Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A vil√°g tud√≥sai egy szebb j√∂v√Ķ√©rt tan√°cskoznak Rio de Janeir√≥ban


A "magyar" talmudista kakad√©mia keze-dem√©nyezte? De j√≥, hogy ennyi kibaxott zsidr√°k "tudos" tud √∂sszekotr√≥dni J√©zus √°rny√©ka alatt. Meg vagyok hatva. De ha k√©rd√©s, m√©g mi√©rt Judapest a zsid√≥k f√Ķf√©szke, akkor tessenek csak figyelni a BRICS tev√©kenys√©g√©re! A tudom√°nynak az emberis√©g el√Ķtt √°ll√≥ kih√≠v√°sok megold√°s√°t el√Ķseg√≠t√Ķ √©rt√©kteremt√Ķ hozz√°j√°rul√°s√°r√≥l kezdett tan√°cskoz√°st mintegy sz√°z orsz√°g tud√≥sa, d√∂nt√©shoz√≥ja √©s tudom√°nydiplom√°ciai vezet√Ķje Rio de Janeir√≥ban a Tudom√°ny Vil√°gf√≥rum√°n. A Magyar Tudom√°nyos Akad√©mia kezdem√©nyez√©s√©re a vil√°g legbefoly√°sosabb tudom√°nyos vil√°gszervezeteinek k√∂z√∂s er√Ķfesz√≠t√©sek√©nt l√©trej√∂tt World Science Forumon. A P√°link√°s J√≥zsef akad√©miai eln√∂k javaslata nyom√°n vil√°gk√∂r√ľli √ļtra indult, budapesti k√∂t√Ķd√©s√Ľ tal√°lkoz√≥ r√©sztvev√Ķi h√©tf√Ķ reggelt√Ķl hat plen√°ris √©s tizenk√©t tudom√°nyos, illetve parlamenti szekci√≥ban cser√©lnek eszm√©t tudom√°nyetikai, oktat√°si, valamint tudom√°nypolitikai k√©rd√©sekr√Ķl.
A nagyszab√°s√ļ rendezv√©nysorozat vas√°rnap, a Theatro Municipal sz√≠nh√°zban rendezett l√°tv√°nyos nyit√≥√ľnneps√©ggel indult, amelyen P√°link√°s J√≥zsef, az MTA √©s a WSF eln√∂ke v√°zolta a Tudom√°ny Vil√°gf√≥ruma el√Ķtt √°ll√≥ feladatokat. Az egybegy√Ľlteket vide√≥n kereszt√ľl k√∂sz√∂nt√∂tte √Āder J√°nos k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k.
Vas√°rnap √ľl√©sezett a WSF Ir√°ny√≠t√≥ Test√ľlete, amelyen egyhang√ļ szavaz√°ssal d√∂nt√∂ttek a 2017-es World Science Forum helysz√≠n√©r√Ķl √©s a rendez√©s jog√°t a Jordan Hasemita Kir√°lys√°g kapta.
A gazdag programokon a szakmai munka az "Egyenl√Ķtlens√©gek mint a glob√°lis fenntarthat√≥s√°got akad√°lyoz√≥ t√©nyez√Ķk" c√≠m√Ľ plen√°ris szekci√≥ban kezd√Ķd√∂tt. A tov√°bbi √ľl√©seken sz√≥ lesz a felel√Ķs tudom√°nypolitik√°r√≥l mint a nemzetek √©s a vil√°g j√∂v√Ķj√©t meghat√°roz√≥ alapvet√Ķ t√©nyez√Ķr√Ķl, a tudom√°nyos kutat√°s √©s a kutat√≥i viselked√©s szab√°lyair√≥l, a fenntarthat√≥ gazd√°lkod√°s felt√©teleir√Ķl, valamint a fels√Ķoktat√°snak a tudom√°ny √ļj korszak√°ban bet√∂lt√∂tt szerep√©r√Ķl is. P√°link√°s J√≥zsef, az MTA √©s a WSF eln√∂ke lesz a levezet√Ķ eln√∂ke a hatodik szekci√≥ √ľl√©s√©nek, amelynek t√©m√°ja a tudom√°ny megker√ľlhetetlen szerepe az innov√°ci√≥ban.
Zs√ļfolt hivatalos programja mellett a P√°link√°s J√≥zsef magyar egyetemist√°kkal is tal√°lkozik. Az E√∂tv√∂s Lor√°nd Tudom√°nyegyetem, a Debreceni Egyetem, a gy√Ķri Sz√©chenyi Istv√°n Egyetem √©s a P√©csi Tudom√°nyegyetem di√°kjai egy, a hallgat√≥i mobilit√°st el√Ķseg√≠t√Ķ brazil korm√°nyprogram keret√©ben l√°togattak a d√©l-amerikai orsz√°gba. Mint az egyetemist√°k P√°link√°s J√≥zsefnek elmondt√°k, a vil√°gf√≥rumon sz√©les k√∂r√Ľ elismer√©s √∂vezi Magyarorsz√°got, a magyar tudom√°nyoss√°got √©s tudom√°nydiplom√°ci√°t.
Eddigi √∂t Tudom√°ny Vil√°gf√≥ruma nev√Ľ rendezv√©nynek helyet ad√≥ magyar f√Ķv√°ros hangulat√°t var√°zsolt√°k Rio de Janeir√≥ba a vas√°rnap kezd√Ķd√Ķ World Science Forum magyar standj√°nak megalkot√≥i. Nagy sikert aratott a vil√°g csaknem sz√°z orsz√°g√°b√≥l √©rkezett r√©sztvev√Ķk k√∂r√©ben a Sz√©chenyi l√°nchidat √°br√°zol√≥ install√°ci√≥ . Irina Bokova, az UNESCO f√Ķigazgat√≥ja jelezte, hogy a rendezv√©ny ut√°n szeretn√© azt az ENSZ √ľvegpalot√°j√°ban is bemutatni.rio de janeiro


Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. november 27. 07:23:39
K√≠v√°ncsi lenn√©k, hogy ez a sok "√©henk√≥r√°sz" mennyit tr√°gyalna a "b√©k√°√©rt" csak √ļgy √∂nk√Ķccs√©gi √°ron! Nem sokan lenn√©nek.
#2 | Fidel - 2013. november 27. 14:28:20
A szebb jovoert nem targyalni kell csak likvidallni a parazitaekat.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.