Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orbán: Budapest lett a KKE-Kína együttmûködés turisztikai regionális központja


Más módon kell gondolkodnunk? A világ megvéltozott? Mirõl beszél ez? Ja, kezdi már érteni? Link Budapest lett a Kelet-Közép-Európa-Kína együttmûködés turisztikai regionális központja - mondta a magyar kormányfõ a Bukarestben zajló KKE-Kína csúcstalálkozón a közmédiának kedden.

„LĂ©trehoztuk a kĂ­nai-közĂ©p-eurĂłpai egyĂĽttmĂ»ködĂ©s turisztikai regionális központját Budapesten, tehát ennek a 16 országnak Ă©s KĂ­nának az egyĂĽttmĂ»ködĂ©sĂ©t a turizmus szempontjábĂłl Budapestrõl Ă©s Budapesten fogjuk szervezni" - jelentette be Orbán Viktor.

A zárt ajtók mögött zajló második KKE-Kína csúcstalálkozón Kína és a házigazda Románia mellett Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia miniszterelnöke, valamint Lettország külügyminisztere volt jelen.

Orbán Viktor szerint a csúcstalálkozó konkrét eredményei közül elsõ helyre kívánkozik az a megállapodás, amelyet hétfõi kétoldalú megbeszélései alkalmával kötött a kínai és szerb miniszterelnökkel a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerûsítésérõl.

„Egy nagyon gyors összeköttetĂ©st fogunk lĂ©trehozni, Ă©s ezt abbĂłl a pĂ©nzĂĽgyi alapbĂłl fogjuk finanszĂ­rozni, amit mĂ©g egy Ă©vvel ezelõtt a kĂ­naiak állĂ­tottak föl a közĂ©p-eurĂłpai beruházások támogatása Ă©rdekĂ©ben" - mondta a kormányfõ.

Orbán Viktor - mint mondta - a keddi csúcstalálkozón bejelentette, hogy már három Konfuciusz Intézet van Magyarországon és a negyedik is hamarosan létrejön. Arról is beszámolt, hogy az egy évvel korábbi megállapodásnak megfelelõen Magyarország létrehozta a kínai nyelvtanárok regionális továbbképzõ intézetét Budapesten, ahová az egész közép-európai térségbõl érkeznek a kínai nyelvet tanító és továbbképzést igénylõ pedagógusok, illetve nyelvtanárok.

A középtávú együttmûködést illetõen a bukaresti tanácskozás résztvevõi megállapodtak abban, hogy minden évben lesz KKE-Kína miniszterelnöki csúcstalálkozó, mindig lesz ezzel párhuzamosan üzleti fórum, és támogatják a Kínába történõ árukivitelt - közölte a miniszterelnök. Hozzátette: a kínai miniszterelnökkel megállapodtak az élelmiszerexportok növelésérõl, illetve további kínai beruházások elõkészítését kezdték meg Budapesten.

Orbán Viktor - mint mondta - a csúcstalálkozón kifejtette azon álláspontját, miszerint az európai válságból az európaiak nem tudnak kikászálódni szabadkereskedelmi megállapodások és szélesebb kereskedelmi együttmûködések kiépítése nélkül. Magyarország ezért támogatja az Amerikával, illetve Japánnal létrehozandó európai uniós szabadkereskedelmi megállapodásokat, valamint szorgalmazza, hogy Kínával is minél szabadabban tudjon kereskedni az európai kontinens.

„Más mĂłdon kell gondolkodnunk, a világ megváltozott Ă©s nem lesz többĂ© olyan, mint a válság elõtt volt, Ă©s ebben az Ăşj világban KĂ­nának meghatározĂł szerepe lesz, tehát mindannyiunknak, benne az eurĂłpaiaknak az az Ă©rdekĂĽnk, hogy jĂł, kölcsönös elõnyökön nyugvĂł viszonyt alakĂ­tsunk ki KĂ­nával" - zárta nyilatkozatát Orbán Viktor.
LinkLink

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.