Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ukrajna Ă©s az eurĂłpai Titanic


Na ez egy egész jó cikk! A jelenlegi ukrajnai helyzet két évtizedes intenzív agymosás eredménye. A Szovjetunió széthullását követõen Ukrajnában felnõtt egy nemzedék, amely szentül hiszi, hogy az Európai Unió jótékonysági szervezet, az európai politikusok pedig varázslók, és egy tollvonással Provence-szá változtatják Ukrajnát.
MásrĂ©szt felnõtt az eurĂłpai politikusok nemzedĂ©ke, amelyik azt gondolja, hogy bármely áldozatot megĂ©r az „egyesĂĽlt EurĂłpa nagyszabásĂş projektjĂ©hez” valĂł csatlakozás. Ugyanakkor a konkrĂ©t gazdasági támogatás minden követelmĂ©nyĂ©t pimaszságnak tartják.

Janukovics ukrán elnök Ăşgy döntött, hogy nem Ă­rja alá a társulási szerzõdĂ©st. Erre a válasz az eurĂłpai politikusok rĂ©szĂ©rõl – az emĂłciĂłkat leszámĂ­tva - nagyjábĂłl Ă­gy foglalhatĂł össze: „Nem kell a pĂ©nzt számolni!” Merkantilizmussal vádolják az ukrán vezetĂ©st, emlĂ©keztetnek bizonyos „gazdasági elõnyökre”, amelyeket Ukrajna állĂ­tĂłlag a társulással kaphat. Ugyanakkor senki sem ajánl pĂ©nzt Ukrajnának gazdasága modernizálásához.

Itt persze érdemes szólni Kelet-Európa tapasztalatáról. Az uniós integrációt követõen a reálgazdaság összeomlásának negatív kihatását kezdetben sikerült enyhíteni a nyugat-európai bankok nyújtotta olcsó és elérhetõ fogyasztói hitelekkel. Mindez egyfajta eufóriát váltott ki. Most azonban bekövetkezett a kijózanodás. A régi üzemek lepusztultak, romlik az infrastruktura, lezárult a "gazdasági csoda".

Figyelemreméltó a közösségi oldalak romániai felhasználóinak a véleménye is. Akadnak, akik irigylik az ukránokat, mert Romániában nem voltak olyan politikusok, akik képesek lettek volna értékelni az EU-hoz való közeledés következményeit.

Brüsszel nem siet hûséges kelet-európai vazallusainak megsegítésével, akik Kínában és Oroszországban kezdenek lehetõséget látni. Ugyanakkor a ruszofób lengyel, baltikumi és svédországi rendszerek mindent megtesznek annak érdekében, hogy Ukrajna kimaradjon ebbõl a folyamatból.
Az eurĂłpai ruszofĂłboknak egĂ©sz sor geopolitikai veresĂ©ggel kell szembenĂ©zniĂĽk. Ukrajna „fordulata” mellett talán a legĂ©rzĂ©kenyebb pont a KĂ­na / Kelet-KözĂ©p-EurĂłpa csĂşcstalálkozĂł volt, amelyet Bukarestben tartottak. BrĂĽsszelben dĂĽhödten fogadták KĂ­nának azt az Ăłhaját, hogy nĂ©lkĂĽle állapodjon meg a befektetĂ©sekrõl a közĂ©p-eurĂłpai országokkal. Az EurĂłpai Bizottság a 15 rĂ©sztvevõ országnak megkĂĽldte az utasĂ­tást, amely tiltja, hogy szeparatĂ­v egyezemĂ©nyeket Ă­rjanak alá KĂ­nával. A nyomásnak azonban nem volt eredmĂ©nye. A kelet-közĂ©p-eurĂłpai országok számos egyezmĂ©nyt Ă­rtak alá, ezzel is megmutatva BrĂĽsszelnek, hogy az eurĂłpai Ă©rtĂ©kekrõl szĂłlĂł beszĂ©dek nem helyettesĂ­tik a reális pĂ©nzt.
Link

Hozzászólások


#1 | Kedvesi - 2013. november 28. 16:43:50
http://hungarian....i-Unioval/

Vilniusban megtörtént Grúzia és az Európai Unió társulási egyezményének technikai parafálása. Grúz részrõl David Zalkaliani, a külügyminiszter elsõ helyettese parafálta a dokumentumot. Az utóbbi három évben õ volt országa delegációjának vezetõje az EU-val folytatott tárgyalásokon.
Az egyezmĂ©nnyel mi az EurĂłpai UniĂłval valĂł integráciĂł jogi keretei közĂ© kerĂĽlĂĽnk. Ez nem GrĂşzia belĂ©pĂ©se az UniĂłba, de ezzel az egyezmĂ©nnyel az eurĂłpai integráciĂłs folyamat visszafordĂ­thatatlan. Az integráciĂł nagyon felelõs szakaszába jutottunk”- mondta Zalkaliani.

www.azernews.az/article_photo/David_Zalkaliani.JPG

Megint egy Dávid
#2 | Kameleon - 2013. november 28. 16:49:59
A megoldás: Nagy Európa, Oroszországgal

2030-ra Oroszországot és Törökországot is magába foglaló "Nagy Európát", egy közös biztonsági, gazdasági, politikai és kulturális övezet létrehozását szorgalmazzák volt orosz, lengyel és brit miniszterek a Kommerszant címû orosz napilapban csütörtökön közölt cikkben.
http://inforadio....hir-599905
#3 | Kedvesi - 2013. november 28. 16:55:55
http://hungarian....i-Unioban/


Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök ellenezte Skócia felvételét az Európai Unióba, ha annak lakói a függetlenség mellett szavaznak. A kormányfõ az uniós szabályokra hivatkozott, amelyek kimondják, hogy ha az uniós ország bármely része függetlenné válik, az az Unión kívül marad.
Skócia függetlenségével kacsolatos népszavazást 2014. szeptember 18-ra tervezik. Ha a polgárok arra szavaznak, hogy országuk független legyen az Egyesült Királyságtól, akkor Skócia az EU-hoz történõ csatlakozásához mind a 28 uniós ország hozzájárulása szükséges.
#4 | postaimre - 2013. november 28. 17:06:01
http://www2.start...lveszterre

LEGNÉPSZERÛBB UTICÉL SZILVESZTERRE nyitó kép

assets.startlap.hu/s/szilveszter_1127.jpg
#5 | Perje - 2013. november 28. 19:56:40
Talán addigra eltakaritják a város szívébõl ezt a gusztustalan táskaépítményt. Ki volt az az ostoba, aki hagyta ott elhelyezni? Még szerencse, hogy a város lakói ezt nem tûrik.
http://www.mignew...94719.html
#6 | Perje - 2013. november 28. 20:27:23
Az ukránok talán már megegyeztek valahol a nátoval is, mert 5000 katonatisztet szerelnek le.
#7 | Balu - 2013. november 29. 14:29:47
"Az Európai Bizottság a 15 résztvevõ országnak megküldte az utasítást, amely tiltja, hogy szeparatív egyezeményeket írjanak alá Kínával. A nyomásnak azonban nem volt eredménye."

A papírtigris esete Tóth Marival. Pedig jóval a szörnyûségesen rettenetes lisszaboni szerzõdés után vagyunk... Nem a papír írja a történelmet.

...hanem a toll...
#8 | Perje - 2013. november 29. 22:17:05
Provokátorok voltak az Eu melletti tüntetõk között.
http://www.atv.hu...tetok-koze

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.