Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Lecserélik a dollárt?


√ď, be arik, hogy elkezdt√©k ter√≠teni a "r√©g tudottat".R√©g√≥ta inog a doll√°r vil√°gp√©nz tr√≥nja, de igazi kih√≠v√≥ m√©g nem jelentkezett a glob√°lis piacon. Most √©pp Oroszorsz√°g f√©szkel√Ķdik, az olajelsz√°mol√°sok konvert√°l√°s√°val fenyeget√Ķzve. M√≠g K√≠na, lassan, de biztosan menetel a teljes konvertibilit√°s ir√°ny√°ba. Lehet, hogy ezek m√°r a r√©gi vil√°gp√©nz v√©gnapjai. √Ėn szerint lecser√©lik a doll√°rt? Szavazzon!
Mint a sicc
Volt egyszer egy Amerika, amelyik bomb√°z√°sok n√©lk√ľl meg√ļszta a h√°bor√ļt, amelyik el√Ķbb hadianyaggal l√°tta el a sz√∂vets√©geseket, majd seg√©lyezte a kiv√©rzett orsz√°gokat, hogy azut√°n keresztes hadj√°ratot hirdessen a kommunizmus k√≠s√©rtete ellen, s k√∂zben √ļgy vezesse a vil√°ggazdas√°got, hogy aranyat √©r a p√©nze. Ez az amerikai √°lom f√©l √©vsz√°zada foszladozik. Az aranyparit√°st m√°r r√©g elfelejtett√ľk, de a doll√°r trendszer√Ľ √©rt√©kveszt√©s√©nek is √©vtizedekben m√©rhet√Ķ a m√ļltja. Az amerikai doll√°rt j√≥szerivel csak a megszok√°s tartja nyeregben. M√°r eg√©szen klasszikus √°gazatokban is tetten √©rhet√Ķek a boml√°s jelei. Az eur√≥pai olajc√©gek p√©ld√°ul a kutat√°si-kitermel√©si √ľzlet√°gban m√©g doll√°rban sz√°molnak, de a vegyipari div√≠zi√≥ban m√°r eur√≥ban. √Čs ugyan meddig lehet m√©g visszatartani att√≥l a vil√°ggazdas√°g m√Ľhely orsz√°gait, hogy a gy√°rt√≥csarnokok ut√°n a k√∂nyvel√©st √©s az elsz√°mol√°st is √°tvegy√©k? A vil√°gp√©nz doll√°r napjai meg vannak sz√°ml√°lva…
Aligha
A vil√°ggazdas√°g vezet√Ķje √©s a vil√°g csend√Ķre szerep√©re nincs es√©lyes jelentkez√Ķ. Am√≠g a bety√°r Putyin megf√©kez√©s√©t Obam√°t√≥l v√°rja a vil√°g, am√≠g a t√Ķzsde parketten az amerikai p√©nznyomda ritmus√°ra ropj√°k a t√°ncot, s m√©g a jegybank√°rok is a Fed korm√°nyz√≥k kott√°j√°t lesik, addig a doll√°rnak nincs komoly ellenfele a vil√°gp√©nz j√°t√©kban. J√≥pofa, ha id√Ķnk√©nt √∂ssze√ľlnek a felt√∂rekv√Ķk, hogy kiki√°lts√°k vil√°gp√©nznek a j√ľant. De m√©g ha a Peking √∂ssze is hozn√° a teljes konvertibilit√°st, akkor is √©vtizedekbe telhet, mire felsz√°molj√°k a k√≠nai bankrendszerben t√°tong√≥ fekete lyukakat. Mondjuk, az eur√≥ t√©nyleg egy komoly region√°lis k√≠s√©rlet, de √©pp az uni√≥s deviza gyermekbetegs√©gei vil√°g√≠tanak r√°, hogy m√©g fejlett p√©nz√ľgyi rendszerben is mennyire neh√©z a p√©nzcsin√°l√°s. Oroszorsz√°g gazdas√°gi fenyeget√Ķz√©sei meg azt p√©ld√°zz√°k, hogy aki ma a doll√°rt t√°madja, maga alatt v√°gja a f√°t, a saj√°t piac√°t d√∂nti romba. A vil√°gp√©nz doll√°r ma m√©g egy never ever ending story…
BokszBox m√©ter: h√ļzd a mutat√≥t oda, ahol szerinted az igazs√°g van, √©s szavaz

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. Šprilis 15. 15:34:33
Ukrajna
Martonyi: Romba d√Ķlt egy 15-25 √©ves √°lom

Az ukr√°n v√°ls√°g esem√©nyei √©s az orosz fell√©p√©s, a „k√ľls√Ķ sokk” meglepet√©st okozott, √©s romba d√∂nt√∂tt egy 15-25 √©ves √°lmot, amely arr√≥l sz√≥lt, hogy a ter√ľleti k√©rd√©seknek m√°r nincs jelent√Ķs√©g√ľk, csak a verseny sz√°m√≠t – fogalmazott kedden egy br√ľsszeli panelbesz√©lget√©sen Martonyi J√°nos k√ľl√ľgyminiszter.
Jelenleg az Eur√≥pai Uni√≥, b√°r igyekszik, sajnos nem ir√°ny√≠t√≥ja az esem√©nyeknek, csak reag√°l a t√∂rt√©n√©sekre – mondta az Eur√≥pai Politikai Tanulm√°nyok K√∂zpontja (CEPS) √°ltal szervezett rendezv√©nyen a magyar diplom√°cia vezet√Ķje. Martonyi J√°nos amellett foglalt √°ll√°st, hogy az EU-nak ki kell √°llnia az elvei √©s az √©rt√©kei mellett, √©s a jelenlegi helyzetben f√©lre kell tennie a bels√Ķ vit√°kat √©s n√©zetelt√©r√©seket.

„Az √°llamok ter√ľleti egys√©g√©t √©s szuverenit√°s√°t tiszteletben kell tartani, a nemzetk√∂zi jognak meg kell felelni, ebb√Ķl nem lehet engedm√©nyt tenni” – jelentette ki Martonyi J√°nos, aki szerint ha az Eur√≥pai Uni√≥ lefekteti, hogy meddig lehet elmenni, akkor e mellett a hat√°rvonal mellett k√∂vetkezetesen ki kell tartani. A k√ľl√ľgyminiszter √ļgy v√©lekedett, hogy kor√°bban elmos√≥dtak ezek a hat√°rvonalak.
http://www.168ora...25847.html

Újabb lépés a bankunió felé

Elfogadta kedden az Eur√≥pai Parlament (EP) azokat az √ļj jogszab√°lyokat, amelyek egyr√©szt k√∂z√∂s szab√°lyokat teremtenek a bajba ker√ľlt bankok szan√°l√°s√°hoz, lefektetik az egys√©ges bankszan√°l√°si mechanizmus √©s az ahhoz kapcsol√≥d√≥ mintegy 55 milli√°rd eur√≥s alap fel√°ll√≠t√°s√°t, m√°sr√©szt rendelkeznek arr√≥l, hogy a tag√°llamok mind k√∂telesek bet√©tgarancia-alapot l√©trehozni.
http://www.napiga...ikk/10168/
#2 | Detonator - 2014. Šprilis 15. 16:04:13
Martonyi te véglény !

Egyszer ebben a b√ľd√∂s k√° √©letben mondj√°tok m√°r el, hogy mi az a teves nagy √©rt√©k meg elv, ami mellett ki kell √°llni ! Tudom mit jelent nektek burrkoltan, de nagyon szeretn√©m, ha ti defini√°ln√°tok ! Nem meritek, csak mell√© besz√©ltek ti embernek √©s √°llatnak egyar√°nt hitv√°ny degenerat√≠v genetikai mut√°nsok.
#3 | Perje - 2014. Šprilis 15. 16:53:54
A globaliz√°ci√≥ mellett √°ll ki, mintha az valami √©rt√©k lenne. Vajon ki hatalmazta fel erre? V√©lem√©nyem szerint m√©g nem volt egy m√°sik ilyen k√ľl√ľgy√©r√ľnk, aki ennyit √°rtott volna Magyarorsz√°gnak. Hol a transzatlanti elk√∂telezetts√©g, hol a globaliz√°ci√≥ mellett √°ll ki. Mintha nem is az itteni √°llamkassz√°b√≥l kapn√° a fizet√©s√©t. Nem √°rtana, ha konzult√°ln√°nak a korm√°nyban egym√°ssal, mert ah√°nyan vannak, annyi fel√© h√ļznak. Az egyik ukr√°n ter√ľleti egys√©get akar, a m√°sik m√°r vinn√© K√°rp√°talj√°t. Az ember csak kapkodja a fej√©t, hogy ugyanahhoz a korm√°nyhoz tartoznak-e? Egy megfontolt, j√≥zan politikus nem f√°radna az√©rt, hogy rossz viszonyt alak√≠tson ki a szomsz√©ds√°gunkban l√©v√Ķ nagyhatalommal egy tengeren t√ļli m√°sik kedv√©√©rt. Nincs Eur√≥p√°ban rajta k√≠v√ľl egy m√°sik k√ľl√ľgy√©rt, aki ennyire nem k√≠m√©li a f√°rads√°got az√©rt, hogy az Oroszorsz√°gr√≥l lev√°lasztott volt szovjet tagk√∂zt√°rsas√°gokat most Oroszorsz√°g ellen ford√≠tsa. K√∂zben nek√ľnk keleti nyit√°sr√≥l besz√©lnek, melyet √ļgy t√°lalnak, mintha gazdas√°gi lehet√Ķs√©get keresn√©nk a keleti r√©gi√≥kban. Annak lenne √©rtelme, de ennek a felforgat√≥ sz√°nd√©knak az √©gvil√°gon k√≠v√ľl semmi. .
Nem tudom, √©l az orsz√°gban olyan √©pesz√Ľ magyar ember, aki el√©gedett a korm√°ny k√ľlpolitik√°j√°val?
Nem lehetne a magyar k√ľlpolitik√°t egy tucat tapasztalt ,b√∂lcs, el nem k√∂telezett magyar v√©n emberre b√≠zni?
#4 | Kedvesi - 2014. Šprilis 15. 17:02:52
http://nol.hu/gaz...ol-1456767

√Āllamos√≠t a jegybank: mindent l√°tnak majd a bankk√∂zi forgalomr√≥l
#5 | Vizilo - 2014. Šprilis 15. 17:51:11
En minden honapban kiveszem a szamlamrol a penzt az en megtakaritott penzemet nem fogja senkinek kölcsön adni a bank..!
#6 | mindannyiunknak - 2014. Šprilis 15. 18:05:03
Vizilo!

Az infl√°ci√≥val ugyanezt √©rik el, csak m√©g l√°thatatlanabbul szedik ki az √©rt√©ket a zsebedb√Ķl. Ugyanaz az ezres lesz ott, viszont a boltban nem adnak majd √©rte csak egy zseml√©t, mert annyit fog √©rni.
#7 | Vizilo - 2014. Šprilis 15. 21:04:57
At szoktam valtani a Juromat mas penznembe nem bizok a Juro-ban...))
#8 | postaimre - 2014. Šprilis 15. 21:45:07
Otthagyja az OTP-t a bank vezérigazgató-helyettese

Gyuris D√°niel vez√©rigazgat√≥-helyettes √°prilis 15-i hat√°llyal t√°vozik az OTP Bankt√≥l, munkaviszony√°t k√∂z√∂s megegyez√©ssel megsz√ľntetik - jelentette be a hitelint√©zet kedden, a B√ČT honlapj√°n.
[url]http://hetivalasz.hu/uzlet/kozos-megegyzes-utan-megy-a-bank-egyik-legfelsobb-vezetoje-75546/ [/url]

Kína szívja magába az aranyat

Hiába vált Kína a világ legnagyobb aranyfogyasztójává, a kereslet további növekedésére számít az az Arany Világtanács.
Tal√°lja meg a saj√°t deviza guruj√°t! Sz√°mlam√°sol√°si lehet√Ķs√©g a devizakeresked√©sben.

Mintegy 20 sz√°zal√©kkal b√Ķv√ľlhet 2017-ig a k√≠nai aranykereslet az egyre vagyonosabb k√≠nai h√°ztart√°sok befektet√©sek ir√°nti kereslet√©nek k√∂sz√∂nhet√Ķen - √°ll az Arany Vil√°gtan√°cs (WGC) ma k√∂zz√©tett el√Ķrejelz√©s√©ben. A WGC jelent√©se szerint K√≠na tavaly v√°lt a vil√°g legnagyobb aranyfogyaszt√≥j√°v√°, megel√Ķzve Indi√°t. Az el√Ķrejelz√©s szerint az arany√©kszerek, √©rm√©k √©s aranyrudak ir√°nti kereslet 2017-re el√©rheti √©ves szinten az 1350 tonn√°t. A k√≠nai aranykereslet tavaly 1132 tonn√°t tett ki - tud√≥s√≠tott az AFP h√≠r√ľgyn√∂ks√©g.
http://www.napi.h...80041.html

Nehéz lesz megállítani az eurót

Nem akar gyeng√ľlni az eur√≥ a doll√°rral szemben, holott az ECB a jelek szerint a jelenlegin√©l gyeng√©bb k√∂z√∂s deviz√°t tartana k√≠v√°natosnak. Egyes szak√©rt√Ķk szerint a k√∂z√∂s eur√≥pai jegybank keveset tehet, a megold√°snak a doll√°r ir√°ny√°b√≥l kell √©rkeznie
http://www.napi.h...80033.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.