Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A kollekt√≠v b√Ľn√∂ss√©g elv√©t el kell t√∂r√∂lni


Ajaj, ennek az√©rt sok olvasata van √©s nem csak a zsid√≥ Benesre gondolva, de a mostani zsid√≥-cig√°ny szabadk√Ķm√Ľves gan√©dombra vonatkoztatva is. Kam√ļ holokoszt, kam√ļ holokosztn√©? Trianon vissza? Nem lehet egy n√©pet b√ľntetni a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ√©rt, √©s semmi√©rt sem lehet b√ľntetni egy eg√©sz k√∂z√∂ss√©get – jelentette ki Ber√©nyi J√≥zsef, a Magyar K√∂z√∂ss√©g P√°rtj√°nak (MKP) eln√∂ke a Felvid√©kr√Ķl kitelep√≠tett magyarok eml√©knapj√°n tartott megeml√©kez√©sen a szlov√°kiai √Črsek√ļjv√°ron (Nov√© Z√°mky) szombaton.

Ber√©nyi J√≥zsef a helyi m√Ľvel√Ķd√©si h√°zban mondott besz√©d√©ben a huszadik sz√°zad k√∂z√©p-eur√≥pai t√∂rt√©nelme sz√©gyenfoltj√°nak nevezte a felvid√©ki magyarok kitelep√≠t√©s√©t. Kiemelte: a kollekt√≠v b√Ľn√∂ss√©g elv√©t el kell t√∂r√∂lni, mivel nem lehet egy n√©pet b√ľntetni a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ√©rt, √©s semmi√©rt sem lehet b√ľntetni egy k√∂z√∂ss√©get, csak egy√©neket.

A Feh√©rlaposok c√≠m√Ľ rockopera bemutat√≥j√°val egybek√∂t√∂tt megeml√©kez√©s telt h√°z mellett zajlott a helyi m√Ľvel√Ķd√©si k√∂zpontban, s azon a felvid√©ki magyar p√°rt vezet√Ķs√©ge √©s t√∂bb ismert felvid√©ki magyar k√∂z√©leti szem√©lyis√©g mellett t√∂bb, a kitelep√≠t√©sben k√∂zvetlen√ľl √©rintett is r√©szt vett. √Āprilis 12-√©t, a magyar lakoss√°g Csehszlov√°ki√°b√≥l val√≥ kitelep√≠t√©s√©nek kezd√Ķnapj√°t a magyar Orsz√°ggy√Ľl√©s 2012 december√©ben nyilv√°n√≠totta a Felvid√©kr√Ķl kitelep√≠tett magyarok eml√©knapj√°v√°.

A m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ ut√°n az √ļjj√°alakult Csehszlov√°ki√°ban a kassai korm√°nyprogram a magyarokat √©s a n√©meteket kollekt√≠van tette felel√Ķss√© az orsz√°g felbomlaszt√°s√°√©rt. A korm√°nyprogramot nyomat√©kos√≠t√≥ √ļgynevezett Benes-dekr√©tumok nyom√°n megsz√Ľnt a magyars√°g t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g√©nek √°llampolg√°rs√°ga s vagyonukat is elkobozt√°k. K√©s√Ķbb, az 1946-ban al√°√≠rt √ļgynevezett lakoss√°gcsere-egyezm√©ny alapj√°n, 1947 √©s 1949 k√∂z√∂tt Szlov√°kia ter√ľlet√©r√Ķl k√∂zel nyolcvanezer felvid√©ki magyart telep√≠tettek √°t Magyarorsz√°gra.

A kollekt√≠v b√Ľn√∂ss√©g elv√©t Szlov√°ki√°ban mindm√°ig nem t√∂r√∂lt√©k el, ellenkez√Ķleg, a Benes-dekr√©tumok √©rv√©nyess√©g√©t a pozsonyi parlament 2007-ben - Robert Fico el√Ķz√Ķ korm√°nya idej√©n – parlamenti hat√°rozatban er√Ķs√≠tette meg. A felvid√©ki magyars√°gt√≥l a vel√ľk szembeni elj√°r√°s√©rt mindm√°ig sem a szlov√°k t√∂rv√©nyhoz√°s, sem szlov√°k politikai er√Ķ, √©s egy k√∂zint√©zm√©ny sem k√©rt eln√©z√©st – mutatott r√° az MKP az eml√©knap alkalm√°b√≥l p√©nteken kiadott nyilatkozat√°ban.
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.