Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Évente 20-szor lenne ingyen az orvos!


A háziorvosok lehetõsĂ©g szerint naponta legfeljebb ötven beteget lássanak el, az ingyenes ellátást pedig negyedĂ©vente ötször lehessen igĂ©nybe venni – javasolja az AlapellátĂł Orvosok Országos SzövetsĂ©ge (FAKOOSZ).

Fekete Imre, a FAKOOSZ alelnöke azt mondta: jelenleg akár napi 70-80 beteg is megfordul a háziorvosi rendelõkben. Ahhoz, hogy az orvosok több idõt fordíthassanak egy-egy betegre, és így emelkedjen az ellátás színvonala, azt javasolják, hogy az elõjegyzett, valamint elõjegyzés nélkül érkezõ betegek száma összesen ne haladja meg a napi ötvenet.

Ezt és több, az alapellátás átalakítására tett javaslatot még megvitatják a szövetség tagjaival, azután terjesztik az egészségügyi kormányzat elé. Megvitatják azt az elképzelést is, hogy az ingyenes ellátást a biztosított negyedévente legfeljebb ötször vehesse igénybe. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a krónikus betegek három hónapra elegendõ gyógyszerrel elláthatók, így az õ esetükben is elég lehet, ha az orvosi kontrollal egybekötött gyógyszerírás kívül négyszer keresi fel a beteg az orvosát.

A szövetség balatonfüredi XXIII. országos gyûlésén értékelték, hogy az elmúlt négy évben a szövetség javaslatai közül hány teljesült. Nem emelkedett jelentõsen az egy fõre jutó egészségügyi kiadás összege, az alapellátás nem kapta meg az azonnali, 40 százalékos emelést, csak 26 százalékot, ugyanakkor a háziorvosok eszköztámogatása megvalósult.

Továbbra is csaknem 180 háziorvosi praxis betöltetlen, Ă©s mindeddig sikertelenĂĽl kĂ©rtĂ©k, hogy a háziorvosoknak ne kelljen iparĂ»zĂ©si adĂłt fizetniĂĽk – hangsĂşlyozta Fekete Imre. A pĂ©nteken kezdõdött gyĂ»lĂ©s szombaton szakmai továbbkĂ©pzĂ©st kĂ­nált, egĂ©szsĂ©gpolitikai fĂłrumot tartottak, vasárnap a tanácskozás szakmai elõadásokkal folytatĂłdik.
Link

Hozzászólások


#11 | Detonator - 2014. április 14. 01:03:12
Farkas Endre !

Tudod barátom, nem kellene állandóan az asztalra tenni a csizmát ! Ha Te belelépsz egy rozsdás szögbe, menj nyugodtan a templomba, a proszektúrán utólag majd megállapítják a szepszist. Nem képzelt beteg volt sem a gyerek sem én. És evvel a hülye hozzászólásoddal nem kellett volna szórakoztatni, egy hatéves gyerekrõl volt szó Te szerencsétlen ! Kívánjam Neked átélni ? Kirõl beszélsz Te itt, meg kihez beszélsz Te itt ?
Az Istenben való hit, meg nem a nagymisén való térdencsúszás !

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.