Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Szamárháton járta be Jézus Pest belvárosát


Na itt van ebben a birka band√°nak a sok rohadt zsid√≥-j√©zuskapostol...√©s m√©g √∂r√ľlnek is a tetveknek!
Valahogy √≠gy lehetett k√©tezer √©ve is: J√©zus bevonult a nagyv√°rosba szam√°rh√°ton, bamb√°n, ujjongva vagy √©rdekl√Ķdve figyelte a sok ember. Hallottak m√°r r√≥la, szem√©lyesen tal√°lkoztak is vele tal√°n, de mindenkiben k√∂z√∂s volt, hogy valamire, valami j√≥ra v√°rtak. Tal√°n csak egy √ľzenetre, ami pozit√≠v v√°ltoz√°st hoz az √©let√ľkben. A kereszt√©nyek tudj√°k: megv√°lt√°s lett a „v√©ge” annak az esem√©nysornak, ami vir√°gvas√°rnap kezd√Ķd√∂tt. A ny√ļl √©s a toj√°s helyett err√Ķl sz√≥l eredetileg a h√ļsv√©ti √ľnnepk√∂r, √©s ezt az eredeti √ľzenetet akarja az emberekhez eljuttatni a vil√°g zaj√°ban is a Kereszt√©ny √Črtelmis√©giek Sz√∂vets√©ge J√©zus √©s a tan√≠tv√°nyok pesti s√©t√°j√°val. Az MNO exkluz√≠v filmes riportja.

A szents√©gim√°d√°sok, a lit√°nia, a vesper√°s, de nem ritk√°n m√©g egy √°tlagos templomi szentmise sem elegend√Ķ a mai ingergazdag vil√°gban ahhoz, hogy az egyh√°z felr√°zza a h√≠veket, illetve olyanokat sz√≥l√≠tson meg, akik keresnek „valamit”. A Kereszt√©ny √Črtelmis√©giek Sz√∂vets√©ge ez√©rt kezdem√©nyezte tavaly a t√©bolyult Mikul√°s-kultusz helyett Szent Mikl√≥s s√©t√°j√°t a budapesti utc√°kon, √©s ez√©rt „k√ľldte el” szam√°rh√°ton J√©zust a belv√°rosba, k√≠s√©ret√©ben a tizenk√©t apostollal, eml√©keztetve a vir√°gvas√°rnap mozzanat√°ra, J√©zus jeruzs√°lemi bevonul√°s√°ra. Ismert vagy sem, de elmondjuk: ezzel kezd√Ķdik a bibliai nagyh√©t esem√©nysora, az utols√≥ vacsora, az elfog√°s a Getsem√°ne-kertben, az el√≠t√©l√©s √©s a kereszthal√°l a vil√°g b√Ľnei√©rt.

J√©zus √©s a tan√≠tv√°nyok a Szent Gell√©rt t√©rr√Ķl b√ļjtak be a 4-es metr√≥ alag√ļtj√°ba √©s a K√°lvin t√©ren j√∂ttek ki onn√©t, ahol bamba, vihor√°sz√≥ vagy √©ppen a helyzetet felismer√Ķ j√°r√≥kel√Ķk k√∂zt teljesen v√©letlen√ľl P√°l Feri atya sodr√≥dott el√Ķ – √©s botlottak egym√°sba J√©zussal.
Vir√°gvas√°rnap, a szemre is sz√©p √ľnnep
Ha van szentmise, ami b√°rkinek nyugodt sz√≠vvel aj√°nlhat√≥, az a vir√°gvas√°rnapi szertart√°s. Aki id√©n lemarad, annak is van egy tipp√ľnk a j√∂v√Ķ √©vre. Az MNO vir√°gvas√°rnapi √ľnnepi cikke.
Inkább Jézussal azonosítsák, mint bárki mással

A „jeruzs√°lemi bevonul√°s” a Belv√°ros √ļj f√Ķutc√°j√°n vezetett v√©gig, J√©zus pedig t√∂bb hely√ľtt meg√°llt, hogy elmondja a legegyszer√Ľbb, de a h√©tk√∂znapokban tal√°n a legnehezebben megval√≥s√≠that√≥ √ľzenetet: „Szeress√©tek egym√°st!”

Jézus és tanítványai így vonultak be Budapestre
Jézus és tanítványai így vonultak be Budapestre

facebook
twitter
link
embed

A V√∂r√∂smarty t√©r utcazen√©szeinek √©s kitelep√ľlt √©ttermeinek kavarg√≥ mili√Ķj√©ben J√©zussal √©s a tan√≠tv√°nyokkal azt√°n b√°rki hosszabban is elbesz√©lgethetett, az Isten fi√°nak b√Ķr√©be b√ļj√≥ Timon Benc√©t itt kapta el az MNO is.

– √Črdekes az embereket figyelni. Nagyon sok a k√∂z√∂mb√∂s arc, az emberek harmada-fele „rezisztens”. Sokan az√©rt elmosolyodnak, ha nem is miattunk, h√°t a szam√°r miatt, ami szerintem nagyon j√≥ gondolat volt. Ezt l√°tva arra is odafigyelnek, hogy mik ezek a ruh√°k, √©s mi ez a sok ember itt – fogalmazott „J√©zus”.

Az informatikus-villamosm√©rn√∂k v√©gzetts√©g√Ľ, mark√°ns kin√©zet√Ľ fiatalembert egy farsangi b√°lon √©rte a felk√©r√©s, de fizimisk√°j√°n k√≠v√ľl tests√ļlya sem volt mindegy, a szam√°r maxim√°lis terhelhet√Ķs√©ge ugyanis 85 kil√≥. A szam√°r terhe teh√°t a k√©pess√©geihez k√©pest nem volt kicsi, de az√©rt J√©zuss√° v√°lni – √©s ekk√©nt tan√ļs√°got tenni – sem kisebb dolog.

– A J√©zus-megszem√©lyes√≠t√©st√Ķl kicsit √∂sszeszorult a gyomrom, „soknak” tartottam. A J√©zusr√≥l sz√≥l√≥ filmek sz√≠n√©szei h√≥napokig k√©sz√ľlnek az eff√©le szerepre, nekem k√©t hetem volt. De premier el√Ķtt volt szerencs√©m megn√©zni az „Isten fi√°t”, t√©nyleg egy el√©gg√© Biblia-h√Ľ film, nem hollywoodi; √©s a mai napra siker√ľlt a lelkemet is √ļgy rendbe rakni, hogy tudjam ezt v√°llalni. Egy√©bk√©nt nem b√°nom, ha adott esetben J√©zussal azonos√≠tanak, ink√°bb vele, mint b√°rki m√°ssal – h√ļzza al√° Timon Bence, aki nagyon rem√©li, hogy siker√ľlt √°tadni az √ľzenetet: nem csak a csokinyuszir√≥l sz√≥l a h√ļsv√©t, J√©zus meghalt √©rt√ľnk √©s felt√°madt.
Szamárháton jött Jézus Budapestre1/16

Heged√Ľs M√°rta / MNO

Szerinte ez az esem√©ny olyan figyelemfelkelt√Ķ volt, hogy aki l√°tta, annak el lett √ľltetve a fej√©ben a gondolat, √©s ha megn√©zi az MNO filmj√©t, csak elgondolkodik azon, hogy mi√©rt csin√°lt√°k ezt, t√ļl azon, hogy „mindenki r√°nk figyeljen”.
Komoly játék

A J√©zust k√∂vet√Ķkh√∂z √ļtk√∂zben csatlakozott D√°niel is.

– √Čn spont√°n j√∂ttem, de nagyon nem b√°ntam meg. Eredetileg a feles√©gem tervezte, hogy kij√∂n a gyerekekkel. A kisl√°nyom k√©rdezgette, hogy az igazi J√©zus megy-e itt el√Ķtt√ľnk, amire a feles√©gem mondta, hogy nem, csak j√°tszunk, de nagyon komoly j√°t√©k ez – √≠rta le az esem√©nyeket r√∂viden D√°niel, aki szerint fontos, hogy a h√ļsv√©tnak csak j√°rul√©kos r√©sze a toj√°s vagy a locsolkod√°s, a l√©nyeg Krisztus. – Ebben az √ľnnepi j√°t√©kban is az volt a j√≥, hogy tulajdonk√©ppen csatlakoztunk, √©s „k√∂vett√ľk” J√©zust – √∂sszegzett.

Feles√©ge, Szilvia szerint „a j√°t√©k annyira l√©nyegi r√©sz√ľnk, hogy mindig k√∂zelebb hoz egym√°shoz; a t√∂rt√©netet is sokkal jobban √°t tudjuk √©lni, ha elj√°tsszuk”, utalt a Bibli√°ban foglaltakra a k√©tgyermekes anyuka. Szerinte azzal, hogy „az utc√°ra kij√∂v√ľnk, azt is j√°t√©kt√©rr√© tessz√ľk, nem arra haszn√°ljuk, amire szoktuk, siet√ľnk a dolgunkra √©s egym√°st √©szre sem vessz√ľk”. √ögy l√°tja, hogy „aki mellettem √°ll, m√°r nemcsak egy idegen, hanem a 'j√°tsz√≥t√°rsam'”.
Mikul√°s √©s J√©zus ut√°n j√∂n a s√∂r – interj√ļ K√©thelyi M√°ty√°s szervez√Ķvel (K√ČSZ)
РMi történt ezen a flashmobon?
K√∂zeled√ľnk hit√ľnk legnagyobb √ľnnep√©hez, felekezeti k√ľl√∂nbs√©g n√©lk√ľl valamennyien egy√ľtt √ľnnepelj√ľk Krisztus f√∂lt√°mad√°s√°t. Sok ember err√Ķl azonban semmit sem tud, vagy nem √©rdekli a dolog. √ögy gondoltuk, egy meglepet√©sakci√≥ keret√©ben tizenh√°rom f√©rfi fog J√©zusnak √©s az apostoloknak f√∂l√∂lt√∂zve a v√°ros utc√°in a j√°r√≥kel√Ķkkel tal√°lkozni, majd J√©zus szam√°rh√°tra √ľl a Ferenciek ter√©n, hogy √≠gy vezesse az √Ķt k√∂vet√Ķket.

– Mi volt a c√©ljuk a vill√°mcs√Ķd√ľlettel?
– Szeretn√©nk f√∂lh√≠vni a figyelmet arra, a h√ļsv√©t nem egyenl√Ķ a csokinyuszival √©s a festett toj√°ssal. Ezeknek az √©vsz√°zados hagyom√°nyoknak az alapja ugyanis J√©zus, akinek szem√©lye a mai napig mindenki sz√°m√°ra p√©ldak√©p lehet

РA szervezés során milyen engedélyeket kellett beszerezni, hogyan álltak ehhez?
– Mivel az akci√≥ fontos szerepl√Ķje volt az a szam√°r, amin J√©zus lovagolt, ez√©rt a legfontosabb a F√Ķv√°rosi K√∂zter√ľlethasznos√≠t√°si T√°rsul√°s j√≥v√°hagy√°sa volt. Ezenk√≠v√ľl a BKV felv√©telk√©sz√≠t√©si enged√©ly√©t is be kellett szerezni, J√©zus √©s az apostolok √ļtj√°t ugyanis v√©gigk√≠s√©rt√©k a sajt√≥ munkat√°rsai, amint metr√≥val k√∂zel√≠tett√©k meg a vill√°mcs√Ķd√ľlet helysz√≠n√©t. De mind a hat√≥s√°g, mind a k√∂zleked√©si v√°llalat k√©pvisel√Ķi seg√≠t√Ķk√©szen, konstrukt√≠van viszonyultak kezdem√©nyez√©s√ľnkh√∂z.

– Milyen hat√°st v√°ltott ki a flashmob az emberekben?
– L√°that√≥an meglepte √Ķket a v√°ratlan esem√©ny. K√ľl√∂n√∂sen a gyerekek √©s a k√ľlf√∂ldiek √∂r√ľltek ennek a nem mindennapi l√°tv√°nyoss√°gnak. Az akci√≥ f√Ķszerepl√Ķi igyekeztek min√©l ink√°bb kapcsolatba ker√ľlni a j√°r√≥kel√Ķkkel, „J√©zus” sem csak tan√≠totta a k√∂r√©je seregl√Ķket, de sz√≠vesen besz√©lgetett, f√©nyk√©pezkedett is a vele tal√°lkoz√≥kkal. Nem szabad azonban elhallgatni azt sem, hogy akadtak kelletlen, elutas√≠t√≥ arcok is: √ļgy t√Ľnik, J√©zus elfogad√°sa m√©g ilyen b√©k√©s, k√∂zvetlen form√°ban is probl√©m√°t jelent egyeseknek.

– Mi√©rt volt erre az eg√©szre sz√ľks√©g?
– Azt tapasztaljuk, hogy √ľnnepeink egyre ink√°bb elvil√°giasodnak, lassan nem jelentenek m√°st, csak egy √ļjabb aprop√≥t a min√©l nagyobb m√©rt√©k√Ľ fogyaszt√°sra. Szeretn√©nk, ha az emberek az √ľnnepek eredeti √ľzenet√©r√Ķl elgondolkodn√°nak, √©s m√°sok jav√°ra, illetve a maguk lelki √©p√ľl√©s√©re tenn√©nek. Tavaly decemberben szint√©n emiatt ind√≠tottunk egy hasonl√≥ akci√≥t, melynek c√©lja az volt, hogy f√∂lh√≠vjuk a figyelmet a hagyom√°nyos Mikul√°sra, vagyis Szent Mikl√≥s p√ľsp√∂k ma is korszer√Ľ p√©ld√°j√°ra. Ennek siker√©n buzdultunk fel.

РMilyen példák szolgáltak például a kezdeményezéshez?
– Bel- √©s k√ľlf√∂ld√∂n lassan m√°r Dun√°t lehet rekeszteni a gombam√≥d szaporod√≥ vill√°mcs√Ķd√ľletekb√Ķl √©s meglepet√©s-el√Ķad√°sokb√≥l, mi azonban m√©gsem ezeket tekintett√ľk els√Ķsorban mint√°nak, hanem azokat a k√∂z√©pkori vir√°gvas√°rnapi k√∂rmeneteket, amikor a pap J√©zust megjelen√≠tve szam√°rh√°ton √©rkezett a h√≠vek k√≠s√©ret√©ben a templomhoz. A f√∂lvil√°gosod√°s kor√°ban e szok√°s ugyan elt√Ľnt a paraliturgi√°b√≥l, a k√∂zelm√ļltban azonban a ferencesek M√°travereb√©ly-Szentk√ļton √ļjra f√∂l√©lesztett√©k azt. Sz√°munkra els√Ķdleges jelent√Ķs√©g√Ľ volt, hogy a f√Ķv√°ros sz√≠v√©ben, √∂kumenikus jelleggel jelen√≠ts√ľk meg J√©zus szam√°rh√°ton val√≥ bevonul√°s√°t. Mivel a mai emberek t√∂bbs√©ge egyre kev√©sb√© √©rti a szimb√≥lumok nyelv√©t, ez√©rt volt fontos, hogy a f√Ķszerepl√Ķk korabeli √∂lt√∂zetbe b√ļjjanak.

– Ferenc p√°pa kifejezetten arra k√©ri a vil√°gegyh√°zat, hogy minden lehets√©ges helysz√≠nen, eszk√∂zzel √©s m√≥don tegyen tan√ļs√°got a hitr√Ķl. Hogyan viszonyul ez az akci√≥ ehhez a p√°pai √ļtmutat√°shoz?
– Egyet√©rt√ľnk a p√°pa misszi√≥s f√∂lfog√°s√°val, val√≥ban minden eszk√∂zt meg kell ragadni a mai vil√°gban arra, hogy eljuttassuk az emberekhez J√©zus tan√≠t√°s√°t. A templom, az iskola √©s a csal√°d belterjes vall√°soss√°g√°val nem el√©gedhet√ľnk meg: a hagyom√°nyokat meg√Ķrizve, de korszer√Ľ form√°ban √©s sz√≠nvonalasan kell a legk√ľl√∂nb√∂z√Ķbb csatorn√°kon megjelenn√ľnk az √∂r√∂mh√≠rrel. Nek√ľnk, kereszt√©nyeknek k√ľl√∂n√∂sen √∂ssze kell fognunk ebben a munk√°ban, a kih√≠v√°s ugyanis √≥ri√°si, csak k√∂z√∂sen tudunk sikeresek lenni.

– Mi lesz a k√∂vetkez√Ķ akci√≥? Milyen √∂tletek vannak m√©g az eff√©le b√©k√©s misszi√≥z√°s kisz√©les√≠t√©s√©re?
– K√∂vetkez√Ķ v√°llalkoz√°sunk a tavaly m√°jusban els√Ķ alkalommal megrendezett Szent Fl√≥ri√°n-napi s√∂rszentel√©s idei folytat√°sa lesz. √ögy gondoljuk, hogy a kulin√°ris cirkussz√° v√°l√≥ gasztron√≥miai fesztiv√°lok sor√°ban v√©gre itt az ideje, hogy ne csak a has √∂r√∂meinek h√≥doljunk, hanem hogy hagyom√°nyainkat f√∂lt√°masztva az √©giek k√∂zbenj√°r√°s√°√©rt, seg√≠ts√©g√©√©rt is folyamodjunk, az√©rt h√°l√°t adjunk. Kezdem√©nyez√©s√ľket √∂r√∂mmel karolta f√∂l Rizmajer J√≥zsef csepeli s√∂rf√Ķz√Ķmester, akinek frissen f√Ķz√∂tt s√∂re √ľnnepi szertart√°s keret√©ben lesz meg√°ldva a s√∂rszeret√Ķ pesti polg√°rok √©vsz√°zados istenh√°z√°ban, a Belv√°rosi F√Ķpl√©b√°nia-templomban, melyet vid√°m s√∂rk√≥stol√°s k√∂vet a M√°rcius 15. t√©ren.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | mormota1968 - 2014. Šprilis 14. 07:55:06
Gy√∂ny√∂r√Ľ ez a zsid√≥ gyerek a szam√°r h√°ton! Mire j√≥k a vall√°sok? Kord√°ban tartani, ir√°ny√≠tani, fanatiz√°lni, befoly√°solni, a nekik megfelel√Ķ ir√°nyba terelgetni sz√°z √©s sz√°z milli√≥kat. M√°rmint akik ezeket kiagyalt√°k √©vezredekkel ezel√Ķtt. T√∂k√©letes eszk√∂z a birkany√°j terelget√©s√©re. Teljesen f√©lre √©rtelmezik az √©let, az e l√©ts√≠kon val√≥ l√©tez√©s√ľnket. Egy igaz t√∂rv√©ny l√©tezik csak, az pedig a term√©szet t√∂rv√©nye, ami a Teremt√Ķ t√∂rv√©nye.
Mi emberek nem aszerint √©l√ľnk, hanem ember alkotta vall√°sok, t√∂rv√©nyek szerint. A judeo kereszt√©ny vall√°s lassan de biztosan el fog t√Ľnni √©s vele a J√©zus kultusz is, amit m√©g az√≥ta se siker√ľlt k√©ts√©get kiz√°r√≥lag bebizony√≠tani, hogy √©lt e egy√°ltal√°n ez az ember √©s ha igen, mikor √©s hol sz√ľletett pontosan √©s hogyan is √©lt val√≥j√°ban. Egy biztos, a Biblia tele van olyan dolgokkal, amik eleve megk√∂tik a benne h√≠v√Ķk kez√©t, nehogy esz√ľkbe jusson szembe fordulni a benne eml√≠tett kiv√°lasztott n√©ppel. B√°r ennek ellen√©re m√©g is s√Ľr√Ľn el√Ķfordult az ilyesmi a r√©gebbi id√Ķkben, f√Ķleg, mikor zsid√≥ p√°p√°k uralkodtak a ny√°jon. Sz√°m szerint 40 darab. Vagy t√∂bb. Most jutottak el a "Hihetetlen" c√≠m√Ľ "Domb√≥v√°ri G√°bor √©s Sz√Ľcs R√≥bert" nev√©vel f√©mjelzett "Hatos csatorn√°n" az "Illumicorp" c√≠m√Ľ vide√≥ bemutat√°s√°hoz, amiben szint√©n sz√≥ eset a judeo kereszt√©ny vall√°s t√∂megek manipul√°l√°sak√©nt, ural√°sak√©nt alkalmazott m√≥dszer√©r√Ķl. Hogy pontosan ebb√Ķl a c√©lb√≥l lett kital√°lva √©vezredekkel ezel√Ķtt ez a vall√°s. A Napkereszt√©nys√©gr√Ķl, mint √Ķsi vall√°sr√≥l viszont az emberek t√∂bbs√©ge m√©g √©let√©ben nem hallott. √ćgy azt sem tudhatj√°k, hogy ez a magyars√°g igazi vall√°sa. A judeo kereszt√©nys√©g csak egy m√Ľvall√°s, egy mindenfel√Ķl, √Ķsi n√©pekt√Ķl √∂sszelopkodott kiagyalt √©s megkre√°lt n√©pbut√≠t√≥ vall√°s.
#12 | postaimre - 2014. Šprilis 14. 08:56:59
YouTube Videů
#13 | Balu - 2014. Šprilis 14. 10:11:42
Apuuuu, a b√°csit p√©nteken t√©nyleg f√∂l fogj√°k sz√∂gezni arra a f√°ra? Ugye megn√©zz√ľ√ľ√ľ√ľk!

Ut√°na meg elmehet√ľnk m√©g az √°llatkertbe is.
#14 | Detonator - 2014. Šprilis 14. 11:13:31
Kedves Keepfargo !

Egyet√©rtek . Kiv√°r√°s, √©s mosolyg√≥ megt√©veszt√©s, "elfogad√°sa" a dolgoknak, m√©g messzebb megyek, "egyet√©rt√©s"a dolgokkal ! √Čs a nem felejt√©s, √©s a k√©sz√ľl√©s arra az id√Ķre ami elj√∂n mindenk√©ppen . M√©g akkor is, ha nem √©lj√ľk meg, pedig nagy v√°gyam, hogy l√°ssam √∂sszed√Ķlni a S√°t√°n templom√°t, maga al√° temetve papjait √©s h√≠v√Ķit egyar√°nt .

√Āld√°s !
Detonator
#15 | Gutai Zub - 2014. Šprilis 14. 13:57:08
"Virágosan, szamárháton és sírva.
A Biblia írja"
- "Be szép, ha nem is igaz"
Ady

Azért gondoljunk arra is néha, hogy annak ellenére: Jézus élt, nem élt, ki is volt valójában, nem tudjuk.
De az a néhány neki tulajdonitott kijelentés bizony, foglalkoztatja a világ gondolkodását, több mint két ezer év óta.
Sokkal kisebb skálán, Shakespeare személye is teljesen bzonytalan, de amit írt ma is fontos és él.

Az, hogy a zsid√≥k, J√©zus szem√©ly√©t ma is gy√Ľl√∂lettel, √©s g√ļnnyal eml√≠tik, az√©rt h√≠vja fel a figyelm√ľnket arra, hogy a hivatalos papi hazudoz√°sok mellett, mit is mond nek√ľnk val√≥j√°ban .......
#16 | Maguskacska - 2014. Šprilis 14. 23:08:09
ez olyan eblematikus, még a végén kitalálják hogy a kánaán nem a sivatagban volt hanaem csakis valami féle folyamközben lehetett....s_*_nyugi
#17 | zsarkocsaba - 2014. Šprilis 15. 10:59:49
s_*_hi Volt m√°r a film az √ľzin, de sztem. ide is val√≥ egy kicsit, f√Ķleg a m√°sodik fel√©ben elhangz√≥kon √©rdemes "fil√≥zni" kicsit.
Leleplez√Ķdni l√°tsz√≥, hazug zsid√≥ √°ll√≠t√°sokat tal√°lhatunk benne!
https://www.youtu..._t8PlMpg-U
s_*_francba s_*_ezt s_*_luci
#18 | Perje - 2014. Šprilis 15. 16:09:41
M√°r csak M√≥zes "hi√°nyzott" innen, de √Ķ is meg√©rkezett.
B√°bel√Ķad√°son veszt r√©szt, a Transzform√°torban:
https://www.youtu...e=youtu.be
http://www.kultur..._filozofal

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.