Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az orosz kormánykiadások ötöde megy fegyverekre


Oroszország erõltetett ütemben fejleszti fegyveres erõit és a Nyugattal való viszonyának megromlása miatt lemond a katonai felszerelések importjáról.

Egyre romlĂł gazdasági kilátásai ellenĂ©re Oroszország idĂ©n 18 százalĂ©kkal, a következõ kĂ©t Ă©vben 33 százalĂ©kkal növeli katonai költsĂ©gvetĂ©sĂ©t. A moszkvai államkincstár bejelentĂ©se szerint a 2013-as 2101,4 milliárd rubelrõl (58,2 milliárd dollár) idĂ©n 2488,1 milliárd rubelre emelik a katonai kiadásokat. Ez mintegy 3,4 százalĂ©ka a bruttĂł hazai termĂ©knek Ă©s több mint 20 százalĂ©ka a kormány kiadásainak, amibõl ezen felĂĽl 16,5 százalĂ©kot szánnak a nemzetbiztonságra Ă©s a rendfenntartĂł erõkre. Jelentõs növekedĂ©s ez ahhoz kĂ©pest, hogy 2010-ben e kĂ©t terĂĽletre a kormány saját költsĂ©gvetĂ©sĂ©bõl összesen 25 százalĂ©kot költött, idĂ©n pedig már közel 37 százalĂ©kot fordĂ­t a cĂ©lra. A Jane’s Defense Weekly, a világ egyik vezetõ katonai szaklapja Ăşgy becsĂĽli, hogy 2008 Ă©s 2013 között 31 százalĂ©kkal emelkedtek az orosz katonai kiadások.

A védelmi keret bõvítése nem lepte meg az elemzõket, hiszen a hadsereg fejlesztését már 2008-ban megkezdték és 2010-ben nyilvánosságra hozták ennek tízéves programját. A cél, hogy 2020-ra az orosz haderõ felszerelésének 70 százalékát cseréljék le újra. Az adott gazdasági és nemzetközi helyzetben a szakértõk nem tartják valószínûnek, hogy a kitûzött célt el fogják érni. Segíthetett volna ebben a nyugati import, ami ellen hevesen tiltakozott a hazai hadiipar, így ettõl az iránytól elfordultak.

Sorra jelennek meg az Ăşj generáciĂłs harceszközök, mint a T–50-es lopakodĂł vadászgĂ©p, kĂ©t Ăşj tengeralattjárĂł-osztály a hozzájuk tartozĂł interkontinentális ballisztikus rakĂ©tákkal, páncĂ©losok Ă©s fõleg lĂ©gvĂ©delmi rendszerek. Ezzel egyĂĽtt az amerikai Lexington Institute szerint eddig mĂ©g nem sikerĂĽlt a mennyisĂ©grõl a minõsĂ©gre átállĂ­tani az orosz hadsereget, melynek lĂ©tszáma a hidegháborĂş idejĂ©n a jelenleginek mintegy ötszöröse volt. Most 766 ezren szolgálnak a hadseregben, a tartalĂ©kosok száma 2,4 milliĂł. Több mint 3000 repĂĽlõgĂ©p, 973 helikopter, 15 ezer tank, 27 ezer páncĂ©lozott csapatszállĂ­tĂł Ă©s közel 6 ezer önjárĂł löveg áll rendelkezĂ©sĂĽkre – Ă­rta a Globalfirepower.com. A haditengerĂ©szetnek 352 hajĂłja van, köztĂĽk egy repĂĽlõgĂ©p-anyahajĂł, 13 rombolĂł Ă©s 63 tengeralattjárĂł – ez a KrĂ­m annektálásával elfoglalt 20 ukrán hajĂłval bõvĂĽlt, köztĂĽk Kijev egyetlen tengeralattjárĂłjával. Az oroszok továbbá folyamatosan fejlesztik a nukleáris csapásmĂ©rõ erõket – a Bulava interkontinentális ballisztikus rakĂ©ta után az Interfax közlĂ©se szerint szolgálatba állĂ­tották a Lajner ballisztikus rakĂ©tát.
Link

Hozzászólások


#1 | Kedvesi - 2014. április 15. 11:50:58
http://www.napiga...ikk/10144/

Harcok bontakoztak ki Szlovjanszknál, ukrán harckocsik vonulnak a város felé - jelentette kedd reggel az ukrán média.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.