Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az olasz kormány lecserélte a legnagyobb állami vállalatok vezetõit


Az olasz védelmi ipar és energiaszektor politikai felügyelete is változott azzal, hogy a Matteo Renzi miniszterelnök vezette kormány hétfõ este megújította a legnagyobb olasz állami tulajdonú vállalatcsoportok vezetõségét.
A több mint 70 ezer alkalmazottjával a legnagyobb olasz ipari csoportnak számító Finmeccanica vezérigazgatói székébe Mauro Moretti topmenedzser került. A technológiai fejlesztéssel, védelmi és biztonsági rendszerekkel és ûrkutatással is foglalkozó Finmeccanica elnökének Gianni De Gennaro volt országos rendõrparancsnokot nevezték ki.
Mauro Moretti az utóbbi hét évben a szintén állami részesedéssel mûködõ olasz vasutakat vezette, és tette nyereséges vállalattá.

Az olasz állami tulajdonú nagyvállalatok vezetõinek mandátuma mind most járt le.

Az Eni kõolajipari vállalat elnöke Emma Marcegaglia lett, a Confindustria gyáriparos szövetség volt elnöke. Az energiaszolgáltató Enel élére Patrizia Grieco, az olasz posta élére Luisa Todini vállalkozók kerültek. Matteo Renzi miniszterelnök ismét a nõket részesítette elõnyben, ahogyan kormánya minisztereinek fele is nõ.

A személycseréket az olasz kincstár hétfõ este, jóval tõzsdezárás után jelentette be. Az új állami vállalatvezetõk fizetését maximum évi bruttó 238 ezer euróban (több mint 73 millió forintban) szabták meg, amely a mindenkori olasz miniszterelnök évi keresetének a kétszerese. Az olasz posta eddigi elnöke ennek évente mintegy ötszörösét kereste.
A következõ idõszakban a római kormány még tucatnyi állami nagyvállalat vezetõségét cseréli le.

Elemzõk szerint a nagy olasz állami csoportok élén zajló személycsere vezetett még februárban Enrico Letta volt kormányfõ elmozdításához. Letta ugyanis nem hajtott volna fejet a Confindustria és más gazdasági-politikai csoportok kérései elõtt a nagyvállalatok vezetõcseréit illetõen, ahogy azt most a helyébe lépõ Matteo Renzi megtette.
Link

Hozzászólások


#1 | enid - 2014. április 15. 21:07:06
Ajveeee!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.