Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Leginkább a szlovákokat, legkevésbé a romákat kedvelik a csehek


Csehek és szlovákok újra egyesülnek...a cigányok meg mennek az "ukrán batyuba", vagy még keletebbre! Leginkább a szlovákokat, legkevésbé a romákat kedvelik a Csehországban élõ nemzeti kisebbségek közül a csehek - derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

i12work.eu új nemzetközi videó CV és állásközvetítõ portál - álláskeresõknek és munkaadóknak is ingyenes!
A magyar kisebbség az ötödik helyen végzett, és a tavalyi felméréshez viszonyítva eggyel elõbbre lépett.
A CVVM közvélemény-kutató intézet felmérésében a megkérdezettek egytõl ötig terjedõ skálán osztályozhatták viszonyukat a megjelölt 17 nemzetiséghez. Az egyes volt a legjobb, az ötös a legrosszabb osztályzat.
A szlovákok esetében az átlagérték 1,72. A további helyeket a lengyelek (2,40), a görögök (2,58), a zsidók (2,67) és a magyarok (2,80) foglalták el. A magyar kisebbség 2013-ban 2,96-os osztályzatot kapott.
Az utolsó öt helyen az ukránok (3,35), a románok (3,56), az albánok (3,65), az arabok (3,79) és a romák (4,21) végeztek.
Egy kivétellel - az orosz - minden nemzeti kisebbség esetében a tavalyi évhez viszonyítva mérsékelt javulás állt be. Egyedül az oroszok osztályzata romlott a tavalyi 3,11-rõl 3,27-re.
Más kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy a romákat a csehek 79 százaléka nem tartja szimpatikusnak, és a válaszadók csak négy százaléka rokonszenvezik velük.
A szlovákok a csehek 84 százaléka számára szimpatikusak, míg negatív viszonyt egy százalék fogalmazott meg. A szlovákokon kívül ötven százalékon felüli (54 százalék) szimpátiát csak a lengyelek iránt éreznek a csehek.
A magyarok a megkérdezettek 32 százalékának voltak szimpatikusak, míg 16 százaléknak nem.
A CVVM felméréshez fûzött magyarázata szerint a magyarok iránti ellenszenv Prágában a legalacsonyabb. Ugyanakkor ennek bizonyos értelemben ellentmond az az észrevétel, hogy a magyarokat inkább a 15 ezer lakoson alatti településeken tartják szimpatikusaknak, mint a nagyobb településeken.
Link

Hozzászólások


#1 | Kedvesi - 2014. április 12. 09:50:59
A tótok nagy része is Cseh. Akkor miért ne szeretnék? A többi részük szlovén - mert ugye olyan hogy szlovák nép, olyan nincs, ahogy román vagy ukrán se - persze szlávok ezek mind, az meg szkíta, csak egyik se tudja magáról.
#2 | von Dorlatosch - 2014. április 12. 11:00:24
Szláv sincs.
#3 | Perje - 2014. április 12. 19:35:58
Nem tudom elhinni, hogy csehek rajonganának a szlovákokért. Akikkel én találkoztam eddig, azok a csehek biztosan nem.
#4 | Gutai Zub - 2014. április 12. 20:27:28
Szkíták és szlávok?

Szlávnak lenni bizonyos értelemben azt is jelenti, hogy elvesztetted szkíta hovatartozásodat, hiszen a szó maga "szláv", szolga, rabszolga értelemben fogant.
Maguk az oroszok is egy bizánci meghatározásból szerezték nevüket, (russz) a ködös korai idõkbõl, amikor hajóik piros, vörös vitorláikról nevezték el õket a bizánciak. (Vernadszki professzor szerint, Rus-Kagnat)

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.