Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Lássuk a nedvét!


Al√°-zaftosan jelentem, a f√©l kert fel√°sva, a m√°sik fele m√©g retek, hogy felperzselt f√∂ld maradna, ha lenne p√°r napos napom, mikor nem locskolja az es√Ķ az √©getnival√≥ di√≥ – √©s pampaszlevelet. A korai bors√≥t el, a Soros vette Ors√≥st tov√°bbra is megvetem. A semmi nem v√°ltozik, marad, ami volt: permanens, nirv√°n√°nak mondott nihil. De most nem ez√©rt a semmis√©g√©rt √≠rok. J√≥kat mosolygok azok reakci√≥in, akik most kezdik meg√©rezni, hogy a j√≥sl√≥ f√°j√°sok ut√°n a kitol√°s szakasza k√∂vetkezik √©s ez sokaknak jelent „h√ļsv√©ti” betoj√°st.
M√°r tegnap egy vers fogalmaz√≥dott meg bennem, olyan „eleget er√Ķlk√∂dtem, hogy elmondjam, mi van √©s mi v√°rhat√≥, most izzadjon m√°s bele” alapon, de az el√Ķz√Ķ napl√≥bejegyz√©s √©s az olvasotts√°g megemelked√©se nem hagy nyugodni, √≠gy adok n√©mi szeml√©let-teret, oszt ossz√°tok be gusztusotok szarint – ki az, ki v√©dekez, s ki, aki odabaszarint.

M√°r k√©t el√Ķz√Ķ napl√≥bejegyz√©sem c√≠me sem volt kap√≥s, pedig kamp√≥s horognak k√©sz√ľlt, de fogy bel√Ķletek a szusz √©s a lelem√©ny? Hogy fogunk √≠gy h√°bor√ļzni, ha nem a szellem az √ļr a h√°zn√°l √©s az√ļrn√Ķ m√°r nem telev√©ny?

Mond nektek A, K, A, S, A valami szokatlant, szokhatatlant, sz√Ķk√©t? Vagy ne tegyek annyi vessz√Ķk√©t, hanem √≠rjam egy az egybe, hisz egyre megy az egyszeregy, mire a r√ľgyt√Ķl rogy az √ľveghegyen t√ļli meggy?
A m√°rciusi program fut. Mi b√°loztunk egyet √©s Blanka enged√©ly√©vel p√°r k√©pet had osztok meg veletek is, minden apai b√ľszkes√©gem tudat√°ban. Ugye, hogy vannak fontosabb esem√©nyek is, mint a „valamire” val√≥ hasztalan v√°rakoz√°s?
Ami a verset illeti, nem is fontos, vagy ha mégis, majd reklamáltok.

Ami a „nemzetk√∂zi helyzet fokoz√≥d√°s√°t” illeti, m√°r befordult a sarkon. J√∂nnek-mennek a S√°r√°k √©s a s√°ria-t√∂rv√©nykez√©s is testk√∂zelbe ker√ľl. Most boron√°lj√°k √∂ssze a „polg√°rjoggal” az isteni kinyilatkoztat√°sokat. Persze ehhez Istennek is van n√©mi szava, mindegyiknek, mert ugye azok az „Egyistenek” az√©rt t√∂bben vannak √°m, tetsz√©s szerint. De ezt most se nem a koptok, se nem a „haz√°nkba” ell√°togat√≥ g√∂r√∂gkeleti p√°tri√°rka miatt √≠rom. A romlott R√≥ma az egyh√°z√°val ma m√°r martal√©k, szabadk√Ķm√Ľves –jezsuita – mormon cs√ļcsa, nyilv√°nval√≥v√° tett val√≥di Isten-rombol√≥ (ezt s√°t√°nist√°nak is nevezhetj√ľk) attit√Ľddel. Nos, bizonyos √©rtelemben a k√∂p√∂nyegv√°lt√°s megyen. A zsid√≥ √ļjabb hazugs√°g√°t kell benyalni, mert az√©rt a „D√°vid-h√°zi” szarh√°zi mocskos band√°t, se a cig√°ny „le√°nyv√°llalat√°t” nem lehet n√©lk√ľl√∂zni ebb√Ķl az √ļjabb „nagy megt√©r√©sb√Ķl”. J√©zusoznak √©s M√°ri√°znak, √°ri√°znak tov√°bbra is, √©s persze ma m√°r elismerik, hogy M√°ria J√©zus asszonyk√°ja volt √©s gyermek√ľk is lett √©s persze zsid√≥k…√©s √≠gy √©rthetitek, hogyan lesz az √Ārp√°d-h√°zib√≥l (ami ugye nem is az, hanem Turul-nemzets√©gi) D√°vid-h√°zi zsid√≥-cig√°ny „√∂r√∂k√∂s”. Gumicumira felk√©sz√ľlni, a Habsburg-Fugger zsid√≥ „√ļjabb” furfangra k√©sz√ľl. De v√©g√ľl is, ez mind le van szarac√©nozva r√©gen. ugye megbesz√©lt√ľk, hogy a „mindent l√°t√≥ √Ārgus szempilla” gazd√°i (nevezett istenk√©k) nem kicsit kurt√°k el, am√ļgy gyurcs√°nyosan √©s neh√©z ennek az „isten-cs√ľrh√©nek) most √ļgy kij√∂nni a saj√°t mocskukb√≥l, hogy ne vesz√≠ts√©k el az √°zsi√≥ (√Āzsia)-jukat teljesen √©s maradjon n√©mi respekt √©s √°h√≠tat a b√Ľv√©sz-tr√ľkkjeikre.

Na mindegy is, v√©g√ľl is √©rthet√Ķ, hogy pr√≥b√°lkoznak, ez√©rt nem lehet pof√°n verni egyiket sem, pedig ha tehetn√©m, j√≥l megrugdaln√°m a band√°t, am√ļgy istenesen. Messzir√Ķl √ľv√∂lt, hogy nem egy t√Ķr√Ķl fakadtunk √©s ezt ma m√°r rejteni sem lehet, csak a tudatlans√°g ig√©ny√©nek fenntart√°s√°val.

De ez se sz√°m√≠t, majd a „boh√≥cok” megoldj√°k nagyon magas szinten, a felh√Ķk f√∂l√∂tt √©s a tengerek m√©ly√©n.
A „mi szint√ľnk√∂n” legyen annyi el√©g, hogy j√≥l alakul az √Āzsiai Uni√≥ eur√°zsiai szekci√≥ja. Az ukr√°n hajcih√Ķ az√©rt remek, mert itthon √©breszti a sok „hitetlen” √©s most m√°r olyanok is kezdenek vakar√≥zni, akik eddig zsigerb√Ķl tiltakoztak az ellen, amit √©s ahogy azt t√Ķlem is hallott√°k. Jajjjajjja, h√°bor√ļ lesz! Mit csin√°lunk? Azt, amit eddig. Semmit. Abb√≥l baj nem lehet.

El√Ķsz√∂r is, mert nem lesz „h√°bor√ļ” a sz√≥ frontharcosi, klasszikus √©rtelm√©ben. Igen, ez nekem sem j√≥ „h√≠r”. Ciki, de az a „nyirkai” √©s egy√©b j√≥sol√°sok nem igaz√°n tudnak √∂sszej√∂nni teljes formul√°ban, ahogy most √©rz√©kelem. Ugyan es√©ly van r√°, de mivel a „nukikuki mukik” is lebuktak √©s a szabadk√Ķm√Ľves√©sek eg√©sze olyan horgot kapott, hogy most csak pislog (√©s ugye az USA szabadk√Ķm√Ľves l√©tes√≠tm√©ny), √≠gy kontroll alatt van az ir√°ny√≠t√°s.

Ja, hogy az√©rt region√°lisan megyen a hercehurca? Az eg√©szen m√°s k√©rd√©s. Csatorn√°kat, folyos√≥kat kell szabadd√° tenni, megtiszt√≠tani a j√∂v√Ķre vonatkoz√≥an. Borosty√°n √©s selyem utak √©p√ľlnek a romok hely√©n, a halottak meg az√≥ta √©lik vil√°gukat a ki√©rdemelt hely√ľk√∂n.
Ha a zemberek nem lenn√©nek ilyen agymosott degener√°ltak, m√°r r√©gen √©s b√©k√©sen hely√©re ker√ľlhetett volna minden, ami m√©g nincs ott. Neh√©z a Baphomet-kecsk√©t megetetni k√°poszt√°val √ļgy, hogy j√≥l is lakjon √©s ne is fogyjon a z√∂lds√©gb√Ķl sem.

De l√°ssuk akkor a nedv√©t, vagyis a lev√©t, a velej√©t, a Lev√°t. Tudj√°tok milyen j√≥l √°ll a deviza-piacon a Leva? El sem hiszitek! Aprop√≥ a „v√°ls√°g” nem mellesleg egy remek rubel-bev√°s√°rl√°sra √©s hryvna-√©rt√©k-be√°ll√≠t√°sra alkalmas banki man√Ķver √©s csak m√°sodsorban katonainak felt√ľntetett akci√≥. Most kell venni j√≥ sokat, aki teheti, mert azt√°n felmegyen az √°ra!

A francba, mindig elkalandozik a gondolatom. Vera itt porszívózik mellettem, a mosógép zörög és a saját képzelgéseim sem tudom röghöz köpni, se nyelni.

Na mir√Ķl is van sz√≥? Az „ukr√°n nacionalist√°k” = n√°cik = zsid√≥k…ez nagyj√°b√≥l m√°r ugye kivil√°glott. A „n√°ci” √©s a „liber√°lis”, no meg a „demokrata” is egyenl√Ķsegg-jelet kapott. Szimpla politikai pipa √©s ezt a ziccert nem is lett volna szabad kihagyni m√©g, ha litv√°n is √©s b√≠rja √©szttel.

De nem ez a f√Ķ vonulat, hanem a paradoxon, amit viszont az orosz tud megoldani √©s erre is megy ki a „j√°t√©k” l√°that√≥ r√©sze √©s csak-csak felfogja a csacska ukr√°n is el√Ķbb, ut√≥bb, hogy v√°laszt√°sa √©ppen, hogy nulla, vagy hulla k√∂z√∂tt van √©s k√∂ny√∂r√∂gni fog, hogy az orosz menjen be rendet tenni √©s tartsa √∂ssze a sz√©thull√≥ orsz√°got. Ez nagyon g√°z m√©g a form√°lis logik√°nak is, nemde?


Az EU l√©nyeg√©ben falcolt, megsz√Ľnt. Az IMF kulcsa p√°r √©ve Moszkv√°ban. A NATO = USA, ami megint el√©gg√© hadil√°bon √°ll a folyamatosan t√ļll√©pett deficites b√ľdzs√©vel √©s ha nincs el√©g h√°bor√ļ √©s nem kell azt√°n b√©k√©t se fenntartani, akkor √∂nmag√°ba roskad, mint a bels√Ķ-munk√°s ikertornyos t√∂rt√©net. A felszal√°miz√°s megvolt. J√∂het a szendvics. Ukrajna darabol√°s√°ban benne van az √∂sszes rohadt zsid√≥. lengyel zsid√≥, „magyar” zsid√≥, rom√°n, mold√°v…√©s a t√∂bbi √©s a t√∂bbi. Annyit m√°r fel kellett volna fogni, hogy a val√≥j√°ban √©s √ľzletileg egy tr√∂sztt√© √°talak√≠tott globaliz√°lt vil√°gban egy „sz√©kely auton√≥mia” a sz√≥ annak eredeti √©rtelm√©ben is teljesen √©rtelmetlen √©s val√≥j√°ban annyit jelentene, ha nem √°llna m√∂g√∂tte a m√°r el√Ķk√©sz√≠tett m√°sik „globaliz√°lt” gazdas√°gi √©rdek-h√°l√≥zat, hogy meg√∂ngyilkolja m√©g marad√©k mag√°t, hogy √°tadhassa hely√©t a betelep√ľl√Ķknek. A lengyelek m√°r k√©szek Ukrajna t√∂rt√©nelmi jussuk√©rt menni, vagy ink√°bb Litv√°ni√°hoz lesz csatolva m√©gis? De ott van k√∂zt√ľk Belorusszia. Ajbv√©? Ugye mennyire √©rtelmetlen az orsz√°gokkal manipul√°lni, mikor b√°rmerre tapintasz, mindenhol egy zsid√≥-patk√°nycsoportra bukkansz. Galicia? Gali-cion?
Most zajlik a „Kelet-Nyugat” kett√©v√°laszt√°sa hivatalosan is. A „k√©t p√≥lus” √ļjra megjeleni a k√∂ztudatban a m√©di√°kban nyomva √©s ehhez kellenek ezek a kardcs√∂rtet√Ķs kirohang√°l√°sok. Val√≥j√°ban egy j√≥l kompon√°lt, leszervezett aktusr√≥l van sz√≥.

Ferenc J√≥zsef az I. VH-t e szavakkal ind√≠totta el 100 √©ve. „Mindent megfontoltam, mindent meggondoltam!”. Principi√°lis k√©rd√©s volt ez akkor is, most is. M√°r csak a belli kell a casushoz, de az „osztr√°k” vonal nem maradhat ki sehogy, viszont most lehet, hogy Katalint √©s Vilmos lesz, akit √©ppen Erd√©lyben egy „radik√°lis” porral √©s hamuval hint be.

A k√°rp√°taljai magyar paradoxon legal√°bb ilyen fog√≥s k√©rd√©s. Persze, hogy vissza kell csatolni Magyarorsz√°ghoz. K√©sz √∂ngyilkoss√°g, de most ezzel tehet√ľnk a „vil√°gpolitik√°nak” legjobbat, mert egy am√ļgy is sz√©trohasztott „zsid√≥ki√°nak” adn√° meg a kegyelemd√∂f√©st √©s r√° lehetne fogni a gazdas√°gi √©s politikai √∂sszeoml√°st erre a „humanit√°rius” okra. No meg ne feledj√ľk, hogy kell egy ugr√≥deszka, hogy az oroszok k√∂zvetlen√ľl is kapcsol√≥dhassanak v√©gre Magyarorsz√°ghoz (m√°r ami n√©vleg m√©g az)….√©s m√°ris k√©sz van a m√©zes bukta.

A török is készen áll, Izraelben áll a bál, de ezt most nem ragozom.
Az egyetlen er√Ķ, amely Ukrajna ter√ľleti √©s politikai-gazdas√°gi stabilit√°s√°t szavatolhatja, az Oroszorsz√°g. Persze ehhez Ukrajn√°t zsid√≥tlan√≠tani kell √©s ezt nem az ukr√°n nacionalist√°k tehetik meg, mert ahogy l√°tom, kb. ugyanolyan gy√∂kkett√Ķk, mint a „mi” nacionalist√°ink. Ugye milyen √©rdekes ez? Nem √©ri meg Hitlerezni, m√°r mikor mondtam. Meg√©ri gondolkodni.

Ma m√°r „antiszemit√°nak lenni hazafias k√∂teless√©g”, √©s ez a gondolat kezd a k√∂z√©pr√©tegek fej√©ben is tartalommal megt√∂lt√Ķdni. Figyelitek, hogy sorra civilesednek √©s radikaliz√°l√≥dnak az eddig b√©k√©s „demokrata” birk√°k is. V√°laszt√°s? Aha, any√°tokat! De most befejezem, mert le√°llt a mos√≥g√©p is √©s a „mos√≥medve” a vizes ruh√°t a k√°lyha k√∂r√© ter√≠ten√©, hogy sz√°radjon a nedve. Begy√ļjtok, had legyen j√≥ kedve!

A politik√°ra meg ma nagyon ill√Ķ passzus: Olcs√≥ h√ļsnak h√≠g a Leva.

Az√©rt csak azt mondom: h√°bor√ļra der√Ľ!

Na, k√∂zben a b√°lr√≥l k√©sz√ľlt egy amat√Ķr mont√°zs is. K√∂sz√∂n√∂m!

HozzŠszůlŠsok


#1 | Detonator - 2014. mŠrcius 04. 10:16:49
Imre !

R√∂viden, mert nem √©rek r√° , de √©jjel eszembe jutott, hogy a vil√°g meg a t√∂rt√©nelem az√©rt sokszor ism√©tli mag√°t. Ez a "ukr√°n" forradalom annyiban hasonl√≠t 56-ra, hogy itt nem csak fegyvereket osztottak, de "import√°ltak" is t√∂bb fel√Ķl "harcosokat"is, meg "vezet√Ķket" is, √©s a szerencs√©tlen "ukr√°n" egyszer√Ľ ember, most megkapta R√°kosi elvt√°rs helyett, K√°d√°r elvt√°rsat. Ez itt m√©g Rom√°nia II. is lehet, mert ugye √Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√°, dehogy is csin√°lnak a szolg√°latok semmit , kiz√°r√≥lag azok dolgoznak, azt az a szerencs√©tlen "n√©p" a d√≠szlet, de j√≥l van ter√≠tve √©s √°lc√°zva, meg f√©lre vezetve, ez√©rt √∂r√ľl annak amit l√°t, mik√∂zben az a sz√≠ntiszta illuzi√≥. Amir√Ķl m√°shol kicsit √©rtekezt√ľnk. Ahogy √≠rod is, ez a zsidr√°k vezet√©s m√©g azt a keveset is kipr√©seli a nyomorultakb√≥l, amit eddig benne hagytak. Hi√°ba, a szar nem v√°lik v√≠zz√© ! A zsidr√°k kicsiben meg nagyban is ugyan az, csak nagyban sokkal b√ľd√∂sebbet csin√°l. Ahogy √≠rod, t√©rden√°llva fognak k√∂ny√∂r√∂gni "megt√©rt" egyedek, hogy legyen ink√°bb Oroszorsz√°g, mint b√°rmi m√°s.
#2 | postaimre - 2014. mŠrcius 04. 10:29:59
Deton√°tor az orosz m√°st szkyta lesz √©s alapvet√Ķen eg√©sze m√°s megk√∂zel√≠t√©ssel "t√°mad". Seg√≠tenek abban, hogy gy√Ķzd meg magad arr√≥l, mi is lenne a j√≥ neked √©s ismerd fel ezt √©s adj neki hangot. Az "ideol√≥giai" h√°bor√ļ kommunik√°ci√≥s bombat√∂lcs√©rekkel, fagylalt n√©lk√ľl. Ha benyalsz, csak poros, saros lesz a nyelved √©s k√∂pk√∂dni fogsz ut√°na. Ez annyira nem j√≥ h√≠r nek√ľnk, mert a "magyar" helyzet is √≠gy lesz rendezve. Bizonyos √©rtelemben "r√°nk" van b√≠zva, hogy csin√°ljunk amit akarunk. Ez a nukikuki-j√≥sz√°gok r√©sz√©r√Ķl kem√©ny kibax√°s √©s el is mehetnek a qva anyjukba, de ezt √Ķk is tudj√°k √©s sz√©gyellhetik az istentelen pof√°jukat.

Sz√≥val "t√∂bb k√∂r√∂s" lesz a kering√Ķ a t√°rsadalomnak nem nevezhet√Ķ cs√ľrhe minden szegmens√©t √©rint√Ķ, bevon√≥ √©s nagyj√°b√≥l "demokratikus". Ezek a rohadt nukik a parazit√°ikat menteni igyekeznek.
#3 | Kedvesi - 2014. mŠrcius 04. 10:40:17
Imre, mire v√©lj√ľk most ezt a Putyini parancsot, hogy visszah√≠jj√°k az orosz csapatokat az √°lland√≥ b√°zisukra? Azt nem √≠rt√°k melyik √°lland√≥ra, az Ukr√°nra vagy az oroszra? Mert az se mindegy.
#4 | postaimre - 2014. mŠrcius 04. 10:58:55
Kedvesi, ne kapkodj! Sorra jelentkeznek be az "autonómiába" a többi városok, körzetek. Ukrjana nem is kérdés, nem is lehet az. Biztos el kell hinni mindent, amit olvasol? Itt egy kis csokor.


A kárpátaljaiak segítséget kérnek Magyarországtól

Kecskem√©t az √∂nkorm√°nyzati tartal√©k√°b√≥l egymilli√≥ forintos gyorsseg√©lyt juttat testv√©rv√°ros√°nak, a K√°rp√°taljai Beregsz√°sznak, ezzel p√°rhuzamosan adom√°nygy√Ľjt√©st is ind√≠t – k√∂z√∂lte Zombor G√°bor (Fidesz) polg√°rmester h√©tf√Ķn a v√°rosh√°z√°n tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n.
http://hungarian....gtol-5259/


Az √∂sszes volt szovjet √°llampolg√°r kaphat orosz √ļtlevelet

Az orosz korm√°ny olyan t√∂rv√©nytervezetet k√©sz√≠t el√Ķ, mely megk√∂nny√≠ti orosz √°llampolg√°rs√°g ig√©nyl√©s√©t azoknak, akik besz√©lnek oroszul √©s vannak olyan felmen√Ķ rokonaik, akik a Szovjetuni√≥ban √©ltek.
http://hungarian....elet-4321/


Kett√Ķs √°llampolg√°rs√°g-vita robbant N√©metorsz√°gban

A n√©met kancell√°r √ļjrav√°laszt√°sa √≥ta meglehet√Ķsen csal√°dbar√°tnak t√Ľnik: legut√≥bb a bev√°ndorl√≥k N√©metorsz√°gban sz√ľletett gyermekeinek √≠g√©rt kett√Ķs √°llampolg√°rs√°got. A k√©rd√©s m√°r csak az, hogy mit foglalna mag√°ban ez a t√∂rv√©ny.
http://kitekinto....xWg3M4qnrQ

Nógrádi: Putyinnak nem érdeke meghátrálni

Politikai √©s gazdas√°gi szankci√≥kkal s√ļjthatj√°k Oroszorsz√°got az ukrajnai fegyveres beavatkoz√°s miatt, v√©lekedett az ATV Startban N√≥gr√°di Gy√∂rgy, aki szerint ugyanakkor nem val√≥sz√≠n√Ľ, hogy a nyugati orsz√°gok katonailag is beavatkoznak Ukrajna oldal√°n.
http://www.atv.hu...adi-gyorgy

Tov√°bb n√Ķ Eur√≥pa f√ľgg√Ķs√©ge az orosz g√°zt√≥l

Eur√≥pa a k√∂vetkez√Ķ √©vekben m√©g ink√°bb f√ľggeni fog az orosz f√∂ldg√°zt√≥l - j√∂vend√∂lte a Gazprom orosz √°llami v√°llalat eln√∂khelyettese h√©tf√Ķn Londonban szok√°sos √©vi tal√°lkoz√≥j√°n, amelyet befektet√Ķk√©rt rendez.
http://www.atv.hu...osz-gaztol

Hogyan lehet megállítani az oroszokat?

Csak diplom√°ciai fronton k√ľzd a nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©g Oroszorsz√°g ellen. Mindenki szankci√≥kat s√ľrget, de √ļgy t√Ľnik mindenki keze meg van k√∂tve. Obama szinte √°lland√≥an telefon√°l, hol az egyik oldallal, hol a m√°sikkal.
http://vs.hu/hogy...-oroszokat

Timosenko a vil√°g vezet√Ķinek seg√≠ts√©g√©t k√©ri

Arra k√©rte a vil√°g vezet√Ķit h√©tf√Ķn Julija Timosenko volt ukr√°n minisztereln√∂k, hogy "minden lehet√Ķs√©get felhaszn√°lva akad√°lyozz√°k meg" a Kr√≠m-f√©lsziget Ukrajn√°t√≥l val√≥ elszak√≠t√°s√°t.
http://www.stop.h...i/1221098/Martonyi al√°√≠rn√° a t√°rsul√°si szerz√Ķd√©st Kijevvel


A lehet√Ķ leghamarabb al√° kell √≠rni az EU √©s Ukrajna k√∂z√∂tt kidolgozott, m√©lyrehat√≥ √©s √°tfog√≥ szabad kereskedelmi meg√°llapod√°st is mag√°ban foglal√≥ t√°rsul√°si szerz√Ķd√©st – mondta Martonyi J√°nos magyar k√ľl√ľgyminiszter h√©tf√Ķ este √ļjs√°g√≠r√≥knak Br√ľsszelben, az Ukrajna √ľgy√©ben √∂sszeh√≠vott rendk√≠v√ľli EU-k√ľl√ľgyminiszteri tan√°cskoz√°s ut√°n. Az amerikai eln√∂k szerint Oroszorsz√°g „a t√∂rt√©nelem rossz oldal√°n √°ll”. Egyre n√Ķ az orosz katonai jelenl√©t a Kr√≠m f√©lszigeten. K√∂zben orosz fegyveresek √©rkeztek a Kr√≠mbe a Kercsi-szoroson √°t.
http://mno.hu/kul...el-1213924

Obama √©s Biden fogadta a moldovai korm√°nyf√Ķt

Joe Biden aleln√∂kh√∂z csatlakozva kedden Barack Obama amerikai eln√∂k is megbesz√©l√©st folytatott h√©tf√Ķn a Feh√©r H√°zban Iurie Leanca moldovai minisztereln√∂kkel.
http://www.hirado...ormanyfot/

A G7 fizetheti az orosz sz√°ml√°t
A n√©met korm√°ny szerint a h√©t vezet√Ķ ipari hatalom (G7) seg√≠thet Ukrajn√°nak a Gazprom orosz g√°zipari v√°llalattal szemben fenn√°ll√≥ sz√°mlatartoz√°s kiegyenl√≠t√©s√©ben.
http://www.stop.h...t/1221040/


A Nagy Hetek döntései ellentmondanak a G8 elveinek

Az orosz K√ľl√ľgyminiszt√©rium politikailag hib√°snak √©s motiv√°latlannak nevezi a Nagy Hetek d√∂nt√©s√©t, amely a G8 cs√ļcstal√°lkoz√≥ el√Ķk√©sz√≠t√©s√©nek f√©lbeszak√≠t√°s√°ra ir√°nyul. A d√∂nt√©st az orosz-ukr√°n kapcsolatok roml√°s√°val magyar√°zz√°k – olvashat√≥ a ma k√∂zz√©tett komment√°rban.
http://hungarian....inek-4519/


S√ľrg√Ķsen be kell l√©pni a NATO-ba az ukr√°nok t√∂bbs√©ge szerint

Az ukr√°nok nagy t√∂bbs√©ge szerint haz√°juknak azonnal be kell ny√ļjtania a csatlakoz√°si k√©relm√©t NATO-hoz - legal√°bbis ezt mutatj√°k a TSzN h√≠rcsatorna √°ltal k√©sz√≠tette k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°s eredm√©nyei.
http://hvg.hu/vil..._ukran#rss


Leleplezik az orosz média hazugságait

Az √ļj StopFake oldal bemutatja, hogyan manipul√°lja az orosz m√©dia a k√∂zv√©lem√©nyt, √©s leleplezik a hazugs√°gokat.
http://www.nyest....azugsagait

Döntött Amerika: szankciókkal válaszol Oroszországnak

Az Egyes√ľlt √Āllamok az ukrajnai beavatkoz√°s miatt le√°ll√≠tja a katonai egy√ľttm√Ľk√∂d√©st Oroszorsz√°ggal - k√∂z√∂lte helyi id√Ķ szerint h√©tf√Ķ este a Pentagon. Moszkva felt√©teleket szab a t√°rgyal√°sokhoz. Az USA felf√ľggesztette a kereskedelmi √©s befektet√©si t√°rgyal√°sokat is.
http://www.hirado...orszagnak/

Menek√ľl a t√Ķke

A kr√≠mi katonai beavatkoz√°s h√≠r√©re p√°nik t√∂rt ki a vil√°g p√©nzpiacain. A mened√©k deviz√°k √©s az arany er√Ķs√∂d√∂tt, a r√©szv√©nyek viszont zuhantak a h√©t els√Ķ napj√°n.
http://www.napiga...cikk/6517/


Orosz haditechnika érkezik az ukrán határhoz Kijev szerint
Orosz haditechnikai eszk√∂z√∂k felhalmoz√≥d√°sa figyelhet√Ķ meg az orosz-ukr√°n hat√°rn√°l Oroszorsz√°g ter√ľlet√©n – k√∂z√∂lte keddre virrad√≥ra az ukr√°n k√ľl√ľgyminiszt√©rium.
http://hvg.hu/vil..._hatar#rss

OTP, Raiffeisen, UniCredit - Sokan bukhatnak nagyot Ukrajn√°ban

√ögy t√Ľnik, Ukrajn√°ban rekedt a Raiffeisen: m√©g miel√Ķtt siker√ľlt volna eladnia helyi le√°nybankj√°t, kit√∂rt a nagy ukr√°n kr√≠zis. A legnagyobb ukr√°n kitetts√©ggel rendelkez√Ķ nyugat-eur√≥pai bankk√©nt nem v√©letlen√ľl esett k√∂zel 10%-ot csak ma az osztr√°k bankcsoport √°rfolyama. Paradox m√≥don a v√°ls√°g h√©tv√©gi elm√©ly√≠t√©s√©ben fontos szerepet j√°tsz√≥ Oroszorsz√°g bankjai is megs√≠nylik az esem√©nyeket. Olasz, francia bankok is f√©lhetnek.
http://www.portfo...aggregator
#5 | Kedvesi - 2014. mŠrcius 04. 10:59:27
http://en.itar-ta...omy/721798

Mondtam hogy el√Ķbb-ut√≥bb bek√∂vetkezik, EZ IS!

Oroszorsz√°g √©s a Gazprom h√©tf√Ķn az Ukrajn√°ba √©s Eur√≥p√°ba ir√°nyul√≥ f√∂ldg√°zsz√°ll√≠t√°s le√°ll√≠t√°s√°nak lehet√Ķs√©g√©r√Ķl besz√©lt, amennyiben a helyzet s√ļlyosbodna.

Az egyre n√∂vekv√Ķ politikai fesz√ľlts√©g √©s az Ukrajn√°ban l√©v√Ķ kisz√°m√≠thatatlan √°llapot felveti az Eur√≥p√°nak ny√ļjtott g√°zsz√°ll√≠t√°s fel√ľlvizsg√°lat√°t. - jelentette be a t√°rsas√°g h√©tf√Ķn.

John Kerry gazdasági és politikai szankciókkal fenyegeti Oroszországot, amire az oroszok is lépésekkel válaszolnak.
A Rubel m√°r most is folyamatos t√°mad√°s alatt van √©s gyeng√ľl, amire √ļjabb v√°laszl√©p√©sek v√°rhat√≥ak "keletr√Ķl".....
#6 | Kedvesi - 2014. mŠrcius 04. 11:01:38
K√∂sz Imre. M√°r kezdtem "f√©lni" hogy teljesen visszarendelik √Ķket. Mert az h√ľlyes√©g lett volna a k√∂b√∂n. Akkor ezek szerint csak a helyi b√°zisokra vonulnak vissza!

" Az √∂sszes volt szovjet √°llampolg√°r kaphat orosz √ļtlevelet "

Nem is vessz√ľk √©szre, √©s Z√°honyn√°l lesz az orosz hat√°r. s_*_kac s_*_kukk
#7 | Kore - 2014. mŠrcius 04. 11:08:16
Imre!

K√∂sz√∂net Blank√°nak az enged√©ly√©rt! Csod√°s tisztas√°g √°rad az els√Ķb√°loz√≥ l√°nyodb√≥l! Sz√≠vb√Ķl gratul√°lok!
A h√°tt√©rben egy d√∂bbenetesen ismer√Ķs, r√°d hasonl√≠t√≥ arcot l√°tok, aki nyelv√©t √∂lti... N√Ķv√©re eddig √©szre sem vett sug√°rz√≥ sz√©ps√©g√©t√Ķl tal√°n zavarban van? :)

Mintha az optimista Napl√≥-bejegyz√©sedet √Ķ tenn√© m√©g hitelesebb√©, hogy val√≥ban √ĀLL A M√ĀRCIUSI B√ĀL!
Meglepet√©s, √ļjdons√°g, kicsiben √©s nagyban!
Mert ek√∂zben az eg√©sz hamis vil√°g is √©ppen √ļjfajta t√°ncot j√°r - de ha l√°tv√°nyos v√©gt√°nca v√©g√©n le√ľl, onnant√≥l minden a t√©nyleges hely√©re ker√ľl...

Nagyon jó!
Feldobódtam! ;)
#8 | tillati - 2014. mŠrcius 04. 11:09:25
Ha nem mindig f√°t v√°gn√°l akkor a kert is fel lenne √°sva , a l√°ny meg tiszta Varj√ļ √©s sz√©p , h√°t lesz mit f√©lteni .
#9 | Kedvesi - 2014. mŠrcius 04. 11:15:30
Kore, tetszik a hasonlat amit √≠rt√°l. "V√©letlen√ľl" meg is √°llja a hely√©t a jelenlegi helyzetet tekintve.


Komlómédia
Kemény válaszlépéseket tenne Moszkva az amerikai szankciókra
Az orosz-amerikai gazdas√°gi kapcsolatok ak√°r null√°ra cs√∂kkent√©s√©vel, illetve az amerikai p√©nz√ľgyi rendszer √∂sszeoml√°s√°val fenyegette meg t√∂bbek k√∂z√∂tt az Egyes√ľlt √Āllamokat Vlagyimir Putyin egyik tan√°csad√≥ja arra az esetre, ha √©letbe l√©pn√©nek a tegnap az amerikaiak √°ltal meglebegtetett gazdas√°gi √©s politikai szankci√≥k. A tan√°csad√≥ szerint ezzel v√©get √©rne az Egyes√ľlt √Āllamok dominanci√°ja a glob√°lis p√©nz√ľgyi rendszerben. K√©s√Ķbb kider√ľlt, hogy ez a tan√°csad√≥ mag√°nv√©lem√©nye, nem a hivatalos orosz √°ll√°spont.

Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k egyik tan√°csad√≥ja ma reggel √ļgy nyilatkozott, hogy amennyiben szankci√≥kat l√©ptetne √©letbe Oroszorsz√°ggal szemben az Egyes√ľlt √Āllamok, akkor Moszkva arra k√©nyszer√ľlhet, hogy az amerikai doll√°rt lecser√©lje m√°s deviz√°ra a p√©nz√ľgyi tranzakci√≥kon (illetve feltehet√Ķen a devizatartal√©kain) bel√ľl, illetve megtagadhatja az amerikai bankok fel√© fenn√°ll√≥ hitelek t√∂rleszt√©s√©t.

A Reuters tud√≥s√≠t√°sa szerint Szergej Glazjev √°ltal√°ban kem√©nyvonalasan fogalmaz, de nincs d√∂nt√©si jogk√∂re, azt is hozz√°tette, hogy ha az Egyes√ľlt √Āllamok befagyasztan√° a banksz√°ml√°it orosz v√°llalatoknak √©s mag√°nszem√©lyeknek, akkor v√°laszul Moszkva eladatn√° az √∂sszes amerikai √°llampap√≠rt (igaz ennek r√©szleteit nem r√©szletezte tov√°bb, de feltehet√Ķen erre is utalt akkor, amikor az amerikai p√©nz√ľgyi √∂sszeoml√°ssal fenyegetett).

Tegnap az Egyes√ľlt √Āllamok Szen√°tus√°nak k√ľl√ľgyi bizotts√°ga gazdas√°gi √©s politikai szankci√≥kat helyezett kil√°t√°sba annak √©rdek√©ben, hogy Oroszorsz√°got r√°b√≠rja Ukrajna szuverenit√°s√°nak tiszteletben tart√°s√°ra. A szankci√≥k k√∂z√∂tt felmer√ľlt az orosz v√≠zumk√©relmek esetleges visszautas√≠t√°sa, orosz c√©gek √©s szem√©lyek vagyon√°nak befagyaszt√°sa, a katonai egy√ľttm√Ľk√∂d√©s √©s eszk√∂z√∂k keresked√©s√©nek felf√ľggeszt√©se, tov√°bb√° gazdas√°gi jelleg√Ľ szankci√≥k sora.

Putyin tan√°csad√≥ja szerint amennyiben az eml√≠tett szankci√≥k √©letbe l√©pnek, akkor a doll√°rt√≥l val√≥ elfordul√°ssal p√°rhuzamosan a saj√°t p√©nz√ľgyi elsz√°mol√°si rendszer√©t kell l√©trehoznia Oroszorsz√°gnak. Azt is hozz√°tette: kit√Ľn√Ķ kapcsolataik vannak √Āzsi√°ban, √≠gy k√©pesek null√°ra cs√∂kkenteni az Amerik√°val kapcsolatos p√©nz√ľgyi-gazdas√°gi f√ľgg√©s√ľket, s√Ķt m√©g ak√°r jelent√Ķs el√Ķny√∂kre is szert tehetnek az eml√≠tett szankci√≥k √©letbe l√©p√©s√©t√Ķl. (portfolio.hu)
#10 | Detonator - 2014. mŠrcius 04. 11:30:59
Imre !

N√°lunk is "Ukrajna" van, ami a mocskot is,meg az elh√ľly√≠tett t√∂meget is jelenti. Itt is, ha l√Ķni fognak, sem a "rend√Ķr", sem a "forradalm√°r" nem lesz igazi, de felgy√ļjtj√°k a "h√°zat", h√°tha √ļgy meg√ļszhatj√°k . Amire val√≥sz√≠n√Ľleg az√©rt m√°r r√°j√∂ttek, az az, hogy vannak olyan utak, amiken csak el√Ķre lehet menni, √©s erre az √ļtra √Ķk m√°r r√©gen r√°l√©ptek, de csak most kezdik komolyan elhinni √∂nmaguknak is, hogy megfordulni lehetetlen, mert az a biztos hal√°l, el√Ķre kell menni, az m√©g tal√°n nem az ! Arra vagyok kiv√°ncsi, hogy az ezen az √ļton j√°r√≥ mocskok valamelyik√©nek mikor szakad el a c√©rna, mert az a t√∂bbire is v√©gzetes hat√°ssal lesz. Ez itt az igazi b√©kemenet, a k√©t l√°bon j√°r√≥ szem√©t gyalogol a pokol fel√©, seg√≠ts√ľk √Ķket min√©l el√Ķbb c√©lhoz, szeretetrezg√Ķen !

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.