Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Ideje, hogy megtanuljunk szembenézni önmagunkkal'


Nagyon leegyszerĂ»sĂ­tve a "zsidĂłk" miatt Ă©s a "zsidĂłkĂ©rt" haltak, pusztultak Ă©s pusztĂ­tottak. RemĂ©lem a következĂ” menet mĂĄr a valĂłdi ellensĂ©g kibĂ©lelĂ©sĂ©rĂ”l fog szĂłlni! A doni ĂĄttörĂ©snĂ©l elszenvedett ĂĄldozat tanulsĂĄgul szolgĂĄl a nemzetnek – hangsĂșlyozta Vargha TamĂĄs, a HonvĂ©delmi MinisztĂ©rium parlamenti ĂĄllamtitkĂĄra szombaton Budapesten, a doni ĂĄttörĂ©s 71. Ă©vfordulĂłja alkalmĂĄbĂłl tartott megemlĂ©kezĂ©sen.

Az ĂĄllamtitkĂĄr arrĂłl beszĂ©lt: az orszĂĄg erĂ”s Ă©s idegen hatalmak szorĂ­tĂĄsĂĄban Ă©lt Ă©vszĂĄzadokon keresztĂŒl. „Ideje, hogy megtanuljunk kĂ­mĂ©letlen Ă”szintesĂ©ggel szembenĂ©zni önmagunkkal, hibĂĄinkkal Ă©s mulasztĂĄsainkkal. Ideje, hogy nemzeti tragĂ©diĂĄnkbĂłl tanulva kezĂŒnkbe vegyĂŒk nĂ©pĂŒnk Ă©s nemzetĂŒnk sorsĂĄnak alakĂ­tĂĄsĂĄt, Ă©s ideje megvalĂłsĂ­tanunk a nemzeti önrendelkezĂ©s princĂ­piumĂĄt” – fogalmazott.
„Semmi keresnivalĂłnk nem volt ebben a hĂĄborĂșban”

A 71 Ă©vvel ezelĂ”tt törtĂ©nt tragikus esemĂ©nyre emlĂ©kezve Ășjra Ă©s Ășjra felmerĂŒl a kĂ©rdĂ©s: miĂ©rt? – mondta az ĂĄllamtitkĂĄr, azzal folytatva: miĂ©rt kĂŒldte a magyar kormĂĄny az egĂ©sz honvĂ©d haderĂ” egyharmadĂĄt a harctĂ©rre? KĂĄllay MiklĂłs egykori miniszterelnök szavait idĂ©zve kiemelte: „az nem kĂ©tsĂ©ges, hogy semmi keresnivalĂłnk nem volt ebben a hĂĄborĂșban”.
Egy rĂ©sztvevĂ” koszorĂșz a doni hĂ”sök emlĂ©ktĂĄblĂĄjĂĄnĂĄl tartott megemlĂ©kezĂ©sen a HadtörtĂ©neti IntĂ©zet Ă©s MĂșzeum udvarĂĄn 2014. januĂĄr 11-Ă©n.
Egy rĂ©sztvevĂ” koszorĂșz a doni hĂ”sök emlĂ©ktĂĄblĂĄjĂĄnĂĄl tartott megemlĂ©kezĂ©sen a HadtörtĂ©neti IntĂ©zet Ă©s MĂșzeum udvarĂĄn 2014. januĂĄr 11-Ă©n.
FotĂł: KoszticsĂĄk SzilĂĄrd / MTI


Kifejtette: Ausztria, CsehszlovĂĄkia Ă©s LengyelorszĂĄg nĂ©met lerohanĂĄsa utĂĄn szĂĄguldva követtĂ©k egymĂĄst az esemĂ©nyek, s mĂĄr egyĂ©rtelmĂ»en nĂ©met katonai fölĂ©nnyel zajlott a mĂĄsodik vilĂĄghĂĄborĂș. MagyarorszĂĄgon is megkezdĂ”dött a korosztĂĄlyok tömeges bevonĂĄsa, a hivatĂĄsos tiszti ĂĄllomĂĄny bĂ”vĂ­tĂ©se, ugyanakkor az akkori HonvĂ©d VezĂ©rkar kimondta: kerĂŒlni kell a hĂĄborĂșba lĂ©pĂ©st.

MagyarorszĂĄgnak mĂ©g nem volt ĂŒtĂ”kĂ©pes, fegyelmezett vĂ©derĂ”t jelentĂ” hadserege, amikor az orszĂĄg hadiĂĄllapotba lĂ©pett a SzovjetuniĂłval. 1943-ban a Don folyĂł kanyarulatnĂĄl magyar fĂ©rfiak, katonĂĄk haltak hĂ”si halĂĄlt, estek hadifogsĂĄgba, fagytak meg a rettenetes orosz tĂ©lben.
Hazåjuk védelmében harcoltak

Az ĂĄllamtitkĂĄr arrĂłl beszĂ©lt, az elĂ”zmĂ©nyek magyarĂĄzzĂĄk a közvetlen okokat: alkalmatlan ruhĂĄzatban, sokszor nem mĂ»ködĂ” fegyverekkel, lĂ”szerek Ă©s Ă©lelem hiĂĄnyĂĄban sok tĂ­zezer magyar ember esett ĂĄldozatul a DonnĂĄl, de – mint kiemelte – nemcsak idegen Ă©rdekekĂ©rt, hanem a hazĂĄjuk vĂ©delmĂ©ben harcoltak Ă©s haltak hĂ”si halĂĄlt magyar katonĂĄk a tĂĄvoli orosz harcmezĂ”kön.
Több mint szĂĄzezer elesettre emlĂ©kezĂŒnk

A doni ĂĄttörĂ©s 71. Ă©vfordulĂłja alkalmĂĄbĂłl orszĂĄgszerte tartanak megemlĂ©kezĂ©seket a következĂ” napokban. A mĂĄsodik vilĂĄghĂĄborĂș idejĂ©n a Don-kanyarban napok alatt szinte teljesen megsemmisĂŒlt a kĂ©tszĂĄzezres 2. magyar hadsereg.
Nem kímélték a magyar népet

A 99 éves Fejes Låszló megjårta a Don-kanyart. Akkor még ålmåban sem gondolta volna, hogy egyszer majd a szovjetek Magyarorszåg földjére lépnek. Pedig jöttek, és a Vörös Hadsereg nem kímélte a magyar népet. Több tízezer asszonyt és fiatal lånyt nyomorítottak meg.Csalådok ezreit érinti a Don-kanyar tragédiåja. Szilfai József honvéd versben írta le dråmai emlékeit.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. január 11. 21:12:50
„MĂłdszeresen kĂ©szĂŒljĂŒnk a nagy hĂĄborĂșra”

Majdnem szĂĄz Ă©vvel az elsĂ” vilĂĄghĂĄborĂș kitörĂ©se utĂĄn mĂ©g mindig felmerĂŒl a „Ki a felelĂ”s?” kĂ©rdĂ©s. SzerbiĂĄban pĂ©ldĂĄul nagy erĂ”ket mozgĂłsĂ­tanak, hogy bizonyĂ­tsĂĄk, nem a szerb nacionalizmus Ă©s Gavrilo Princip pisztolya robbantotta ki a vilĂĄgĂ©gĂ©st, hanem az OsztrĂĄk-Magyar Monarchia vezetĂ”i akartĂĄk a hĂĄborĂșt. TörtĂ©nĂ©sz szerzĂ”nk szerint viszont semmi meglepĂ” nincs abban, hogy Ausztria-MagyarorszĂĄg kĂ©szĂŒlt a hĂĄborĂșra, de mĂĄr 1913-ban lett volna alkalma kirobbantani azt, ha valĂłban akarta volna.
http://hvg.hu/kul...orek_level

m.blog.hu/ko/konyves/image/1006/trianon2.jpg

2.bp.blogspot.com/_NRju3f92-7E/SZM84hrSu-I/AAAAAAAAAFM/BkNO1_KUdi0/s400/trianon_2.png
#2 | Kameleon - 2014. január 11. 21:45:37
YouTube Videó


Doni tĂŒkör-ErdĂ©lyi PĂ©ter dokumentumfilmje

A magyar megszĂĄllĂĄs az oroszok szemĂ©vel. Egyik televĂ­ziĂł sem vĂĄllalta, hogy mĂ»sorĂĄra vegye ErdĂ©lyi PĂ©ter Doni tĂŒkör cĂ­mĂ» dokumentumfilmjĂ©t, amely a Don-kanyarban harcolĂł magyar csapatok Ă©s a helyi lakossĂĄg viszonyĂĄrĂłl mesĂ©l.
#3 | Kameleon - 2014. január 11. 22:34:41
#4 | Kameleon - 2014. január 11. 23:23:50
Na vajon kik ållnak a cion bölcseinek jegyzÔkönyve mögött (is)?

i43.photobucket.com/albums/e372/tlthe5th/dictators/protocols1.jpg

i43.photobucket.com/albums/e372/tlthe5th/dictators/protocols2.jpg

i43.photobucket.com/albums/e372/tlthe5th/zionism/protocols6.jpg

i43.photobucket.com/albums/e372/tlthe5th/zionism/protocols5.jpg

i43.photobucket.com/albums/e372/tlthe5th/zionism/protocols4.jpg

i43.photobucket.com/albums/e372/tlthe5th/zionism/protocols3.jpg

http://www.spirit...ocols.html


the protocols of the elders of zion jesuit
https://www.googl...8#imgdii=_
#5 | Maguskacska - 2014. január 12. 00:06:37
Egy EGÉSZsĂ©ges tĂĄrsadalomban a törĂ©nelem tanĂ­tĂĄs a fiatalok lelkesĂ­tĂ©sĂ©t nem a letörĂ©sĂ©t kell szolgĂĄlja, a multban vĂ©tett hibĂĄkra kell rĂĄvilĂĄgĂ­tson okulĂĄs vĂ©gett, nem eltĂșlozva azokat, hogy szĂ©gyenĂ©rzetet tĂĄplĂĄljon szĂŒntelen.....s_*_nyugi
#6 | kontroll88 - 2014. január 12. 08:26:12
Kaméleon!

Nagyra értékelem a kutatói munkådat, tényleg minden témakörbÔl talålsz cikkeket, videókat.

De, ha mindig csak azon rĂĄgĂłdunk, hogy a hĂĄttĂ©rhatalom az Ă©let minden terĂŒletĂ©re beette magĂĄt, Ă©s percrĂ”l percre milyen szörnyĂ»sĂ©geket mĂ»vel az emberisĂ©ggel, akkor te is a szolgĂĄjukkĂĄ vĂĄlsz, Ă©s segĂ­ted az Ă” cĂ©ljaikat.

A mĂșlt ismerete mellett azonban UGYANOLYAN FONTOS a jövĂ” tervezĂ©se, a szabad Ă©s cionmentes Ă©let MEGTEREMTÉSE is!
#7 | postaimre - 2014. január 12. 08:50:44
Kontroll, elÔ a javaslattal! Szerintem követhetnéd a gyûjtÔmunkåt, miközben tervezed a jövÔt.

Én Ășgy terveztem a "jövĂ”t", hogy gyermekeim vannak. A többi adja magĂĄt.
#8 | kontroll88 - 2014. január 12. 10:40:21
MĂĄr tavaly prĂłbĂĄlkoztam, de Ă©rdemben -FapipĂĄn kĂ­vĂŒl- senki sem tudott hozzĂĄszĂłlni:
Mi az elképzelésetek az ideålis ållamformåról, az ideålis tårsadalomról?
KeressĂŒk meg közös cĂ©ljainkat!

Tegnap este olvastam ezt a cikket: http://kuruc.info.

Ennek lĂ©nyege, hogy: " BudahĂĄzy György a Magyar Jelen cĂ­mĂ» lapban (melynek szerkesztĂ”je eddig Toroczkai LĂĄszlĂł /HVIM/ volt, s nemrĂ©g KubĂ­nyi TamĂĄs lett) vitaindĂ­tĂł tanulmĂĄnysorozatot kezdett az ĂĄltala "Ășj tĂĄrsadalmi szerzĂ”dĂ©snek" nevezett kezdemĂ©nyezĂ©srĂ”l.
Az emlĂ­tett cikkben ez a tarnĂłciszabolcs-nak nevezett JĂłbik-fanatikus aztĂĄn kritizĂĄlja BudahĂĄzy javaslatait.

Értelmes közössĂ©g szerintem csak Ășgy tud lĂ©trejönni, ha vannak közös cĂ©lok, Ă©s nagyjĂĄbĂłl azonos az Ă©rtĂ©krend, az erkölcsisĂ©g, egyszĂłval ha közös a hullĂĄmhossz.

SZENT KORONA ORSZÁGA

A termĂ©szeti kincsek ( földterĂŒlet, ivĂłvĂ­z, ĂĄsvĂĄnyi anyagok) a mindenkor Ă©lĂ” nemzettagok (ĂĄllampolgĂĄrok) tulajdonĂĄban van. Viszont az adott terĂŒleten Ă©lĂ” szemĂ©lyek KÖTELESSÉGE AZT A TÁRSADALOM EGÉSZE SZÁMÁRA MEGFELELÕEN HASZNOSÍTANI, VAGY MEGÓVNI, FENNTARTANI.
MindenbĂ”l csak annyit kell termelni-elÔållĂ­tani, amennyire szĂŒksĂ©g van. A szĂŒksĂ©gleteit minden közössĂ©g maga hatĂĄrozza meg!
A közössĂ©gek között nincs kereskedelem, nem Ă©rtĂ©k alapon, hanem SZÜKSÉGLET alapon adnak ĂĄt egymĂĄsnak megtermelt-elÔållĂ­tott javakat.
Kinek van beleszĂłlĂĄsa a közössĂ©g Ă©letĂ©be? Aki nagy nyilvĂĄnossĂĄg elĂ”tt 18 Ă©v betöltĂ©se utĂĄn "levizsgĂĄzik" a mĂșlt ismeretĂ©bĂ”l, ismeri a jelenlegi megoldĂĄsra vĂĄrĂł feladatokat, Ă©s van sajĂĄt jövĂ”kĂ©pe.

A VÁLASZTOTT VEZETÕNEK Ă©s a az Ă”t SEGÍTÕ (szintĂ©n vĂĄlasztott) TANÁCSNAK
a feladata az Orszåg szakrålis és fizikai védelme, mås ållamokkal való kapcsolatartås.

Vålasztås: névvel vålalt vélemény nyilvånítås, åtlåtszó szavazatgyûjtÔ urna, nyilvånos szavazatszåmlålås

Az élet rendje: 10 nap termelÔ (közösségi) munka 10 nap katonai-rendfenntartói szolgålat, 10 nap a csalåddal: utazåsok, vagy håzi munkåk, szabadsåg, hobby, stb.

Nekem nagy vonalakban ezek a céljaim.
Tudom, hogy ehhez megfelelĂ” Ă©rtelmi szintĂ» emberek is kellenek. Ha kevesen vanak, akkor ezt azoknak a keveseknek kell elkezdeni, a tisztulĂĄsi folyamat utĂĄn. Azt is tudom, hirtelen, egyik naprĂłl a mĂĄsikra ez nem megy, nagyon nehĂ©z ĂĄtĂĄllni (fĂ”leg a közĂ©pkorĂș, idĂ”sebb nemzedĂ©knek) egy az eddigiektĂ”l gyökeresen eltĂ©rĂ” Ă©letszemlĂ©letre, Ă©letritmusra, filozĂłfiĂĄra.

De mĂĄr nagyon itt volna az ideje elkezdeni!
Jó lenne tudni, mikor åll végre össze az az erÔ, mely képes a gyökeres våltozåsokat elindítani!

Az belĂĄthatĂł, hogy akik bĂĄrmilyen cseppnyi rĂ©szben a jelenlegi rendszer haszonĂ©lvezĂ”i (pĂĄrtok, cĂ©gtulajdonosok, bankĂĄrok) ezt sem elindĂ­tani, sem tĂĄmogatni nem fogjĂĄk. PrĂłbĂĄljĂĄk tovĂĄbb hĂŒlyĂ­teni az embereket a "beszĂ©ljĂŒk meg", "kerekasztal", "tĂĄrsadalmi khĂłnszenzus" "szakszervezetek", "mi a javatokat akarjuk" -- legalĂĄbb itt nem hazudnak--, Ă©s egyĂ©b szĂĄmomra ĂĄtlĂĄtszĂł trĂŒkkökkel tovĂĄbbra is (szellemi Ă©s fizikai) erĂ”szakkal fenntartani ezt a sĂĄtĂĄnista diktatĂșrĂĄt.

Tessék hölgyeim és uraim, nyilvånítsanak véleményt!

Kiegészítés:

Az åltalam våzolt életmód és tårsadalmi berendezkedés
NEM, ISMÉTLEM NEM VEZETHETÕ LE A MOSTANI TÁRSADALMI BERENDEZKEDÉSBÕL.
Innét Oda nincs "békés åtmenet kompromisszumokkal, politikai egyeztetésekkel".

Nem az a kérdés, hogy most milyen, mire alkalmas az "emberanyag", hanem az, hogy ki milyen rendszert szeretne?

Ne azt a fenti pĂĄr sort egĂ©szĂ­tsĂ©tek ki, hanem mindenki a sajĂĄtjĂĄt mondja el elĂ”ször. UtĂĄna majd kultĂșrĂĄltan vitĂĄzunk.
JĂł?
Mivel eddig csak Fapipa szĂłlt hozzĂĄ Ă©rdemben, neki vĂĄlaszolok.
ÖnfenntartĂł közössĂ©gek között miĂ©rt van szĂŒksĂ©g kereskedelemre, pĂ©nzre?

Amennyiben meghagynĂĄnk ezeket a dolgokat, a rendszer bĂĄrmikor ĂĄtbillenhet ugyanilyen vadkapitalizmusba, mint ami most van.
Irigy, kapzsi , hatalommĂĄniĂĄs gĂ©nhulladĂ©k "emberformĂĄk" mindig is szĂŒletnek.
Adva vannak az egymĂĄst segĂ­tĂ”, szeretĂ”, kiegĂ©szĂ­tĂ” telepĂŒlĂ©s-közössĂ©gek, Ă©s akkor "valaki beleszarik a ventilĂĄtorba" Ă©s elkezd a pĂ©nzre, vagy az aranyra hivatkozva Ășjra gyĂ»jtögetni, harĂĄcsolni, uzsorĂĄra pĂ©nzt-aranyat kölcsönözni, a hatalmat magĂĄhoz ragadni, MEGVESZTEGETNI???
HĂĄt kell ez nekĂŒnk?
Nekem nem.
Mégegyszer (és tényleg utoljåra) leírnåm, hogy nem åtmeneti, hanem hosszantartó megoldåsok érdekelnek jelenleg. Nem az eszközök, hanem a célok!
Ha ragaszkodsz a pénzhez, nem tudunk egyazon ideålis tårsadalomban élni sajnos.
http://magyarnemz..._start=150
#9 | Kameleon - 2014. január 12. 12:51:06
Kontroll, ez nem rågódås, hanem tény!
CsatĂĄt igazĂĄn csak "szellemileg vĂ­vhatsz" Ă©s nyerhetsz meg, a többi csak sallang. Nem engedhetem meg hogy ismĂ©t nekiszaladjanak az emberek a falnak. JĂĄtĂ©kszabĂĄlyok felĂŒl lettek Ă­rva.

Vagy szeretnél megint egy DON-i åtverést, hogy ismételten testvérek legyenek összeugrasztva és gyilkoljåk egymåst? Nem, ilyen többet nem lesz a földön! Oroszok, kutatók is képbe vannak és nem lesz hagyva.

Szerinted "SzkĂ­tia terĂŒletĂ©rĂ”l" kitudtĂĄk irtani az "forrĂĄs magot"? A TÛZ ismĂ©t lĂĄngra lobbant!

Nincs mĂșlt Ă©s jövĂ”! Csak "Jelena"!
#10 | postaimre - 2014. január 12. 14:05:30
ÁtĂ­rhatja az elsĂ” vilĂĄghĂĄborĂș törtĂ©netĂ©t egy most megtalĂĄlt levĂ©l

Napok Ăłta tart a vita a szerbiai Ă©s a fĂ”leg magyar, illetve osztrĂĄk törtĂ©nĂ©szek között az Ășgynevezett Potiorek-levĂ©l kapcsĂĄn. Egyes szerb tudĂłsok ezzel akarjĂĄk bizonyĂ­tani, hogy az OsztrĂĄk-Magyar Monarchia mĂĄr több mint egy Ă©vvel az elsĂ” vilĂĄghĂĄborĂș kitörĂ©se elĂ”tt kĂ©szĂŒlt a hĂĄborĂșra, mĂ­g a kĂŒlföldi kutatĂłk szerint nem kell ekkora jelentĂ”sĂ©get tulajdonĂ­tani a dokumentumnak.
http://hvg.hu/vil...enetet#rss

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.