Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Két és fél év semmittevés, ebben is.


√Čs m√©g √©n voltam a h√ľlye 2,5 √©ve.

Link

Nehogy elhiggy√©tek m√°r, hogy izmike ide sz√°ll√≠tja a Mi g√°zunkat! √Čs a v√≠zr√Ķl m√©g nem is besz√©ltem!

Link

√Čs m√©g a Wildhorse Energy is.

Videó:

HozzŠszůlŠsok


#11 | postaimre - 2013. december 17. 10:56:35
66% ? Ugyan, mér megint?

Balu van kedved egy cikket √∂sszerakni? De √ļgy rendesen. Mi, hova, mi√©rt?
#12 | postaimre - 2013. december 17. 11:57:58
Magyarorsz√°g √©p√≠teni fogja a D√©li √Āramlatot, de b√≠zik az izraeli f√∂ldg√°z √©rkez√©s√©ben is

Az izraeli f√∂ldg√°z seg√≠thet oldani Magyarorsz√°g f√ľgg√©s√©t az orosz energiahordoz√≥kt√≥l – mondta Szijj√°rt√≥ P√©ter a Jerusalem Postnak adott interj√ļban.

A nemr√©giben tal√°lt izraeli f√∂ldg√°zlelet seg√≠thet oldani Magyarorsz√°g f√ľgg√©s√©t az orosz energiahordoz√≥kt√≥l – mondta a Minisztereln√∂ks√©g k√ľl√ľgyi √©s k√ľlgazdas√°gi √°llamtitk√°ra az izraeli napilap internetes oldal√°n vas√°rnap k√∂zz√©tett cikk szerint.

Az √°llamtitk√°r m√ļlt p√©nteken, k√©tnapos tel-avivi l√°togat√°sai v√©g√©n nyilatkozott a Jerusalem Postnak.

Szijj√°rt√≥ P√©ter r√°mutatott, hogy a magyar lak√°sok nyolcvan sz√°zal√©k√°t f√∂ldg√°zzal f√Ľtik, √©s a f√∂ldg√°zimport 90 sz√°zal√©ka Oroszorsz√°gb√≥l √©rkezik.

Magyarország az izraeli földgázexport közép-európai elosztóközpontja lehetne Рtette hozzá az államtitkár.

Kor√°bban Orb√°n Viktor √©s Alekszej Miller a Gazprom vez√©rigazgat√≥ja k√©toldal√ļ t√°rgyal√°sokat folytatott. A tal√°lkoz√≥ sor√°n meger√Ķs√≠tett√©k, hogy a g√°zvezet√©k magyar szakasz√°nak √©p√≠t√©se 2015 √°prilis√°ban kezd√Ķdik, az els√Ķ g√°zsz√°ll√≠tm√°nyok 2017 elej√©n √©rkeznek ezen a vezet√©ken Magyarorsz√°gra.

(MTI alapj√°n)
http://hungarian....eseben-is/
#13 | Balu - 2013. december 17. 12:28:40
Imi,

√©v v√©ge van (√©rtsd: jelent√©s√≠r√°sok) √©s most nagyon nincs id√Ķm - otthon meg a bl√∂kim kezdett √©rdekl√Ķdni az inform√°ci√≥s tekknol√≥gi√°k ir√°nt √©s ezt √ļgy kezdte, hogy kiss√© megcs√≥cs√°lta az internetes k√°belt. M√°r egy hete nincs otthon internetem, a bioritmusom romokban hever, s√Ķt hever√©szik - m√≠g √©n s√©t√°ltatom a kis szarost.
#14 | enid - 2013. december 17. 13:51:57
Balu! s_*_kac 1:0 a kislyánynak! s_*_olle nehogy elsenekeld már ilyen apróság miatt
#15 | postaimre - 2013. december 17. 16:59:21
Viheti a F√Ķg√°zt az MVM

A c√©g k√∂zgy√Ľl√©se d√∂nt√∂tt az RWE Csoport 49,83 sz√°zal√©kos F√Ķg√°z-r√©szv√©nypakettj√©nek megv√°s√°rl√°s√°r√≥l 41 milli√°rd forint √©rt√©kben,

A Magyar Nemzeti Vagyonkezel√Ķ (MNV) Zrt. k√∂telezetts√©get v√°llalt arra, hogy a finansz√≠roz√°shoz sz√ľks√©ges forr√°sokat a t√°rsas√°g rendelkez√©s√©re bocs√°tja. A vagyon√©rt√©kel√©st f√ľggetlen, nemzetk√∂zileg elismert szak√©rt√Ķk v√©gezt√©k - k√∂z√∂lte az az MVM Magyar Villamos M√Ľvek Zrt.

A tranzakci√≥val az MVM √°tveszi a t√∂bb mint 820 ezer lakoss√°gi √©s √ľzleti fogyaszt√≥t, azaz t√∂bb mint k√©tmilli√≥ embert ell√°t√≥ F√Ķv√°rosi G√°zm√Ľvek Zrt. 49,83 sz√°zal√©kos r√©szv√©nypakettj√©t, bele√©rtve eszk√∂zeit √©s le√°nyv√°llalatait, √≠gy a g√°zh√°l√≥zati infrastrukt√ļr√°t birtokl√≥ √©s az eloszt√°si tev√©kenys√©get v√©gz√Ķ F√Ķg√°z F√∂ldg√°zeloszt√°si Kft.-t is.

A F√Ķg√°z 50 sz√°zal√©k + 1 darab "A" sorozat√ļ r√©szv√©nycsomagja, illetve 1 darab "B" sorozat√ļ r√©szv√©nye tov√°bbra is a f√Ķv√°rosi √∂nkorm√°nyzat tulajdon√°ban marad.
http://fn.hir24.h...-mvm/~~wtb
#16 | postaimre - 2013. december 17. 21:24:16
Nagy orosz-ukrán megállapodás jött létre

A Gazprom √©s ukr√°n partnere a 2009-es g√°zegyezm√©nyt kieg√©sz√≠t√Ķ meg√°llapod√°st √≠rt al√°, amely lehet√Ķv√© teszi, hogy Oroszorsz√°g a jelenlegin√©l olcs√≥bban adja a f√∂ldg√°zt Ukrajn√°nak - k√∂z√∂lte Vlagyimir Putyin orosz √°llamf√Ķ az orosz-ukr√°n √°llamk√∂zi bizotts√°g keddi moszkvai √ľl√©s√©t k√∂vet√Ķen. Putyin azt is bejelentette, hogy 15 milli√°rd doll√°r√©rt v√°s√°rolnak ukr√°n √°llamk√∂tv√©nyeket. Az orosz eln√∂k szerint a v√°muni√≥r√≥l nem t√°rgyaltak.
hirdetés

Az orosz-ukr√°n √°llami szint√Ľ t√°rgyal√°sokat az ukr√°n vezet√©s ellen √©s az orsz√°g eur√≥pai uni√≥s integr√°ci√≥j√°√©rt november 21. √≥ta tart√≥ t√ľntet√©sek k√∂zepette tartott√°k meg Moszkv√°ban. Az ukrajnai ellenz√©k fesz√ľlt figyelemmel k√≠s√©rte a fejlem√©nyeket, minthogy vas√°rnap hat√°rozatot hozott, amelyben megtiltotta Janukovics √°llamf√Ķnek, hogy "a n√©p nev√©ben" b√°rmilyen meg√°llapod√°st al√°√≠rjon Moszkv√°ban. Els√Ķsorban a Moszkva ir√°ny√≠totta orosz-feh√©rorosz-kazah v√°muni√≥hoz csatlakoz√°sra utaltak.

Vlagyimir Putyin orosz √°llamf√Ķ ez√©rt hangs√ļlyozta:" Mindenkit szeretn√©k megnyugtatni, ma egy√°ltal√°n nem vitattuk meg Ukrajna v√°muni√≥hoz csatlakoz√°s√°nak k√©rd√©s√©t".
K√ľlf√∂ldi munk√°t keresel? V√°lts most! (X)

Az orosz-ukr√°n √°llamk√∂zi bizotts√°g √ľl√©s√©t k√∂vet√Ķen sz√°mos fontos dokumentumot √≠rtak al√° az illet√©kes miniszt√©riumok, hat√≥s√°gok vezet√Ķi. A legfontosabbak egyike az orosz-ukr√°n kereskedelmi vit√°t lez√°r√≥ egyezm√©ny. Ukrajna jelent√Ķs vesztes√©geket szenvedett az id√©n amiatt, hogy Moszkva korl√°tozta az ukr√°n term√©kek besz√°ll√≠t√°s√°t Oroszorsz√°gba.
Ukrajna

Az oroszoktól kaphat hitelt Ukrajna

A németek elutasítják az ukrán 20 milliárdos segélykérést

20 milliárd eurós segélyt kér Ukrajna az EU-társulásért

Ukrán jegybank: nincs veszély, elég a devizatartalék

Fizetési válság fenyegeti Ukrajnát
Tov√°bbi cikkek »

Jelent√Ķs fejlem√©nynek sz√°m√≠t az orosz g√°z√°r cs√∂kkent√©se. A Gazprom √©s a Naftohaz meg√°llapod√°sa alapj√°n ezer k√∂bm√©terenk√©nt 268,5 doll√°rba fog ker√ľlni Ukrajn√°nak a f√∂ldg√°z - jelentette be az orosz √°llamf√Ķ. Hozz√°tette, hogy a g√°z ezer k√∂bm√©ter√©t eddig t√∂bb mint 300 doll√°r√©rt adt√°k a szomsz√©dos orsz√°gnak. Kijevnek nagy neh√©zs√©geket okozott az ukr√°n k√∂zl√©s szerint ezer k√∂bm√©terenk√©nt √°tlagosan mintegy 400 doll√°r doll√°rba ker√ľl√Ķ orosz g√°z kifizet√©se. A Gazprom szerint a Naftohaz december elej√©n t√∂bb mint 2 milli√°rd doll√°rral (mintegy 400 milli√°rd forint)tartozott neki.

Az orosz sajt√≥ban nemr√©g olyan adatok is megjelentek nemr√©g, hogy a november v√©gi √°llapot szerint a 2009-es g√°zszerz√Ķd√©s √©rtelm√©ben ezer k√∂bm√©terenk√©nt t√∂bb mint 500 doll√°r√©rt adt√°k Ukrajn√°nak az orosz f√∂ldg√°zt. A jelenlegi ukr√°n vezet√©s szerint rendk√≠v√ľl el√Ķnytelen n√©gy √©vvel ezel√Ķtt k√∂t√∂tt orosz-ukr√°n g√°zszerz√Ķd√©s miatt fogt√°k perbe √©s z√°rt√°k b√∂rt√∂nbe Julija Timosenko volt ukr√°n korm√°nyf√Ķt.

Vlagyimir Putyin azt is bejelentette az orosz-ukr√°n √°llamk√∂zi bizotts√°g √ľl√©s√©t k√∂vet√Ķen, hogy Oroszorsz√°g 15 milli√°rd doll√°r (mintegy 3200 milli√°rd forint) √©rt√©kben v√°s√°rol ukr√°n √°llamk√∂tv√©nyeket. Az orosz √°llamf√Ķ elmondta, hogy az eur√≥ban kibocs√°tott √©rt√©kpap√≠rokat az √ļgynevezett Nemzeti J√≥l√©ti Alapb√≥l v√°s√°rolj√°k meg. Hangs√ļlyozta, hogy nem t√°masztottak ezzel kapcsolatban semmilyen felt√©telt Ukrajn√°nak. A c√©ljuk az ukr√°n √°llami k√∂lts√©gvet√©s t√°mogat√°sa. "Sem a nyugd√≠jakhoz, sem a fizet√©sekhez, sem a szoci√°lis juttat√°sokhoz nem kell cser√©be hozz√°ny√ļlni " - mondta. Anton Sziluanov orosz p√©nz√ľgyminiszter k√©s√Ķbb elmagyar√°zta, hogy k√©t r√©szletben v√°s√°rolnak ukr√°n √°llamk√∂tv√©nyeket: egyr√©szt az √©v v√©g√©ig, majd pedig a j√∂v√Ķ √©vben.

Viktor Janukovics ukr√°n √°llamf√Ķ szerint Vlagyimir Putyinnak k√∂sz√∂nhet√Ķ, hogy a most al√°√≠rt meg√°llapod√°sokat gyorsan tet√Ķ al√° hozt√°k. Azt mondta, hogy a moszkvai tal√°lkoz√≥ "meger√Ķs√≠tette, hogy Ukrajna √©s Oroszorsz√°g egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√©nek hatalmas b√°zisa van √©s j√≥k a kil√°t√°sok a fejl√Ķd√©sre".

http://www.mfor.h...letre.html
#17 | Kore - 2013. december 17. 21:59:11
Ez a cikk m√°r r√©gebben ugyancsak felt√Ľnt itt...
Az is √ľzemel R√ČG!
http://fgsz.hu/co...slobodnica
"2011.06.20, a 180 napos pr√≥ba√ľzem befejez√©se √≥ta a vezet√©k √ľzemel
a hazai szakasz hossza 205 km"

√Čs minek-kinek kell ez:
"A projekt r√©szek√©nt Dr√°vaszerdahelyen √©s Donji Miholjacban nemzetk√∂zi m√©r√Ķ√°llom√°s √©p√ľlt."

Nem √©rtettem akkor sem, mi√©rt fontos, hogy ne csak odafel√©, de visszafel√© ir√°nyban is m√Ľk√∂dhessen!? Hiszen nem volt nekik g√°zuk az ukr√°nok cirkuszol√°sa miatt s innen "kaptak" ingy√©r gyorsseg√©lyt....
De curvára érdekes ez!
√Čpp√ļgy, mint a Szeged-Arad szakasz! El√Ķsz√∂r oda, k√©s√Ķbb visszafele is √°ram-likk...

Ez meg mit takarhat a hirtelen szomsz√©doss√° el√Ķl√©pett vagy itt term√Ķ sompolyg√≥√©k √©rdek√©ben?

"...hogy szomszédos EU tagállamok energetikai cégeiként, mind a vonatkozó EU direktíva (67/EC) rendelkezéseinek, mind országaik jogszabályi hátterének megfeleljenek."

A jogszab√°lyi h√°tteret kik sugallj√°k, pl. ehhez is?
#18 | Balu - 2013. december 18. 09:47:05
Kore,

a m√°r id√©zettek f√©ny√©ben nekem az t√Ľnik a leglogikusabbnak, hogy Sz√≠jj√°rt√≥ odaadta K√≥hn√©knak az eloszt√≥rendszert, amin majd K√≥hn√©k eladj√°k nek√ľnk a saj√°t g√°zunkat, ami csup√°n annyiban lesz izraeli, hogy izraeli (fed√Ķ)c√©g termeli majd ki. Ez olyan igazi zsir√°fos megold√°s lenne.
#19 | postaimre - 2013. december 18. 10:04:29
Balu, att√≥l "tartok", hogy ez kev√©sb√© gazdas√°gi-energetikai k√©rd√©s, sokkal ink√°bb "politikai". A r√©gi rendszer, sz√∂vets√©gek sz√©tszed√©se √©s "√ļjak" fel√°ll√≠t√°sa a c√©l √©s ebbe, ha csak nem sz√ľks√©gszer√Ľ, nem f√©r bele egyik "√°llam" megsemmis√≠t√©se se, ha azt gazdas√°gilag lehet p√≥r√°zon tartani.

Az azeri projekt átrajzolhatja Európa energiatérképét


Al√°√≠rt√°k a beruh√°z√°si szerz√Ķd√©st az azeri Shah Deniz 2 g√°zmez√Ķ kitermel√©si konzorcium tagjai, ezzel jelent√Ķsen megn√Ķtt a mez√Ķ potenci√°lis szerepe az eur√≥pai g√°zell√°t√°s oroszorsz√°gi f√ľgg√Ķs√©g√©nek enyh√≠t√©s√©ben.


"A projekt kiterjeszt√©se √°trajzolja a r√©gi√≥ t√©rk√©p√©t √©s t√∂rt√©nelmi l√©pt√©kben j√°rul orsz√°gunk fejl√Ķd√©s√©hez" - mondta Ilham Aliyev k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k a meg√°llapod√°s alkalm√°b√≥l.

Az EU Bizotts√°g progn√≥zisa szerint az azeri f√∂ldg√°z kitermel√©si projektj√©nek b√Ķv√≠t√©s√©vel Eur√≥pa g√°zell√°t√°s√°nak ak√°r 20 sz√°zal√©k√°t is biztos√≠tani lehet majd az alternat√≠v √ļtvonalon.

A kedden al√°√≠rt beruh√°z√°si szerz√Ķd√©s a Shah Deniz 2 mez√Ķ kitermel√©se mellett a TANAP transz-anat√≥liai g√°zvezet√©k √©s a TAP (Trans Adriatic Pipeline) Adria-g√°zvezet√©k projektekr√Ķl is d√∂nt√∂tt. A projektek kivitelez√©si k√∂lts√©ge egy√ľttesen mintegy 35 milli√°rd doll√°rra r√ļg majd.
http://www.mfor.h...kepet.html
#20 | postaimre - 2013. december 18. 10:26:46
Oroszország segíthet abban, hogy olcsóbb legyen az áram Magyarországon


A magyar korm√°ny el√Ķrehaladott t√°rgyal√°sokat folytat Oroszorsz√°ggal t√∂bb √©vtizedes atomenergetikai egy√ľttm√Ľk√∂d√©se meghosszabb√≠t√°s√°nak √©rdek√©ben.

A k√©t √°llam meg√°llapod√°s√°nak c√©lja a paksi atomer√Ķm√Ľ kapacit√°s√°nak hossz√ļ t√°v√ļ fenntart√°sa annak √©rdek√©ben, hogy a lakoss√°g √©s a gazdas√°g olcs√≥bb √°ramhoz jusson - mondta el az MTI-nek L√°z√°r J√°nos a gazdas√°gi √©s informatik,ai bizotts√°g keddi budapesti √ľl√©se ut√°n.

"Megfizethet√Ķ √°ram√°rak kellenek a magyar v√°laszt√≥polg√°rok, magyar polg√°rok, a h√°ztart√°sok sz√°m√°ra, de legal√°bb ilyen fontos a magyar gazdas√°g szempontj√°b√≥l, hogy milyen √°ramot tudunk biztos√≠tani √©s milyen √°ron" - jelentette ki L√°z√°r J√°nos.

L√°z√°r J√°nos jelezte, hogy 2037-ben az a paksi atomer√Ķm√Ľ mai blokkjai befejezik m√Ľk√∂d√©s√ľket, ez√©rt halaszthatatlann√° v√°lt a l√©tes√≠tm√©ny j√∂v√Ķj√©nek √°ttekint√©se; √≠gy t√∂bb fordul√≥ban egyeztettek az orosz √°llammal szak√©rt√Ķi √©s √°llami szinten egyar√°nt.

Az √°llamtitk√°r kijelentette: ha a korm√°ny nem tesz l√©p√©seket, akkor az atomer√Ķm√Ľ 2037-t√Ķl nem m√Ľk√∂dne, "a rezsics√∂kkent√©s megval√≥s√≠thatatlan lenne, √©s a magyar gazdas√°g sz√°m√°ra az olcs√≥ √°ram es√©lye is lehetetlen lenne".
http://hungarian....rorszagon/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.