Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Oroszországot az Európai Unióba kell integrálni


Oroszországot sĂĽrgõsen az EurĂłpai UniĂłba kell integrálni… Ă©s Nyugat-EurĂłpába. Jacques Attali, a francia elnök egykori kĂĽlönleges tanácsadĂłjának Ă©s az EurĂłpai ĂšjjáépĂ­tĂ©si Ă©s FejlesztĂ©si Bank alapĂ­tĂłjának vĂ©lemĂ©nye annyira ironikus, mint amennyire magátĂłl Ă©rtetõdõ.

R: Attali Úr, mit gondol a krími helyzetrõl?

JA: A szavazásban kifejezésre került Krím Oroszországhoz való csatlakozásának a vágya, így hajlok hinni az eredményben. És még sohase hallottam olyat, hogy valaki vitatná, hogy a szavazatok többsége az elszakadás mellett szóltak volna. Ezért szerintem ez már egy eldöntött kérdés, így ebbõl a szempontból kell azt megvizsgálni, függetlenül attól, hogy mit gondolunk errõl és milyen problémákkal kell szembenézni emiatt. Viszont nem kell eufóriába esni, mivel ez Oroszország bármelyik részével is megtörténhet, például Dagesztánnal vagy Oroszország más részeivel, amelyek az elszakadás mellett döntenek. Ezért mindig nagyon óvatosnak kell lenni és tisztelni a kisebbségeket, helyes politikát folytatni velük szemben, hogy ne akarjanak függetlenné válni és, hogy azok, akik e függetlenséget elutasítanák, ne alkalmazzanak erõszakot.

R: Ă–n az Express c. magazinnak kĂ©szĂĽlt blogjában vizsgálta ezt a tĂ©mát. Ott azt Ă­rja: ”Az EurĂłpai ĂšjjáépĂ­tĂ©si Ă©s FejlesztĂ©si Bank 1991-es Ă©s a G8 1992-es megalapĂ­tásán kĂ­vĂĽl – amiket mindkĂ©t esetben Franciaország kezdemĂ©nyezett – semmit sem tettek a SzovjetuniĂł összeomlását követõen Oroszország EurĂłpához valĂł közeledĂ©se, valamint az eurĂłpai jogterĂĽletbe valĂł belĂ©pĂ©se Ă©rdekĂ©ben.” Ăšgy vĂ©li, hogy Oroszországot EurĂłpához kell integrálni?

JA: Valójában úgy látom, hogy Oroszország, vagy például Ukrajna és Moldova jövõje az, hogy ha az európai térséghez csatolnák õket. Szerintem ez a térség az Európai Közösség lehetett volna, amelynek be kellett volna fogadnia Oroszországot. Természetesen ennek fokozatosan kell történnie, a maga idejében, köztes szakaszokkal, ahogyan Oroszország is érdekelt a Nyugat-Európához való közeledésben, és fordítva.

Nem hiszem, hogy Oroszország elszigetelésének a politikája, a finanszírozásának a megtiltása az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és más nemzetközi szervezetek segítségével, helyes politika lenne. Eléggé nyilvánvaló, hogy a mai világban vannak olyan személyek, akik szeretnének visszatérni a hidegháború korszakához. Vannak ilyen emberek Moszkvában, Washingtonban és más helyeken is, de ez nagyon-nagyon rossz ötlet!
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_04_13/Oroszorszagot-az-Europai-Unioba-kell-integralni-6843/

Hozzászólások


#1 | Kedvesi - 2014. április 14. 09:56:27
Nem kell, már ott van. s_*_kac És szépen kioperálja belõle az országokat. s_*_nyugi

Aztán jön az EUrázsiai vagy a másik nevén, vámunió.
#2 | Perje - 2014. április 14. 12:59:59
Már alig várja a Nyugat, hogy kivegyék az oroszok kezébõl az a gázt és olajat, amit most megtiltottak nekik eladni.
#3 | keepfargo - 2014. április 14. 14:37:48
Erkan haverommal beszéltem a minap a Vöröskereszt kávézójában. Azt mondja, hogy Törökországnak esze ágában sincs bekéredzkedni az EU-ba. Valamikor volt ilyen szándék, ma már nincs.
Idö kellett, amig kiderült, mit is jelent az EU. Az oroszoknak sem fog kelleni, akárhogy kelleti magát a cionfertözésben haldokló lebutított ribanc.
#4 | Perje - 2014. április 14. 15:14:57
A magyar vezetés megdöbbentõ kétszínûségérõl írnak ebben a cikkben. 10 milliárdos hitelt vesznek fel Paksra, aminek a visszafizetése a hosszú futamidõ miatt kétséges, közben az amerikaiakhoz fordulnak segítségért gázért. Meg akarják szerezni Ukrajna egy részét, magyar útleveleket osztogatnak a határon kívül, közben Ukrajna területi egysége mellett szólalnak fel, elítélik a Krím elcsatolását. Az orosz gázfüggõség ellen lépnek fel, miközben reverz gázszállítást ígérnek az orosz gázból vissza Ukrajnának.
4 évvel ezelõtt Orbán még a Déli áramlat ellen volt, most már mellette van.
http://topwar.ru/...iroga.html
#5 | mormota1968 - 2014. április 14. 20:59:34
Nem! Inkább Kelet-Európát kellene sürgõsen az Eurázsiai unióba integrálni és elfelejteni végre a nyugatot, ahonnét szinte csak rosszat kaptunk eddig is.
#6 | Perje - 2014. április 15. 15:40:30
Németországban két újság azzal fordult a Bund-es tághoz, hogy távolítsák el Berlinbõl a szovjet háborús emlékmû mellõl a szovjet tankokat, mert azok az orosz "militarizmust" jelképezik.
http://www.dw.de/...a-17567207
Mondják ezt a németek, azok leszármazottai, akiknek csizmái végigtiporták egész Európát és Afrika nagy részét. Azok, akik ellátják Izraelt atom tengeralattjárokkal, és Szaud Arábiát tankok százaival.
Ezeknek építik emlékmûvet, hogy minden áldott nap a német militarizmusra gondoljunk.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.