Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orbán: válság van, egyszemélyi vezetés kell


Az Arte a magyar populistákról
A jobboldali populizmus el√Ķret√∂r√©s√©nek szentelt hossz√ļ dokumentumfilmet az Arte TV. A programjait p√°rhuzamosan n√©met√ľl √©s franci√°ul sug√°rz√≥, a m√Ľveltebb k√∂z√∂ns√©get szolg√°l√≥ k√∂zszolg√°lati ad√≥ Magyarorsz√°gr√≥l – Orb√°n Viktort is megsz√≥laltatva – meg√°llap√≠tja: „Az EU t√∂rt√©net√©ben el√Ķsz√∂r k√©sz√ľl egy orsz√°g elhagyni a demokr√°cia √ļtj√°t.”
Antoine Vitkine filmje az olasz populist√°k, Marine Le Pen sz√©ls√Ķjobboldali francia Nemzeti Frontja √©s a holland populista Geert Wilders ut√°n a magyar helyzetet mutatta be. Bevezet√Ķ√ľl a „g√≥j motorosok” felvonul√°s√°t a Jobbik egy rendezv√©ny√©re, meg√°llap√≠tva, hogy az ut√≥bbi „ultra-nacionalista, antiszemita √©s roma-ellenes, ezzel Eur√≥pa egyik legsz√©ls√Ķs√©gesebb p√°rtja”. Egyik k√©pvisel√Ķj√ľk a zsid√≥k list√°z√°s√°t javasolta a parlamentben, a m√°sik kidobta az EU z√°szlaj√°t az Orsz√°ggy√Ľl√©s ablak√°n. Ezt Orb√°n Viktor sz√≥ n√©lk√ľl hagyta – ugyanakkor „a tekint√©lyuralmi fordulat jelek√©nt ez az er√Ķs ember vitette az √©p√ľletbe a szentkoron√°t – a kir√°lys√°g jelk√©p√©t egy demokratikus parlamentbe”. A Jobbik a Fidesz vet√©lyt√°rsa, ez√©rt a korm√°nyp√°rt sokban teljes√≠ti a sz√©ls√Ķjobb t√°bor√°nak elv√°r√°sait. B√Ľn√∂z√Ķk√©nt kezeli a hajl√©ktalanokat, Orb√°n „agressz√≠v populizmussal” t√°madja t√∂meggy√Ľl√©sein a multinacion√°lis v√°llalatokat. „Ez tetszik azoknak, akiknek a demokr√°cia nem hozott j√≥l√©tet. T√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©ge lehet√Ķv√© tette Orb√°nnak az alkotm√°ny megv√°ltoztat√°s√°t, az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g kikapcsol√°s√°t, a sz√≥l√°sszabads√°g korl√°toz√°s√°t. M√©g azt is el√©rte, hogy a v√°laszt√°si kamp√°nyban korl√°tozz√°k az ellenz√©k megsz√≥lal√°si lehet√Ķs√©geit a t√©v√©ben. Ilyen nyom√°s alatt a legt√∂bb ellenz√©ki ember hallgat. Az ellenz√©k √°jultan figyeli a szabads√°gjogok lopakod√≥ korl√°toz√°s√°t – mert Orb√°n tudja, hogyan lehet err√Ķl a nacionalizmus adu √°sz√°val elterelni a figyelmet”.

Vajon a korm√°nyf√Ķ opportunizmusb√≥l sz√≠tja a nacionalizmust – vagy potenci√°lis dikt√°tor? – tette fel a k√©rd√©s a film k√©sz√≠t√Ķje. Vitrine elk√≠s√©rte Orb√°nt egy k√≠nai √ľzem avat√°s√°ra, ahol a minisztereln√∂k a k√≠naiak sikeress√©g√©t m√©ltatta, majd a korm√°nyf√Ķ orsz√°gh√°zi irod√°j√°ban k√©sz√≠tett interj√ļj√°ban feltette neki a k√©rd√©st: mi√©rt tetszett a Teng Hsziao-ping – id√©zet, amelyet a k√≠nai nagyk√∂vett√Ķl hallott a gy√°ravat√≥n:

„Besz√©lj√ľnk kevesebbet, cselekedj√ľnk t√∂bbet...” Orb√°n v√°lasza: „ A l√©nyeg, hogy a k√≠naiak hat√©konyabbak. Ezzel szemben az eur√≥paiaknak demokratikusan, korrekt√ľl kell elj√°rniuk, megtartva a demokratikus elj√°r√°si rendet. Ha minden sim√°n megy, mindenekel√Ķtt a gazdas√°gban, akkor elegend√Ķ az int√©zm√©nyes vezet√©s: kedves emberek a minisztereln√∂k√∂k, j√≥l m√Ľk√∂dnek az int√©zm√©nyek. √Ām v√°ls√°gban √©l√ľnk √©s az appar√°tusi vezet√©s m√°r nem elegend√Ķ – szem√©lyes vezet√©s is kell hozz√°. Az olyan embereket, mint magamat is, akik v√°llalj√°k ezt a vezet√©st, gyakran vesz√©lyesnek nevezik s egy l√©legzettel Putyinhoz hasonl√≠tj√°k. √Ām ez a a helyzet t√©ves meg√≠t√©l√©se...”


Közjáték Salgótarjánban

A francia-n√©met tv-csatorna dokumentum-filmese akaratlanul is betekint√©st kapott a magyarorsz√°gi k√∂z√°llapotokba. A k√ľl√∂n√∂sen szeg√©ny, jelent√Ķs roma lakoss√°ggal is rendelkez√Ķ Salg√≥tarj√°nban k√≠v√°nta bemutatni a k√∂zmunk√°sok helyzet√©t. Sz√©kyn√© Sztr√©mi Melinda polg√°rmester (egy√©bk√©nt orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ) munkat√°rs√°val j√°rda√©p√≠t√©shez vitte a t√©v√©-st√°bot, ahol a munk√°sok egyike el√©gedetten nyilatkozott helyzet√©r√Ķl. Mivel a fideszes polg√°rmestern√Ķn l√©v√Ķ mikrofon felvette annak t√°rs√°val folytatott besz√©lget√©s√©t is, ut√≥bb abb√≥l kit√Ľnt: a h√°zigazd√°k rendes √©p√≠t√©si v√°llalat munk√°sait szerepeltett√©k k√∂zmunk√°sk√©nt, egyetlen roma sem volt k√∂z√∂tt√ľk holott a v√°ros 2.200 k√∂zmunk√°s√°nak t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©ge az. Tov√°bbi paradoxon: az EU t√°mogat√°sa n√©lk√ľl e programokat sem lehetne lebonyol√≠tani – a v√°ros beruh√°z√°sainak 80 sz√°zal√©ka uni√≥s forr√°sokb√≥l sz√°rmazik.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. Šprilis 10. 10:08:53
Robbantottak az ath√©ni jegybank el√Ķtt

Nagy erej√Ľ pokolg√©probban√°s volt cs√ľt√∂rt√∂k kora reggel Ath√©n k√∂zpontj√°ban, a jegybank sz√©kh√°za el√Ķtt. Bet√∂rtek a k√∂rny√©kbeli √©p√ľletek ablakai √©s m√°s anyagi k√°r is keletkezett, de ember√©letben nem esett k√°r - k√∂z√∂lte egy rend√Ķrs√©gi forr√°s √©s szemtan√ļk az MTI-vel.

A mintegy 75 kilogrammnyi robban√≥szert egy lopott Nissan m√°rk√°j√ļ aut√≥ba volt rejtett√©
http://index.hu/g...ank_elott/


A lengyelek merényletre gyanakodnak

A lengyelek t√∂bbs√©ge k√∂z√∂ns√©ges l√©gi szerencs√©tlens√©gnek tekinti a 2010. √°prilis 10-i szmolenszki katasztr√≥f√°t, a lengyel korm√°nyg√©p lezuhan√°s√°t, amelyben Lech Kaczynski akkori lengyel √°llamf√Ķ √©s 95 tov√°bbi ember, k√∂zt√ľk √°llami, politikai, katonai, egyh√°zi vezet√Ķk vesz√≠tett√©k √©let√ľket, de folyamatosan n√Ķ azoknak a sz√°ma is, akik szerint mer√©nylet t√∂rt√©nt a lengyel eln√∂k ellen.
http://www.stop.h...k/1230932/

Jórit vissza kellene helyezni hivatalába
Reuters: Az orsz√°g visszacs√ļszik a tekint√©lyuralom fel√©

Vivian Reding szerint az adatvédelem szintjének csökkenését vonta maga után, hogy a magyar kormány felszámolta az illetékes ombudsman posztját Рírja a Reuters.
http://www.168ora...25641.html

Imm√°r katonai c√©lokra is alkalmas a bol√≠viai Tupac Katari m√Ľhold

A bol√≠viai fegyveres er√Ķk kommunik√°ci√≥s rendszer√©t csatlakoztatt√°k a m√°rciusban p√°ly√°ra √°ll√≠tott Tupac Katari m√Ľholdra, √≠gy jelent√Ķsen javult a hadseregek kommunik√°ci√≥s kapacit√°sa.
http://www.latimo...ari-muhold

40 emberölést vallott be egy bérgyilkos

Negyven gyilkoss√°got vallott be egy kaliforniai f√©rfi az Egyes√ľlt √Āllamokban, √©s a rend√Ķrs√©gnek arr√≥l is besz√°molt, hogy √©vtizedeken √°t egy k√°b√≠t√≥szerkartell v√©grehajt√≥jak√©nt √©s b√©rgyilkosak√©nt tev√©kenykedett.
http://www.hir24....ergyilkos/

16 éves kamasz késelt Amerikában

A 16 √©ves Alex Hribal a gyan√ļs√≠tottja a pennsylvaniai Murrysville-ben elk√∂vetett k√©ses t√°mad√°snak, amelyben 21 tanul√≥ √©s egy biztons√°gi √Ķr megsebes√ľlt.
http://www.hir24....merikaban/

A CIA nyomtatta ki a Zsivago doktort

Az amerikai titkosszolg√°lat, a CIA rendelte meg √©s fizette Borisz Paszternak reg√©ny√©nek, a Zsivago doktornak az els√Ķ k√©t orosz nyelv√Ľ kiad√°s√°t.
http://nol.hu/kul...rt-1455503
#2 | kissferenc - 2014. Šprilis 10. 10:17:08
Ennek a hulladék vikikének egyben igaza van (de furcsa ezt még leírni is). Valóban nem hasonlítható Putyinhoz...
#3 | kakas - 2014. Šprilis 10. 10:28:52
Mi v√°r azokra,akik nem a zsideszre szavaztak!YouTube Videů
:( hallgasd végig!
#4 | Detonator - 2014. Šprilis 10. 10:45:36
Mindenkinek !

Azt hittem, hogy engem már nem érnek meglepetések, de ez az . Udvari talpnyaló nyálas végbél masszírozása, evvel a "mélymagyar versmondóval", hát kérem Rákosi Mátyás és Ceauescu ehhez képest kutya ****a !
Orb√°n, oly m√©rt√©kben vagy gy√Ľl√∂let t√°rgya, amit egyszer√Ľen b√°rmennyire is szeretn√©m, k√©ptelen vagyok le√≠rni, mert m√°r nincs r√° sz√≥. Te egyszerre vagy r√°kos daganat √©s pestis, himl√Ķ √©s AIDS, √©s te folysz minden kan√°lisban !
Mert tudom az Istent, b√≠zom benne, hogy elj√∂n az igazs√°g pillanata, √©s √©n azt l√°tni akarom, hogy b√ľnh√Ķdsz majd, eg√©sz √©letemnek ez lesz az egyik legnagyobb katarzisa !
#5 | kakas - 2014. Šprilis 10. 10:49:25
24.media.tumblr.com/8c4a4622b1ef3f1993fc70c4c683e9ee/tumblr_n3rdbtEtHz1s4ew3vo1_1280.jpg
#6 | keepfargo - 2014. Šprilis 11. 02:50:58
H√°t ez bizony nagyon siv√°r. Ilyen kev√©s el√©g ma a "v√°laszt√≥polg√°r"-oknak. Oknak arra, hogy ne kelljen gondolkodniuk. Itt van helyett√ľk egy hivat√°sos. Na, nem gondolkod√≥ - sz√≥ sincs r√≥la! Hivat√°sos hazudoz√≥. M√°r a magyar sz√°maz√°sa is hazugs√°g, arr√≥l nem is besz√©lve, amikor besz√©lni kezd...
Nem érdemelnénk jobb vezetöt? Nem! Jobb seggnyalókat? Nem! Hát kell ezeknél jobb? Magyarul beszélnek, hazudnak, lopnak, csalnak, félrevezetnek stb. Jól van ez így.
Nem szenvedett még a magyarság eleget? De, biztosan. Csakhogy itt már régen nem(csak) a magyarságról van szó, söt egyre kevésbé van arról szó. Ez a baj.
Na de lesz m√©g itt m√°s egy√©b is, akik el√©g kitart√≥ak, megv√°rhatj√°k. Szenved√©s lesz m√©g, d√∂givel; csal√≥d√°sok, trag√©di√°k, b√ľnt√©nyek minden fajt√°b√≥l (fajt√°t√≥l), minden mennyis√©gben.
Ezeket a golyh√≥kat pedig csak n√©h√°ny goly√≥ v√°lasztja el att√≥l, amit√∂l √©s akikt√∂l el kell legyenek v√°lasztva el√∂bb-ut√≥bb. "√Črik a gy√ľm√∂lcs" - a harag gy√ľm√∂lcse.

Ez a cs√ľng√∂bajsz√ļ szaval√≥pj√°ca/szavaz√≥poj√°ca pedig legink√°bb k√∂v√©rre meg martonyira eml√©keztet - m√°s nincs is mint egy lengedez√∂ bajusz, meg nagy adag szem√©t √∂nz√©s, korrupts√°g, seggnyal√°s a hatalomnak, a haza √°rul√°sa minden √°ron. A "v√°laszt√≥polg√°r"-ok okozata...
#7 | teGergoChemtrailsBp - 2014. Šprilis 13. 10:10:49
@kakas:
Kásler is hasonlóan reagált a szavazásokkal kapcsolatban: Telefonhívások...

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.