Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Alain Chouet: az orosz hírszerzés világviszonylatban az egyik legjobb


Ha õ mondja! Nyithatnának már munkaközvetítõt, hátha abban is ilyen jók. Tegnap katam "megint" egy elutasítást.
Alain Chouet katonai elemzõ, aki korábban a francia katonai hĂ­rszerzĂ©s belbiztonsági szolgálatának volt a vezetõje. Számos könyvet jelentetett meg az iszlám terrorizmus Ă©s a kĂĽlföldi hĂ­rszerzĂ©s elleni –francia terĂĽleten – folyĂł harcrĂłl.
ArrĂłl kĂ©rdeztĂĽk, mi a vĂ©lemĂ©nye a berlini orosz nagykövetsĂ©get Ă©rintõ vádrĂłl. A nagykövetsĂ©get kĂ©mkedĂ©ssel vádolják, miután az Ă©pĂĽlet tetejĂ©n „gyanĂşs berendezĂ©sek” vannak.

Mit gondol Ön a berlini orosz nagykövetség tetején állítólag felfedezett gyanús építményekrõl: beleillik-e ez a hír abba a publikációs sorozatba, amelyet Edward Snowden tett közzé az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) adatmegfigyelési gyakorlatáról?

Ebben a dologban sok a hisztéria! Az NSA 1952-ben jött létre. Hivatalosan azzal bízták meg a szervezetet, hogy gyûjtsön adatokat rádióhullámok és egyéb, vezeték nélküli távközlési kapcsolat lehallgatásával. Minden nagy ország, köztük a demokratikus államok is, fenntartanak - sokszor nagyon költséges - titkosszolgálatokat. Nem a megszokott államapparátus felhatalmazásának párhuzamáról van szó. Olykor szükség van arra, hogy lehetõség legyen a nemzetközi kötöttségektõl való függetlenedésre. Minden ország foglalkozik ezzel. Oroszország, elõtte a Szovjetunió a KGB és a GRU segítségével nagyszabású tevékenységet fejtett ki. Az amerikaiak a CIA útján teszi ezt, a britek és a franciák saját megfelelõ szolgálataik segítségével. Az országok többsége az adatok átadása pillanatában gyûjti be a szükséges ionformációkat. Ezt még csak törvényellenesnek sem lehet nevezni! Hiszen Ön, ha úgy dönt, hogy rádióhullámok útján közöl információt, tudatában van annak, hogy ezeket az adatokat még valaki lehallgathatja.

Ön profi a katonai hírszerzésben. Elmondható, hogy az utóbbi idõben nõtt volna az orosz hírszerzés aktivitása?

Nem gondolnám, azon egyszerû ok miatt, hogy a II. világháború óta ez a jelenlét sohasem gyengült. Az orosz szolgálatok 1991-ben átalakultak, elkülönítették - demokratikus államként- a belsõ és a külsõ hírszerzést. De a külsõ hírszerzés (SZVR) mindig is gyûjtött adatokat. Feltételezem, hogy most is foglalkozik ezzel a tevékenységgel. Nagyon csodálkoznék, ha ez nem így lenne. Persze nem tudom, hogy megvan-e a korábbi nagyságrend.

Ötös skálát véve alapul, hogyan értékelné a SZVR hatékonyságát?
Azt hiszem, plusz 5-re! Az orosz különleges szolgálatok óriási tapasztalatokkal rendelkeznek. A legjobbak között vannak! És ez így van a cári Oroszország óta.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.