusztitottal ki az √Ārp√°dh√°zi kir√°lyainkat, mert √Ķk nem tartoztak a h√ľllo v√©vonalba!!!!!
Hovatov√°bb az emberis√©g minden tagj√°ban megtal√°lhat√≥ ma m√°r az akkor be√©pitett ugynevezett hullo agy az emberi agyon bel√ľl, ami negative ir√°nyba tereli az emberis√©get. De ett√Ķl m√©g nem vagyunk h√ľll√Ķk, csak hajlamosak vagyunk az √Ķ negative mentalit√°suk √°tv√©tel√©re, amire nekik √©letfontoss√°gu sz√ľks√©g√ľk van a t√ļl√©l√©shez..
Ezzel lehet ir√°nyitja a v√©rengz√©seket, a f√©lelemkelt√©st, a bosszut, az irigys√©get, stb. √©s az √∂sszes negativ hajlamot. Ezt kell maggunkban legy√Ķzni, mert ez megakad√°lyozza a megasabb frekvenci√°ra ker√ľl√©st! Nem k√∂nny√Ľ, mert az agyunk egy r√©sze erre van be√°llitva. Nem k√∂nny√Ľ, de nem is lehetetlen! .
Akinek nincs gyikles√Ķje, honnan tudhaja ki a gyik?
JUDIT: Nagyon egyszer√Ķ. √Črz√©kelni lehet a fizikai tal√°lkoz√°yn√°l az √ľri√°si k√ľl√∂nbs√©get. A h√ľll√Ķkb√°l m√©g ember format √∂ltve sem √°rad semi emberi. √Črz√©ketlenek, szeretettelenek, k√∂z√∂mb√∂sek az √©let b√°rmely megnyilv√°nul√°sa ir√°nt. Sug√°rzik bel√Ķluk a szivtelens√©g, HIDEGEK. K√∂z√∂mb√∂sek az emberi szenved√©s √©s b√°rmilyen emberi megnyilv√°nul√°s ir√°nt. Emberek k√∂z√© keveredve negative hangad√≥k. Tekle vannak vel√Ķk a TV csatorn√°k, a politikai vezet√Ķk hada, Nem egyszer az emberek orra el√Ķtt v√°ltoznak √°t h√ľll√Ķform√°ra, vagy beindul√Ķban van a visszav√°ltoz√°s. A tisztaszv√Ľ ember meg kell √©rezze a k√ľl√∂nbs√©get a pozitiv emberi gondolkod√°s √©s az emberi k√ľls√Ķt felvev√Ķ ridegs√©get √°raszt√≥ hull√Ķk k√∂z√∂tt. /www.AlcyonPleiades 21., 22., 23., videok)
Nagyon fontos, ha elj√∂n annak az ideje, nem szabad hagyi mag√°t senkinek beterelni f√©m, mesters√©ges f√©nnyel vil√°gitott f√∂ld√∂nkiv√ľli j√°rm√Ľbe, mert az a reptilek√©. Az emberis√©get v√©d√Ķ F√©nymunk√°sok j√°rm√Ķve annak aki arra √©rdemes, - nem √Ķk v√°lasztj√°k ki, hanem az emberek bels√Ķ alkalmass√°g√°nak m√©rc√©je, - l√°tni fogj√°k az √Ľrhaj√≥kat, aki erre nem alkalmas, az csak f√©nyt√°ny√©rt l√°t! Azt nem tudj√°k elvinni, mert azok belehalnak a hatalmas f√©nyenergi√°ba amiben √Ķk √©lnek. Ezt a bels√Ķ felemelked√©si szintet kell megszerezni min√©l el√Ķbb, amig nem k√©s√Ķ. Nem negh√°s, csak √°lland√≥an gyakoriolni kell. Csak a szeretet √©rz√©s√©t szabad megtartani a sziv√ľnkben. Se harahot, se bossstzut, se m√°sok megvet√©s√©t, se gy√ļl√∂letet, se irigys√©get stb. Aki erre k√©pes, azt soha nem √©rheti baj! Olyan v√©d√Ķb√°sty√°t √©pit k√∂r√© a bel√ľlr√Ķl fakad√≥ szeretet √©rz√©se, amin nem tud √°thatolni a negativ vil√°g.

Minden gyik "ellenség"?
JUDIT: Igen. Minden gyik ellens√©g. A F√ĖLD kell nekik az emberis√©g n√©lk√ľl. Ez√©rt tal√°lt√°k ki azt, hogy pusztitani kell az emberis√©get, mert sokan vagyunk. IGEN SOKAN VAGYUNK NEKIK! NINCS SZ√úKS√ČG√úK CSAK MAX. 500 MILLI√ď EMBERRE, AZOK ELTARTJ√ĀK AZOKAT AKIK KISZOLG√ĀLJ√ĀK √ēKET. SAJ√ĀT SZAPOROD√ĀSUKKAL √ĀLLAND√ď UT√ĀNP√ďTL√ĀS BIZTOSITANAK AZ √ČLELM√úKH√ĖZ √ČS SZAPORORD√ĀSUKHOZ. - AZOK EGYETLEN √ČLELEM AZ EMBER, MINT NEK√úNK A CSIRKE, DISZN√ď, MARHA, CSAK √ēK NYERSEN "FOGYASZTANAK" MINKET. Csemeg√©j√ľk a csecsem√Ķ √©s kisgyerek. legujabb statisztika szerint, √©vente csak Amerik√°ban 280 √©s 230 ezer k√∂z√∂tt van az elt√ľnk kisgyerekek sz√°ma! /William Cooper/ Ehhez max. 500 milli√≥ban hat√°rozt√°k meg az elt√ľrt emberis√©g l√©tsz√°m√°t.

A gyik tudja, hogy √Ķ egy cs√∂kev√©ny?
JUDIT: Igen, az√©rt olyan negativ. Az√©rt gy√Ľl√∂l mindent ami emberi! Az√©rt nem birja elviselni a szeretetet √©s f√©nyt, mert tudja, hogy hi√°nyzik bel√Ķle! EZ AZ EGYIK FEGYVER AMIVEL V√ČDIK AZ EMBERIS√ČGET A VIL√ĀGMINDENS√ČG √ēREI. AZ EGYRE ER√ēS√ēD√ē F√ĖLDET √ČR√ē F√ČNYENERGI√ĀVAL. AZT NEM BIRJ√ĀK EZEK ELVISELNI. A F√ČNYMUNK√ĀSOK legnagyobb t√©nyked√©se √©vtizedek √≥ta, a III. Vil√°gh√°boru √°lland√≥ megakad√°lyoz√°sa. (BBC, 2008. okt. 16. reggel 6 √≥r√°s hirek, pl. 2010 California feletti l√©gt√©rben mefsemmisit egy f√©nyt√°ny√©r egy nagy rak√©t√°t. stb sz√©t k√∂ldtem a vide√≥t akinek csak tudtam annak idej√©n)
Az er√Ķs√∂d√Ķ f√©nyenergia hat√°s√°ra mondanak le sorra a vil√°g vezet√Ķi, mert nem birj√°k. Menek√ľlnek el√Ķle. Nagyon sok m√°r el is hagyta a F√∂ldet. Nem a nem ember f√∂ld√∂nkiv√ľliek hagyt√°k el a F√∂ldet, hanem a vil√°g vezet√Ķi! A nem humanoidok itt vannak, s√Ķt, - azok nagyobb mennyis√©gben √©rkeznek a k√∂zelg√Ķ esem√©nyekre, megkaparintani az emberis√©g k√∂r√©b√Ķl min√©l t√∂bbet, akit lehet, s megkaparintani a F√ĖLDET! √ďRI√ĀSI HARC DUL A F√ĖLD√©rt √ČS AZ EMBERIS√ČG√ČRT A FEJ√úNK FELETT A VIL√ĀG√úRBEN.
A F√ĖLD EDDIGI vezet√Ķi menek√ľlnek a NEFILIM - a m√°sodik NAP √©rkez√©s el√Ķl, ami egy√©rtelm√ľen, gyorsan kozeledik. M√°r sok felv√©telen l√°that√≥. szabadszemmel is naplementekor, hamarosan nappal is l√°that√≥ lesz. Az√©rt menek√ľlnek, nem kiv√°nnak r√©szesei lenni a felel√Ķss√©gre von√°snak. Rettenetes amit F√∂lddel √©s az emberis√©ggel csin√°ltak. Sorra l√©pnek h√©tt√©rbe a kir√°lyok, politikusok,
bankárok, ((ALCYON PLEIADES videók)

Lehet, hogy én is gyik vagyok csak nem tudom?
JUDIT: Nem, pozitiv ember nem lehet gyik. √Čppen ez tart meg minket embernek, hogy EMBERI √©rz√©seink vannak, tudunk EMBEREK lenni. Benne van nek√ľnk is az agyunkban az a bizonyos hullo agy, amit √©vezredekkel ez el√Ķtt bel√©nk √ľltettek, (www.DavidIcke.√Čbred.m√°r.az.oroszl√°n) √°m tudattalanul ugyan! - de nem mindenki engedi m√Ľk√∂dni. Akinek ez siker√ľl, s a legnagyobb vesz√©lyt a F√ČLELMET ki tudja iktatni az √©let√©b√Ķl, - mert tudja, hogy vele nem t√∂rt√©nhet semi rossz! - √©s le tudja gy√Ķzni a negativ tulajdons√°gokat, annak nincs mit f√©lni, az semi szin alatt nem lehet az, kiker√ľlt a hat√°suk al√≥l!
Ez hihetetlen j√≥ √©rz√©st eredm√©nyez, egyszer√ľen √©rzi az illet√Ķ, hogy v√©delem alatt √°ll. SEMMI BAJ NEM √ČRHETI!!!! Elvesziti az √°ll√°s√°t? Nem kell g√∂rcs√∂lni, j√∂n helyette m√°sik, Jobb mint az el√Ķtt, mert olyan j√∂n amire sz√∂ks√©ge van a "tanul√°shoz, fejl√Ķd√©shez". SEMMI NEM T√ĖRT√ČNIK K√ĖR√úL√ĖTT√úNK V√ČLETLEN√úL. V√ČLETLENEK NINCSENEK. Ha valaki ilyenkor p√©nz√©rt g√∂rcs√∂l, az nem akarja a f√©nyt, csak a p√©nzt. Pedig azt nem viszi mag√°val sehov√°. Az k√∂nnyen becsaphat√≥, elvihet√Ķ a fekete √Ľrhaj√≥val. √Čs igy tov√°bb.

Ha gyik, attól még segithet az emberiségnek vagy a rontásukra van "itélve"?
JUDIT: Igen. az ront√°sunkra t√ľrekszik minde k√∂r√ľlm√©nyben.

A zsidók gyikok és ha igen mindannyian?
JUDIT: Nem. a k√©rd√©s nem ilyen egyszer√Ľ, jobban mondva enn√©l sokkal egyszer√Ľbb. Nem gyikok, csak k√∂z√ľl√∂k ker√ľlnek ki a legnagyobb sz√°mban azok akik egy√ľtt tudnak m√Ľk√∂dni azokkal. Ez a legnagyobb trag√©di√°juk. A jelenlegi kb tizenn√©gy milli√≥b√≥l akik jelen vannak most, a legnagyobb sz√°mban vannak a negative lelkek, ez√©rt lehets√©ges ez. De a z√∂m√Ķk, √©pp olyan √°ldozata a F√∂ldi esem√©nyeknek mint mindenki m√°s. A legnagyobb trag√©di√°juk e mellett, hogy alapvet√Ķ filoz√≥fi√°juk a t√∂rv√©nyk√∂nyv√ľkben, nem teszi sz√°mukra lehet√Ķv√© a magasabbrend√Ľ HIT- et! Meglovagolj√°k a "divatos" t√©m√°kat de nem jutnak tov√°bb. Aki annak sz√ľletik, annak azon a ter√ľleten van tanulni val√≥ja! Tiszteln√ľnk kell benn√ľk is a fejl√Ķdni kiv√°n√≥ LELKEKET.
Köszönettel ...


Nem vagyok kiváncsi bubo doki ezzel kapcsolatos gondolataira, mert nagyon messze vagyunk egymástól.
Szeretettel
Judit
#16 | GERRY - 2013. november 23. 11:46:01
jót szórakoztam az íráson... Judit igencsak messze van a valóságtól, de persze ez nem baj ha jót tesz a szellemi lángolásának!

"a nem humanoid f√ľld√∂nkiv√ľliek Naprendszer√ľnk √©jszak√°ba fordul√°sa ut√°ni id√Ķkben jelentek meg..."
...eeegen, a napot valamelyik h√ľlye lekapcsolta √©s mire √©szrevette m√°svalaki, a s√∂t√©tben belop√≥ztak a gyikocsk√°k...
"Ezt a Naprendszer√ľnk √©let√©ben kb. 10 ezer √©vel ez el√Ķtti id√Ķpontra teszik, (de ez nem vil√°gos el√Ķttem,,,"
Mihez képest? Mikortól meddig? ez elöttem se világos!s_*_hol
"egy f√∂ldi, feh√©r embercsoporttal konkr√©t szaporod√°sba kezdtek. A h√ľll√Ķk ugyanugy √©lnek szexu√°lis √©letet mint mi f√∂ldi emberek..."
Sz√≥val rasszist√°k. Am√ļgy fura izl√©s√ľk volt az akkori n√∂knek - lehet, hogy ez√©rt √ļt√°lj√°k a mai n√∂k a kigy√≥t, b√©k√°t, h√ľll√∂ket?... Ja, persze... ugyan√ļgy; vir√°got vesznek, elmennek egy√ľtt vacsor√°zni, udvarolnak... azt√°n bele neki r√°.... fujjj ...:D
"...nagy val√≥szn√Ķs√©ggel kromosz√≥ma egyeztet√©ssel, - kialakitottak egy hybrid ember-hullo vonalat... ...Hovatov√°bb az emberis√©g minden tagj√°ban megtal√°lhat√≥ ma m√°r az akkor be√©pitett ugynevezett hullo agy az emberi agyon bel√ľl, ami negative ir√°nyba tereli az emberis√©get."
R√∂pke 10'000 (vagy n√©gy, de ezt nem √©rtem!) ... megyek √©s kioper√°ltatom a h√ľll√∂ agyamat... nem akarok elferd√ľlt hajlam√ļ lenni!:|
"Akinek nincs gyikles√Ķje, honnan tudhaja ki a gyik?"
J√≥ k√©rd√©s!!! Igaz, eddig √ļgy tudtam, hogy a "gyikles√∂" a n√©met "Kaesemesser" (Sajtv√°g√≥ /k√©s/) sz√≥b√≥l alakult ki, ami egy v√©kony, /vagy kiv√°gott/ penge, hogy k√∂nnyen √©s tapad√°s n√©lk√ľl lehessen a sajtot elv√°gni, ugyanakkor v√©kony peng√©j√ľ kard vagy p√°rbajt√∂r szinonim√°ja is van, val√≥sz√≠n√ľleg erre utal pl. Miksz√°th K√°lm√°n - A kis h√ļgom vir√°gai c. ir√°s√°ban ez a r√©sz utal r√°: "Nem maradt meg csak egyetlen sz√°l. Hanem ez azt√°n sz√©p haragosz√∂ld volt, mintha megac√©loz√≥dott volna a sanyar√ļs√°gokban, √ļgy t√∂rt f√∂lfel√© a sz√ľrke r√∂g√∂csk√©k k√∂z√ľl, mint egy gy√≠kles√Ķ." (azaz ellen√°ll√°s n√©lk√ľl mint egy v√©kony penge - ha j√≥l sejtem)
De m√°t√≥l tudom, azt is, hogy a gy√≠kles√∂ a h√ľll√∂ l√°t√≥ szemem (kellene legyen)s_*_francba ... de buta vagyok!
...node a v√°lasz!!!
"...Nem egyszer az emberek orra el√Ķtt v√°ltoznak √°t h√ľll√Ķform√°ra, vagy beindul√Ķban van a visszav√°ltoz√°s. A tisztaszv√Ľ ember meg kell √©rezze a k√ľl√∂nbs√©get..."
... Az az √°tkozott j√≥ (vagy rossz sz√≠vem?), NEM √ČRZI! ... √©s gy√≠kles√∂m sem sincs. Most mi a francot csin√°ljak?:o
"...nem szabad hagyi mag√°t senkinek beterelni f√©m, mesters√©ges f√©nnyel vil√°gitott f√∂ld√∂nkiv√ľli j√°rm√Ľbe, mert az a reptilek√©"
Ez fontos! F√©mb√∂l k√©sz√ľlt, mesters√©ges f√©nnyel megvil√°g√≠tott sok busz, vonat, villamos ... te j√≥ isten √≠gy elterjedtek? B√°r √©n nem l√°ttam rajtuk, hogy f√∂ld√∂nkiv√ľli technik√°val k√©sz√ľltek, de most el vagyok bizonytalanodva...s_*_oh1
"Csak a szeretet √©rz√©s√©t szabad megtartani a sziv√ľnkben. Se harahot, se bossstzut, se m√°sok megvet√©s√©t, se gy√ļl√∂letet, se irigys√©get stb. Aki erre k√©pes, azt soha nem √©rheti baj!"
Na v√©gre valami amivel egyet√©rtek! M√©g egy Jimmy sz√°mot is meghallgattam mikor ezt olvastam √©s majdnem k√∂nnyek folytak a szememb√∂l (Ja, nem F√ľlig Jimmyt hanem Z√°mb√≥t!!!) Mennyire igaz amit olvastam.... √©s biztos vagyok abban, hogy a vir√°gcser√©p is tudja ezt amelyik a hatodikr√≥l zuhan pont most.s_*_help
"Minden gyik ellenség."
√ď√≥√≥√≥. Az az aranyos picike is amelyik nyaranta sok helyen l√°that√≥ ahogy a k√∂v√∂n s√ľtteti mag√°t? Pedig olyan aranyosak... Gyerekkorom √≥ta szeretem √∂ket. Most kell vennem egy gy√≠kles√∂t √©s le kell v√°gnom a farkukat... b√°r √ļgy hallottam √ļjra kin√∂ neki (ha let√∂rik)... √©s a mi√©nk mi√©rt nem? Szerintem van j√≥ oldala is a gy√≠knak (persze ezt csak suttogva gondolom!)s_*_kukk

Eddig nagyon szarul éreztem magam, ahogy olvastam a tényállást, de ez most megnyugtat:
"A gyik tudja, hogy √Ķ egy cs√∂kev√©ny?
JUDIT: Igen, azért olyan negativ."
Tehát, ha gyík lennék akkor tudnám, hogy az vagyok. De nem tudok róla, tehát nem vagyok gyík és a beállítottságom sem negatív! s_*_yass (nehogy most nekem valaki Diogenész hordójával jöjjön! - se lámpa)
"A F√ĖLD EDDIGI vezet√Ķi menek√ľlnek a NEFILIM - a m√°sodik NAP √©rkez√©s el√Ķl, ami egy√©rtelm√ľen, gyorsan kozeledik"
- akik /kir√°lyok, harcegek, gr√≥fok, bankosok), persze gy√≠kok... Nefilim (jel√∂lj√©tek ki a kiemelt r√©szt √©s tegy√©tek √°t a cimet a b√∂ng√©sz√∂ cimsor√°ba, ott m√ľk√∂dni fog smiley n√©lk√ľl): https://www.google.ch/search?q=Nefilim&client=firefox-a&hs=zaW&rls=org.mozilla:De:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=lYGQUoL3M8b17Abf04C4Dg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=996 - most melyik "nap due" k√∂zeledik ezek k√∂z√ľl 's vajon ki(k)nek a fej√©ben?
"pozitiv ember nem lehet gyik. √Čppen ez tart meg minket embernek..."
F√∂leg a HIV pozitivokra vonatkozik! Ha j√≥l sejtem, ahogy megtudj√°k, ohgy pozitivak, r√∂gt√∂n im√°dkozni kezdenek...megb√°nva b√ľneiket, mer' ugye ki tudja...s_*_cicro
De ha pozitív, akkor;
"...√©rzi az illet√Ķ, hogy v√©delem alatt √°ll. SEMMI BAJ NEM √ČRHETI!!!! Elvesziti az √°ll√°s√°t? Nem kell g√∂rcs√∂lni, j√∂n helyette m√°sik, Jobb mint az el√Ķtt, mert olyan j√∂n amire sz√∂ks√©ge van a "tanul√°shoz, fejl√Ķd√©shez"."
Szóval senki ne görcsöljön csak higgyen önmagában! Jönnek a fénymunkások és kap fénymunkát minimálbérért. Csak beszopni kell! Igaz, Judit?:D
"Ha valaki ilyenkor p√©nz√©rt g√∂rcs√∂l,...k√∂nnyen becsaphat√≥, elvihet√Ķ a fekete √Ľrhaj√≥val."
Ahhha!!! Csak kider√ľlt! Van fekete √ľrhaj√≥ is, ahogy volt fekete Pobeda, meg s√∂t√©t √∂lt√∂ny√∂s pasik az √©jszaka s√∂t√©tj√©ben. (meg s√∂t√©t zsaruk is I-II-III)

V√©g√ľl a zs√≠d√≥kr√≥l:
"A legnagyobb trag√©di√°juk... ...hogy alapvet√Ķ filoz√≥fi√°juk... ...nem teszi sz√°mukra lehet√Ķv√© a magasabbrend√Ľ HIT- et!"
s_*_yuppy ... TUTTAM √ČN! Alacsonyabb rend√ľ bag√°zs! Sose tetszett a csavart pajesz, meg a kipa √©s Amy Winnehouse se.
salvagedstars.files.wordpress.com/2011/04/amy-winehouse1.jpg
Egyik zsidó se fénymunkás az biztos!

...na akkor ennyi. Mondom, hogy jól szórakoztam! Mikor is zárt be az OPNI?

B√°r - v√©g√ľl is - nem az √©n bajom, hogy szabadon rohang√°lnak az orsz√°gban!

Azon dilemmázom, hogy vissza kellene engedni rozsolát... ennél még az is jobb! ... s_*_jog ...

...
...
...
√°, m√©gsem. Ink√°bb elk√ľld√∂m ezt nektek. Szeg√©ny "Judit", hogy milyen d√ľh√∂s lesz Imr√©re. Pedig milyen j√≥ v√°laszokat adott!
(Imre a felel√∂s szem√©ly √©n csak itt pirulettezek a weboldalon, mindenf√©le felel√∂ss√©g n√©lk√ľl!)
#17 | talpi - 2013. november 23. 12:07:20
Huba,,,, GERRY! baszdmeg kik√∂ptem r√∂h√∂g√©s k√∂zben a reggelimet, merthogy eb√©delni nem tudtam, kipotyogott a kaja a sz√°mb√≥l. No nem csak a hi√°nyos "fogazatom " miatt, ugyanis a gy√≠knak kev√©s a foga, csak"nyal√≥k√°ja" vagyon, de az nagyon hasznos,merthogy" hossz√ļ" √©s kett√Ķz√∂tt" vagyis, minden lyukba belef√©r. :) Na sz√≥val, az√©rt m√©gis csak, mulats√°gosabb "JUdit"/h/ ki tudja, √Ābrah√°m k√ľldte-√©, vagy csak s√≠m√°n, s√°m-√°n, vagy "birsalma" szag√ļ. Na mindegy, Te egy nagy marha vagy, mert a rekesz izmaim igen kezdenek f√°jdog√°lni, s ha nem lettem volna hajnalban az "ov√°lis" terem √ľln√∂ke, most bajban volna az als√≥m. Az√©rt k√∂ssz, Te nagy gyerek, :) j√≥l √∂sszeszedted, s_*_yass

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.