Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

Itt a KĂșria hĂ©t kĂ©rdĂ©se devizahitel-ĂŒgyben


HĂ», de sok "intelligens" kĂșrĂł lett, de sok idĂ” is kellett hozzĂĄ! FĂŒggetlen gazsĂĄg-szolgĂĄltatĂĄs? EgyelĂ”re a kötĂ©ltĂ”l mĂ©g fĂŒggetlenek, de tililjĂĄk mĂĄr azt a kendert is, nem csak szĂ­vjĂĄk. Minden szem a KĂșriĂĄra vetĂŒl, hiszen vĂĄrhatĂłan ma teszik közzĂ© a devizahiteles ĂŒgy kapcsĂĄn a jogegysĂ©gi hatĂĄrozatuk tervezetĂ©t, ami mĂĄr idĂ©n Ă©letbe lĂ©phet. Itt a hĂ©t kĂ©rdĂ©s, amiben a bĂ­rĂĄknak ĂĄllĂĄst kell foglalniuk.

„A deviza alapĂș kölcsönszerzĂ”dĂ©sek több szĂĄzezres szĂĄma, a bennĂŒk megtestesĂŒlĂ” tartozĂĄs nagysĂĄgrendje, a nem teljesĂ­tĂ” adĂłsok egyre növekvĂ” arĂĄnya, a szerzĂ”dĂ©sek Ă©rvĂ©nyessĂ©gĂ©t vitatĂł perek szĂĄmĂĄnak emelkedĂ©se mĂĄr tĂĄrsadalmi mĂ©retĂ» problĂ©mĂĄt jelent. Az ĂŒgyek gyors Ă©s lehetĂ”sĂ©g szerint egysĂ©ges szempontok szerinti elbĂ­rĂĄlĂĄsĂĄhoz fĂ»zĂ”dĂ” kiemelkedĂ” tĂĄrsadalmi Ă©s igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄsi Ă©rdek azt indokolja, hogy a KĂșria ĂĄllĂĄst foglaljon az e perekben felmerĂŒlt elvi kĂ©rdĂ©sekrĂ”l” – Ă­rta a jogegysĂ©gi hatĂĄrozatot kĂ©rĂ” indĂ­tvĂĄnyĂĄban Dr. Wellmann György a KĂșria PolgĂĄri KollĂ©giumĂĄnak kollĂ©giumvezetĂ”je.

Az idĂ” rövidsĂ©ge miatt a piaci szereplĂ”k csak formai ĂștmutatĂĄsra szĂĄmĂ­tanak, ezĂ©rt meglepetĂ©st inkĂĄbb az jelentene, ha minden kapcsolĂłdĂł kĂ©rdĂ©sben irĂĄnytĂ»kĂ©nt funkcionĂĄlĂł javaslatok lĂĄtnĂĄnak napvilĂĄgot a KĂșria mai ĂĄllĂĄsfoglalĂĄsĂĄban.

Dr. Wellmann György indítvånya alapjån ezekben a kérdésekben foglalhatnak ma ållåst a bíråk.

1. Mi a deviza alapĂș kölcsön tartalma (a deviza alapĂș kölcsön deviza kölcsön vagy forint kölcsön-e)?

2. A deviza alapĂș kölcsön konstrukciĂłja alapjĂĄn megkötött szerzĂ”dĂ©sek Ă©rvĂ©nyes vagy Ă©rvĂ©nytelen szerzĂ”dĂ©sek-e (vagyis ĂŒtköznek-e jogszabĂĄlyba, nyilvĂĄnvalĂłan jĂłerkölcsbe, tisztessĂ©gtelen szerzĂ”dĂ©sek-e, uzsorĂĄs szerzĂ”dĂ©sek-e, illetve szenvednek-e akarati hibĂĄban, vagyis szĂ­nleltek-e, illetve megtĂ©vesztĂ©s, tĂ©vedĂ©s folytĂĄn kötött szerzĂ”dĂ©sek- e)?

3. A pĂ©nzĂŒgyi intĂ©zmĂ©nyt milyen jellegĂ» tĂĄjĂ©koztatĂĄsi kötelezettsĂ©g terhelte a szerzĂ”dĂ©s megkötĂ©sekor, annak esetleges elmulasztĂĄsa milyen jogkövetkezmĂ©nnyel jĂĄr?

4. Milyen jogi lehetĂ”sĂ©gei vannak a bĂ­rĂłsĂĄgoknak arra, hogy a felek tartĂłs jogviszonyĂĄban a szerzĂ”dĂ©skötĂ©s utĂĄn bekövetkezett körĂŒlmĂ©nyvĂĄltozĂĄsok valamelyik szerzĂ”dĂ” fĂ©l lĂ©nyeges jogos Ă©rdekĂ©t sĂ©rtĂ” hatĂĄsĂĄt orvosoljĂĄk?

5. Amennyiben a deviza alapĂș kölcsönszerzĂ”dĂ©sek bĂĄrmely okbĂłl Ă©rvĂ©nytelenek, az Ă©rvĂ©nytelensĂ©g törvĂ©nyi jogkövetkezmĂ©nyei (Ă©rvĂ©nyessĂ© nyilvĂĄnĂ­tĂĄs, eredeti ĂĄllapot helyreĂĄllĂ­tĂĄsa, hatĂĄlyossĂĄ nyilvĂĄnĂ­tĂĄs) közĂŒl a bĂ­rĂłsĂĄg bĂĄrmelyiket alkalmazhatja-e, illetve melyik jogkövetkezmĂ©nyt mikor indokolt alkalmaznia?

6. Az egyes lehetséges érvénytelenségi okok az egész szerzÔdés érvénytelenségét, avagy részleges érvénytelenséget (az adott szerzÔdési feltétel érvénytelenségét) eredményezik-e? Hogyan vonhatók le a részleges érvénytelenség jogkövetkezményei?

7. Az egyoldalĂș szerzĂ”dĂ©smĂłdosĂ­tĂĄst lehetĂ”vĂ© tevĂ” szerzĂ”dĂ©si feltĂ©tel mikor felel meg az ĂĄtlĂĄthatĂłsĂĄg követelmĂ©nyeinek (csak akkor, ha az adĂłs fogyasztĂł maga is ki tudja szĂĄmolni, hogy a kamat, a költsĂ©g Ă©s a dĂ­j milyen arĂĄnyĂș emelĂ©sĂ©t tettĂ©k lehetĂ”vĂ© az idĂ”közben bekövetkezett vĂĄltozĂĄsok, avagy elĂ©gsĂ©ges, ha maga az oklista ĂĄtlĂĄthatĂł Ă©s az egyoldalĂș szerzĂ”dĂ©smĂłdosĂ­tĂĄsok körĂ©ben vizsgĂĄlhatĂł, hogy a mĂłdosĂ­tĂĄsra a tĂ©nylegessĂ©g, az arĂĄnyossĂĄg Ă©s szimmetria elvĂ©nek betartĂĄsĂĄval kerĂŒlt-e sor)?A KĂșria azt követĂ”en juttatott el közlemĂ©nyt csĂŒtörtökön az MTI-hez, hogy DarĂĄk PĂ©ter elnök, valamint a KĂșria PolgĂĄri KollĂ©giumĂĄnak vezetĂ”je, a KĂșria GazdasĂĄgi SzakĂĄgĂĄnak vezetĂ”je Ă©s tanĂĄcselnöke rĂ©szt vett a Szegedi ÍtĂ©lĂ”tĂĄbla PolgĂĄri KollĂ©giumĂĄnak ĂŒlĂ©sĂ©n, amelynek tĂĄrgya – az ezen a bĂ­rĂłsĂĄgi szinten az orszĂĄgban elsĂ”kĂ©nt – a deviza alapĂș kölcsönszerzĂ”dĂ©sek Ă©rvĂ©nyessĂ©gi kĂ©rdĂ©sei voltak.

KözöltĂ©k, hogy a KĂșria az elmĂșlt hetekben az alsĂł fokĂș bĂ­rĂłsĂĄgoktĂłl kĂ©rt adatokat a folyamatban lĂ©vĂ” perek szĂĄmĂĄrĂłl, Ă©s beszerezte az eddig jogerĂ”sen lezĂĄrult ĂŒgyekben hozott Ă­tĂ©leteket, illetve elemezte az azokban felmerĂŒlĂ” többrĂ©tegĂ» Ă©s összetett jogi problĂ©mĂĄkat.

“A szegedi kollĂ©giumi ĂŒlĂ©sen lezajlott vita Ă©s a KĂșria ĂĄltal elvĂ©gzett elemzĂ©s alapjĂĄn egyĂ©rtelmĂ»vĂ© vĂĄlt, hogy szĂŒksĂ©ges a joggyakorlat tovĂĄbbfejlesztĂ©se Ă©rdekĂ©ben jogegysĂ©gi hatĂĄrozat meghozatala” – Ă­rtĂĄk.

Napi GazdasĂĄg / Equilor / MTI
Link

Hozzászólások


#1 | talpi - 2013. november 25. 10:48:28
PorhintĂ©s a harcolĂłk szemĂ©be, kibĂ»vĂĄs a felelĂ”sĂĄg megĂĄllapĂ­tĂĄsĂĄnak kĂ©nyszerĂ» helyzetĂ©bĂ”l, merthogy nem merikmelmarasztalni a bankokat, hiszen,abban az esetben a "statisztĂ©ria" szerepet jĂĄtszĂł kormĂĄny is felelĂ”ssĂ© tehetĂ”, hiszen, ismeri-ismerte a "nagy ĂĄtverĂ©s" jĂĄtĂ©kot. Õ maga is hasonlĂł mĂłd, az "erĂ” /?/ oldalĂĄrĂłl, amikor a magĂĄnnyuggerek pĂ©nzĂ©t lenyĂłlta, hasonlĂł mĂłd viselkedett. Igaz, ezt a btk, akĂĄr"rablĂĄsnsnak" is minĂ”sitheti, hiszen"erĂ”szakkal" megtartĂĄs, vagy megszerzĂ©svolt a cĂ©l. Na ja, hogy azĂłta,eltĂ”zsdĂ©zgettĂ©k ? kit Ă©rdekel, mondanĂĄk, de van akit igen,mondjuk,mi, ezĂ©rt mĂ©g lesz egy-kĂ©t fĂŒles, nem kicsi, csak nyugi. Nem kellett volna a bajt keresnetek, az megtalĂĄl benneteket amĂșgy is, hiĂĄba, reszke-ĂŒgyesked/tek, .SzĂłval csak szĂ©p sorjĂĄban,lehet becsukdosni a pĂ©nzezĂ” hivatalos uzsorĂĄsokat, rablĂł barĂĄtjaikat pedig mellĂ©jĂŒk, nehogy unatkozzanak. enni, na amit megtermelnek, azt lehet, mai menĂŒ -kaja nuku, bili-kong
#2 | spartakusz - 2013. november 25. 11:19:07
NINCS 10 KÉRDÉS EGY KÉRDÉS VAN - DE AZ VAN!

1. ÁT BASÁZTÁL E ENGEM VAGY NEM!

VIZSGÁLNI AZT, HOGY TUDATOSAN TETTED, VAGY TUDATLANUL.

A VÁLASZ RÁ:

CSAK TUDATOSAN LEHET ÁTBASZNI VALAKIT - de csak azt aki: - AZT AKI BĂ­zik BENNED feltĂ©tlenĂŒl!

megjegyzĂ©s: ĂĄllami-garanciĂĄt adtĂĄl a PRIMER MAGÁNYNYUGDÍJAMRA- ÉS ÁTBASZTÁL - ÁLLAMI GARANCIÁVAL - INNENTÕL kezdve NINCS BIZALOM - RÉSZEMRÕL MÍG ÉLEK veled szemben - SOHA!
Magyarul köztörvényes bûnözÔ vagy!

id. Kiss LĂĄszlĂł
#3 | GERRY - 2013. november 25. 15:17:25
...hĂĄt az a helyzet, hogy ebben nem Ă©rezzĂŒk illetĂ©kesnek magunkat Ă©s illetĂ©kes elvtĂĄrs (bocsĂĄnat!) ÚR, most nincs itt ezĂ©rt a döntĂ©st kĂ©nytelenek vagyunk kĂ©söbbre halasztani, mondjuk 2014 MĂĄrcius IdusĂĄra, akkor mĂĄr nem fogunk fĂĄzni, ĂĄzni ... most mĂ©g szegfĂŒszeges forraltbor sem sincs Ă­gy a viszon'lĂĄtĂĄsra!

images-hu.gs-static.com/products/800x600/2013/10/09/52557a08d40c6.jpg
#4 | Kormos - 2013. november 25. 16:02:11
Okoskodok egy kicsit az Ă©n ugyemet hasonlĂ­tom. 2008-ban jottek utĂĄnnam a bank ugynokok. FelkĂ­nĂĄltĂĄk a hitelt stb...megeggyeztunk. 2010-ben elkezdodott a megtervezett GLOBÁLIS tokekivonĂĄs....hisz nem lĂ©tezo bepotyogtetett virtuĂĄlist pĂ©nzt kaptam stb. Sikerult megĂșsznom a szituĂĄciĂłt....volt mit lekĂ­nlĂłdnom...Mai napig maradt kontokorent nevezetu adĂłsĂĄgom...,de kozben a valĂłs vagyonom Ășn. elpĂĄrolgott mĂĄs tulajdonĂĄba. ElĂ©g gyorsan rĂĄjottek a bankĂĄrok, hogy koldus lettem -abszolĂșt legitĂ­m mĂłdon...stb. No innentol kezdve Ă©rdekes a helyzet. Minden fĂ©le eszkozzel ami csak lĂ©tezik: lelkifroccsok, fenyegetĂ©s, kieggyezĂ©s,megeggyezĂ©s ,ismerjem el...stb. Turelmesen elmesĂ©ltem nekik, hogy Ă©n mekkora egy ĂĄldozat Ă©s egyben buntĂĄrs vagyok veluk eggyutt pĂ©nzmosĂĄs buncselekmĂ©ny megalapozott gyanĂșjĂĄval...Ă©s kozben a rohogĂ©sem a tĂĄrgyalĂĄs kozepĂ©n. Kidullett szemek ,csond Ă©s vĂ©ge a tĂĄrgyalĂĄsnak-ennyi volt. Mai napig kamat nĂ©lkul vezetve van nĂĄluk az Ășn. kolcson mĂ­nuszom.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.