Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Sz√Ľr, kutat, lehallgat; korl√°tlanul figyel a TEK


Neve-t-hetek? Teve-hetek? A rend√Ķrs√©g √©s a titkosszolg√°latok k√∂zt f√©l√ļton, val√≥di k√ľls√Ķ kontroll n√©lk√ľl v√©gzi titkos tev√©kenys√©g√©t a Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont. B√°r nem verik nagydobra, a b√Ľn√∂z√Ķk elfog√°s√°n √©s Orb√°n Viktor v√©delm√©n k√≠v√ľl a TEK-nek joga van p√©ld√°ul telefont lehallgatni vagy lak√°sokba behatolni. Az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g a m√ļlt h√©ten √ļgy tal√°lta, a szab√°lyoz√°s nem szorul korrekci√≥ra, el√©g, ha a miniszter megindokolja, mi√©rt ad enged√©lyt ilyesmire, √Ķt majd a parlamenti bizotts√°g ellen√Ķrzi. De a gyakorlatban ez nem m√Ľk√∂dik. M√°r csak magyar Snowden kerestetik: a hvg.hu mindenesetre kik√©rt adatokat a TEK-nek kiadott miniszt√©riumi enged√©lyek sz√°m√°r√≥l.

„A Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont (TEK) vizsg√°latot ind√≠tott a Magyar Szigeten elhangzott gy√Ľl√∂lk√∂d√Ķ kijelent√©sek miatt” – √≠rta 2011 augusztus√°ban a Magyar Nemzet, miut√°n a ver√Ķcei rendezv√©nyen Tyirity√°n Zsolt, a Bety√°rsereg nev√Ľ szervezet vezet√Ķje faji h√°bor√ļr√≥l √©s a zsid√≥k lel√∂v√©s√©r√Ķl sz√≥nokolt. A h√≠rnek, ut√≥lag olvasva van n√©mi √©rdekess√©ge: a TEK a t√∂rv√©ny szerint nem v√©gezhet b√Ľn√ľgyi nyomoz√°st, legfeljebb operat√≠v felder√≠t√©st, de maga a lap is azt √≠rja, ennek m√©g „a t√©nye sem nyilv√°nos”.

B√°r a vil√°g leg√ļjabban Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztons√°gi √úgyn√∂ks√©g (NSA) kiugrott informatikus√°nak kisziv√°rogtat√°sa miatt kezdett el foglalkozni a titkosszolg√°latok tev√©kenys√©g√©vel, ezek a szervezetek r√©g√≥ta l√©teznek. Tev√©kenys√©g√ľk pedig nemcsak k√ľlf√∂ldre ir√°nyul, hanem az √°llamok saj√°t polg√°rainak megfigyel√©s√©re is kiterjed. M√Ľk√∂d√©s√ľk igazi kih√≠v√°s el√© √°ll√≠tja a demokratikus jog√°llamokat, amelyeknek egyszerre kellene garant√°lniuk a polg√°rok jogait, √©s gondoskodni az √°llam biztons√°g√°r√≥l, m√°rpedig ez a kett√Ķ egy√ľtt igen nehezen megy.

„A titkos eszk√∂z√∂k √©s m√≥dszerek ig√©nybev√©tele s√ļlyos beavatkoz√°st jelent az egy√©n √©let√©be, alkalmaz√°suknak csup√°n kiv√©telesen, √°tmeneti, nem v√©gs√Ķ megold√°sk√©nt lehet helye” – √°llap√≠totta meg a magyar Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g (Ab) m√°r 2007-ben. Ezt a r√©gi hat√°rozatot a m√ļlt h√©ten n√©mileg tov√°bbfejlesztett√©k az alkotm√°nyb√≠r√≥k, mikor egy, a TEK jogk√∂reit √©rint√Ķ panasz elb√≠r√°l√°sakor kimondt√°k: az igazs√°g√ľgy√©rt felel√Ķs miniszter – jelenleg Navracsics Tibor – a hat√©kony k√ľls√Ķ kontroll √©rdek√©ben indokolni k√∂teles, ha √ļgynevezett titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©sre ad enged√©lyt a terrorelh√°r√≠t√°snak.

Hajdu J√°nos r. vez√©r√Ķrnagy, a TEK f√Ķigazgat√≥ja
Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A korm√°ny m√©g 2010-ben hozta l√©tre a TEK-et Hajdu J√°nos nyugalmazott, majd reaktiv√°lt rend√Ķrtiszt (a Fidesz kor√°bbi biztons√°gi igazgat√≥ja, Orb√°n Viktor p√°rteln√∂k test√Ķre) vezet√©s√©vel. A TEK a kezdetekt√Ķl furcsa helyet foglalt el a rendszerben: elvileg a rend√Ķrs√©g r√©sze (a rend√Ķrs√©gi t√∂rv√©nyben tal√°lhat√≥k meg a m√Ľk√∂d√©s√©nek f√Ķbb szab√°lyai), de az orsz√°gos f√Ķkapit√°nyt√≥l f√ľggetlen, k√∂zvetlen√ľl a bel√ľgyminiszter al√° rendelt szervezet, √©s a klasszikus test√Ķri (a minisztereln√∂k √©s a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k v√©delme) √©s bevet√©si (vesz√©lyes, fegyveres b√Ľn√∂z√Ķk elfog√°sa, √°rtalmatlan√≠t√°sa) munka mellett egyfajta titkosszolg√°latk√©nt is m√Ľk√∂dik.
Benéz a TEK a szekrénybe

B√°r a TEK legink√°bb a vesz√©lyesnek kiki√°ltott b√Ľn√∂z√Ķk elfog√°s√°t propag√°lja, a rend√Ķrs√©gi, illetve a nemzetbiztons√°gi szolg√°latokr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny p√°rhuzamos olvas√°s√°b√≥l l√°that√≥, hogy miniszteri enged√©llyel egy sor „titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©sre” adhat enged√©lyt, annak √©rdek√©ben, hogy megel√Ķzze, felder√≠tse √©s elh√°r√≠tsa az esetleges terrorfenyeget√©st. Ezek a t√∂rv√©ny szerint:• lak√°sok titkos √°tkutat√°sa, az √©szleltek r√∂gz√≠t√©se,
• lehallgat√°s vagy rejtett kamer√°s megfigyel√©s mag√°nlak√°sokban,
• levelek felbont√°sa, az olvasottak r√∂gz√≠t√©se,
• telefonlehallgat√°s,
• internetes adatforgalmat megfigyel√©se, behatol√°s sz√°m√≠t√≥g√©pekbe.

A TEK-nek emellett felhatalmaz√°sa van arra, hogy „b√°rmely adatkezel√©si rendszerb√Ķl” adatokat k√©rjen le, illetve k√ľls√Ķ enged√©ly n√©lk√ľl, b√°rmikor bek√©rheti a bankok, biztos√≠t√≥k √©s telefont√°rsas√°gok √°ltal t√°rolt adatokat is.

Mindenki érintett

√Čpp ezt kifog√°solt√°k az E√∂tv√∂s K√°roly K√∂zpolitikai Int√©zetet (EKINT) munkat√°rsai, akik az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gon t√°madt√°k meg a rend√Ķrs√©gi t√∂rv√©nynek a TEK titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©s√©re vonatkoz√≥ rendelkez√©seit. Konkr√©tan azt kifog√°solt√°k, hogy a t√∂rv√©ny szerint a terrorelh√°r√≠t√≥knak nincs sz√ľks√©g√ľk b√≠r√≥i enged√©lyre a titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©shez, el√©g a miniszteri enged√©ly. Igaz√°b√≥l az EKINT nem csak a TEK ilyen jelleg√Ľ felhatalmaz√°s√°t kifog√°solta, √°ltal√°ban t√∂r√∂lt√©k volna a nemzetbiztons√°gi t√∂rv√©nyb√Ķl a miniszteri enged√©llyel v√©gzett megfigyel√©st, de ezt formai okokb√≥l (t√∂bb mint 180 napja hat√°lyban van a t√∂rv√©ny) nem tehett√©k.

A TEK p√°nc√©lozott j√°rm√Ľve a m√°rciusi havaz√°s idej√©n
Fotó: Terrorelhárítási Központ

B√°r az Ab elutas√≠totta a beadv√°nyt, a hat√°rozat m√©gis t√∂bb szempontb√≥l √©rdekes. Egyr√©szt √∂nmag√°ban eredm√©ny, hogy foglalkoztak vele, hiszen az √ļj alapt√∂rv√©ny √©s az alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gi t√∂rv√©ny alapj√°n ma m√°r nem fordulhat b√°rki a test√ľlethez. Az Ab √ļgy tal√°lta, hogy az ind√≠tv√°nyoz√≥kat √©rintettnek tekinti: b√°r a megfigyel√©s titkos jelleg√©re tekintettel ez nem bizony√≠that√≥, nem is kiz√°rt, hogy kapcsolatban √°llnak valakivel, akit a TEK megfigyel, √≠gy elvileg r√≥luk is gy√Ľjthetnek adatokat. Az indokl√°s hivatkozik az Emberi Jogok Eur√≥pai B√≠r√≥s√°g√°ra, amely egy n√©met √ľgyben meg√°llap√≠totta, hogy a titkosszolg√°latok tev√©kenys√©g√©nek potenci√°lisan mindenki √©rintettje.

A hat√°rozathoz k√ľl√∂nv√©lem√©nyt csatolt Paczolay P√©ter, az Ab eln√∂ke, amelyben azt √≠rta: b√°r ezt a k√©rd√©st nem vizsg√°lt√°k, szerinte nem √°ll √∂sszhangban az alapt√∂rv√©nnyel, hogy a TEK-nek rend√Ķrs√©gi √©s nemzetbiztons√°gi jogos√≠tv√°nyai is vannak. A b√Ľn√ľld√∂z√©si c√©l√ļ inform√°ci√≥gy√Ľjt√©s ugyanis – √©rvelt Paczolay – az alapt√∂rv√©ny szerint a rend√Ķrs√©g feladata, m√≠g az orsz√°g nemzetbiztons√°gi √©rdekeinek √©rv√©nyes√≠t√©se a nemzetbiztons√°gi szolg√°latok√©: el√Ķbbihez b√≠r√≥i, ut√≥bbihoz miniszteri enged√©ly sz√ľks√©ges. Szerinte a TEK k√ľl√∂nleges helyzete „ezt a viszonylagos elk√ľl√∂n√≠t√©st megsz√ľnteti”.

„Sz√Ľr√Ķ-kutat√≥ titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©s”

Az Ab eln√∂ke √°ltal eml√≠tett probl√©ma eredetileg nem √°llt fenn, a 2011. jani√°r 1-t√Ķl √©rv√©nyes rend√Ķrs√©gi t√∂rv√©ny m√©g k√ľl√∂nv√°lasztotta a TEK b√Ľn√ľld√∂z√©si c√©l√ļ (b√≠r√≥i enged√©lyhez k√∂t√∂tt) √©s nemzetbiztons√°gi (miniszteri enged√©llyel v√©gezhet√Ķ) titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√Ķ tev√©kenys√©g√©t. A parlament azonban m√≥dos√≠totta a t√∂rv√©nyt, √≠gy 2012. janu√°r 5-t√Ķl a TEK-re m√°r nem a rend√Ķrs√©gi, hanem egys√©gesen a nemzetbiztons√°gi t√∂rv√©ny az √©rv√©nyes: vagyis szabadon ig√©nyelhet adatokat p√©ld√°ul a bankokt√≥l, a titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©shez pedig el√©g az igazs√°g√ľgy√©rt felel√Ķs miniszter enged√©lye.

A bel√ľgyminiszteri el√Ķterjeszt√©s indokl√°sa szerint a TEK „feladatainak hat√©kony ell√°t√°s√°hoz sz√ľks√©ges az √ļn. sz√Ľr√Ķ-kutat√≥ titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√Ķ tev√©kenys√©g v√©gz√©se, amely garanci√°lis okokb√≥l az igazs√°g√ľgy√©rt felel√Ķs miniszter enged√©ly√©hez k√∂t√∂tt”. Mivel ezt a feladatot a nemzetbiztons√°gi szolg√°latt√≥l vett√©k √°t – √≠rta az indokl√°s –, a korm√°ny szerint logikus, hogy a TEK „sz√Ľr√Ķ-kutat√≥ inform√°ci√≥gy√Ľjt√Ķ tev√©kenys√©g√©re” is ugyanazon szab√°lyok vonatkoznak, mint a nemzetbiztons√°gi szolg√°latokra.
Fotó: MTI / Máthé Zoltán

B√°r a TEK titkosszolg√°lati munk√°j√°r√≥l keveset lehet tudni, az l√°tszik, hogy komoly er√Ķket ford√≠tanak erre. A Magyar Narancs m√ļlt heti cikke szerint a felder√≠t√©si igazgat√≥s√°g√°n 300-350 ember dolgozhat (a pontos l√©tsz√°m titkos), amihez id√©n m√©g egy 18 f√Ķs internetfigyel√Ķ r√©szleg is csatlakozott. Kisziv√°rgott h√≠rek szerint egyebek mellett az Orb√°n Viktor minisztereln√∂k√∂t id√Ķnk√©nt megfenyeget√Ķ, nem felt√©tlen√ľl √©pelm√©j√Ľ emberek adnak munk√°t a terrorelh√°r√≠t√≥knak, illetve – ahogy ezt a fentebb id√©zett cikk is jelzi – val√≥sz√≠n√Ľleg kiemelt figyelmet ford√≠tanak a sz√©ls√Ķjobboldali szervezetekre is.

Hajdu J√°nos tavaly a k√Ķszegi Tranzit fesztiv√°lon el is sz√≥lta mag√°t, mikor arr√≥l besz√©lt, hogy „meglehet√Ķsen er√Ķre kapott a sz√©ls√Ķjobboldal”, de Magyarorsz√°gon nincsenek olyan fegyveres csoportok, amelyek k√©pesek lenn√©nek megd√∂nteni a korm√°nyt. Jobbikos politikusok a TEK-et sejtik a m√∂g√∂tt is, hogy tavaly augusztus v√©g√©n a rend√Ķrs√©g teljesen megsz√°llta a Fej√©r megyei Cs√≥kak√Ķ k√∂zs√©get. Az okokat nem √°rult√°k el, de val√≥sz√≠n√Ľleg a betiltott Magyar G√°rda avat√°si √ľnneps√©g√©t akart√°k megakad√°lyozni – sikertelen√ľl, hiszen azt a Tolna megyei Dunaf√∂ldv√°ron tartott√°k.

Elszabot√°lt ellen√Ķrz√©s

A m√ļlt heti Ab-hat√°rozat szerint az√©rt elegend√Ķ a – megindokolt – miniszteri hat√°rozat, mert e f√∂l√∂tt l√©tezik parlamenti ellen√Ķrz√©s: az Orsz√°ggy√Ľl√©s nemzetbiztons√°gi bizotts√°ga a t√∂rv√©ny szerint b√°rmikor t√°j√©koztat√°st k√©rhet a minisztert√Ķl. Paczolay k√ľl√∂nv√©lem√©ny√©ben viszont azt √≠rta: „a miniszter nem tekinthet√Ķ k√ľls√Ķ ellen√Ķrz√Ķ szervnek”, a hat√°rozatai egy√©bk√©nt is titkosak, √≠gy nincs r√° garancia, hogy egy inform√°ci√≥gy√Ľjt√©s jogszer√Ľs√©g√©t ut√≥lag b√°rki ellen√Ķrizze. „Az √°ll√≠tott nemzetbiztons√°gi √©rdek √©s az egy√©ni alapjogok √ľtk√∂z√©s√©nek jog√°llami felold√°sa nem politikai √©rt√©kel√©st ig√©nyel” – √≠rta az Ab eln√∂ke, aki szerint igenis sz√ľks√©g lenne a b√≠r√≥s√°gi kontrollra.

Navracsics Tibor ad engedélyt
Fot√≥: Stiller √Ākos

A z√°rt √ľl√©sek miatt lehetetlen ellen√Ķrizni, hogy a nemzetbiztons√°gi bizotts√°g foglalkozott-e √©rdemben a TEK titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©si gyakorlat√°val, de a hvg.hu √°ltal megk√©rdezett tagok nem eml√©keztek r√°, hogy Hajdu J√°nos b√°rmikor besz√°molt-e nekik ilyesmir√Ķl (a Magyar Szigeten t√∂rt√©ntek ut√°n Vadai √Āgnes, a test√ľlet akkori eln√∂ke azt mondta: csak nagyvonalakban kaptak t√°j√©koztat√°st). A Jobbik a k√Ķszegi el√Ķad√°s ut√°n kezdem√©nyezte a f√Ķigazgat√≥ meghallgat√°s√°t, de erre v√©g√ľl nem ker√ľlt sor. A helyzetet bonyol√≠tja, hogy a TEK elvileg rend√Ķri szerv, √≠gy a test√ľlet egyes tagjai szerint nem √Ķk az illet√©kesek, hanem a honv√©delmi √©s rend√©szeti bizotts√°g.

Ebben a bizotts√°gban viszont sz√°nd√©kosan nem ker√ľlt napirendre a k√©rd√©s. Mint minden parlamenti bizotts√°gnak, ennek a test√ľletnek is van egy az ellen√Ķrz√Ķ albizotts√°ga, amelyet a szocialista Harangoz√≥ Tam√°s eln√∂k√∂l. √ē 2010 v√©g√©n, az √ľgyrend meg√°llap√≠t√°s√°n√°l felvetette, hogy sz√≠vesen meghallgatn√°k majd a TEK f√Ķigazgat√≥j√°t, de a fideszes Borb√©ly L√©n√°rd azt javasolta, halassz√°k ezt 2011 m√°jus√°ra, hogy „engedj√ľnk t√∂bb id√Ķt a Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont m√Ľk√∂d√©s√©re, √©s ut√°na vizsg√°ljuk”. A k√©pvisel√Ķk ebben maradtak, de a meghallgat√°sra v√©g√ľl soha nem ker√ľlt sor.

Az albizotts√°g ugyanis 2011 √°prilis√°ban √ľl√©sezett utolj√°ra, az√≥ta k√©tszer is hat√°rozatk√©ptelen volt, mivel a korm√°nyp√°rti tagok (Borb√©ly mellett Simon Mikl√≥s, B√°sthy Tam√°s √©s F√∂ldi L√°szl√≥) nem jelentek meg. Legut√≥bb 2013. okt√≥ber 9-dik√©n lett volna √ľl√©s, amelyen az el√Ķzetes letart√≥ztat√°s probl√©m√°ir√≥l lett volna sz√≥, de csak az MSZP-s tagok jelentek meg, √≠gy hat√°rozatk√©ptelen volt a test√ľlet. Pedig a t√©m√°ra tekintettel elment az √ľl√©sre Hand√≥ T√ľnde, az Orsz√°gos B√≠r√≥s√°gi Hivatal eln√∂ke, K√≥nya Istv√°n, a K√ļria eln√∂khelyettese, egy √ľgy√©szs√©gi f√Ķoszt√°lyvezet√Ķ √©s egy bel√ľgyminiszt√©riumi helyettes √°llamtitk√°r is.
Kik√©rj√ľk az adatokat
A hvg.hu a m√ļlt h√©ten k√∂z√©rdek√Ľ adatig√©nyl√©ssel fordult a K√∂zigazgat√°si √©s Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©riumhoz (KIM), hogy megtudjuk, Navracsics Tibor miniszter h√°ny alkalommal √©lt a t√∂rv√©ny √°ltal biztos√≠tott joggal, √©s adott enged√©lyt a TEK-nek titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©sre. Term√©szetesen elismerj√ľk, hogy a miniszteri hat√°rozatok min√Ķs√≠tett adatnak sz√°m√≠tanak, de √ļgy v√©lj√ľk, azok sz√°ma nem lehet titkos. S√Ķt, k√∂z√©rdek√Ľ adatnak min√Ķs√ľlnek, hiszen az egy √°llami feladatot ell√°t√≥ szerv k√∂zfeladat√°nak ell√°t√°s√°val √∂sszef√ľgg√©sben, a miniszter t√∂rv√©nyben r√∂gz√≠tett hat√°sk√∂r√©nek gyakorl√°sa sor√°n keletkezett adat.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | Tibor - 2013. november 26. 12:28:12
Szedett,vedett ,banda,a p√©nz szaga hozta √∂ket egybe,amugy meg,egy gy√∂k√©rtelen senkih√°ziak.J√∂hettek h√°zkutatni,van t√∂bb ezer golyobisom,matassatok benne,a nyulaim ,nem veszik zokon,ja l√∂szert kerestek,van helyette l√≥szar,lefoglalhatj√°tok b√ľnjelk√©nt,legal√°bb megismerkedtek vele k√∂zelebr√∂l,nemsok√°ra ugy is csak l√≥szarp√∂c√∂gtet√∂nek lesztek j√≥k,√©rti-TEK.
#12 | Tibor - 2013. november 26. 12:28:12
Szedett,vedett ,banda,a p√©nz szaga hozta √∂ket egybe,amugy meg,egy gy√∂k√©rtelen senkih√°ziak.J√∂hettek h√°zkutatni,van t√∂bb ezer golyobisom,matassatok benne,a nyulaim ,nem veszik zokon,ja l√∂szert kerestek,van helyette l√≥szar,lefoglalhatj√°tok b√ľnjelk√©nt,legal√°bb megismerkedtek vele k√∂zelebr√∂l,nemsok√°ra ugy is csak l√≥szarp√∂c√∂gtet√∂nek lesztek j√≥k,√©rti-TEK.
#13 | Kedvesi - 2013. november 26. 12:30:28
Ahh√°, teh√°t az oroszok cs√Ķbe h√ļzz√°k a zsid√≥t, vigye el a balh√©t, ut√°na meg j√∂hetnek a fejcser√©k, moszad-cia-t felv√°ltj√°k a KGB-sok, √©s hullanak a zsid√≥ fejek. √úgyes. √ćgy is lehet rendszer v√°ltani. Ut√°na m√°r csak a magyarok nemzeti korm√°ny√°val √©s √©rtelmis√©gi k√∂r√©vel kell le√ľlni t√°rgyalni. √Člelmes!
#14 | Kameleon - 2013. november 26. 15:07:05
"A TEK a kezdetekt√Ķl furcsa helyet foglalt el a rendszerben: elvileg a rend√Ķrs√©g r√©sze (a rend√Ķrs√©gi t√∂rv√©nyben tal√°lhat√≥k meg a m√Ľk√∂d√©s√©nek f√Ķbb szab√°lyai), de az orsz√°gos f√Ķkapit√°nyt√≥l f√ľggetlen, k√∂zvetlen√ľl a bel√ľgyminiszter al√° rendelt szervezet, √©s a klasszikus test√Ķri (a minisztereln√∂k √©s a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k v√©delme) √©s bevet√©si (vesz√©lyes, fegyveres b√Ľn√∂z√Ķk elfog√°sa, √°rtalmatlan√≠t√°sa) munka mellett egyfajta titkosszolg√°latk√©nt is m√Ľk√∂dik."

Ki h alá l egész pontosan? Van még kérdés?
#15 | atya - 2013. november 26. 17:32:22
Megfigyelhetik a seggem luk√°t, mikor kul√°zok.
#16 | postaimre - 2013. november 27. 17:50:41
Vadai √Āgnes l√°tni szeretn√© a TEK-akt√°kat

Ak√°r √©jszaka is hajland√≥ lenne ell√°togatni a Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpontba a politikus, hogy megtekintse a titkos adatgy√Ľjt√©shez haszn√°lt eszk√∂z√∂k beszerz√©s√©r√Ķl √©s enged√©lyez√©s√©r√Ķl sz√≥l√≥ dokumentumokat.

Vadai √Āgnes lev√©lben k√©ri Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminisztert√Ķl, hogy megn√©zhesse a TEK akt√°it. A Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) sz√≠neiben politiz√°l√≥ f√ľggetlen k√©pvisel√Ķ a titkos adatgy√Ľjt√©shez haszn√°lt eszk√∂z√∂k beszerz√©s√©r√Ķl √©s enged√©lyez√©s√©r√Ķl sz√≥l√≥ dokumentumokat szeretn√© szem√ľgyre venni, √©s be k√≠v√°n tekinteni a titkos inform√°ci√≥szerz√©s sor√°n keletkezett akt√°kba is.

A TEK eddig is a sz√ľrke z√≥n√°ban tev√©kenykedett, mert "se nem rend√Ķrs√©g, se nem titkosszolg√°lat, rend√Ķrs√©g √©s titkosszolg√°lat egyben" – mondta Vadai √Āgnes egy szerdai, budapesti sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n. Hozz√°tette: az E√∂tv√∂s K√°roly K√∂zpolitikai Int√©zet munkat√°rsai kifog√°st ny√ļjtottak be az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°ghoz a TEK titkos adatgy√Ľjt√©se miatt, de "nem lett√ľnk beljebb".

Az sem ismert, hogy a Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont az elm√ļlt √©vekben milyen m√≥don sz√°molt be az orsz√°ggy√Ľl√©si bizotts√°gokban az √°ltal√°nos, illetve a titkos adatgy√Ľjt√©si tev√©kenys√©geir√Ķl. A k√©pvisel√Ķ megjegyezte, azt sem lehet pontosan tudni, hogy melyik bizotts√°g lenne az illet√©kes ebben az √ľgyben.
„Nem nagyon sz√°moltak be"

Elmondta, hogy kedden telefonon √©rdekl√Ķd√∂tt a honv√©delmi √©s rend√©szeti bizotts√°g titk√°rs√°g√°n, de ott azt v√°laszolt√°k, hogy eml√©keik szerint ebben az √ľgyben m√©g nem hallgatt√°k meg a szervezetet. A nemzetbiztons√°gi bizotts√°g k√©t kihelyezett √ľl√©st is tartott a TEK-n√©l, majd a szervezet f√Ķigazgat√≥ja vagy f√Ķigazgat√≥-helyettese 2012-2013-ban konkr√©t √ľgyekben megjelent a test√ľlet √ľl√©sein, de a titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©ssel kapcsolatos met√≥dusokr√≥l √©s ellen√Ķrz√©sekr√Ķl "nem nagyon sz√°moltak be" - folytatta a politikus.

A k√©pvisel√Ķ √ļgy l√°tta, hogy miut√°n a TEK titkos inform√°ci√≥gy√Ľjt√©se a magyar polg√°rokat √©rint√Ķ √ľgy √©s ennek civil ellen√Ķrz√©se nincs megoldva, ez√©rt sz√ľks√©g van arra, hogy valaki betekinthessen az ezekben a t√©m√°kban k√©sz√≠tett dokumentumaikba.

Vadai √Āgnes azt mondta, az √ľgy fontoss√°g√°ra val√≥ tekintettel ak√°r √©jszaka vagy h√©tv√©g√©n is k√©sz ell√°togatni a TEK k√∂zpontj√°ba, hogy √°ttanulm√°nyozhassa az akt√°kat. Hangs√ļlyozta, kor√°bban az Orsz√°ggy√Ľl√©s nemzetbiztons√°gi bizotts√°g√°nak eln√∂ke volt, ez√©rt egyr√©szt rendelkezik C-t√≠pus√ļ nemzetbiztons√°gi ellen√Ķrz√©ssel, m√°sr√©szt pedig tiszt√°ban van azzal, hogy hogyan kell kezelni a min√Ķs√≠tett adatokat.
http://www.hir24....k-aktakat/
#17 | GERRY - 2013. november 27. 19:13:43
"...kor√°bban az Orsz√°ggy√Ľl√©s nemzetbiztons√°gi bizotts√°g√°nak eln√∂ke volt, ez√©rt egyr√©szt rendelkezik C-t√≠pus√ļ nemzetbiztons√°gi ellen√Ķrz√©ssel, m√°sr√©szt pedig tiszt√°ban van azzal, hogy hogyan kell kezelni a min√Ķs√≠tett adatokat." meg marh√°ra k√≠v√°ncsi is √Āgneska. ...√©jszaka is menne! Az a sok gumibotos f√©rfi... na persze.s_*_kac

zene:
J√°nos (Hajd√ļ) legyen,
de ne a J√°noshegyen,
Tízre ma idevárom!,
√Āgnes (Vadai) j√∂v√∂k
még nagyokat lövök,
ha kéri, hát belevágom!
...

C-tipusu ellenörzéssel rendelkezöknek, még gumi se kell (mármint gumi-bot)
#18 | mormota1968 - 2013. november 28. 22:01:42
√Čn m√°r k√©pben lehetek n√°luk, mivel szoktam nekik √ľzengetni a fa@bukon, h√°tha elgondolkoznak a dolgon, m√©g is kiknek dolgoznak √©s milyen cs√ļnya k√∂vetkezm√©nyei lehetnek ennek. Pl:Mikor majd √Ķket is sim√°n be√°ldozz√°k mai gazd√°ik, mert hogy befogj√°k, az tuti, garant√°lt. √ēk is csak lecser√©lhet√Ķ fogy√≥ eszk√∂z√∂k a h√°tt√©rhatalmak, politikusok kez√©ben. Nem j√≥ szolg√°lni az √°llami √©s vil√°g maffi√°t. A szolg√°k mindig az els√Ķ sorban hullanak el, m√≠g uraik elh√ļzz√°k a bel√ľket, biztons√°gosabb vizekre evezve. J√≥ p√©lda az akci√≥ √°s maffia filmek. Az √©let is ugyan ilyen. A kuty√°kat mindig be√°ldozz√°k, de rosszabb esetben m√©g a csal√°djaikat is. T√©nyleg meg√©ri J√ļd√°s p√©nz√©rt haz√°t √°rulni, k√∂zt√∂rv√©nyes gazembereket szolg√°lni √©s v√©deni? N√°lam nincs az a p√©nz ami√©rt bele menn√©k ilyenbe! s_*_cicro

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.