Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvről írták...

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Hoppá! A németeknek bővítjük Paksot?


Mint azt más helyütt már korábban kifejtettem, hosszú távon a paksi négy blokk pótlása és/vagy bővítése bizonyosan szükséges, és miután ezeket orosz technológiával építettük, nem lenne célszerű melléjük német, francia, angol stb. technológiát illeszteni. Kis ország vagyunk, nem érdemes két, egymással rivalizáló szakembergárdát kinevelni, eltérő szabályozási és biztonsági elveket kodifikálni. A tekintetben azonban én is, mások is bizonytalanok vagyunk, hogy olyan tendenciák mellett, amelyeket az európai gáz- és árampiacon tapasztalunk, szükséges-e bármilyen visszavonhatatlan vagy csak nehezen visszavonható szerződéses kötelezettséget vállalni. Mostanság nagyon úgy tűnik, hogy a sok-sok ezer milliárd forintért megépülő új blokkok áramára Magyarországnak egyszerűen nem lesz szüksége, mert az import ennél olcsóbb lesz, s ugyanezen okok miatt külföldön sem fogunk vevőt találni a paksi többletáramra.

A most kiszivárogtatott hír, ha igaz, teljesen új megvilágításba helyezi a kedden aláírt Putyin-Orbán-szerződést. Ha valóban született háttérmegállapodás a német ipar óriásaival arról, hogy a fukusimai baleset miatt leállítandó német atomerőművek áramát évtizedeken át Paks I. és Paks II. fogja pótolni, és az Orbán szájába adott mondat szerint Magyarország tényleg vállalta, hogy a német iparnak fog olcsó áramot szállítani, akkor egészen más a helyzet.

Ám ha ez így van, akkor a magyar kormánynak kutya kötelessége ezeket a már megkötött államközi szerződéseket a nyilvánosság elé tárni. Feltéve, hogy vannak ilyenek. Arra gondolni is rossz lenne, hogy egyelőre nincsenek is ilyen megállapodások, s a magyar fél úgy vállalt kötelezettséget Oroszországgal szemben, hogy a projekt másik lába nem létezik, a német vételi szándékról nincs semmiféle komoly papír. Tíz-tizenkét milliárd euróval 30 évre eladósodunk, megépül az erőmű, és azután nyakunkon marad az áram. Ha viszont igaz a hír, akkor nemcsak versenyjogi probléma van, ami a magyar közvéleményt kiborította, hogy tudniillik a Roszatom pályázat nélkül nyerte el a megbízást, hanem az is, hogy a magyar és a német állam egymással olyan titkos üzleti megállapodást kötött, amely Németország európai versenytársait, Angliát és Franciaországot hozza hátrányos helyzetbe.

A szerződés aláírása kapcsán a rendszeresen feleslegesen kérkedő-fecsegő Lázár János azt is állította, hogy az egész projekt Brüsszel teljes jóváhagyását élvezi. Lehet, hogy ez igaz, de akkor meg ebben az a botrányos, hogy az éppen most lejáró mandátumának utolsó hónapjait töltő brüsszeli apparátus miképpen bólinthatott rá egy ilyen megállapodás-sorozatra. Az minden esetre sokatmondó, hogy a brüsszeli bizottság szóvivői tegnap már cáfolták, hogy Brüsszel rábólintott volna az oroszok pályázat nélküli kiválasztására. Sőt, a sajtóértekezletről készült eredeti videobeszámoló azt sugallja, hogy a Bizottság fő- és energiaügyekben illetékes alszóvivői kínos zavarban voltak, amikor az újságírók a Budapestről érkező hírekről faggatták őket. Az energiaügyi szóvivő szavaiból pedig az tűnt ki, hogy a magyar kormány ismét megpróbálta átverni Brüsszelt. Csak arról adott tájékoztatást, hogy az orosz-magyar államközi szerződés békés célokat szolgál, tehát Magyarország nem akar atombombát építeni. Ezt persze Brüsszelben alighanem maguktól is sejtették.


Forrás

Az új kód: Atomvonal

A Rothschild-csoport Budapest és Brüsszel, egy német iparbáró pedig Orbán és Putyin között közvetített. Az oroszok útja Paksig.

Az új kód: Atomvonal

Hozzászólások


#11 | compass - 2014. január 18. 15:49:07
Perje. bizonyitek nincsen es nem is lesz legalabb is olyan amit az erintettektol kapnank, plane ha uzleti titkot kepez ez a resze es hat miert is ne?! Titkositasban nagyon jok az urak! A valosag feszegetese pedig nem lehet mas mint osszeeskuves elmelet.
A rothscildok barmilyenszintu reszvetele az ugyben ovatossagra int ha figyelembe vesszuk a multat es hogy hitelrol is szo van!
#12 | Kedvesi - 2014. január 18. 15:57:27
Compass, igen ebben van valami, de akkor a fizika hazudik? Mert ennek meg kell lennie a jelenlegi globális politikai fennállásban is.

A fizikusok szerint, az egyensúly érdekében minden valamilyen irányba megnyilvánuló erővel szemben áll egy azonos mértékű, de ellentétes irányú erő.
#13 | compass - 2014. január 18. 16:25:10
Kedvesi, ezt a korulmenyek hatarozzak meg. Ha te teremted meg a felteteleket, akkor azon belul mas allapotok a jellemzok. Pld a viz normal korulmenyek kozott 100Celsiuson forr, viszont nagyobb nyomas alatt ez az ertek novekszik es lehet akar 120fokos vized is. A politika nem resze a termeszetes egyensulynak,mert mesterseges kornyezetet tart fenn. Ezert latjuk ugy hogy nem mukodik es hamarosan dolni fog. Szerintem....
#14 | Kedvesi - 2014. január 18. 16:34:21
És neked mi a véleményed arról, amit Imre mindig beharangoz, hogy jönnek a szláv bőrbe bújt szkíták? Na de Rotschild segítséggel? Nekem ez volt az első ami feltűnt, rotschild-csoporttal kötöttek üzletet, orbánon keresztül? Több mint GYANÚS!
#15 | jpi - 2014. január 18. 17:40:45
A témához kicsit értek, mivel dolgoztam ezen a területen, ezért most itt megpróbálom kifejteni a véleményem, illetve megindolokni a dolgot a mindennapi ember számára is emészthetô formában.

Nos az atomerôművek az un alaperôművek kategóriájába tartoznak, ami azt jelenti, hogy
általában a nap 24 órájában mennek, sôt, egy viszonylag rövid javítási periódustól eltekintve
(Ami ált pár hét a tavaszi - nyári idôszakban) egész évben folyamatosan mennek.

Az áramot a leggazdaságosabban állítják elô, a befektetett tôkére vonatkoztatva, de ugye
a tényleges kockázatokat nem igen lehet forintosítani.

Az atomerômü bôvítése iszonyú nagy teher az ország számára, még akkor is, ha egy relatíve jó
konstrukcióban jutnánk hitelhez, amit persze soha nem adnak ingyen.

De minek is építjük valójában?

Az én kis családom (4 fô) havi energiafogyasztása (Mi egy picit a magyar átlag családtól talán többet
fogyasztunk egy régi fôtéstechnológia miatt) 550 KWó / hónap.
Egy 30 napos hónapban 30 * 24 = 720 óra van, vagyis 550 / 720 = 0.764 KWó azaz 764 Wattóra
a fogyasztásunk átlagosan, vagyis egy fôre vonatkoztatva 0.191 KWó.

Ha ezt a számot felszorzom a magyar lakossággal, akkor 0.191 * 10 000 000 = 1910 MWó átlagos
fogyasztást kapok.
De becslésem szerint ez talán még az 1500 MWó átlagot sem éri el.
Természetesen a fogyasztás nem mindig ugyanannyi, van a mikor szinte semmit, van amikor viszonylag többet fogyaszt a család. (Van un Napi, Heti.. fogyasztási görbe, amit az erômüvek, illetve az országos teherelosztó nagyon jól ismer, s ennek megfelelôen állítják elô az energiát...)

A magyar villamos energia rendszer összkapacitása a nép által fogyasztott energia többszörös, és
az átlagos fogyasztás is több, mint háromszorosa.

Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy Nem a kisember a magyar villamosenergia felhasználója,
ô csak fizeti a költségeket. (Az ipari áram kb fele annyiba kerül, mint amit a családok fizetnek.)

Arról nem is beszélve. hogy az atomerômű egy igen hosszú távú és masszív elkötelezettséget jelent, miközben a világ szinte bizonyosan radikálisan átalakul ezen idô alatt, mert:

- CSak az USA - ban 3000 olyan Patent (Szabadalom) van jelenleg a (CIA, FBI...) által az asztal alá söpörve amelyek nem kompatibilisek a jelenlegi olaj / bank... maffia törekvéseivel és elvárásaival.

- Ezen elnyomott, nem engedélyezett szabadalmak egy igen jelentôs része éppen az ingyen, vagy nagyon olcsón mindenki számára elôállítható energia témából való.

- Ma jelenleg a világ összes ismert olajtartaléka (Noha ez kismértékben minden évben változik)
kb 220 milliárd tonna, miközben a napi fogyasztás kicsit több, mint 90 millió barrel (hordó)

Ebból kijön, hogy a földön lévô ismert összes olajtartalék kb 26 évre lenne elegendô a mai
fogyasztás mellett, DE India, Kína, Afrika, Indonézia még csak mostanában futtatja fel az autó termelését, most lép be az igazi iparosodás, fogyasztás korszakába... vagyis igen nagy valószínüséggel nem 26 évet de még annak a felét semm kell várnunk addig, amíg egy radikális energiatermelési szemléletváltozás nem indul el. (Arról nem is beszélve, hogy az olajat, ami tényleg drága kincs még az elégetésen kívül sok száz
más dologra is használják, pl műanyagipar, műtrágya, gyógyszergyártás, kenôanyagok...)

Ma magyarországon az elsô számú külföldi befektetô (Inkább gyarmattartó, vagy raboló) Németország, s csak utána jönnek Ausztria, USA, Franciaország, Anglia... Jelenleg több mint 30 000 német vezényli itt magyarországon
a Németek legújabb kori birodalmi hódítását, mint menedzser, igazgató...(Egy nagyságrendben vannak az 1989 elôtt Magyarországon lévô orosz katonai tömeggel, aszem, azok kb 60 000 voltak hozzávetôlegesen, s persze mindig váltották ôket...

Tehát teljesen mindegy, hogy az áramot egy jövôbeli Németországba exportáljuk, mert nekik van rá szüksége odahaza, vagy a magyarországi Német birodalmi cégek használják azt fel, a megtermelt áram nem a magyar kisember szükségleteinek kielégítésére lesz akkor sem.

Persze a kockázatot azt viszont 100 % ban a magyar kisember vállalja, mert ha neadjisten egy totális katasztrófa bekövetkezne, akkor teljesen biztos vagyok benne, hogy a Német megszállók napokon belül elhagynák az országot, mi viszont akár évszázadokon keresztül szenvednénk a sugárzás ártalmait, s gyakorlatilag az ország jelentôs része az utódokkal együtt végletesen beteg lenne.
Csernobil még vagy 150 évig minimum lakhatatlan lesz. (Keressetek videókat a témáról, ha igazi szörnyüségeket akartok látni.)

Persze egy ilyennek a valószínüsége eszméletlenül parányi, DE nem nulla!
Ezért is döntötta a Német vezetés amellette, hogy Fukushima után már több atomerôművet nem építenek és a még működôket is leállítják kb 10 éven belül.
De azt bizonyosan tudjuk, hogy naperôművekkel és szélerôművekkel nem fogják tudni pótolni a kiesô energiát.

Tehát igen nagy az esélye, hogy a világban történô jelentôs átalakulások egyike az energiaiparban fog történni.
(De jelenleg még ez annyira el van nyomva, hogy sajnos jó néhány ember már az életével fizetett azért, mert a jelenlegi világrend ellenében akarta az olcsó energiát a népnek eljuttani. Sajnos magyar is van közöttük.)

Arról, hogy mekkora jó üzletetet csinált a Magyar fél az Oroszokkal, teljesen értelmetlen most nyilatkozni.
Olyan, mintha azt mondanám egy focimecs elôtt, hogy én vagyok a nyerô. Jó esetben 40 - 50 év múlva lehet mondani valamit, feltéve, hogy addig nem történik nagy katasztrófa és az emberi élet is megmarad nálunk addig.
De ugye bármikor jöhet egy drasztikus olajárváltozás, egy másik energiafajta (Sok van a háttérben) ami darsztikusan megváltostatja az árakat, s ezzel a jövedelmezôséget.

Szinte kizártnak tartom, hogy a jelenlegi háttérhatalom 2030 utánig fenn tudná tartani a jelenlegi ár viszonyokat (Ami az érdeke), amikor az új atomerômüvi blokkok már üzemelnének, vagyis az építési, s ezzel a teljes költségek már
a Magyar polgár felé mint tartozás fullusan jelentkeznek, viszont lehet, sôt valószínű hogy az energia sokkal olcsóbb lesz a világban.

Jómagam csupán arra lennék kíváncsi a Magyar - Orosz szerzôdést illetôen, milyen vonzata lenne annak a Magyar félre vonatkozóan, hogy ha a mi bármilyen okra hivatkozva még az erômű építése elôtt lefújnánk a dolgot, merthogy egyéb megoldások számunkra jobb lehetôségeket kínálnak....
Ha a sejtésem igaz, és jóirányú változások bekövetkeznek, akkor nem lesz szükség sem atomerôművekre sem más jelenleg működô hagyományos erôműre, sôt országos vezetékhálózatra sem, mert mindenki odahaza ezt szinte ingyen megteheti, s ezzel megszüntetheti függését 100% - ban az energia maffiától, vagy éppen az idôjárás viszontagságaitól, egyébtôl. (Villámcsapás, vezetékszakadás fakidôlés, egyéb gépi munkák...)

Ehhez viszont gyanítom teljesen össze kéne dôlni a jelenlegi világhatalmi rendszernek és az un petro dollárnak is, sôt a teljes FIAT money rendszernek.
#16 | gladiator07 - 2014. január 18. 20:27:20
Alternatív, ill. eredendő működő energia kinyerési eszközök voltak mindíg, csak rendre az olaj maffia felvásárolta, v. egészen egyszerűen likvidálta, az előterjesztőit. Nekik nem üzlet, amiből 10 - szeres haszon nem jön ki.

Ha összedől, mi is a romok alatt leszünk.
jpi, kérlek folytasd.
#17 | postaimre - 2014. január 18. 20:29:48
jpi nagyon szépen összeszedted. Az energia manapság FEGYVER, nem pedig "áru".

Itt egy már nem új atomhajtómű a világzűrhöz...ás sok-sok ilyesmi készülget még. Az atomleszerelés folyamatban van. A felhalmozott tölteteket el kell használni. Azt teszik.

http://topwar.ru/...etsya.html

topwar.ru/uploads/posts/2014-01/1390014302_c2rlbgfub3vuyxmucnuvdxbsb2fkcy81lzivnti0mtm4otkznjcxof9vcmlnlmpwzwc_x19pzd00nja3oa.jpg

Az energiafegyverrel sakkban is lehet tartani és most az is van.


Azt se feledjök, hogy velünk fizettetik a szuper-beruházásaikat, vegyipermetezést, katonai költségeket....

Paksi-matek: összeadás az, nem szorzás

Az új paksi blokkok adhatnak gazdasági alapot a rezsicsökkentésnek, fogalmazott Orbán Viktor nemrég, a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. A valóságban azonban mindkét "projekt" csak addig él, amíg az adófizetők képesek finanszírozni azokat. Utána borul minden.
Mi lesz 2014-ben a nyerő befektetés? Jöjjön el a Portfolio.hu befektetői klubjára!


Hazánk jövőbeni energiaellátása szempontjából igen nagy jelentőségű hetet tudhatunk magunk mögött. Kedden Orbán Viktor kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök megállapodtak abban, hogy Oroszország két új atomreaktort építhet fel a Paksi Atomerőmű területén. A bejelentés nagy meglepetést keltett, annak ellenére is, hogy a kormány vezetői tisztségviselői utólag igyekeztek olyan értelmű kijelentéseket tenni, ami szerint a megállapodás várható volt. A valóságban mindenki egy nemzetközi beszerzési tender meghirdetését várta, azonban a keddi megállapodással ez már (utólag) nem lényeges kérdés.
http://www.portfo...aggregator


Orbán: Fenn kell tartani a Szovjetunióval létrejött együttműködést
A paksi atomerőmű nélkül a magyar gazdaság nem tud versenyképesen működni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a paksi erőműbővítésről szóló orosz-magyar megállapodással kapcsolatban.
http://www.stop.h...t/1209271/
#18 | jpi - 2014. január 18. 23:19:25
gladiator07, Imre..

Aszem, könyvet tudnék írni a témáról, de inkább most elhalasztom.
Rengeteg idevágó anyagot, dokumentumot.. áttekintettem, mivel nekem ez szakma / hobbi.

Ehelyett inkább most egy másik aspektust próbálok elétek tárni:

A magyar (is) nagyon - nagyon régóta elnyomott nép, ehhez ugye nem kell kommentet fűznöm, sokan a bôrükön naponta érezzük.

A Magyarnak soha nem tett a nyugat igazi komoly szívességet, sem a Német, sem az Amerikai,
Angol, Francia, Osztrák...

Sok országban jártam már.
Soha sehol sem találkoztam viszont olyan emberrel, mint az igazi Magyar, amely fôleg vidéken, vagy pl Erdélyben él, aki ugye ha vendég jön, akkor odaadja a díszes hálószobáját, s ô maga meg elmegy, meghúzódik valami sufniban...
Ezt soha sehol sem láttam a nyugati világban...

Az igazi elektromosság kora kb 150 évvel ezelôtt kezdôdött.
Az egész folyamatban a Magyaroknak óriási szerepe volt.

Csak pár nevet említek:

Kandó Kálmán
Bláthy Ottó
Déry Miksa
Zypernovsky Károly

S a legnagyobb, akit én Einstein elé (Legalábbis a gyakorlati hasznosságot tekintve) helyeznék, nomeg jóval Edison elé:
Döntéstek el ti, mi a nagyobb durranás, az Edison izzó, amit sok - sok próbálgatással tudott kialakítani, s bizonyosan másoknak is bejött volna rövid idôn belül a gondolatkörébe, vagy

Nikola Tesla

Nikola Tesla 1856 - ban az akkori Osztrák-Magyar monarchia területén, a mai Horvátországban
született. Salzburgban tanult egyetemen, de már ott meghülyítette a professzorait újításaival.
Magyarországon, Budapesten is dolgozott keveset, mielôtt 1894 - ben kiment az USA - ba, hogy
szerencsét próbáljon.

Aki ismeri az élettörténetét, s az elektromosság történetét, annak triviális, hogy szinte minden,
amit ma ezen a területen mi használunk, élvezünk, azt ô már több, mint 100 évvel ezelôtt feltalálta,
és többnyire meg is valósította.

Ezek közül is néhány a legfontosabbak közül:

1. Forgó elektomágneses tér
E nélkül nem léteznének azok a villanymotorok, amik a mosógépedet, centrifugádat, szivattyúdat...
müködtetné.
Egy radikálisan új szupergondolat volt akkor, amikor még csak az egyenáramot használták.

2. Transzformátor.
A villamos energia nem szállítható egyszerűen, fôleg nem az egyenáram.
Ahhoz, hogy ne kelljen hatalmas keresztmetszetű vezetôket gyártani, amelyen elegendô nagy áram folyhat, Tesla feltalálta és megvalósította a váltakozóáramú Transzformátort, s ezzel nagy feszültségen, kisebb árammal (kis vezeték keresztmetszettel) lehetôvá vált ugyanannak a nagy teljesítménynek a nagy távolságra való elszállítása P = U* I

3. Vezeték Nélküli kommunikáció.
Tesla volt az elsô, aki New Yorkban a Central parkban bemutatót tartott egy távirányítós kis hajó
mozgatásával a partoldalról, távirányítóval.
A tömeg annyira hitetlen volt, hogy Teslának szét kellett szednie a cuccot, hogy nem rejtett bele valami titokzatosat...
Noha Tesla volt az elsô, sajnos egy smafu kapcsán Marconi kapta a Nóbel díjat a transzatlanti vezeték nélküli kommunikáció technológiájának feltalálásáért. Utólag persze kiderült, hogy Marconi csupán ellopta Tesla találmányát, illetve a Tesla által beadott patent - ek (találmány) dokumantumait használta fel.
Tesla alkotta meg a mobil telefónia, a rádiózás, televíziózás, a robottechnológia alapjait, több mint 100 évvel ezelôtt!!!

4. HARP
Ez ma elég komoly téma, sokat írogatnak a dologról, mint idôjárás befolyásoló, földrengést kiváltó... technológia...
Sok kutatás volt a témában, szerintem az igazi eredmények a tömeg elôl tiltva maradnak hosszú ideig.

Egyetlen dologban tévedett Tesla, s abban elég nagyot, s azt hiszem rájöttem arra is, hogy vajon miért tévedhetett az öreg koponya.
Azt hitte, hogy vezeték nélküli rendszereket lehet majd kiépíteni, amellyel elláthatjuk a föld lakosságát olcsó villamos energiával.
Tévedése abból adódhatott, hogy korábbi kísérletei alatt valóban sikerült nagy teljesítményeket eljuttatni A - ból B pontba,
viszont A és B távolsága relatíve nagyon kicsi volt például egy városnyi település távolságaihoz képest.
A másik ok, hogy ô mindent fejben végzett, nem volt szüksége komolyabb számításokra. Itt viszont szükséges lett volna a pontos mérés / számítás / tervezés folyamata a használható rendszer alkotásához, illetve rájött volna, hogy a probléma az általa elképzelt módon nem megoldható.

Számomra fantasztikus olvasmány volt Tesla minden egyes sora... (Olvastam az általa írt dokumentumokat.)


Miért írtam ezt most ide?

Mert Tesla csóringerként halt meg, szinte semmilye sem maradt halálakor.
Ez az ember az emberiség javáért dolgozott, az egyik legnagyobb géniusz volt aki valaha élt, s gyakran lemondott a jogos, megérdemelt juttatásáról is.
Viszont az az ember, aki eleinte támogatta, (J. P. Morgan) az viszont nagyon masszívan meggazdult Tesla találmányaiból (is).

Tesla meg egy elfeledett géniusz lett csupán.
Miért történhetett így?
Mert mi Magyarok, Horvátok, Lengyelek, s általában véve közép és kelet Európaiak nem értünk a pénzhez? (Már mint a nagy átlag?)

Vagy azért, mert mi mindig adni akarunk, viszont a nyugatiak mindig csak kapni akarnak és soha sem adni?

Mai világunk kezet csókolhatna a Magyaroknak, Horvátoknak..., amiért idáig juttattuk a világot a fejlôdésben, s mert megszabadítottuk a világot a nyomortól, a kemény kétkezi munka szükségességétôl.

Ehelyett idejönnek a nyugati pénzes zsákok, s meg akarnak minket tanítani arra, hogyan kell élni, gondolkodni.
De mi ebbôl nem kérünk.

Nekik lenne rengeteg tanulni valójuk tôlünk, s ha hagynának minket, akkor a nyakamat teszem rá, hogy 100 - 150 év alatt évtizedekkel megelôznénk a nyugatot. Mert mi még tényleg tudunk GONDOLKODNI.

Hogy mennyivel jobbak vagyunk azt onnan is tudom, hogy elég sokáig külföldön, köztük éltem.
Elég rövid idô elteltével úgy tekintettek rám a kollégáim, mint aki a marsról jött, mert olyan problémákat oldottam meg, amikhez nekik fingjuk sem volt.

Egyetlen gondolat erelyéig visszatérnék arra, mi lenne, ha nem kéne fizetnünk az energiáért.
Akkor nem kéne ugye sem a fűtésért, hűtésért, autó hajtásáért (benzin helyett elektromos)
a világításért, a kommunikációért... fizetni.

Akkor nem lenne bilincs az ember kezén, ami arra kényszeríti, hogy bemenjen robizni a multinak ahhoz, hogy fenntarthassa az életét.

Az ingyen ennergia szabaddá tesz. Ezt viszont kézzel lábbal meg szeretné akadályozni a jelenlegi
hatalmi rendszer. Ez az egyik legerôsebb bilics az emberiség kezén / lábán.

Hogy mi mindenre is lenne még jó az ingyen energia arról is sok könyv készült már,
röviden szinte a mai átlagember számára felfoghatatlan projektek indulhatnának mind az élelmiszer elôállításban, mind az építkezésekben / építészetben, mind az utazásban, a vízgazdálkodásban és számos más területen.
Nem utolsó sorban a háborúk egyik kiváltó oka is megszünhetne az energia bôség esetén.

Ma a világon meglévô összes atombomba elegendô lenne a föld teljes elpusztítására több, mint 10 szeresen. Gondokodjunk csak egy kicsit!
Ha nem rombolni akarunk, hanem építeni, akkor hányszor tudnánk újraépíteni ugyanezt a földet ugyanannyi energiával, mint amit ez a rombolási képesség jelent? Ja, vagy romboláshoz van bôven energia csak építéshez nincsen?

Még ráadásul egy érdekesség / relytély:
1927 Május 20 - án Lindbergh egyedül, megállás nélkül egy kis csapkodó szárnyú repülôgéppel 33.5 óra alatt átrepülte az atlanti óceánt. Ehhez kilométerenként kb 0.6 l üzemanyagra lett volna szüksége, vagyis összesen több, mint 2400 l üzemanyagra.
A gépe azonban sokkal kisebb volt annál, minthogy ilyen terhet elbírjon.
Vajon honnan, mibôl nyerhette a gépe az átrepüléshez szükséges elegendô energiát?
Ez (is) olyan, kérdés amit sohasem fogsz megtudni a médiából, a gondolkodást meg már régóta felejtôs tantárgy az iskolákban.
#19 | BUZOGANY - 2014. január 19. 02:37:47
afgan kutyukaktol minden nap negy nagy olom lada urant visznek el a repterröl,
bizonyara akkor abbol magyarkaba is jut,
akkor annyi ennergia lesz hogy ugy fognak ott jarni hogy a hajukat egnek veti majd a
telitettseg,
ha valami lesz egy kis nagyobb balhe,
akkor egy rakettyat oda nyomnak paksnak
a közepebe, a magyarsagnak annyi,
gondolom az erömü vedelmere nem gondola
senki, meg hat nem is kell,
vagy ki tudja mit falaztak be a sufnik
mellyebe, mint a jappan tesoeknak,
az emberiseg agyilag nem erett erre a
csodalatos engergiara,
mert egy ket csavargonak nem eleg a vilag
összes kincse sem,
a lepesek ismertek,
a fergessenek elöször cask a fold kell
teljes mertekben
es utanna az ürben ernenek veget a
telhetetlenseg vagyai,
de hat lesz ki a tilos tablet majd
hasznalni fogja,
hogy mikor
barmikor
minden veges,
#20 | postaimre - 2014. január 19. 08:15:12
jpi, jó tollad van, írj! Soraidon meglátszik, hogy nem túl régen, vagy csak éppen most kezdtél olvasni. A felsorolt témákat, Edi -fiától Tesláig évek óta és évekkel ezelőtt amennyire akkor csak lehetett, átvettük, kiveséztük, a magyar agy, magyar mentalitás, jellem összes ismérvével. Javaslom a következőt! Kezd el a többi témában is kifejteni a véleményed, meglátásod és meglásd ugyanide jutsz bárhonnan is indulsz.

Mindig többről van szó, mint amiről szó van egy-egy cikkben, amely csak a gondolatok beindításában segít.

A magyar alkot, épít...és nem ragaszkodik a szellemi termékéhez...s ma már ha meg is tehetné, úgy is ellopnák tőle, ahogy azt meg is tették, teszik, majd zsidó produktumként reklámozva vagyonokat keresnének a birka népségen rajta. Fajok háborújáról szól a földi lét.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.