Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A Jobbik és Moszkva kapcsolatát vesézi ki a Political Capital


√Črdekesen alakul ez. Engem v√°doltak az "orosz √ľgyn√∂k√∂sk√∂d√©ssel", azt√°n v√©g√ľl kider√ľlhet, hogy a mossad mellett az FSZB terelgeti sz√©pen nem csak a fityisz-zsideszt, hanem a j√≥bikot is. Soros √©s a politikai kapit√°l tudhatja a tutit, nem? A Jobbik, valamint az eur√≥pai sz√©ls√Ķjobb Oroszorsz√°ghoz f√Ľz√Ķd√Ķ viszony√°t elemzi legfrissebb tanulm√°ny√°ban a Political Capital. A sz√©ls√Ķjobboldal oroszbar√°ts√°ga nem magyar jelens√©g. Eg√©sz Eur√≥p√°ban er√Ķs√∂dik a nemzeti sz√≠nekbe √∂lt√∂z√∂tt orosz √©rdekk√©pviselet, ami k√ľl√∂n√∂sen nagy jelent√Ķs√©get ad a k√∂zelg√Ķ eur√≥pai parlamenti v√°laszt√°snak – √≠rj√°k.

„A Political Capital 2009-ben az els√Ķk k√∂z√∂tt h√≠vta fel a figyelmet a kelet-eur√≥pai sz√©ls√Ķjobboldali p√°rtok Oroszorsz√°g fel√© tan√ļs√≠tott nyitotts√°g√°ra. 2013 v√©g√©n sz√°mos elemz√Ķ, k√∂zt√ľk Marcel H. Van Herpen vagy Paul A. Goble √©szlelt hasonl√≥ jelens√©get, imm√°r a nyugat-eur√≥pai sz√©ls√Ķjobboldali p√°rtok vonatkoz√°s√°ban. A sz√©ls√Ķjobboldalra gyakorolt orosz befoly√°s teh√°t ma m√°r eg√©sz Eur√≥p√°ban tapasztalhat√≥ jelens√©g, ami kiemelt kock√°zatot jelent az euroatlanti integr√°ci√≥ra nemzeti √©s k√∂z√∂ss√©gi szinten egyar√°nt, k√ľl√∂n√∂s tekintettel a 2014-es eur√≥pai parlamenti v√°laszt√°sokra √©s az ukr√°n v√°ls√°gra” – √≠rja a kutat√≥int√©zet.

A sz√©ls√Ķjobboldali p√°rtok 2014-ben a francia Nemzeti Front vezet√©s√©vel oroszbar√°t frakci√≥t alkotnak az Eur√≥pai Parlamentben. Oroszorsz√°g √©rdekeinek k√©pviselete azonban m√°r most egy√©rtelm√Ľ, hiszen t√∂bbek k√∂z√∂tt Kov√°cs B√©la a Jobbik vagy Aymeric Chauprade a francia Nemzeti Front k√©pviselet√©ben „f√ľggetlen megfigyel√Ķk√©nt” t√°mogatt√°k a Kr√≠m-f√©lszigeti annekt√°l√°s√°t szolg√°l√≥ orosz referendumot az osztr√°k Szabads√°gp√°rt, a belga Flamand √Črdek, a bolg√°r Ataka, az olasz √Čszaki Liga stb. k√ľld√∂ttei mellett. S√Ķt, √°prilis els√Ķ fel√©ben ker√ľlt sor az ukrajnai kr√≠zis b√©k√©s rendez√©s√©re hivatott br√ľsszeli tal√°lkoz√≥ra az Eur√≥pai Parlament K√ľl√ľgyi Bizotts√°g√°nak aleln√∂ke, az √Čszaki Liga k√©pvisel√Ķje, Fiorello Provera √©s Alekszej Puskov, az orosz √Āllami Duma k√ľl√ľgyi bizotts√°g√°nak vezet√Ķje, tov√°bb√° Vlagyimir Csizsov, Oroszorsz√°g EU nagyk√∂vete k√∂z√∂tt. Mindezt r√°ad√°sul egy olyan id√Ķszakban, amikor az Eur√≥pai Uni√≥ politikai √©s gazdas√°gi kr√≠zise miatt egyar√°nt s√©r√ľl√©keny √°llapotban van – √≠rj√°k.

A magyar Orsz√°ggy√Ľl√©sben az EU √©s Oroszorsz√°g k√∂z√∂tti hintapolitik√°t folytat√≥ korm√°nyp√°rt mellett ugyancsak er√Ķs√∂dik az oroszbar√°t sz√©ls√Ķjobboldal. Az √°prilis 6-√°n lezajlott parlamenti v√°laszt√°s ugyanis tov√°bb er√Ķs√∂d√∂tt a Jobbik, amelynek programj√°ban hangs√ļlyos helyet foglal el az orosz √©rdekeket megtestes√≠t√Ķ „eur√°zsiai k√ľlpolitikai paradigma” k√©pviselete, valamint az a EU- √©s a NATO-tags√°g √ļjrat√°rgyal√°sa. √ćgy nem volt meglep√Ķ a Jobbik k√ľl√ľgyi kabinetj√©t vezet√Ķ Gy√∂ngy√∂si M√°rton nyilatkozata arr√≥l, hogy a v√°laszt√°sok ut√°n: „Moszkv√°ba utazna el√Ķsz√∂r Vona G√°bor”. Mindez azt is jelzi, hogy a Jobbik Oroszorsz√°ggal a h√°ta m√∂g√∂tt belpolitikai szinten sem lesz k√∂nnyen f√©lre√°ll√≠that√≥ – fogalmaz a Political Capital.

A teljes tanulmány itt olvasható el. Link

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. Šprilis 12. 16:23:04
Fico √ļgy viselkedik, mint egy orosz k√©m?

Kan√≠k szerint Fico korm√°nya csak m√≠meli a seg√≠ts√©get, ami a reverz g√°zsz√°ll√≠t√°st illeti, mert √ļgy viselkedik, mint egy szabot√Ķr, vagy ak√°r egy orosz k√©m.

Fico felaj√°nlotta, hogy Szlov√°kia seg√≠t Ukrajna g√°zprobl√©m√°it megoldani, √°m azt is bejelentette, hogy szerinte az lenne az ide√°lis, ha Ukrajna, Oroszorsz√°g √©s az Eur√≥pai Bizotts√°g k√©pvisel√Ķi √ľln√©nek le egy asztalhoz megbesz√©lni, hogy milyen m√≥don lehetne Szlov√°kia r√©sze a reverz g√°zsz√°ll√≠t√°snak.
http://kitekinto....0lKSaLTnrQ

√öjabb √©p√ľletet foglaltak el az oroszbar√°t fegyveresek Szlovjanszkban

Az √°llambiztons√°gi szolg√°latnak otthont ad√≥ √©p√ľletet is elfoglalt√°k szombaton a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban azok az ismeretlen fegyveresek, akik kor√°bban a v√°ros rend√Ķrkapit√°nys√°g√°t is megsz√°llt√°k.
http://hvg.hu/vil...zbarat#rss


Az EU reagálni kíván Putyin gázbombájára

T√∂bb EU-tag√°llam is indokoltnak tartan√° az orosz szankci√≥lista kib√Ķv√≠t√©s√©t, de a k√ľl√ľgyminiszterek h√©tf√Ķn nem hoznak d√∂nt√©st err√Ķl √©s a m√©g mindig kidolgoz√°s alatt √°ll√≥ gazdas√°gi szankci√≥kr√≥l sem. A Bizotts√°g elv√°r√°sa Moszkv√°val √©s Kijevvel szemben, hogy tarts√°k tiszteletben a g√°zsz√°ll√≠t√°sr√≥l, illetve a g√°z tranzitr√≥l sz√≥l√≥ szerz√Ķd√©sek rendelkez√©seit.
http://kitekinto....0lI46LTnrQ


A németek és az osztrákok árgus szemmel figyelik Magyarországot

Jobbratol√≥d√°s nincs, euroszkepticizmus √©s fesz√ľlt viszony van – a magyar v√°laszt√°sok n√©met √©s osztr√°k visszhangja. A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) c√≠m√Ľ n√©met konzervat√≠v lap a c√≠moldal√°n k√∂z√∂lt vez√©rcikkben √©rt√©kelte a v√°laszt√°sokat, a liber√°lis S√ľddeutsche Zeitung online kiad√°s√°ban az eur√≥pai populista vezet√Ķkr√Ķl k√©sz√ľlt portr√©sorozat√°ban k√∂z√∂lt √≠r√°st Orb√°n Viktorr√≥l. A Die Presse c√≠m√Ľ b√©csi lapban pedig az osztr√°k k√ľl√ľgyminiszter egyebek k√∂z√∂tt a magyar-osztr√°k kapcsolatokr√≥l is besz√©lt.
http://vs.hu/neme...medium=rss

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.