Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megindult a harc Kelet-Ukrajn√°ban


Harcok bontakoztak ki a kelet-ukrajnai Szlovjanszk perem√©n, ukr√°n harckocsik √©s m√°s haditechnikai eszk√∂z√∂k tartanak a v√°ros fel√© - jelentette kedd reggel az ukr√°n m√©dia a helyi "√∂nv√©delmi er√Ķkre" hivatkozva.

Az √∂nv√©delmi er√Ķk egyik, n√©vtelen√ľl nyilatkoz√≥ koordin√°tora azt mondta, hogy Szlovjanszk t√Ķszomsz√©ds√°g√°ban fekv√Ķ Andrijivka faluban harcok folynak, fegyverropog√°s √©s robban√°sok zaja hallatszik onnan, √©g a falusi tan√°cs √©p√ľlete, a v√°ros fel√© p√°nc√©lozott katonai j√°rm√Ľvek tartanak.

Szlovjanszk √ľgyvezet√Ķ polg√°rmestere is arr√≥l sz√°molt be az ukr√°n UNIAN h√≠r√ľgyn√∂ks√©gnek, hogy a v√°roshoz harckocsik √©s m√°s haditechnikai eszk√∂z√∂k √©rkeznek.

A RIA Novosztyi orosz h√≠r√ľgyn√∂ks√©g szerint katonai eszk√∂z√∂ket, egyebek mellett p√°nc√©lozott katonai j√°rm√Ľveket l√°ttak a Donyeck megyei Karamatorszk perem√©n is.
Terrorellenes m√Ľveletek a szakad√°r akci√≥k ellen

Olekszandr Turcsinov ukr√°n √ľgyviv√Ķ √°llamf√Ķ h√©tf√Ķn a szakad√°roknak adott ultim√°tum lej√°rta ut√°n al√°√≠rta a kelet-ukrajnai "terrorellenes m√Ľvelet" megkezd√©s√©r√Ķl sz√≥l√≥ rendeletet. A nemzetbiztons√°gi √©s v√©delmi tan√°cs el√Ķz√Ķ nap hat√°rozott √ļgy, hogy a fegyveres er√Ķk bevon√°s√°val √°tfog√≥ terrorellenes hadm√Ľveletet kell v√©grehajtani Kelet-Ukrajn√°ban. A m√Ľvelet c√©lja a terrorista fenyeget√©s lek√ľzd√©se, illetve Ukrajna ter√ľleti intergrit√°s√°nak meg√Ķrz√©se - hangs√ļlyozta h√©tf√Ķi rendelet√©ben Turcsinov. Az eln√∂ki rendelet a k√∂zz√©t√©tel napj√°n, azaz h√©tf√Ķn √©letbe is l√©p.

Fegyveres szakad√°rok elfoglalt√°k h√©tf√Ķn a kelet-ukrajnai Donyeck megy√©ben l√©v√Ķ Szlovjanszk telep√ľl√©sen a helyi katonai rep√ľl√Ķteret. Az err√Ķl tan√ļskod√≥ videofilm egy szlovjanszki h√≠rport√°lon jelent meg. A szeparatist√°k k√∂zl√©se szerint a rept√©r elfoglal√°s√°val azt igyekeznek megakad√°lyozni, hogy rendv√©delmi egys√©gek √©rkezzenek a v√°rosba Kijevb√Ķl.

Helysz√≠ni jelent√©sek szerint a telep√ľl√©sen jelz√©s n√©lk√ľli egyenruh√°t visel√Ķ katon√°k jelentek meg, akiket Ukrajn√°ban egyenruh√°juk sz√≠n√©r√Ķl a Kr√≠m orosz megsz√°ll√°sa √≥ta "z√∂ld emberk√©kk√©nt" szoktak a m√©di√°ban emlegetni. Hajland√≥k voltak besz√©dbe elegyedni az √ļjs√°g√≠r√≥kkal. Azt mondt√°k magukr√≥l, hogy a Kr√≠m f√©lszigetr√Ķl √©rkeztek, √©s ukr√°nok. Az√©rt j√∂ttek, hogy "f√©nyes j√∂v√Ķt biztos√≠tsanak" a v√°ros lak√≥inak - tett√©k hozz√°.

Emellett h√©tf√Ķn t√∂bb katonai teheraut√≥t l√°ttak szemtan√ļk a v√°rosba √©rkezni, elmond√°suk szerint azokon er√Ķs√≠t√©s √©rkezett az oroszbar√°t fegyveresek sz√°m√°ra. A szakad√°rok nem engedt√©k, hogy az √ļjs√°g√≠r√≥k felv√©teleket k√©sz√≠tsenek a teheraut√≥kr√≥l, elvett√©k t√Ķl√ľk a r√∂gz√≠t√©sre alkalmas technikai eszk√∂zeiket. Az lb.ua h√≠rport√°l tud√≥s√≠t√≥ja ugyanakkor lencsev√©gre kapott egy teheraut√≥t, amely mellett katonai egyenruh√°t visel√Ķ emberek vannak. A port√°l tud√≥s√≠t√≥ja a v√°rosban tart√≥zkod√≥ szakad√°rokn√°l g√©ppusk√°kat, gr√°n√°tvet√Ķket √©s mesterl√∂v√©szpusk√°kat is l√°tott.
√öjabb ostrom Horlivk√°ban

Ek√∂zben a megye egy m√°sik telep√ľl√©s√©n, Horlivk√°ban a rend√Ķrs√©g √©p√ľlet√©nek elfoglal√°sa ut√°n a szakad√°rok megostromolt√°k √©s elfoglalt√°k a v√°rosh√°z√°t. √Ėnhatalm√ļlag lev√°ltott√°k a telep√ľl√©s eddigi vezet√Ķj√©t, √©s kinevezt√©k polg√°rmesternek Olekszandr Szapunovot, a horlivkai oroszbar√°t √∂nv√©delmi egys√©g parancsnok√°t. Az √©p√ľletre kit√Ľzt√©k a "donyecki k√∂zt√°rsas√°g" z√°szlaj√°t. A polg√°rmestert annak ellen√©re v√°ltott√°k le, hogy a kelet-ukrajnai szeparatist√°k √°ltal jelk√©p√ľkk√© v√°lasztott, narancs-fekete s√°vos orosz c√°ri Gy√∂rgy-szalagot t√Ľzte a ruh√°j√°ra, s √ļgy jelent meg az √©p√ľletfoglal√≥k el√Ķtt.

Zsdanyivk√°ban mintegy 20 szeparatista ellen√°ll√°s n√©lk√ľl elfoglalta a v√°rosh√°z√°t, √©s kit√Ľzt√©k r√° a "donyecki k√∂zt√°rsas√°g" z√°szlaj√°t.
Link

HozzŠszůlŠsok


#21 | Kedvesi - 2014. Šprilis 15. 21:34:35
FELMONDOTT A US DONALD COOK LEG√ČNYS√ČGE

Nem b√≠rt√°k a stresszt a Fekete-tengerre vez√©nyelt US Donald Cook rombol√≥n szolg√°latot teljes√≠t√Ķ amerikai katon√°k, akiket most pszichol√≥gusok kezelnek egy rom√°n katonai b√°zison.

A US Donald Cook √°prilis 10. √≥ta tart√≥zkodik a Fekete-tengeren. A h√©tv√©ge folyam√°n az orosz l√©gier√Ķ egy vad√°szg√©pe gyors egym√°sut√°nban 12-szer hajtott v√©gre alacsony magass√°gban r√°rep√ľl√©ssel szimul√°lt l√©gi t√°mad√°st az amerikai haditenger√©szet rombol√≥ja ellen. Az akci√≥ mind√∂ssze m√°sf√©l √≥r√°ig tartott, eddig k√∂r√∂z√∂tt az orosz SZU-24-es vad√°szrep√ľl√Ķg√©p a rombol√≥ k√∂r√ľl, ek√∂zben semmilyen r√°di√≥√ľzenetre nem v√°laszolt.

Mostanra kijutott az inform√°ci√≥, hogy a US Donald Cook vissza kellett t√©rjen egy rom√°n hadikik√∂t√Ķbe, mert a leg√©nys√©g nagy r√©sze beadta lemond√°s√°t. A szerz√Ķd√©ses katon√°k rutin felder√≠t√©si feladatra k√©sz√ľltek, √©s sokan k√∂z√ľl√ľk egy√°ltal√°n nem voltak felk√©sz√ľlve arra, hogy √©let√ľket adj√°k a fizet√©s√ľk√©rt. A leg√©nys√©g nagy r√©sze s√ļlyos traum√°t √©lt meg a szimul√°lt t√°mad√°ssorozat alatt, mostanra Rom√°ni√°ban egy amerikai katonai l√©tes√≠tm√©nyben dolgoznak rajta a pszichol√≥gusok, hogy n√©h√°nyan k√∂z√ľl√ľk az Egyes√ľlt √Āllamokba hazat√©r√©st k√∂vet√Ķen m√©g √©pelm√©j√Ľek maradjanak.

A Pentagon hivatalosan is elismerte, hogy a SZU-24-es vad√°szg√©p szimul√°lt t√°mad√°sai demoraliz√°l√≥ hat√°ssal b√≠rtak a leg√©nys√©gre. Mivel nemzetk√∂zi egyezm√©nyek szerint az amerikai haditenger√©szet haj√≥i mind√∂ssze 14 napot t√∂lthetnek a Fekete-tengeren, a t√©rs√©gbe k√ľld√∂tt haj√≥k leg√©nys√©gei fokozott stressznek vannak kit√©ve: az orosz hadseregnek a 14 nap letelt√©vel joga van megsemmis√≠teni a t√©rs√©gben √°llom√°soz√≥ egys√©get, mert erre a Fekete-tenger katonai egyens√ļly√°t szab√°lyoz√≥ nemzetk√∂zi meg√°llapod√°sok felhatalmazz√°k.

Emiatt a t√©rs√©gbe k√ľld√∂tt amerikai haj√≥kon szimul√°lt t√°mad√°st v√©grehajtani val√≥s√°gos pszichol√≥giai hadvisel√©s az amerikai szerz√Ķd√©ses katon√°val szemben, akinek el kell gondolkoznia, meg√©ri-e a fizet√©s√©√©rt az √©let√©t adni.

Rom√°ni√°ban k√©pzett pszichol√≥gus csapat pr√≥b√°l most az amerikai katon√°kb√≥l √©p embert csin√°lni, miel√Ķtt hazat√©rnek az Egyes√ľlt √Āllamokba. A US Donald Cook pedig √ļj leg√©nys√©get kap, miel√Ķtt visszat√©r a Fekete-tengeren folytatott er√Ķfitogtat√°shoz. Ek√∂zben K√≠na √©s Oroszorsz√°g is az amerikai haditenger√©szet fizetett gy√°va f√©rgein r√∂h√∂g. A nyugati m√©dia pedig nemes egyszer√Ľs√©ggel annyit k√∂z√∂l, hogy a US Donald Cook visszat√©rt egy rom√°n kik√∂t√Ķbe.

Mindez nagyon j√≥l mutatja, hogy az amerikai katona is tiszt√°ban van azzal; a most zajl√≥ nyugati er√Ķfitogtat√°snak m√°r r√©g semmi k√∂ze nincs se az amerikai √©rdekhez, se ahhoz a honv√©delemhez, ami√©rt √Ķ a seregbe jelentkezett. T√∂ltel√©knek, j√°rul√©kos vesztes√©gnek k√ľldt√©k az els√Ķ sorba, √©s mindez√©rt cser√©be fizet√©st kap, amit az √°llamokban elk√∂lthet. Egyetlen egy dologban rem√©nykednek, hogy √©lve meg√ļssz√°k ezt az eg√©szet. Az orosz SZU-24-es megjelen√©se pedig ezt a rem√©nyt omlasztotta √∂ssze. Remek munka lesz ez a k√©pzett pszichol√≥gusoknak, akik tal√°n b√©remel√©st is kaphatnak majd a sokkos √°llapotban √©rkez√Ķ amerikai katon√°k √∂sszevakar√°s√°√©rt.
#22 | Detonator - 2014. Šprilis 16. 00:43:36
Kedvesi !

Ezek a "katon√°k" ahhoz vannak szokva, hogy csak nekik van fegyver√ľk, √©s csak √Ķk √∂lhetnek. Az orosz most megmutatta a kiscs√°v√≥knak, hogy milyen l√°tv√°ny az, amikor az √Ķ fej√ľk fel√© sz√°guld a sz√°rnyas vas . √Čs azonnal beszartak, √©s tot√°lisan. Azt kapt√°k amit igen r√©g√≥ta meg√©rdemelnek. Van fogalmam mi ez, volt szerencs√©m l√°tni a fejem felett egy eg√©sz orosz ezredet repkedni Szu-22 vel m√©g r√©gebben. Meg l√°ttam sz√°rnyas vasat k√∂zelr√Ķl is, nagyon k√∂zelr√Ķl. Im√°dtam !
#23 | Balu - 2014. Šprilis 16. 08:17:39
Detonator,
SU-22?! Olyan is van? Nem 17-et vagy 24-et akart√°l √≠rni? Nem √©rtek hozz√°, csak ilyenr√Ķl m√©g nem hallottam.
#24 | Detonator - 2014. Šprilis 16. 11:17:57
Kedves Balu !

Rem√©lem j√≥l eml√©keztem a t√≠pusra, meg h√°t "p√°r perccel" ezel√Ķtt t√∂rt√©nt. Nem merem ide √≠rni a hasonlatot, de √©rz√©keltetem, hogy olyan r√©gen volt, hogy t√°n igaz sem volt, de volt ! Anno Munk√°csr√≥l "j√∂ttek" √°t, csup√°n 300 g√©p !!!! Azt sem tudtuk hova legyenek t√©ve, de azt√°n elf√©rtek a mez√Ķn. Ezeket nem l√°ttam k√∂zelr√Ķl, mert mire "lem√°sztak", kis h√≠j√°n megsz√ľlt√ľnk annyi id√Ķ telt el k√∂zben, de a leveg√Ķben nagyon sz√©pek voltak, m√°r ha egy vad√°szbomb√°z√≥ sz√©p.
Nem vagyok egy orosz "fan", de az j√≥l l√°that√≥, hogy sokkal szebb "s√°rk√°nyokat" csin√°lnak mint a "konkurrencia", pedig a l√©gcsatorna l√©g√°raml√°sa mindenhol azonos, csak h√°t az agy m√°sk√©nt fogja fel a l√°tottakat a tengeren t√ļl, meg a sztyepp√©ken t√ļl !
Nekem nagyon tetszett az "Ancsa" is, meg a Mi-24 is.
Amiket meg MIG-21 el l√°ttam csin√°lni, na azt megn√©zn√©m melyik amerikai sz√°rnyas vas tudta abban az id√Ķben, meg h√°t a pil√≥t√°k ! Azok a voltak √°m a "****a gyerekek", azok alatt m√©g a hintal√≥ is sz√°rnyat n√∂vesztett, azt lett bel√Ķle Pegasus !
K√°r, hogy az id√Ķ rohan, mi meg porladunk .
#25 | Kedvesi - 2014. Šprilis 16. 14:58:17
Igen, ahhoz vannak, meg a söröcskéhez meg a hamburgerhez. Ezek nem katonák.

Balu a SU22 egy elavult v√°ltozat lenne el√©gg√©. Itt SU24-r√Ķl volt sz√≥.
#26 | Detonator - 2014. Šprilis 16. 19:18:46
Kedves Uraim !

√Čn csak r√©gi sz√©p eml√©keket id√©ztem, a Szuhoj 22-es m√°ra m√ļzeumi darab, sajnos velem egy√ľtt !

Detonator

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.