Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Gyurcsány európai egyesült államokat szeretne


Megtartotta EP-kampánynyitó rendezvényét a Demokratikus Koalíció. Az Egyetem téren több százan gyûltek össze, hogy meghallgassák Gyurcsány Ferenc beszédét. A DK elnöke ezután a Szabadság téren folytatta, ahol a náci megszállási emlékmû ellen tiltakoztak.

Akkor lehet a világunk sikeresebb, ha nem félünk kimondani, hogy történelmi távlatokban európai egyesült államokat szeretnénk - mondta Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke és EP-listavezetõje hozzátette: azt szeretné, ha az új és erõs európai egyesült államok vigyázna minden polgárára, biztosítaná számukra a szabad gondolkodást, a mûveltség és tudás lehetõségét, tiltaná, hogy bármely állami hatalom belebeszéljen abba, hogyan gondolkodjunk, hogy az állam átlépje a világnézeti semlegesség határát, a kötelezõ hit- és erkölcsoktatást.

Mindez ugyanis az európai családok, emberek magánügye - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: olyan Európát szeretne, amelyben a nõk és a férfiak egyenlõek, ahol õk döntenek arról, hogyan akarnak élni. Szerinte egy erõsebb Európa védelmet jelentene az önkénnyel szemben, jelenleg ugyanis Európa túl gyenge, és eltûri, hogy a kontinensnek "e fura szegletében új, Putyinnal szemezõ politikusok jelenjenek meg, és tartsák önkény alatt a szabadságra vágyó sokaságot".

Több és erõsebb Európára van szükség, több szabadsággal, több biztonsággal - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. "Mi a Demokratikus Koalícióban több Európát és több szabadságot akarunk, és ezt ajánljuk Magyarországnak" - mondta.

Kifejtette: tisztességes politikusokat akarnak, olyan Európában és Magyarországban gondolkodnak, ahol a politikus nem több, mint bármely polgár. Mint mondta: azt látják, hogy Magyarországon az ügyészség nem számon kéri a politikusokat, hanem menteni akarja õket. Azt szeretnék, ha olyan korrupció ellenes európai ügyészség jönne létre, amely automatikusan magához vonzaná valamennyi tagállamban a politikához köthetõ korrupciós bûncselekményeket, hogy "ne mentegethessék Poltok és mások a bûnt".

Orbán Viktort bírálva a DK elnöke úgy vélekedett, hogy a miniszterelnök hátizsákja jó helyen van múzeumban, a miniszterelnök nincs jó helyen. A Demokratikus Koalíció a miniszterelnök eszméjét, politikáját szeretné a múzeumba küldeni a hátizsákjával együtt.

Az országgyûlési választás eredményére utalva Gyurcsány Ferenc elmondta: az eredményt elfogadja, a népet nem lehet hibáztatni a szabadnak tûnõ döntéséért. "A haza soha nincs ellenzékben, a haza õk is, mi is, velük együtt vagyunk a haza" - jelentette ki.

A DK elnöke szerint, aki Európában sikeres akar lenni, annak barátokra van szüksége. A miniszterelnökkel nem abban van vitája, hogy védeni kell a magyar érdeket, hanem abban, hogy mi a magyar érdek, és azt hogyan kell védeni - tette hozzá. Az európai politikusoknak el kell mondani, hogy nem elegendõ megengedni a szabad utazást, vállalkozást. Szükség van arra is, hogy az európai polgárok érezzék, a szegénységet fel lehet számolni hosszú távon, az életlehetõségeik közelebb kerülhetnek egymáshoz.

A kampánynyitó rendezvényen Gyurcsány Ferenc arra biztatott mindenkit, hogy szavazzanak Európára, a szabadságra, a biztonságra, a jólétre.

Gyurcsány Ferenc beszéde után bemutatták a DK EP-listájának élén álló jelölteket: a lista második helyén álló Molnár Csaba ügyvezetõ alelnököt, a harmadik helyen álló Niedermüller Péter alelnököt, és a negyedik helyen álló Kakuk Györgyöt. A listát Gyurcsány Ferenc vezeti.

Gyurcsányék ezután a Szabadság téren tiltakoztak

A DK arra szeretné figyelmeztetni Magyarországot, de leginkább "a hatalom mai urait", hogy hazugságra, történelemhamisításra nem lehet nemzeti méltóságot és büszkeséget építeni - jelentette ki Gyurcsány Ferenc pártelnök vasárnap kora este a Szabadság térre tervezett, a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékmû helyénél, ahol tiltakozó civilek a hét eleje óta demonstrálnak.

A volt kormányfõ azt mondta, hogy a magyar nem bûnös nemzet, de nem is hibátlan, mert szüleink, nagyszüleink világa hajlamos volt az önbecsapásra, arra, hogy elfordítsa a fejét, amikor bûnt látott. Hozzátette, nem kívánnak ítélkezni felettük, de mentegetni sem kívánják õket és nem akarnak részt venni abban a hazugságban, amelynek a téren épülõ szobor "a jelképe kíván lenni".

A DK-elnök szerint "Horthy rendszere" közel egymillió honfitársunkat küldte halálba, kit a Don irányába, kit pedig a gázkamrák poklába. Úgy fogalmazott: ehhez sokan segédkezet nyújtottak, így "besározódtunk" és "ennek a sárnak az égetõ marása ott van a nemzet testén".

A szoborról azt mondta, nem azért kell naponta tiltakozni "ezzel a förmedvénnyel szemben", mert nem akarják, hogy hazugságra tanítsák a nemzetet és a gyerekeket. Ez az szobor soha nem fogja egyesíteni a nemzetet, és ha erõszakkal, hatalommal mégis megépítik, akkor "ennek az emlékmûnek nem lesz egy nap nyugalma" - folytatta.

Az LMP társelnökére, Schiffer Andrásra utalva közölte: valaki azt mondja, hogy ez túlzott hisztéria. Gyurcsány Ferenc szerint ugyanakkor "azok a százezrek, akik odalettek", azt gondolták, hogy túlzott közöny veszi körül õket. "Nem a hisztéria a túlzó, hanem a miniszterelnöknek a hatalommal való visszaélése túlzó" - mondta.

Kijelentette, hogy a demokratikus közösségnek nem amiatt kell elszámolnia önmagával, hogy napok óta kitartóan hallatja a szavát, hanem talán amiatt, hogy "oly sok mindent megengedtünk". Szerinte ugyanis 24-25 éve zajlik a magyar múlt és történelem átrajzolása. Itt az ideje, hogy ne legyen gyenge és halk a polgári demokratikus Magyarország - folytatta Gyurcsány Ferenc. Úgy fogalmazott: nem õk Orbán Viktor kormányfõ egyetlen ellenfelei, hanem az a Magyarország is, amelyik "talán még nincs, de biztosan lesz, egy szabad, jobb világ". És amikor "annak ítélõszéke elé fog kerülni, örülhet annak, ha csak hitványnak fogják nevezni, mert ha rajtunk múlik, ennél többet is mondanánk" - tette hozzá a DK elnöke.

MTI / atv.huLink

Hozzászólások


#11 | Kedvesi - 2014. április 14. 15:06:12
Mûködik, felszínesen, közben meg minden pillanatban pengeélen táncol.
#12 | Perje - 2014. április 15. 15:30:46
Itt lesz Kúrcsánynak a transzatlanti társulás, amirõl szinte titokban egyeztet Amerika az EU vezetõségével. El leszünk árasztva génmódosított élelmiszerekkel és mindenféle amerikai áruval. A franciák már ébredeznek és tiltakoznak ez ellen. Nálunk néma csönd van. Arról szó sincs, hogy mi lesz, ha bennünket még ebbe is beleléptetnek. Teljes tudatlanságban tartanak bennünket.
Kézzel vezérli az usa nem csak a nátót, hanem az uniót is.
#13 | Kedvesi - 2014. április 15. 17:10:30
Perje, rosszul tapogatózol, Moszkva egybõl ráparancsolna viktor pincsire hogy itt nem lesz a földekbe GMO vetve.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.