Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Két és fél év semmittevés, ebben is.


És még én voltam a hülye 2,5 éve.

Link

Nehogy elhiggyétek már, hogy izmike ide szállítja a Mi gázunkat! És a vízrõl még nem is beszéltem!

Link

És még a Wildhorse Energy is.

VideĂł:

Hozzászólások


#21 | postaimre - 2013. december 18. 11:03:04
Ciprus reméli, hogy meggazdagodhat a kõolajon

Több mint egymilliárd hordĂłra Ă©rtĂ©kelik azt az olajkĂ©szletet, amely Ciprus gazdasági övezetĂ©ben, az AphroditĂ©-mezõ 12-es blokkjában van. Az ország 60 milliárd eurĂł jövedelemhez juthat – közölte a ciprusi mĂ©dia.
Az elsõ Ă©rtĂ©kelĂ©sek 1,2 – 1,4 milliárd hordĂł olajrĂłl szĂłlnak. Az olajkincs 7500 mĂ©ter mĂ©lysĂ©gben van. Pontos adatokat április vĂ©gĂ©n közölnek, amikor meglesznek az elemzĂ©s eredmĂ©nyei.

A kõolaj a gázmezõk alatt helyezkedik el. De a kõolaj kitermelése egyszerûbb és olcsóbb.

A kitermelés másfél ével a tesztelõ fúrások után indulhat. Az ország már 2018 elején jövedelemhez juthat az olaj eladásából.
http://hungarian....-koolajon/
#22 | postaimre - 2013. december 19. 10:30:20
Teljesen az államé lett a Fõgáz

Az állami és önkormányzati tulajdonban lévõ MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. és az RWE Gas International B.V. aláírta az RWE tulajdonában lévõ 49,83 százalékos Fõgáz Zrt. részvénypakett megvásárlásáról szóló, 41 milliárd forint értékû adásvételi szerzõdést - közölte az MVM.
http://fn.hir24.h...ogaz/~~wtb
#23 | postaimre - 2013. december 20. 18:37:13
Kivonul Dél-Európából az E.ON

A nĂ©met E.ON energiaszolgáltatĂł eladja összes olasz Ă©s spanyol Ă©rdekeltsĂ©gĂ©t – Ă­rta legĂşjabb számában a Spiegel magazin.

A lap szerint a vállalat a jövõben a kulcspiacokra, NĂ©metországra, Nagy-Britanniára, SvĂ©dországra Ă©s Oroszországra akar koncentrálni. Potenciális vevõ lehet a francia EdF. Az E.ON szĂłvivõje nem kĂ­vánt konkrĂ©t országokat Ă©s ĂĽzletágakat megnevezni, csak annyit mondott, hogy a cĂ©g a “teljes vállalati portfĂłliĂłt illetõen állandĂłan vizsgálja a stratĂ©giai opciĂłkat”.
http://www.napiga...l-az-e-on/
#24 | postaimre - 2013. december 21. 15:24:44
VĂ©ge az olajmonopĂłliumnak

Enrique Pena Nieto mexikói elnök aláírta pénteken az ország olajiparát liberalizáló törvényt.

Az eddigi szabályok szerint az állami Pemex olajvállalatnak monopóliuma volt az olajkitermelésre, emiatt most még csak néhány külföldi olajvállalat tevékenykedik az országban, mint a Pemex szerzõdéses partnere. Az új törvény értelmében a külföldi olajvállalatok olyan kitermelési partnerségre léphetnek a Pemexszel, amely több jogot ad nekik, vagy akár önálló kitermelési koncessziókat is kaphatnak.

Az állami energiaipari monopóliumot az 1910-17 közötti mexikói forradalom óta tabunak tekintették, a nemzeti kincs megóvása garanciájának a külföldi kizsákmányolás ellen.

A törvénytervezetet a múlt héten fogadta el a szövetségi parlament mindkét háza, majd kevesebb mint három nap alatt a szövetségi államok parlamentjeinek többsége is jóváhagyta, ami feltétele volt annak, hogy megváltoztassák az alkotmány errõl szóló részét.

MTI
http://www.napiga...poliumnak/
#25 | postaimre - 2013. december 24. 09:21:03
Úgy látom, hogy a "palagázas" történet nem lehet rentábilis, de közben kiderült, hogy az oroszok besegítenek az "izraeli gázmezõk" feltárásában és errõl egyeztek meg kormányzati szinten. Ha ezt összeolvassátok a "magyar" féllel kötött megismert (a meg nem ismert az más kérdés) szerzõdés tényével és azzal, amit a vízfejû hablatsolt zsidókiában, ugye világos,hogy a maci nélkül nem hogy gázt, de lassan levegõt sem vehetnek.

Örményországban tiltakoznak az Oroszországgal kötött

Az ellenzéki tüntetések ellenére az örmény parlament ratifikálta az Oroszországgal kötött kormányközi megállapodást a gázszállításról.
A szavazáson csupán a kormányzó Republikánus Párt képviselõi vettek részt, akik parlamenti többséget képeznek.

A parlamenti ellenzék bojkottálta a szavazási folyamatot és kijelentette, hogy érvénytelennek tekinti a gázmegállapodás ratifikálását. Az örmény parlament elõtt tiltakozás zajlik. Az ellenzék úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a december 2-án megtartott jereváni látogatása során megkötött megállapodás megkérdõjelezi az ország függetlenségét.
http://hungarian....sok-miatt/
#26 | postaimre - 2013. december 24. 16:33:31
Oroszország és Kazahsztán megállapodást írtak alá az olajtranzitról Kínába

Oroszország és Kazahsztán a két ország elnökének, Vlagyimir Putyinnak és Nurszultan Nazarbajevnek a tárgyalása során kormányközi megállapodást írt alá az orosz olaj Kazahsztánból Kínába történõ szállításának az együttmûködésérõl.
Igor Szecsin, a Rosznyeft elnöke korábban elmondta, hogy a vállalat 2014-tõl évente 7 millió tonna olajat tervez Kazahsztánon keresztül Kínába juttatni és évente 2,3-2,5 milliárd dollárt fog fizetni az orosz költségvetés számára az olaj exportjáért.
http://hungarian....ol-K-naba/
#27 | postaimre - 2013. december 25. 21:17:51
Olaj és földgáz után kutatnak Szíriában

A SANA szíriai állami hírügynökség jelentése szerint Szíria olaj és természeti kincsek minisztériuma olaj- és földgázlelõhely-kutatási és -feltárási koncessziót adott földközi-tengeri partjai mentén az orosz Szojuznyeftyegaz vállalatnak.

A megállapodást Szlímán Abbász szír olajügyi miniszter, valamint a szír General Petroleum Co. és az orosz Szojuznyeftyegaz vezetõi írták alá. A SANA szerdai jelentése arról nem számolt be, hogy a felek hol kötötték meg a megállapodást.

Szlímán Abbász szír olajügyi miniszter az idén korábban már folytatott tárgyalásokat Kína és Oroszország damaszkuszi nagyköveteivel olaj- és földgázlelõhely-kutatási együttmûködési lehetõségekrõl Szíria földközi-tengeri part menti vizein.

A kutatási koncesszió Szíria földközi-tengeri partjai mentén egy 850 négyzetmérföldes (2200 négyzetkilométeres) területre szól. "A mostani az elsõ olaj- és földgázkutatási koncesszió Szíria part menti vizein" - mondta a General Petroleum vezérigazgatója, Ali Abbász az AFP hírügynökségnek. - A feltárás költségeit az orosz vállalat viseli. Ha kereskedelmi mennyiségben kitermelhetõ készletekre bukkan, [url]befektetése a kitermelésbõl térülhet majd meg."
http://hvg.hu/vil..._Sziriaban [/url]


Újra kell tárgyalni Jukosz-ügyet


Az orosz legfelsõbb bíróság elnöke perújrafelvételt tart szükségesnek az úgynevezett elsõ Jukosz-ügyben, amelyben 2005-ben 8 évre ítélték Mihail Hodorkovszkijt.

Pavel Ogyincov, a bĂ­rĂłság szĂłvivõje szerdán az Interfax orosz hĂ­rĂĽgynöksĂ©gnek megerõsĂ­tette a hĂ­rt. Eszerint Vjacseszlav Lebegyev, a legfelsõbb bĂ­rĂłság elnöke „Ăşj körĂĽlmĂ©nyekre”, az Emberi Jogok EurĂłpai BĂ­rĂłságának határozatára hivatkozva döntött arrĂłl, hogy a mĂşlt pĂ©nteken elnöki kegyelemmel szabadult volt orosz olajmágnás Ă©s továbbra is börtönben lĂ©võ ĂĽzlettársa, Platon Lebegyev bĂĽntetõügyĂ©t Ăşjra kell tárgyalni. Az elnök utasĂ­tását a bĂ­rĂłság vezetõ testĂĽletĂ©nek is meg kell vitatnia.
http://mno.hu/kul...et-1202315
#28 | Perje - 2013. december 25. 21:28:29
Svájci vízumot kért Hodorkovszkij.
#29 | postaimre - 2014. január 07. 10:22:17
Izraelben aláírták az elsõ gázexport-szerzõdést

Az izraeli kontinentális talapzaton a Leviatan lelõhelyet kiaknázó társaságok konzorciuma január 5-én szerzõdést írt alá a fûtõanyag exportjáról. A vevõ a palesztin autonómiában bejegyzett Palestine Power Generatoin Company.

A szerzõdés értelmében Palesztina 4,75 milliárd köbméter gázt vesz meg 1,2 milliárd USA-dollárra a konzorciumtól, amelyhez többek között az amerikai Noble Energy és az izraeli Delek Group tartozik. A fûtõanyag-szállítás 2016-2017-ben indul meg.

A Leviatan az egyik legnagyobb gázlelõhely, amelyet a 2000-es éve4kben fedeztek fel. A Levitannak köszönhetõen Izrael szénhidrogén-importõrbõl exportõrré válhat.
http://hungarian....zerzodest/
#30 | 1 hazafele - 2014. május 12. 09:59:19
Most hogy eljutottunk a Leviatán témáig, egy picit nehéz a szörös bibsi mancsot rátenni mert Ciprus Libanon Sziria és a Moulen Rouge tánckara is igényt formá rá, persze Maci nem szeretné ha alulrol nem nyelvvel böködnék.Szoval gáz van...Télak olajras_*_trn

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.