Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mib√Ķl √©l Vona G√°bor, a Jobbik p√°rteln√∂ke? √ćme, a r√©szletek


Most m√©r cikizik? Olyan, mint a t√∂bbi. Na j√≥, rosszabb, mert ez m√©g "nemzeti" is. K√°slerrel j√∂v√Ķre leszavazz√°k a csillagot a z√©gr√Ķl. Azt√°n agyon lehet l√∂v√∂ld√∂zni √Ķkt demokratikusan. Vona G√°bor sz√Ľkszav√ļ vagyonnyilatkozata szerint 1,1 milli√≥s havi k√©pvisel√Ķi j√∂vedelemmel rendelkezik - kor√°bban fele r√©szben lak√°sa, c√©ge is volt, √©s √ľgyvezet√Ķje volt egy ingatlanos v√°llalkoz√°snak. A Jobbik eln√∂k√©nek eddig k√©t k√∂nyve jelent meg, kiad√°sb√≥l sz√°rmaz√≥ j√∂vedelmet nem t√ľntetett fel nyilatkozat√°ban.

Sz√Ľkszav√ļan t√∂lt√∂tte ki id√©n janu√°rban vagyonnyilatkozat√°t Vona G√°bor, a Jobbik Magyarorsz√°g√©rt Mozgalom eln√∂ke, e szerint 4,2 milli√≥ forint takar√©kbet√©tben elhelyezett megtakar√≠t√°ssal √©s 455 ezer forint √©rt√©kben p√©nzpiaci befektet√©si jeggyel rendelkezik. A dokumentum szerint nincs ingatlanvagyona, aut√≥ja, gazdas√°gi t√°rsas√°gban √©rdekelts√©ge √©s a k√©pvisel√Ķi javadalmaz√°son k√≠v√ľli ad√≥k√∂teles j√∂vedelme (e szerint p√°rteln√∂ki fizet√©st sem vesz fel). Vona G√°bornak 2011-ben √©s 2013-ban is megjelent egy-egy k√∂nyve, ezek kiad√°s√°b√≥l sz√°rmaz√≥ j√∂vedelmet azonban nem t√ľntetett fel vagyonnyilatkozat√°ban. A parlament honlapj√°r√≥l kider√ľl, hogy Vona k√©pvisel√Ķi d√≠ja - frakci√≥vezet√Ķk√©nt egy bizotts√°gi tags√°ggal egy√ľtt - brutt√≥ 672 510 forint, amit m√©g 486 990 forintos v√°laszt√≥ker√ľleti p√≥tl√©k eg√©sz√≠t ki, √≠gy havi 1 milli√≥ 159 ezer forintos javadalmaz√°sban r√©szes√ľl. (A gy√∂ngy√∂si sz√ľlet√©s√Ľ politikus √ďbud√°n √©l, de a Jobbik Heves megyei ter√ľleti list√°j√°r√≥l ker√ľlt a parlamentbe, √≠gy jogosult a v√°laszt√≥ker√ľleti p√≥tl√©kra.)
Kapcsolódó cikkek

Kider√ľlt, mib√Ķl √©l Orb√°n leend√Ķ veje
Ennyit keres Bajnai - mutatjuk a családi cégbirodalmat
Komoly NAV-bírságot kockáztatnak a vállalkozások?
Itt a fordulat? Bízik Magyarországban a francia nagybank?
Itt a figyelmeztet√©s! - √Ėsszeoml√°st j√≥sol a guru
Forintgyeng√ľl√©sre felk√©sz√ľlni! - Mikor j√∂n a magyar v√©szforgat√≥k√∂nyv?

P√°rtvez√©ri sorozatunkat Bajnai Gordonnal, az Egy√ľtt 2014 alap√≠t√≥j√°val vezet√Ķj√©vel kezdt√ľk, az √Ķ v√°llalkoz√°sair√≥l itt olvashat r√©szletesen.

Visszat√©rve Von√°hoz, az ellenz√©ki p√°rtvezet√Ķ 2010-ben - a 2010 j√ļniusi vagyonnyilatkozata szerint - m√©g fele r√©szben tulajdonosa volt egy III. ker√ľleti, 65 n√©gyzetm√©teres lak√°snak √©s egy v√°llalkoz√°snak, a Magyar H√≠rek Kft.-nek. Tartoz√°sa is volt m√©g akkoriban, 2,5 milli√≥s lak√°shitele √©s 570 ezres di√°khitele. A 2011-es nyilatkozatban azonban m√°r nem szerepeltek ezen vagyonelemek √©s k√∂telezetts√©gek - akkor 1,8 milli√≥ forintot OTP p√©nzpiaci befektet√©si jegyben tartott √©s 4 milli√≥ forint takar√©kbet√©tben elhelyezett megtakar√≠t√°sa volt.

Mi lett Vona cégével?
Munkatapasztalat
√Čletrajza szerint Vona G√°bor az ELTE t√∂rt√©nelem szak√°nak elv√©gz√©se ut√°n (2002) a budapesti Piarista Gimn√°zium alkalmazottja volt, majd 2004-ben elkezdett dolgozni egy nemzetk√∂zi nyelviskol√°n√°l mint oktat√°sszervez√Ķ. 2006-ban egy biztons√°gtechnikai, majd 2008-t√≥l egy szoftverfejleszt√Ķ c√©gn√©l dolgozott √©rt√©kes√≠t√Ķi feladatk√∂rben.

A C√©ginfo.hu adatai szerint a k√∂nyv- √©s lapkiad√°ssal foglalkoz√≥ Magyar H√≠rek Kft.-t 2009 m√°rcius√°ban, 500 ezer forint jegyzett t√Ķk√©vel alap√≠totta Vona G√°bor √©s Szegedi Csan√°d (aki 2012-es lemond√°s√°ig jobbikos k√©pvisel√Ķ √©s aleln√∂k volt, jelenleg Eur√≥pa Parlamenti k√©pvisel√Ķ), a c√©g sz√©khelye azonos volt Vona lak√≥hely√©vel. A Magyar H√≠rek adja ki a Barik√°d c√≠m√Ľ hetilapot √©s jelentette meg Vona G√°bor k√©t k√∂nyv√©t, a Sz√ľletett augusztus 20-√°n c√≠m√Ľ (2011-ben) √©s a Fekete b√°r√°ny, feh√©r holl√≥ c√≠m√Ľ (2013), az √≠r√°sait √©s besz√©deit is tartalmaz√≥ k√∂teteket. Vona 2011 m√°jus√°ig volt 50 sz√°zal√©kos tulajdonos a kiad√≥c√©gben, hely√©t a feles√©ge, Vona-Szab√≥ Krisztina vette √°t. A c√©gadatok szerint Csan√°dit √©s Vona-Szab√≥t 2012 szeptember√©ben az Ir√°nyt√Ľ Politikai √©s Gazdas√°gkutat√≥ Int√©zet Kft. v√°ltotta a tulajdonosi sz√©kben.

Adatokért, nagyításért kattintson az ábrára!

Jelmagyar√°zat: v√©kony ny√≠l=vezet√Ķ tiszts√©gvisel√Ķ, vastag=tulajdonos, szaggatott=nem hat√°lyos adat

A 16,9 milli√≥ forint saj√°t t√Ķk√©j√Ľ, 8 f√Ķt foglalkoztat√≥ Magyar H√≠rek Kft. 2009 √©s 2011 k√∂z√∂tt eredm√©nyesen tev√©kenykedett, 2012-ben egy kis vesztes√©ggel, m√≠nusz 2,3 milli√≥ forinttal z√°rta az √©vet. Ekkor 83,6 milli√≥s nett√≥ √©rt√©kes√≠t√©si √©s 5 milli√≥s egy√©b (t√°mogat√°sb√≥l sz√°rmaz√≥) bev√©telt √©rt el.


Magyar Hírek Kiadó Kft.-adatok (millió Ft)

2009 2010 2011 2012
√Črt√©kes√≠t√©s nett√≥ √°rbev√©tele 6,8 79,7 86,9 83,6
Üzleti tevékenység eredménye 2,6 12,2 5,1 -2,8
Adózott eredmény 2,3 10,6 6,4 -2,9
Mérleg szerinti eredmény 2,3 2,6 6,4 -2,9
Forrás: Céginfo.hu


Forrai Rich√°rd id√©n j√ļliusban √ļj c√©get alap√≠tott Atilla Eur√°zsia Impex Kft. n√©ven, 3 milli√≥ forint t√∂rzst√Ķk√©vel, √©lelmiszer, ital, doh√°ny√°ru vegyes nagykereskedelm√©re. A v√°llalkoz√°s √ľgyvezet√Ķje √©s tulajdonosa is Forrai.

Az Ir√°nyt√Ľ Politikai √©s Gazdas√°gkutat√≥ Int√©zet Kft.-t 2011 okt√≥ber√©ben 500 ezer forint t√∂rzst√Ķk√©vel alap√≠totta Forrai Rich√°rd, aki √ľgyvezet√Ķje √©s jelenleg is egyszem√©lyes tulajdonosa a t√°rsas√°gnak. Forrai Vona G√°bor tan√°csad√≥jak√©nt is ismert, kor√°bban a Jobbik frakci√≥titk√°ra volt. Az int√©zet - a honlapja szerint - azzal a c√©llal alakult, hogy "nemzeti konzervat√≠v szempontb√≥l szeml√©lje, elemezze √©s kutassa a politikai √©s gazdas√°gi t√∂rt√©n√©seket". (T√∂bbek k√∂zt negyed√©vente k√©sz√≠tenek k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°st a lakoss√°g p√°rtpreferenci√°ir√≥l.) A t√°rsas√°g 7 f√Ķt foglalkoztat, 2012-ben 39,2 milli√≥s nett√≥ √°rbev√©tel mellett 0,7 milli√≥s eredm√©nnyel z√°rta az √©vet.

A Barik√°d hetilap (f√Ķszerkeszt√Ķje P√∂rzse S√°ndor jobbikos orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ, a Magyar G√°rda egyik alap√≠t√≥ja) rendszeresen k√∂zli az Ir√°nyt√Ľ Int√©zet elemz√©seit, felm√©r√©seit, √©s a szerkeszt√Ķs√©g c√≠mre azonos az Ir√°nyt√Ľ Int√©zet√©vel. A barikad.hu weboldal kor√°bban a lap internetes kiad√°sak√©nt √ľzemelt, de id√©n a neve Alfah√≠rre v√°ltozott (a barikad.hu domain c√≠men az Alfah√≠r √©rhet√Ķ el), mert a k√©sz√≠t√Ķi szerint "Magyarorsz√°g egyik vezet√Ķ radik√°lis k√∂z√©leti h√≠rport√°lja tartalmilag √©s k√ľllem√©ben" is meg√ļjult, s a v√°lt√°ssal a "testv√©rlap" eladott p√©ld√°nysz√°mait is emelni pr√≥b√°lj√°k. (A nyomtatott Barik√°d hetente t√∂bbezres p√©ld√°nyban jelenik meg, 44 oldalas, hirdet√©s is van benne, √°ra 399 forint.)

A Jobbik és a média

Az alfahir.hu kiad√≥jak√©nt nincs felt√ľntetve impresszum√°ban a Jobbik, azonban v√©lhet√Ķen a p√°rthoz kapcsolhat√≥, hiszen a megb√≠zott f√Ķszerkeszt√Ķje P√°l G√°bor, a Jobbik sajt√≥f√Ķn√∂ke, a felel√Ķs kiad√≥ja pedig Farkas Gergely jobbikos k√©pvisel√Ķ, a p√°rt ifj√ļs√°gi tagozat√°nak eln√∂ke. (A barikad.hu domain n√©v ig√©nyl√Ķje, illetve haszn√°l√≥ja a Magyar H√≠rek Kft., m√≠g az alfahir.hu-√© Farkas Gergely.) Az Alfah√≠r port√°l sz√©khelye Budapest, XI. ker√ľlet, Vill√°nyi √ļt 20/b sz√°m alatt van, amely azonos a Jobbik parlamenti k√©pvisel√Ķcsoportja √°ltal megjelentetett Hazai P√°lya c√≠m√Ľ, ingyenes k√∂z√©leti lap el√©rhet√Ķs√©g√©nek c√≠m√©vel. A Vill√°nyi √ļt 20/a alatt m√Ľk√∂dik a Jobbik k√∂zponti irod√°ja.

A Hazai P√°lya felel√Ķs kiad√≥ja Vona G√°bor, a f√Ķszerkeszt√Ķje P√°l G√°bor sajt√≥f√Ķn√∂k. A 16 oldalas, ingyenes √ļjs√°got k√©thavonta - a lap szerint 2,5 milli√≥s p√©ld√°nyban - adj√°k ki, s alkalmank√©nt, a fiatalokat √©rint√Ķ t√©m√°kkal ifj√ļs√°gi k√ľl√∂nsz√°mmal jelentkezik. A cikkek t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g√©t nem jegyzi szerz√Ķ, azok al√°√≠r√°s n√©lk√ľl jelennek meg.

Ingatlanos kit√©r√Ķt tett Vona

Vona G√°bor egy r√∂vid ideig √ľgyvezet√Ķje volt egy ingatlanhasznos√≠t√≥ c√©gnek, az Attila Park Investment Kft.-nek, alap√≠t√°s√°t√≥l, 2002 szeptember√©t√Ķl 2003 febru√°rj√°ig. Tulajdonr√©sze nem volt a 3 milli√≥ forint jegyzett t√Ķk√©j√Ľ, saj√°t √©s b√©relt ingatlan b√©rbead√°s√°val √©s √ľzemeltet√©s√©vel foglalkoz√≥ t√°rsas√°gban. A c√©g 2006-ban felsz√°mol√°s al√° ker√ľlt. A kft. m√Ľk√∂d√©s√©nek els√Ķ √©v√©ben, 2002-ben 23 milli√≥s, 2003-ban k√∂zel 78 milli√≥s forgalmat bonyol√≠tott, az ad√≥zott eredm√©nye 6,5 milli√≥, majd mintegy 45 milli√≥ forint volt.
√Črdekes szerz√Ķd√©sek a Jobbik parlamenti frakci√≥j√°n√°l
A Vona G√°bor vezette Jobbik-frakci√≥ megb√≠z√°si szerz√Ķd√©sei k√∂z√∂tt - melyek adatai a parlament honlapj√°n el√©rhet√Ķk - k√©t c√©get is tal√°ltunk, amelyeknek v√©lhet√Ķen a frakci√≥t√≥l kapott megb√≠z√°sb√≥l sz√°rmazott/sz√°rmazik √°rbev√©tel√©nek nagy r√©sze.

A frakci√≥ 2012-ben h√°rom, √∂sszesen 9,779 milli√≥ forint √©rt√©k√Ľ szerz√Ķd√©st k√∂t√∂tt a 2011 okt√≥ber√©ben bejegyzett Paradox M√©dia Kft.-vel kommunik√°ci√≥s, m√©dia strat√©giai tan√°csad√°sra. A c√©g jelenleg szerepel a NAV v√©grehajt√°si elj√°r√°s alatt √°ll√≥ c√©gek list√°j√°n, a tulajdonos√°nak vagyoni r√©szesed√©s√©t szeptemberben foglalta le az ad√≥hat√≥s√°g. Az 500 ezer forint t√∂rzst√Ķk√©j√Ľ, budapesti sz√©khely√Ľ Paradox M√©dia tulajdonos-√ľgyvezet√Ķje Kili√°n Alexandra, aki el√©rhet√Ķs√©g√©nek egy Barik√°d lapos emailc√≠met adott meg a nyilv√°nos c√©gadatokban. A t√°rsas√°g 2011-ben mintegy √∂tmilli√≥s, 2012-ben pedig k√∂zel 9 milli√≥ forint nett√≥ √°rbev√©telt √©rt el, az ad√≥zott eredm√©nye az els√Ķ √©vben ezer forintos vesztes√©get, m√≠g tavaly 246 ezres nyeres√©get mutatott. A C√©ginfo.hu adatai szerint Kili√°n Alexandr√°nak nincs m√°s gazdas√°gi t√°rsas√°gban √©rdekelts√©ge.

A k√©pvisel√Ķcsoport 2011-2012-ben √∂sszesen 16,9 milli√≥ forint √©rt√©kben k√∂t√∂tt szerz√Ķd√©seket az LKG Stars Kft.-vel rendezv√©nyszervez√©sre, lebonyol√≠t√°sban k√∂zrem√Ľk√∂d√©sre. 2011-ben egy 9,906 milli√≥s meg√°llapod√°s j√∂tt l√©tre, m√≠g 2011-ben n√©gy szerz√Ķd√©s 7 milli√≥ forint √©rt√©kben. A c√©gadatokb√≥l kider√ľl, hogy a f√Ķ tev√©kenys√©gk√©nt konferencia √©s kereskedelmi bemutat√≥ szervez√©s√©vel foglalkoz√≥ t√°rsas√°gnak 2012-ben nagyr√©szt csak e szerz√Ķd√©sb√Ķl sz√°rmazhatott bev√©tele, hisz a nett√≥ √°rbev√©tele 9,91 milli√≥ forint volt, az ad√≥zott eredm√©nye pedig 5,08 milli√≥, amit - a 2012-es besz√°mol√≥hoz beny√ļjtott hat√°rozat szerint - osztal√©kk√©nt k√≠v√°nt kivenni az alap√≠t√≥. A kft. eredm√©nyesen m√Ľk√∂d√∂tt a megel√Ķz√Ķ k√©t esztend√Ķben is, 2011-ben 6,63 milli√≥s, m√≠g 2010-ben 1,5 milli√≥s nett√≥ √°rbev√©telt √©rt el. Az alap√≠t√≥ 2011-ben is √ļgy hat√°rozott, hogy a t√°rsas√°g ad√≥z√°s ut√°ni nyeres√©g√©t, 4,28 milli√≥ forintot osztal√©kk√©nt kivesz, valamint arr√≥l, hogy az el√Ķz√Ķ √©v eredm√©nytartal√©k√°b√≥l tov√°bbi 1,14 milli√≥t is felvesz. A 2010 szeptember√©ben 500 ezer forint t√∂rzst√Ķk√©vel bejegyzett, budapesti LKG Stars Kft. tulajdonos-√ľgyvezet√Ķje Gulicska Mih√°ly. Gulicska 2009 szeptembere √©s 2010 decembere k√∂z√∂tt r√©sztulajdonos volt a szem√©lybiztons√°ggal foglalkoz√≥, esztergomi sz√©khely√Ľ √Ārp√°d-Biztons√°gi Kft.-ben.

A Gulicska Mih√°ly n√©v az interneten egy 2011. decemberi rend√Ķrs√©gi k√∂zlem√©nyben is felt√Ľnik (lapunk el√Ķtt nem ismert, hogy azonos szem√©lyr√Ķl van-e sz√≥), amit a 2009. m√°rciusi rend√Ķs√©gi int√©zked√©sekkel kapcsolatban adott ki. E szerint a "Budapesti Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g azzal, hogy 2009. m√°rcius h√≥ 15. napj√°n Budapest belv√°ros√°ban, a N√°dor utca √©s J√≥zsef Attila utca keresztez√Ķd√©s√©n√©l L√°z√°r Tam√°st √©s Gulicska Mih√°lyt jogellenes rend√Ķri int√©zked√©s keret√©ben k√∂rbe z√°rta √©s k√∂nnyg√°z spray-vel lef√ļjta, megs√©rtette szem√©lyhez f√Ľz√Ķd√Ķ jogaik k√∂r√©ben emberi m√©lt√≥s√°gukhoz √©s testi √©ps√©g√ľkh√∂z val√≥ jogukat." A rend√Ķrs√©g sajn√°lkoz√°s√°t fejezte ki a t√∂rt√©ntek miatt.
√Čletrajza szerint Vona G√°bor 1999-ben alap√≠t√≥ tagja, majd koordin√°ci√≥s igazgat√≥ja volt a Jobboldali Ifj√ļs√°gi K√∂z√∂ss√©gnek (Jobbik). 2001-ben alap√≠t√≥ eln√∂ke lett a Kereszt√©ny √Črtelmis√©giek Sz√∂vets√©ge els√Ķ egyetemi szervezet√©nek. 2002-ben Orb√°n Viktor megh√≠v√°s√°ra tagja lett a Sz√∂vets√©g a Nemzet√©rt Polg√°ri K√∂rnek, amelyb√Ķl 2003-ban saj√°t elhat√°roz√°s√°b√≥l kil√©pett. 2003-ban alap√≠t√≥ tagja volt a Jobbik Magyarorsz√°g√©rt Mozgalomnak, amelynek 2006-t√≥l eln√∂ke. R√©szese volt 2007-ben alap√≠t√≥-eln√∂kk√©nt a Magyar G√°rda Egyes√ľlet l√©trehoz√°s√°nak; r√©szt vett az Atilla Kir√°ly N√©pf√Ķiskola √©s a Nemzeti Egyletek elind√≠t√°s√°ban - √°ll a parlamenten honlapj√°n k√∂zz√©tett √©letrajz√°ban.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kincses - 2013. november 30. 00:16:42
Ahogy olvasom, Vona G√°bor a magyar ad√≥fizet√Ķk p√©nz√©b√Ķl √©l nagyon j√≥l. m√©g j√≥, hogy ennyire megdolgozik √©rte. T√∂bbsz√∂r √°lltam vigy√°zban, amikor kiv√©geztek egy egy haza√°rul√≥t a nyom√°sukra a Kossuth t√©ren, elrettent√©s√ľl a t√∂bbi haza√°rul√≥ gazembernek.B)
#2 | postaimre - 2013. november 30. 08:09:07
Kincs, ne k√∂t√∂zk√∂dj m√°r, h√°t nem l√°tod, hogy mindne megcsesznek, amit tudnak? Mindegyik. K√ľzdenek a zsid√≥k ellen antiszemitizmussal, hogy k√∂zben a zsid√≥k√©rt, mert zsid√≥k - l√°sd szegedi esete von√≥-zazrival, lenhard-l√©n√°rd, tor√≥-tutsek...√©s a p√∂sze..., de "nem lehet" csak demokratikusan a fizut a semmi√©rt felvenni, mik√∂zben a cig√°ny csak szaporodik a zsid√≥ csak √∂z√∂nlik √©s az idi√≥ta "nemzeti" m√©g s√∂t√©tebb. Jelenleg a fentebb le√≠rtak nagyj√°b√≥l lefedik a "kereszt√©ny √©rtelmisegg" kateg√≥ri√°t. A b√©ka segg√©t√Ķl m√°r csak p√°r √°sonypommal van lentebb.
#3 | kontroll88 - 2013. november 30. 08:15:28
De a f√Ķ probl√©ma az, hogy azok a bizonyos √°s√≥nyomok m√©g hi√°nyoznak a fej√ľkr√Ķl...
#4 | postaimre - 2013. november 30. 08:20:47
Ott√≥, sokan, ha lassan is, de m√°r legal√°bb eljutottak a gyal√°s√≥ sz√ľks√©gszer√Ľ felismer√©s√©ig. Ha olvasol j√≥bikos cikk hsz-eket (nem n√°lunk), ma m√°r olyan, mintha 4 √©ve mi √≠rtuk volna azokat. Bizony, lassan teljesen nyilv√°nval√≥ lesz a m√©g j√≥bikos--fideszes-mszp-s kicsit is √©rtelmes szavaz√≥birk√°nak, hogy sz√©gyen, hogy v√©di a v√©dhetetlent.
#5 | Tibor - 2013. november 30. 09:48:44
A p√©nz szag√°ra gy√ľltek egybe a kupol√°s cirkuszba,mert ereiben neki is mint a t√∂bbi gan√©jnak,zsid√≥ v√©r cs√∂rgedezik,dolgozni egy sem szeretm√°r innen is fellismerhet√∂ek,ja meg a szagukr√≥l,a Magyar ember tisztess√©ges munk√°val tengeti az √©let√©t,a t√∂rpe hybridnek is van vagy 6 h√≥nap munkaviszonya,ja aktatologat√≥s valami,gazember,g√©nhib√°s tet√ľrak√°s az eg√©sz banda.
#6 | Tibor - 2013. november 30. 09:50:42
Nekem a von√≥ gabika m√°r 2007 -ben sem nyerte meg a tetsz√©semet amikor megl√°togatott benn√ľnket gyakorlatoz√°s k√∂zben a dabasi erd√∂ben.
#7 | Perje - 2013. december 02. 20:57:50

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.