Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Jobban szeretik hazánkat az oroszok és az izraeliek


√Ā, dehogy! Izraeliek? Ja, hogy zsid√≥k! Az oroszok meg igen is, meg nem is, de tal√°n. Tegnap d√©lut√°n p√°r √≥r√°ra le√°llt Liszt Ferk√≥n a civil k√∂zleked√©s. Ugyan "kik" √©rkeztek ezen id√Ķ alatt? A haz√°nkban elt√∂lt√∂tt vend√©g√©jszak√°k sz√°ma szerint id√©n febru√°rban az el√Ķz√Ķ √©vhez k√©pest az izraeliek, a szlov√°kok √©s az oroszok tartottak sokkal vonz√≥bbnak minket.

A hozz√°nk ell√°togat√≥ k√ľlf√∂ldiek √°ltal febru√°rban elt√∂lt√∂tt vend√©g√©jszak√°k sz√°ma 534 477 volt, ami el√Ķz√Ķ √©v azonos h√≥napj√°hoz k√©pest 9,2 sz√°zal√©kkal magasabb - der√ľl ki a KSH cs√ľt√∂rt√∂ki friss adatsor√°b√≥l.
Kreat√≠v munk√°t keres? √öj kih√≠v√°sra v√°gyik? Seg√≠t√ľnk! (X)

Ha az orsz√°gok szerinti lebont√°st vizsg√°ljuk meg, akkor az l√°tszik, hogy mik√∂zben a vend√©g√©jszak√°k sz√°ma szerint fel√°ll√≠tott rangsorunk dobog√≥j√°n nincs v√°ltoz√°s, k√©t nemzet √°llampolg√°rai j√≥val t√∂bb id√Ķt t√∂lt√∂ttek n√°lunk, mint egy √©vvel ezel√Ķtt. Az oroszok √°ltal elt√∂lt√∂tt √©jszak√°k sz√°ma id√©n febru√°rban 32 753 volt, ami a negyedik legmagasabb. Egy √©vvel ezel√Ķtt ez a sz√°m m√©g majdnem 10 ezerrel volt kevesebb, de m√°r akkor is a rangsor 6. hely√©t tudhatt√°k maguk√©nak. Enn√©l m√©g nagyobbat l√©ptek el√Ķre az ukr√°nok: az idei 11 408 √©jszaka a 11. legt√∂bb volt szemben az egy √©vvel ezel√Ķtti 18. helyez√©s√ľkkel, amit 8558 vend√©g√©jszak√°val √©rt√©k el.

Tavaly febru√°rhoz hasonl√≥an a lista v√©g√©n a d√°n √©s az izraeli turist√°k √°llnak. 2013 febru√°rban √∂sszesen 4579 vend√©g√©jszaka kapcsol√≥dott az Izraelb√Ķl √©rkez√Ķkh√∂z, id√©n ez 7372-re emelkedett, ami 61 sz√°zal√©kos differenci√°t jelent. Ez egyben a legnagyobb m√©rt√©k√Ľ v√°ltoz√°s is id√©n febru√°rban √©ves b√°zison.

Ar√°nyaiban szint√©n jelent√Ķs volt a n√∂veked√©s a szlov√°k √°llampolg√°rok eset√©ben, 43 sz√°zal√©kos, m√≠g a harmadik legnagyobb n√∂veked√©s a kor√°bban m√°r eml√≠tett oroszokhoz kapcsol√≥dik, 42 sz√°zal√©k.

Ezzel szemben a holland √©s a sv√©d turist√°k sz√°m√°ra id√©n a m√°sodik h√≥napban kev√©sb√© volt vonz√≥ haz√°nk, hiszen az √°ltaluk elt√∂lt√∂tt vend√©g√©jszak√°k sz√°ma jelent√Ķsebb m√©rt√©kben esett vissza. Sorrendben 19,4, illetve 18,8 sz√°zal√©kos volt az elmarad√°s m√©rt√©ke.

A belföldiek is többet "turistáskodtak"

Febru√°rban a belf√∂ldi vend√©gek 559 ezer vend√©g√©jszak√°t t√∂lt√∂ttek a kereskedelmi sz√°ll√°shelyeken, a vend√©gek sz√°ma √©s az √°ltaluk elt√∂lt√∂tt √©jszak√°k√© – 15; 12 sz√°zal√©kkal – m√ļlta fel√ľl a tavaly febru√°rit. A belf√∂ldi vend√©gforgalom az √∂sszes r√©gi√≥ban emelkedett. A kereskedelmi sz√°ll√°shelyek belf√∂ldi vend√©gforgalm√°nak 82 sz√°zal√©k√°t fogad√≥ sz√°llod√°kban a vend√©g√©jszak√°k sz√°ma – az √°tlagt√≥l kiss√© elmaradva – 9,6 sz√°zal√©kkal n√Ķtt.

A sz√°llod√°k szobakihaszn√°lts√°ga √°tlagosan 40 sz√°zal√©kos volt a KSH szerint, ami 2,2 sz√°zal√©kponttal t√∂bb az el√Ķz√Ķ √©vin√©l. A vizsg√°lt id√Ķszakban az √∂tcsillagos egys√©gek szob√°inak ig√©nybev√©tele kiemelked√Ķ, 55 sz√°zal√©kos, a gy√≥gysz√°llod√°k szobakapacit√°s-kihaszn√°lts√°ga is √°tlagon fel√ľli (52 sz√°zal√©k) volt.

Több vendég - több bevétel

A kereskedelmi sz√°ll√°shelyek √∂sszes foly√≥ √°ron sz√°m√≠tott √°rbev√©tele 17 sz√°zal√©kkal magasabb volt, mint az el√Ķz√Ķ √©v m√°sodik h√≥napj√°ban. √Ėsszesen 17 milli√°rd forint brutt√≥ √°rbev√©telt √©rtek el, ezen bel√ľl a sz√°ll√°sd√≠jbev√©tel 8,6 milli√°rd forint. A vend√©gl√°t√°sb√≥l 4,3 milli√°rd forint folyt be, 519 milli√≥val t√∂bb, mint tavaly febru√°rj√°ban. A forint/eur√≥ havi √°tlag√°rfolyama 310 forint volt, 17 forinttal gyeng√©bb a 2013. febru√°ri √©rt√©kn√©l - teh√°t a bev√©tel n√∂veked√©s√©t ez is t√°mogatta ez√ļttal.

mfor.hu
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | keepfargo - 2014. Šprilis 11. 12:31:08
balu
Az ellent√©t, ha nem is mindj√°rt a J√≥ √©s a Gonosz szemben√°ll√°sa, de legal√°bbis a magyar naivs√°g, j√≥hiszem√ľs√©g √©s politikai √∂ntudatlans√°g (meg tal√°n az igazunkba vetett hit) √°ll szemben a zsizsik d√∂rzs√∂lts√©ggel, ravaszs√°ggal, k√≠m√©letlen politik√°val √©s a gyenge l√°bakon √°ll√≥, de mesters√©gesen felfokozott fels√∂bbrend√ľs√©gi komplexussal.
Na √©s a zsizsik sehol nincs otthon, (csak mindenhol)vagyis haz√°tlan, mi pedig sehol nem vagyunk otthon √©s m√°r majdnem haz√°tlanok lett√ľnk itthon. Ebben is k√©t sz√©ls√∂s√©get l√°tok.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.