Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

Rajtunk halad majd keresztĂŒl az Ășj 'SelyemĂșt'


Figyeljetek csak! Ez mĂĄr elĂ©g beszĂ©des "kĂ©p" lett. Persze a katonai cĂ©lzatĂș vonatozĂĄs azĂ©rt elsĂ”sĂ©get Ă©lvez. Az integrĂĄlt vasĂștfejlesztĂ©snek köszönhetĂ”en Budapesten futhat keresztĂŒl mind a BalkĂĄn, mind TörökorszĂĄg, mind a TĂĄvol-Kelet felĂ”l EurĂłpĂĄba özönlĂ” ĂĄruk tömege. Ez hatalmas gazdasĂĄgi lehetĂ”sĂ©g Ă©s sĂŒrgetĂ” kĂ©nyszer is egyszerre: a rĂ©giĂł több orszĂĄga is szeretne EurĂłpa kapujĂĄvĂĄ vĂĄlni.

Kevesebb mint hĂĄrom Ăłra alatt lehet majd eljutni BudapestrĂ”l BelgrĂĄdba, ha kĂ­nai pĂ©nzbĂ”l elkĂ©szĂŒl a modern, villamosĂ­tott vasĂștvonal, amelyrĂ”l OrbĂĄn Viktor miniszterelnök a Kelet-KözĂ©p-EurĂłpa–KĂ­na csĂșcstalĂĄlkozĂłn ĂĄllapodott meg a szerb Ă©s a kĂ­nai kormĂĄnyfĂ”vel. A gyorsvasĂștvon mĂĄr fellendĂ­ti majd a kĂ©t orszĂĄg közötti turizmust, valĂłdi hozadĂ©ka azonban ennĂ©l sokkal több: rajtunk halad majd keresztĂŒl a SelyemĂșt, hazĂĄnk lehet a fĂ” ĂŒtÔér EurĂłpĂĄnak mind a KĂ­nĂĄval, mind a TörökorszĂĄggal Ă©s a balkĂĄni ĂĄllamokkal folytatott kereskedelemben.
Komoly gazdasĂĄgi sĂșlya van

Az elmĂșlt Ă©vekben megkezdĂ”dött egyfajta közeledĂ©s a kĂ©t orszĂĄg között – szimbolikus lĂ©pĂ©sek törtĂ©ntek mindkĂ©t fĂ©l rĂ©szĂ©rĂ”l a hĂĄborĂșban egymĂĄsnak okozott sebek feldolgozĂĄsĂĄra, utĂłbb pedig magyar kulturĂĄlis intĂ©zet nyĂ­lik BelgrĂĄdban – a vasĂștvonal valĂłdi hozadĂ©ka nem a turizmusban rejlik. A trianoni bĂ©kediktĂĄtum elĂ”tt itt kĂ©tvĂĄgĂĄnyĂș vasĂști pĂĄlya volt, csak az egyiket utĂĄna felszedettĂ©k velĂŒnk – mondta el portĂĄlunknak BĂ­rĂł KoppĂĄny Ajtony. A MagyarorszĂĄgi Logisztikai SzolgĂĄltatĂł Központok fĂ”titkĂĄra hozzĂĄtette: ez a vonal szenvedte meg a legjobban, hogy az utĂłbbi 20-30 Ă©vben az ĂĄllam nem ĂĄldozott a vasĂșt karbantartĂĄsĂĄra, fejlesztĂ©sĂ©re. Ha viszont elkĂ©szĂŒl, 160 km/Ăłra sebessĂ©ggel robognak majd a szemĂ©lyvonatok, Ă©s 100-120 km/ĂłrĂĄval folyhat majd a teherfuvarozĂĄs

BelgrĂĄd gazdasĂĄgi sĂșlya nĂ”
A szerb gazdasĂĄg is kilĂĄbalĂłban van a vĂĄlsĂĄgbĂłl: 2013 elejĂ©n megindult a gazdasĂĄgi növekedĂ©s, Ă©s megugrott az ipari termelĂ©s is. Az orszĂĄg gazdasĂĄgi sĂșlyĂĄt a terĂŒletĂ©n vĂĄrhatĂłan 2016-ra kiĂ©pĂŒlĂ” DĂ©li Áramlat gĂĄzvezetĂ©ke, Ă©s a 2020-ra vĂĄrt uniĂłs csatlakozĂĄsa is növeli. Ha a vasĂștvonal felĂșjĂ­tĂĄsĂĄra rendelkezĂ©sre ĂĄllnak a forrĂĄsok, BĂ­rĂł KoppĂĄny Ajtony szerint öt Ă©v alatt kiĂ©pĂ­thetĂ” a gyorsvasĂștvonal, Ă­gy a szakĂ©rtĂ” szerint „rĂ©szesĂŒlhetĂŒnk mindabban a fejlĂ”dĂ©sben", ami a tĂ©rsĂ©g felĂ”l jön.

KorĂĄbban a HĂ­r TelevĂ­ziĂł MagyarorszĂĄg Ă©lĂ”ben cĂ­mĂ» mĂ»sorĂĄban azt is megemlĂ­tette, hogy nem is a vonatok sebessĂ©ge, hanem a megbĂ­zhatĂłsĂĄg a legfontosabb, az, hogy hĂĄrom Ăłra alatt az ĂĄru biztonsĂĄgosan megteheti az utat BelgrĂĄdbĂłl Budapestre. Kifejtette: SzerbiĂĄnak Ă©s MagyarorszĂĄgnak közvetlen haszna is van az egyĂŒttmĂ»ködĂ©sbĂ”l. A BalkĂĄn Ă©s TörökorszĂĄg felĂ”l az uniĂłba ĂĄramlĂł ĂĄruforgalom az utĂłbbi Ă©vekben megsokszorozĂłdott, a BelgrĂĄd–Budapest vonalon sokkal rövidebb az Ășt EurĂłpa belseje felĂ©, mint kerĂŒlĂ”Ășton RomĂĄnia Ă©s SzlovĂĄkia irĂĄnyĂĄbĂłl, vagy SzlovĂ©nia Ă©s HorvĂĄtorszĂĄg felĂ”l megközelĂ­tve AusztriĂĄt.
A vasĂșt nem lejĂĄrt lemez

A szakember elmondta: bĂĄr eddig a vonalak leromlott ĂĄllapota visszatartotta a nagyobb szĂĄllĂ­tmĂĄnyozĂłkat, megfelelĂ” ĂŒzembiztonsĂĄg Ă©s nagyobb ĂĄtbocsĂĄtĂłkĂ©pessĂ©g mellett a forgalom visszakerĂŒlne a vasĂștra, ami 8-12 szĂĄzalĂ©kkal olcsĂłbb, mint a közĂști szĂĄllĂ­tĂĄs, Ă©s összehasonlĂ­thatatlanul gyorsabb, mint a tengeri.

Ami viszont nagyon fontos – mondta el BĂ­rĂł –, hogy ne elszigetelt fejlesztĂ©sek törtĂ©njenek, hanem egĂ©szĂ©ben, integrĂĄltan törtĂ©njen meg a vasĂștvonalak felĂșjĂ­tĂĄsa. A vasĂștfejlesztĂ©s sosem rövid tĂĄvĂș cĂ©lokat szolgĂĄl – hĂșzta alĂĄ a szakĂ©rtĂ” –, hanem szĂĄz Ă©vre elĂ”re kell tudni gondolkodni, mert ez meghatĂĄrozza az orszĂĄg stratĂ©giai jövĂ”kĂ©pĂ©t. SzerencsĂ©re a kormĂĄny kiemelt figyelmet fordĂ­t erre, Ă©s lĂ©trehozta a Nemzeti KözlekedĂ©si StratĂ©giĂĄt, amelyben a vasĂșt is kiemelt szerepet kap.
Rajtunk haladhat ĂĄt a 21. szĂĄzad Ășj „SelyemĂștja"
NĂ©gy nyertese van a vonal felĂșjĂ­tĂĄsĂĄnak

KorĂĄbban mĂ©g Bukarestben a miniszterelnök a vasĂștfelĂșjĂ­tĂĄsi megĂĄllapodĂĄssal kapcsolatban elmondta: a belgrĂĄdi vonal felĂșjĂ­tĂĄsĂĄnak nĂ©gy gyĂ”ztese van: nyer vele MagyarorszĂĄg, nyer vele Szerbia, nyer vele KĂ­na Ă©s nyer vele az EurĂłpai UniĂł is – fogalmazott OrbĂĄn Viktor.

EzĂ©rt stratĂ©giailag kiemelten fontos, hogy elkĂ©szĂŒljön a V0-s Ă©s a kelebiai vonal felĂșjĂ­tĂĄsa. A V0-s jelentĂ”sĂ©ge lenne döntĂ”, mert levennĂ© a növekvĂ” vasĂști ĂĄruforgalom terhĂ©t az amĂșgy is tĂșlterhelt fĂ”vĂĄrosrĂłl. Rengeteget kĂ©snek most a vonatok, Ă©s teljesen kiszĂĄmĂ­thatatlan a szĂĄllĂ­tĂĄs – mondta el BĂ­rĂł –, szĂ©lsĂ”sĂ©ges esetben akĂĄr nĂ©gy napig is eltarthat, mire egyik hatĂĄrtĂłl a mĂĄsikig megĂ©rkezik az ĂĄru, Ă©s a kĂ©sĂ©s nagy rĂ©szĂ©t FerencvĂĄrosban Ă©s Kelenföldön szedik össze a vonatok; De ha megtörtĂ©nik a tervek szerinti összehangolt fejlesztĂ©s, akkor ez nem lehet több 6-12 ĂłrĂĄnĂĄl.

Ha integrĂĄlt fejlesztĂ©s megtörtĂ©nik, reĂĄlis cĂ©l, hogy rajtunk menjen keresztĂŒl az Ășj „SelyemĂșt" – fejtette ki a szakĂ©rtĂ”. Ez annĂĄl is fontosabb, mert ha mi nem lĂ©pjĂŒk meg a megfelelĂ” fejlesztĂ©seket, akkor a regionĂĄlis vetĂ©lytĂĄrsaink teszik meg.
HorvĂĄtok, szlovĂĄkok, romĂĄnok

ErĂ”sen Ă©pĂ­tkezik a konkurencia is – figyelmeztetett BĂ­rĂł –, a szlovĂ©n–szerb–horvĂĄt vonalon is komoly fejlesztĂ©sek zajlanak, Ă©s Ă©ppen nemrĂ©g dĂ”lt el, hogy SzlovĂĄkiĂĄn keresztĂŒl a transzszibĂ©riai vasĂștvonal folytatĂĄsakĂ©nt özönlik majd az orosz ĂĄru az EU-ba. Ha ezek az elszigetelt fejlesztĂ©sek összeĂ©rnek, könnyen kimaradhatunk, ezĂ©rt is kiemelten fontos, hogy a balkĂĄni, török Ă©s kĂ­nai szĂĄllĂ­tmĂĄnyozĂĄs MagyarorszĂĄgon fusson keresztĂŒl.
Az EU-s pénz nem elég

Ugyanakkor ez olyan hatalmas beruhĂĄzĂĄsokat követel meg BĂ­rĂł szerint, amit sajĂĄt erĂ”bĂ”l az orszĂĄg nem kĂ©pes ilyen rövid idĂ” alatt elĂ”teremteni. Az elmĂșlt Ă©vtizedben jelentĂ”sen leromlott a vasĂșt ĂĄllapota, ennek egyharmadĂĄra sem lenne elĂ©g az uniĂł ĂĄltal propagĂĄlt TranszeurĂłpai VasĂșthĂĄlĂłzatra szĂĄnt mintegy 1000 milliĂĄrdos uniĂłs forrĂĄs, ezĂ©rt szĂŒksĂ©ges bevonni a kĂ­nai befektetĂ”ket is. Ha megĂ©pĂŒl a gyors, villamosĂ­tott vasĂștvonal-hĂĄlĂłzatunk, az hatalmas stratĂ©giai fegyvertĂ©ny lesz – mondta el mĂ©g a szakĂ©rtĂ”.
Link

Hozzászólások


#11 | Maguskacska - 2013. november 29. 08:28:28
Perje jĂłl mondod, mindĂ­g is itt ment....
-de felfedezhetjĂŒk minden 7en a spanyol viaszt Ășjra Ă©s Ășjra...
-mondanom sem kell hogy a vĂĄmmentes kereskedelemmel ba..hatjuk a selyemĂștat
cvsak a våmokból elélne az orszåg.....
#12 | NKG - 2013. november 29. 09:11:08
Imre, nem vårtam semmire, tapsra legfÔképpen nem :)

Nem igazån volt idÔm gondoltaim kifejtésére... Ez a személyes, ok, amit az elsÔ hozzåszólåsomban írtam.
De ha Ășgy Ă­tĂ©led meg, hogy maradjak csendben, akkor Ășgy lesz, de tovĂĄbbra is lelkes olvasĂł maradok :)
#13 | kukackac - 2013. november 29. 10:04:24
Kérdéses, hogy a kínjai teszi rå a kezét, vagy zsiråfék?


HĂĄt a kĂ­nyaizsirĂĄf! s_*_yuppy

Nemrég olvastam egy tanulmånyt kínåról. Abban az ålt, hogy kínya mår most tökéletes ållam, gazdasågi és idegológiai formåja a majdan felållítandó JWO-nak.
Ugyan mi a f@szĂ©rt menekĂŒlnek onnĂ©t annyian?! s_*_kukk
Ja és hivatalos, publikus létszåmnål 1 milliårdan többen vannak?!
Na majd kĂ­nya megmenti a vilĂĄgot! Igen. s_*_kac
#14 | postaimre - 2013. november 29. 10:59:13
Kukac, nem is kĂ©rdĂ©s, hogy "ki menti meg a vilĂĄgot", mert az nem "ember" lĂ©szen. Ha KĂ­na kerĂŒlne Ă­gy szĂłba, akkor mĂĄr csak az a kĂ©rdĂ©s mard, hogy akkor ki menti meg a megmentĂ” KĂ­nĂĄt?

KĂ­nĂĄnak, mint ĂĄllam-hatalomnak ebben a jĂĄtĂ©kban mĂĄs szerep jut. LLĂĄtszik, hogy mindenki bajban van Ă©s a felsĂ” köröknek szaros a szĂĄja. Vagy legfelĂŒl egy ****-csere, vagy legalĂĄbb lekvĂĄr -minĂ”sĂ©gĂ» szar kell, hogy eztĂĄn "RÁ-nk" kacsintson.

NKD, beszélj, csak beszélj, ha mår elkezdted végre!
#15 | Maguskacska - 2013. november 29. 11:13:09
KĂ­na nemsokĂĄra szembe-sĂŒl az ivĂłvĂ­z hiĂĄnnyal, amire 2 megoldĂĄs lesz:hĂĄborĂș a vĂ­zĂ©rt, vagy hĂĄborĂș hogy olcsĂłn desztĂ­lĂĄljanak vizet....-ami jelen gazdasĂĄgi berendezĂ©s mellet elkĂ©pzelhetetlen....

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.