Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vulkán az Antarktisz alatt - küszöbön a katsztrófa?


Na itt a legújabb összeesküvõdés is! Kakasztrófa és persze a Föld az emberi tevékenység miatt klímaváltozik ám, nem "belülrpl", ahogy azt már évek óta összeesküvõelméletezzük.Friss mérések szerint a déli kontinens alatt aktív vulkáni tevékenység folyik. A jég olvad, a tengerszint emelkedése pedig gyorsul.

A globális felmelegedés egyik sokat ismételt és igencsak veszélyesnek tûnõ következménye lehet a sarkkörökön túl terjeszkedõ "örök jégtakaró" olvadása. A folyamat erejétõl függõen ez méterekkel is megemelheti a tengerek vízszintjét, amelyek így szó szerint maguk alá gyûrnek számtalan több millió lakosú várost az amerikai, európai és ázsiai partvidéken.

Azt is tudjuk, hogy emberi tevékenység ide vagy oda, a természet pillanatok alatt képes megváltoztatni bolygónk klímáját. Akár az élõlények többsége számára elviselhetetlen mértékben. Például egy hatalmas vulkánkitöréssel, ami rövid idõ alatt annyi üvegházhatású gázt juttat a légkörbe, amennyire az emberiség évszázadok alatt képtelen lenne.

Az ilyenek viszont szerencsére ritkák, legalábbis emberi léptékkel mérve. Ám amit most fedeztek fel az Antarktiszon, az ha nem is okoz hirtelen kataklizmát, de hatása világszerte érezhetõ lehet. A déli sark kilométeres jege alatt több vulkán is szunnyad. Egy 2010. és 2011. között végzett méréssorozat azonban azt mutatja, a vulkáni tevékenység ismét aktivizálódhat.

Változatos felszín rejtõzik a jég alatt:

A Washingtoni Egyetem kutatói alacsony frekvenciájú rengéseket mértek a felszín alatt 25-40 kilométeres mélységben. Mindez túl mélyen van ahhoz, hogy a jégtakaró mozgása okozza, a frekvencia pedig túl alacsony, hogy tektonikus erõk hozzák létre.

Marad tehát a magmamozgás, és amikor alaposabban feltérképezték a környéket - Antarktisz Marie Byrd-föld nevû területét - olyan hamuréteget találtak, amely a közeli Mount Waesche nevû tûzhányó évezredekkel korábbi kitörésébõl származnak. Jelenleg tehát úgy tûnik, a vulkáni tevékenység egy tektonikus hasadékot hozott létre a kontinens nyugati részén.

A tudósok szerint nem valószínû a területen intenzív kitörés, ám ezt nehéz is lenne elõre megjósolni. A kitartóan felszínre áramló láva azonban folyamatosan olvasztja a felette nyugvó jeget. A víz pedig rövid úton az óceánba jut, gyorsítva a vízszint emelkedését.
Link

Hozzszlsok


#1 | monguzking - 2013. november 21. 20:07:04
Törököknek volt olyan térképe amin felvolt térképezve antartisz partvonala de pontatlannak találták nyugati tudosok--addig mig olvadások miatt nem tünt elö igazi szárazföld--s mily meglepö középkori térkép nagyon is pontos volt--szerintem sok rejtély lehet antartiszal kapcsolatban
#2 | Balu - 2013. november 21. 20:33:16
Az Antarktiszon egy rakás vulkán van, itt a lista, õk 46-ot számoltak össze:
https://en.wikipe...Antarctica
wattsupwiththat.files.wordpress.com/2008/01/antarcticvolcanoes2.jpg
Ennek több, mint fele ma is aktív. Rettegek.
#3 | kincses - 2013. november 21. 20:49:17
Monguzking, igen, a Piri Reis térkép...elég réginek mondják, a legutóbbi jégkorszak elõttinek!s_*_aha
#4 | tudatlanka - 2013. november 21. 22:29:31
Nem lennék meglepve, ha a mostani verzió azért vált volna "aktuálissá" mert a széndioxid kibocsájtás mértékét már nem nyalja be senki ...
#5 | enid - 2013. november 22. 06:42:50
Ice cimu film 2020-bol:

http://www.youtub...H8y4uWW0QM
#6 | porcica - 2013. november 22. 07:46:37
Mintha hallottam volna már olyasmirõl, hogy valami masina képes ilyen elvetemült dolgokra. Alacsony rezgések, melyek nem természetesek, földrengést, vagy más kellemetlen természetinek kinézõ katasztrófát elõidézni. Mi is az, jaaa a HAARP? s_*_kukk
#7 | Balu - 2013. november 22. 11:26:09
No beszarante.
Az Antarktiszon van egy kazal vulkán, ebbõl igen sok aktív. Ez több száz éve tudott dolog. Ja, a jég alatt is lehetnek még olyanok, amit nem fedeztek fel, bár ezt erõsen kétlem. Ha a vulkán aktív, sõt szerintem még akkor is ha "alszik" nem sok jeget hagy meg magán. Ha meg olyan kiszike, hogy ki se látszik a jég alól, akkor meg most mit paráznak?! Az Erebusz vagy a Waesche, azok igen, azok vulkánok, jó 3-4 km magasak. Ja meg megjegyzem, hogy egy relatíve olcsó légi geomagnetikus / gravitációs méréssel seperc alatt meg lehet mondani, hol van vulkán és hol nincs.

Szumma: paráztatás az egész. De milyen kuss van mostanság a Yellowstone-nal kapcsolatban, nem? Egy nagyobb meteor se csapódott be, az északi sark jege nem csökken, a délié meg egyenesen nõ, a szürkék, annunaki, gyikok meg hasonló lények is békén hagynak egyelõre. De azért féljünk. Mindegy mitõl, csak féljünk.

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.