Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egy nagy család a szlovákiai bíróság


Három évvel ezelõtt az akkori szlovákiai igazságügyi miniszter, Lucia ®itòanská (SDKÚ) bejelentette: a bírák kötelesek lesznek vagyonbevallásukban meghatározni, melyik rokonuk dolgozik melyik bíróságon. A cél: kiirtani a bíróságokról a rokoni kapcsolatokat. Egy friss szlovákiai felmérés szerint nem igazán sikerült elérni a célt,írja az ujszo.com.


„Az igazságszolgáltatás önmagát klĂłnozza. Nem állĂ­tom, hogy a bĂ­rák Ă©s ĂĽgyĂ©szek gyermekei rosszabbak a többieknĂ©l, a jogászi gĂ©neket viszont nem lehet megörökölni. A jelenlegi helyzet igazságtalan a többi jelentkezõvel szemben, a bĂ­rĂłság nem magánkĂ©zben levõ intĂ©zmĂ©ny” – mondta ®itòanská.

A módosított vagyonbevallások szerint közeli ismerõsnek számítanak a szülõk, gyermekek, unokák, testvérek, férj és feleség. Az Újszó szerint nehéz utánajárni a kapcsolatoknak, mivel a bíráknak nem kell megjelölniük, hogy milyen viszonyban állnak az adott személlyel, csak a közeli rokon nevét kell feltüntetniük és azt, hogy hol dolgozik.

Bár a Transparency International Slovensko szervezetnek azĂ©rt rámutatott nĂ©hány kapcsolatra. KiderĂĽlt, hogy a legtöbb rokoni kapcsolat a kelet-szlovákiai bĂ­rĂłságokon van, a csĂşcstartĂł pedig a Kassai KerĂĽleti BĂ­rĂłság, melynek 67 bĂ­rája közĂĽl 22-nek van rokona a kelet-szlovákiai bĂ­rĂłságokon – ebbõl 13 rokon ugyanazon a bĂ­rĂłságon dolgozik.

„Az államfõ egy hĂłnappal ezelõtt nevezett ki 18 Ăşj bĂ­rĂłt, ezek közĂĽl minimum nĂ©gynek közeli ismerõse egy bĂ­rĂł. PĂ©ldául Janette Hajdinová a Pozsonyi I. JárásbĂ­rĂłságra kerĂĽl, rokona, Mária Hajdinová a fõvárosi kerĂĽlet instancia bĂ­rája” – nyilatkozta az ĂšjszĂłnak a Transparency International munkatársa, Ă©s hozzátette: Ăşgy tĂ»nik, a jogászi gĂ©nek Szlovákiában hatalmas sikerrel öröklõdnek a nemzedĂ©kek közt.
Link

Hozzászólások


#1 | Kormos - 2013. november 22. 20:30:29
Szép napot! Már rég óta így van...torténelem ismétli onmagát .Felvidéki jusztíció-igazságszolgáltatás= Magyarországi jusztícióval.... Ezek szintén busásan megfizetett megélhetési bunozok-tisztelet a kivételnek. Épp olyan arányban dolgoznak becsuletgesen a jogászok ezen szakmán belul , mind bármi más szakteruleten más szakmabeli polgár cca 50-50%. Ami a rokoni-iskolai-baráti-maffiai osszekottetést illeti ez jelenleg normál helyzet. Ezek a családok generációk óta magasszámban szinte a kozszféra -kozalkalmazás minden teruletén ott vannak alkalmazásban... A rendszer halálra van ítélve ,de nem mi az alkotni tudók. Erre mondják megélunk még a jég hátán is...Mindenkinek kitartást, kreativitást ....kívánok. Az én cselekményem addig erkolcsos-jogszeru míg a cselekvésemmel durván nem sértem más jogait-ennyire egyszeru...nem kell diploma...
#2 | Perje - 2013. november 22. 20:49:39
Rokoni szálak fûzhetik a magyara bírósághoz is, amely igen gyengécske büntetést rótt ki Rezesovára, aki egy magyar családot irott ki. Felháborító ez a döntés. Akinek van pénze, azt alig büntetik.
http://www.atv.hu...t-rezesova
Ráadásul luxos kégliben várja a másodfokú tárgyalást.:
UndorĂ­tĂł.
http://hvg.hu/itt...a_Rezesova
#3 | Kormos - 2013. november 22. 21:31:13
Szia Perje! Rezesné apukája Meèiar bácsi jobb keze volt a keletszlovákiai vasmu privatizációában-szétlopásában, majd eladásában...Kezdet kezdettol a famili a hatalom tuzénél van=Dobreva félék"hasonlat". Mérlegelés kedvéért: Rezesné 6 év/ 4 halott nem szándékos emberolésért vs egy kiprovokált sima-pártokrácia mentes polgár 9 év/ rendorbácsinak a lábába sípcsontra rúgásáért!!! Jó vicc nem???
#4 | Perje - 2013. november 22. 21:54:15
Kormos, undorító és felháborító. Minden külföldi megússza nálunk a valódi büntetést. Tömegesen kellene felépnünk ez ellen!
#5 | postaimre - 2013. november 23. 09:32:12
A portás állította meg a kormányellenes tüntetést Pozsonyban

Közepes tüntetéssorozat kezdõdött Pozsonyban pénteken este, amikor a Szabad Polgárok nevû társulás néhány száz tagja a parlament feloszlatását, szakértõi kormányt követelve bénította a szlovák fõvárost, írja a szlovák Bumm.

Az egész akkor kezdõdött, amikor a szervezet ultimátumot adott november 17-ig a köztársasági elnöknek a parlament feloszlatására, a fõügyész leváltására, és szakértõi kormány kinevezésére. Miután ez nem történt meg, a Hod¾a téren, a köztársasági elnöki székhely, a Grassalkovich palota elõtt gyülekeztek transzparensekkel pénteken este, majd egy óra elteltével a városon keresztül megindultak. A rendõrség felszólította õket, hogy ne az úton, hanem a járdán vonuljanak, hiába, ezért el kellett terelni a forgalmat.
http://index.hu/k...ozsonyban/
#6 | Kore - 2013. november 23. 11:54:50
Innen az ötlet, Pozsonyból?
Csak nálunk az ismeretlen tömörülés dec. 15-ig
adott most határidõt?
s_*_nyugi
#7 | Balu - 2013. november 24. 00:18:34
®itòanská akkora zsiráf, mint a ház, term. a Dzurinda-féle SDKU-DS egyik oszlopos tagja. Ha tisztogatni akar, annak nem a "korrupció", "családcentrikus hozzáállás" stb. az oka, hanem az, hogy nem az õ embereik vannak a bírói posztokon, hanem Ficóék líblingjei. Akkora zsizsik, hogy még Ficoszlávnak is kötelezõ volt benne hagynia a kormányban.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.