Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Franciaorsz√°g nem a ti√©tek!' ; er√Ķs√∂d√Ķ antiszemitizmus francia f√∂ld√∂n


V√©rfagyaszt√≥ vide√≥ borzolja a ked√©lyeket francia f√∂ld√∂n: m√©g janu√°r v√©g√©n k√©sz√ľlt, az√≥ta kering a vil√°gh√°l√≥n, de a franci√°k az√≥ta is k√©ptelenek napirendre t√©rni f√∂l√∂tte. „Zsid√≥k, Franciaorsz√°g nem a ti√©tek!" - skand√°lt√°k korm√°nyellenes t√ľntet√Ķk, mik√∂zben a Marseillaise-t, a francia himnuszt √©nekelt√©k. Ut√≥bb egy-k√©t protest√°l√≥ azzal pr√≥b√°lta mentegetni mag√°t, hogy az a sz√≥, hogy „zsid√≥" nem is hangzott el, hanem a CRIF-et emlegett√©k, s „csak" a hangz√°s volt f√©lre√©rthet√Ķ. (A CRIF erny√Ķszervezet, neve: Franciaorsz√°g Izraelit√°inak Reprezentat√≠v Tan√°csa).


A franci√°knak van is okuk szomorkod√°sra √©s sz√©gyenkez√©sre. A t√∂bb mint k√≠nos incidens ugyanis kor√°ntsem egyedi. Az Eur√≥pai Uni√≥ Alapvet√Ķ Jogok √úgyn√∂ks√©ge szerint a francia zsid√≥k negyven sz√°zal√©ka f√©lelemben √©l, nem akarja nyilv√°nosan is zsid√≥k√©nt azonos√≠tani mag√°t, s √∂tvenhat sz√°zal√©kuk sz√°m√°ra pedig ismer√Ķs a sz√∂veg: „a zsid√≥knak t√ļl sok hatalmuk van". Ez az adat a 2013-as esztend√Ķ t√∂rt√©n√©sei √©s felm√©r√©sei nyom√°n k√©sz√ľlt, √°m id√©nre - b√°r m√©g viszonylag az elej√©n j√°runk az esztend√Ķnek - a helyzet tov√°bb romlott. Egyre gyakoribb a ford√≠tott n√°ci k√∂sz√∂nt√©s, amelyet Franciaorsz√°g h√≠res antiszemita humorista-komikusa, Dieudonn√© tal√°lt ki √©s n√©pszer√Ľs√≠tett, majd glob√°lis m√©dia-szenz√°ci√≥ is lett bel√Ķle, miut√°n az egyik francia focista, Nicolas Anelka leut√°nozta.

A The Washington Post p√°r h√©ttel ezel√Ķtt arr√≥l adott h√≠rt, hogy n√∂vekszik a francia nyelv√Ľ zsid√≥ k√∂z√∂ss√©gek l√©leksz√°ma Izraelben. „Mik√∂zben az elm√ļlt t√≠z esztend√Ķben apadt a bev√°ndorl√°s Izraelbe, Franciaorsz√°g az egyetlen, amelynek zsid√≥ polg√°rai egyre nagyobb sz√°mban √©rkeznek" - fogalmazott a washingtoni napilap. S hozz√°tette: tavaly h√°romezer-k√©tsz√°zhetven francia telepedett le Izrael √Āllamban, s ez - 2012-h√∂z k√©pest - 63 sz√°zal√©kos n√∂veked√©s. A zsid√≥-ellenes el√Ķ√≠t√©letek er√Ķs√∂d√©s√©vel folyamatosan cs√∂kken a zsid√≥ k√∂z√∂ss√©gek sz√°ma √©s l√©leksz√°ma Franciaorsz√°gban - √≠rja az amerikai Tablet magazin. „Valaha egymilli√≥nyi francia volt az utc√°n, hogy t√ľntessen az antiszemitizmus ellen. Most h√°rommilli√≥nyian vannak a Facebook-on vagy a Twitteren azok, akik t√°mogatj√°k Dieudonn√©t" - ezt m√°r a Huffington Postnak nyilatkozta David Tibi, 44 √©ves p√°rizsi fogorvos, aki mindent bez√°r, √©s t√°vozik Franciaorsz√°gb√≥l. J√ļniust√≥l m√°r Tel-Aviv egyik el√Ķv√°ros√°ban lakik a csal√°dj√°val.

Roger Cukierman, a CRIF eln√∂ke, m√©g decemberben tal√°lkozott a francia √°llamf√Ķvel, majd (a Tablet magazin tud√≥s√≠t√°sa szerint) azt nyilatkozta, hogy szerinte az antiszemitizmus ellenszere lehet, p√©ld√°ul, a cionizmusr√≥l sz√≥l√≥ k√∂zbesz√©d ritk√≠t√°sa; vagyis szerinte nem kell olyan sokat besz√©lni a cionizmusr√≥l. Az Hollande-Cukierman tal√°lkoz√≥ra azon a fogad√°son ker√ľlt sor, amelyet a CRIF megalakul√°s√°nak hetvenedik √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l tartottak az Elys√©e-palot√°ban, azaz az k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂ki hivatalban. Ezen az √ľnneps√©gen Hollande mintegy h√ļszperces besz√©det mondott, s a t√∂bbi k√∂z√∂tt azt fejtegette, hogy a k√ľl√∂nb√∂z√Ķs√©gek k√∂zt√°rsas√°ga nem is tarthatna ig√©nyt jobb alkot√≥elemre, mint a zsid√≥kra. Az √°llamf√Ķ megbecs√ľl√©s√©r√Ķl biztos√≠totta a zsid√≥ k√∂z√∂ss√©geket, s nem mulasztotta el megjegyezni, hogy az √Čszak-Afrik√°b√≥l (a volt francia gyarmatokr√≥l) Franciaorsz√°gba √©rkezett zsid√≥ vall√°s√ļ polg√°rok milyen kiv√°l√≥an integr√°l√≥dtak a francia t√°rsadalomba. Hollande szerint ez modell-√©rt√©k√Ľ volt.

„A zsid√≥k n√©lk√ľl Franciaorsz√°g nem lenne t√∂bb√© Franciaorsz√°g" - fogalmazott a napokban Manuel Valls. Az √ļj francia korm√°nyf√Ķben a francia zsid√≥ k√∂z√∂ss√©gek garanci√°t l√°tnak az antiszemitizmus elleni nagyon hat√°rozott k√ľzdelemre. Valls ugyanis egyszer arr√≥l besz√©lt, hogy a feles√©ge r√©v√©n √∂r√∂k id√Ķkre elk√∂telezettje Izraelnek.

Franciaorsz√°g azonban nem az egyetlen olyan √°llam Eur√≥p√°ban, ahol szaporodik az antiszemita incidensek ar√°nya. Hollandi√°ban 2012 √≥ta huszonh√°rom antiszemita incidens t√∂rt√©nt: n√°ci k√∂sz√∂nt√©st, gy√Ľl√∂letbesz√©det, fizikai er√Ķszakot jegyzett fel az Izraellel foglalkoz√≥, h√°gai k√∂zpont√ļ inform√°ci√≥s √©s dokument√°ci√≥s k√∂zpont.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | nyilasfergeteg - 2014. Šprilis 15. 10:22:40
Balu !

Szerintem egyezz√ľnk ki abban, hogy a vez√©rigazgat√≥t√≥l a takar√≠t√≥n√Ķig mindenki Recsken k√∂ss√∂n ki, a teljes √°tvil√°g√≠t√°s idej√©re. Igen a takar√≠t√≥n√Ķ is, mert az is "h√°tsz√©llel" ker√ľlt oda. :)

A kedélyemet is akartam borzolni, de nem találom a vérfagyasztó videót. :)
#12 | talpi - 2014. Šprilis 15. 20:56:32
Urak!
Az√©rt az sem semmi, hogy ezt megel√Ķz√Ķen, volt n√©h√°ny provokat√≠v bibold√≥ megmozdul√°s "Napkir√°ly" orsz√°g√°ban, most el√Ķker√ľltek a vit√©zebb francuskik √©s bizony-bizony odabaszarintanak egyet-egyet, de ne agg√≥djatok, fog ez m√©g"fejl√Ķdni"

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.