Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Még ennél is durvább elvándorlás jön


Ha beindul a gazdaság, a nagyvállalatoknál dolgozó emberek is csomagolni fognak egy kutatás szerint.
A magyarországi Hay Group iroda adatai szerint a tavaly még mindig recesszióban lévõ Magyarországon a 2011-es 13%-ról 2012-ben 12%-ra csökkent a fluktuáció, ráadásul ezen belül alig 6%-ot tesz ki az önkéntes eltávozás.

Ebben a HR-cég szerint idén sem várható nagy változás, hiszen a növekedési ütem idén sem lesz magas, s a foglalkoztatottság növekedése a közmunkás-szegmens erõsödésének köszönhetõ, amelynek tagjai nem változtatnak aktívan munkahelyet.

Ugyanakkor 2016 felpöröghet az elvándorlás – állapĂ­tja meg a cĂ©g közlemĂ©nye. Elsõ körben a vállalati vezetõk, vezetõ beosztásĂş munkavállalĂłk elvándorlására lehet majd számĂ­tani. A vezetõk bĂ©re ugyan magyar viszonylatban magasnak számĂ­t, de mĂ©g mindig csak 55-60 százalĂ©kát Ă©ri el a megfelelõ nyugati bĂ©reknek. Viszont kĂ©pzettsĂ©gĂĽk Ă©s nyelvi tudásuk miatt más piacokon is megállják a helyĂĽket.

Nem maradnak a vezetõk

A vállalatvezetési változások is segítik majd az elvándorlás felerõsödését. A multinacionális vállalatok központosítják a döntéshozó funkciókat, így a kisebb országokban kevesebb vezetõi munkahely maradhat.

Az európai cégek viszont masszív munkavállalói elvándorlással szembesülhetnek a következõ három évben, ahogy a gazdasági és a munkaerõpiaci feltételek javulnak. Mindez jelentõs potenciális költségként jelentkezhet a cégeknél, hiszen évekig képzett tehetségeket és kulcsmunkavállalókat veszíthetnek el.

A tanulmány szerint a fluktuáció 2014-tõl gyorsul majd fel, amikor a régió gazdaságai kezdenek magukhoz térni. A fluktuáció elsõ körben az információs és telekommunikációs (ICT) vállalatokra, valamint a szakértõi szolgáltatásokat nyújtó és az egészségügyi/gyógyszeripari vállalatokra lesz jellemzõ. A kiskereskedelmi ágazat az elõrejelzések szerint 2016-tól fog a jelenséggel szembesülni, amikortól az egyéni fogyasztás is fellendül.

Fél Európa költözni fog

A relatĂ­v stagnálás Ă©vei után a tehetsĂ©gek fluktuáciĂłja Ăşj csĂşcsokra Ă©rhet EurĂłpában – állapĂ­tja meg az a tanulmány, amelyet a Hay Group menedzsment tanácsadĂł Ă©s a Centre for Economics and Business Research (Cebr) kĂ©szĂ­tett az elmĂşlt hĂłnapokban. A fluktuáciĂł 2016-ban 18,7 százalĂ©kon fog tetõzni EurĂłpában, ahol 39 milliĂł munkavállalĂł hagyhatja el jelenlegi alkalmazĂłját. Ez masszĂ­v, 9,4%-os növekedĂ©st jelent a 2012-es adathoz kĂ©pest! (A fluktuáciĂłs ráta az adott Ă©vben munkahelyĂ©t elhagyĂł munkavállalĂłk százalĂ©kos Ă©rtĂ©kĂ©t jelenti.)

“Az elmĂşlt Ă©vekben a gazdasági válság, az állami befektetĂ©sek visszaszorulását eredmĂ©nyezõ költsĂ©gvetĂ©si szigor Ă©s az eurĂłzĂłna krĂ­zise az egĂ©sz rĂ©giĂłban visszafogta a munkavállalĂłi fluktuáciĂłt” – magyarázza Ben Hubbard, a Hay Group igazgatĂłja. „Azonban az elĂ©gedetlen, felgyĂ»lt frusztráciĂłkkal kĂĽszködõ munkavállalĂłk most már jelentõs kockázati tĂ©nyezõt kĂ©pviselnek. Ahogy a gazdaság magára talál Ă©s a munkaerõ-piaci feltĂ©telek javulnak, õk alternatĂ­v megoldásokat fognak keresni, amelynek eredmĂ©nyekĂ©ppen korábbi munkáltatĂłiknak megnövekedett toborzási költsĂ©ggel Ă©s kulcsmunkakörök megĂĽresedĂ©sĂ©vel kell szembesĂĽlniĂĽk.”
Link

Hozzászólások


#1 | guerrilla17 - 2013. november 28. 16:32:33
A tendencia kézzelfogható, egy multinál IT-s vagyok (az összes pc laptop rajtam keresztül kerül gazdájához vagy vissza hozzám ha lelép) és jóval több a kilépõ mint a belépõ, ráadásul nincs leépítés és hasonló dolgok. A kilépõk 80% középvezetõ beosztás körüli titulussal rendelkezik, tehát még nem is a munkás réteg "menekül". Azt sajnos nemtudom hogy külföldre hányan mennek közülük, álltalában csak futnak, leadják az IT ezközt aláírnak és már itt se vannak, nincs idõm közben kérdezni õket hogy ki merre hovatovább :)
#2 | postaimre - 2013. november 28. 18:31:26
Gerilla, na látod megyen ez!s_*_kukk

"magyarázza Ben Hubbard, a Hay Group igazgatója"

Na a cikk lényege, hogy "Európa" népvándorol és persze a tetves zsidó és a cigány buli jó fedezete ennek a munkaerõs félrebeszélés.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.