Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Hír-fokos


​A Hold 28 naponk√©nt menstru√°l a Hoffmann-f√©le tank√∂nyvben
Hihetelen primit√≠vs√©gek a kilencedikes k√≠s√©rleti irodalomk√∂nyvben. Sz√≥ esik benne a klasszikus g√∂r√∂g√∂k orsz√°g√°r√≥l, a Holdr√≥l, amivel 28 naponta az t√∂rt√©nik, mint a l√°nyokkal. G√∂r√∂g mitol√≥gia egy rossz di√°k b√©na dolgozat√°nak st√≠lus√°ban. √Čs azt tudtam, hogy l√©tezik Eur√≥paiak Istene? Most √©rik be a Fidesz legnagyobb b√Ľne, az oktat√°si reform.
Link

Pulitzert ért a megfigyelési botrány

Az amerikai The Washington Post √©s a brit The Guardian c√≠m√Ľ napilap kapta meg h√©tf√Ķn a k√∂zszolg√°latis√°g√©rt j√°r√≥ Pulitzer-d√≠jat az amerikai Nemzetbiztons√°gi √úgyn√∂ks√©g (NSA) titkos adatgy√Ľjt√©si gyakorlat√°nak leleplez√©s√©√©rt.
Link

Fordulat a sz√≠riai polg√°rh√°bor√ļban? Asszad √∂r√ľl

A sz√≠riai hadsereg az ut√≥bbi h√≥napokban sorozatos sikereket arat: a t√∂bbi k√∂z√∂tt lerohanta az ellenz√©ket a libanoni hat√°r ment√©n √©s a szakad√°rok fellegv√°r√°nak tartott Homsz provinci√°ban is s√ļlyos csap√°st m√©rt a l√°zad√≥kra. Mik√∂zben Bas√°r el-Asszad eln√∂k rem√©nykedik, m√°r 150 ezer f√∂l√© emelkedett az √°ldozatok sz√°ma.
Link

Ron Werber borítja a bilit - Ez volt a baj az MSZP-ben

√ögy v√©li, kem√©nyebbnek kellett volna lennie a bels√Ķ vit√°kban.

Kor√°bban arr√≥l sz√≥ltak a h√≠rek, hogy a Magyar Szocialista P√°rt elk√ľldte a v√°laszt√°si kamp√°nyban tan√°csad√≥k√©nt dolgoz√≥ Ron Werbert. Az izraeli szakember a Blikknek azonban azt mondta, hogy nem a szocialist√°k k√ľldt√©k el, egyszer√Ľen csak lej√°rt a szerz√Ķd√©se.
Link

Ne f√ļrjanak olaj ut√°n az indi√°nok √©lete √°r√°n

ecuador yasunidoHa k√Ķolajr√≥l van sz√≥, akkor nincs kegyelem: a vil√°g csukott szemmel rohan saj√°t veszt√©be a pillanatnyi nyeres√©g √©rdek√©ben. Mivel az ecuadori Yasunid indi√°nok k√∂z√∂ss√©ge ezzel nem √©rt egyet, most azzal a k√©r√©ssel fordult a k√∂zponti korm√°nyhoz, hogy hagyj√°k a f√∂ld m√©ly√©ben a ter√ľlet√ľk√∂n l√©v√Ķ mintegy 846 milli√≥ hord√≥nyira becs√ľlt k√Ķolajat.
Link

"Eur√≥pa demokratikus r√©sz√©n most Orb√°n a legf√Ķbb gyan√ļs√≠tott"

Orb√°n Viktor azon kev√©s "nagy tehets√©g√Ľ" hatalmi politikus k√∂z√© tartozik, aki k√©t veres√©g ut√°n "sem dobja be a t√∂r√∂lk√∂z√Ķt", hanem a szem√©lyes √©s politikai kudarcb√≥l r√∂gt√∂n levonja a konzekvenci√°t – ezt √≠rja a Der Standardban megjelent publicisztik√°j√°ban Paul Lendvai. A Wiener Zeitungban a b√©csi magyar nagyk√∂vet v√©di a magyar korm√°nyf√Ķt, kijelentve: nem igaz az a meg√°llap√≠t√°s, hogy Magyarorsz√°gon er√Ķs az antiszemitizmus. A Lidov√© Noviny c√≠m√Ľ cseh konzervat√≠v napilap √©s a pozsonyi Pravda is r√≥lunk √≠r.
Link

Hivatalosan is van "harmadik nem" Indi√°ban

Elismerte a "harmadik nem" l√©tez√©s√©t kedden az indiai legfels√Ķbb b√≠r√≥s√°g, a d√∂nt√©st √°tt√∂r√©sk√©nt √ľdv√∂z√∂lt√©k a transzszexu√°lisok jogait v√©d√Ķ csoportok aktivist√°i.
Link

Csak a Jobbik háríthatja el az óriási veszélyt

A Jobbik szerint a p√°rt a garancia arra, hogy a magyar f√∂ld ne ker√ľlj√∂n oligarch√°k, k√ľlf√∂ldiek, spekul√°nsok kez√©be.
Link

√Ācs S√°ndorn√© Kishantosr√≥l: olyan volt mint egy kiv√©gz√©s

Elmondhatatlan az az √©rz√©s, amikor azt l√°tja az ember, hogy puszt√≠tj√°k azt, ami√©rt olyan sokat dolgozott – ezt √Ācs S√°ndorn√© mondta az ATV Egyenes Besz√©d c√≠m√Ľ m√Ľsor√°ban.
Link

M√°t√© G√°bor: Nem f√©lnek t√Ķl√ľnk
H√Ľb√©rpolitika
„Politikusaink a saj√°t pecseny√©j√ľket s√ľt√∂getik”

A Katona J√≥zsef Sz√≠nh√°z reflekt√≠v el√Ķad√°sainak sor√°ba illeszkedik a kiv√°ndorl√°sr√≥l sz√≥l√≥ Illaberek is. Meg a F√©nyev√Ķk, amely √°thall√°sosan arra utal: a honi √©rtelmis√©g nem igaz√°n „√©letk√©pes”. A te√°trumban p√≥diumbesz√©lget√©sek keret√©ben foglalkoznak a t√°rsadalom, a k√∂z√©let, a kult√ļrpolitika k√©rd√©seivel is. A sz√≠nh√°z igazgat√≥ja arr√≥l is besz√©l a 168 √ďr√°nak: biztos abban, hogy a szakmai teljes√≠tm√©ny megv√©di a Katon√°t. SZTANKAY √ĀD√ĀM interj√ļja.
Link

Röviden arról van szó, hogy a választópolgár kifejezte nemtetszését az egyik párt iránt, ami nem tetszett a pártnak, még rövidebben: Hitler-bajuszt rajzoltak a Jobbik plakátjaira.

Rong√°l√°s miatt elj√°r√°s indult az √ľgyben, √©n lenn√©k a tan√ļ.

A cikket k√∂zel egy h√≥napja √≠rtam, egyr√©szt. M√°sr√©szt ott √©s akkor azt is le√≠rtam, hogy n√©v √©s arc n√©lk√ľl besz√©lgettem az „elk√∂vet√Ķkkel”, r√°ad√°sul nem a divatikon j√∂tt el√Ķ bel√Ķlem az es√Ķs id√Ķben, hogy bev√©s√Ķdj√∂n, ki milyen ruh√°ban van, hanem az √ļjs√°g√≠r√≥, aki sokkal ink√°bb az esem√©nyre koncentr√°l.
Horogkereszt és holokauszt
Link


A nemzeti egys√©g meger√Ķs√≠t√©se a Fidesz-KDNP c√©lja

A magyar nemzeti √©rdekeknek az Eur√≥pai Uni√≥n bel√ľli √©rv√©nyes√≠t√©s√©t √©s megv√©d√©s√©t hat√°rozt√°k meg az eur√≥pai parlamenti (EP-) k√©pvisel√Ķk f√Ķ feladat√°ul az Orsz√°ggy√Ľl√©s Nemzeti √∂sszetartoz√°s bizotts√°g√°nak fideszes vezet√Ķi keddi budapesti sajt√≥t√°j√©koztat√≥jukon.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Kedvesi - 2014. Šprilis 15. 18:46:43
Mi lesz, ha Putyin elz√°rja a g√°zt?

Az egyre jobban elm√©rgesed√Ķ ukrajnai helyzet miatt az EU √©s az USA √ļjabb √©s √ļjabb szankci√≥k bevezet√©s√©t lebegteti Oroszorsz√°ggal szemben. Fegyvere azonban Putyin eln√∂knek is van: a g√°zcsapok elz√°r√°s√°val komoly gondokat okozhatna a kontinensnek.

Az Oroszorsz√°ggal szemben eddig bevezetett szankci√≥k r√©szben jelk√©pesek voltak - bizonyos szem√©lyek kitilt√°sa az EU √©s az USA ter√ľlet√©r√Ķl, a v√≠zumkiad√°s szigor√≠t√°sa -, r√©szben √©pp Moszkva kez√©re j√°tszanak - eltitkolt banksz√°ml√°k felsz√°mol√°sa, hatalmas, illeg√°lis vagyonok visszautal√°sa. Ek√∂zben Moszkva hivatalosan semmilyen l√©p√©st nem tesz Ukrajna egys√©g√©nek megbont√°sa √©rdek√©ben, azonban az oroszbar√°t, maszkos fegyveres l√°zad√≥k t√°mogat√°sa √©s az ukr√°n hat√°r k√∂zel√©ben √°llom√°soztatott, mintegy 40 ezresre becs√ľlt katonai felvonul√°s ak√°r a ny√≠lt, h√°bor√ļ konfliktus kialakul√°s√°nak vesz√©ly√©t is mag√°ban hordozza. Ez esetben pedig az nyugati hatalmak k√©nytelenek er√Ķteljesebb nyom√°st gyakorolni a putyini adminisztr√°ci√≥ra - √°m ez v√©gzetes v√°laszreakci√≥kat v√°lthat ki Oroszorsz√°gban. Sz√©ls√Ķs√©ges esetben ak√°r az Eur√≥pa fel√© men√Ķ g√°zsz√°ll√≠t√°s le√°ll√≠t√°s√°t is elrendelheti az orosz eln√∂k, v√°laszul az uni√≥s kem√©nyked√©sre.
Heged√Ľs Mikl√≥s, a GKI Energiakutat√≥ Kft. vezet√Ķje szerint minim√°lis az es√©lye annak, hogy a fent v√°zolt forgat√≥k√∂nyv val√≥ra v√°ljon.

- Elm√©letileg ugyan lehets√©ges, elk√©pzelhet√Ķ ez a verzi√≥ is, azonban az semmik√©pp nem szabad elfelejteni, mind Ukrajna, mind Oroszorsz√°g elemi √©rdeke, hogy a g√°zsz√°ll√≠t√°s ne szakadjon meg - jelentette ki a szakember. - Ukrajn√°nak nem csup√°n saj√°t energiaell√°t√°sa f√ľgg att√≥l, hogy a ter√ľlet√©n kereszt√ľl t√∂rt√©n√Ķ g√°zsz√°ll√≠t√°s zavartalan legyen, de hatalmas bev√©telekt√Ķl is elesne, ha elz√°rn√°k a csapokat. Az uni√≥s-orosz kapcsolat pedig k√∂lcs√∂n√∂s f√ľgg√Ķs√©gen alapul, hisz Moszkva megroppanna a g√°zexportb√≥l sz√°rmaz√≥ bev√©telek n√©lk√ľl.

Heged√Ľs eml√©keztetett arra, hogy az 1993-as, moszkvai puccs idej√©n, amikor az orosz f√Ķv√°ros utc√°in tankok mas√≠roztak √©s l√∂v√©sek d√∂rd√ľltek, m√©g ekkor sem volt fennakad√°s az ell√°t√°sban.

Amennyiben m√©gis megt√∂rt√©nne a legrosszabb, √©s ak√°r Ukrajna, ak√°r Oroszorsz√°g akad√°lyozn√° az Eur√≥p√°ba ir√°nyul√≥ g√°zsz√°ll√≠t√°sokat, a k√∂vetkez√Ķ f√©l √©vben - a szakember szerint - ez sem okozna jelent√Ķsebb probl√©m√°t.

- Ma Eur√≥pa √©ves f√∂ldg√°z-fogyaszt√°sa 550-560 milli√°rd k√∂bm√©ter, ebb√Ķl 160 milli√°rd sz√°rmazik orosz forr√°sb√≥l, ennek negyede pedig a k√∂zvetlen n√©met-orosz vezet√©ken fut, amelynek a legnagyobb kapacit√°sa 60 milli√°rd k√∂bm√©ter √©vente - mondta Heged√Ľs Mikl√≥s. - R√∂vid t√°von ugyan az √©szak-eur√≥pai vagy √©szak-afrikai forr√°sokb√≥l nem tudn√°nk p√≥tolni a kies√Ķ mennyis√©get, azonban a f√Ľt√©si szezonon k√≠v√ľl Eur√≥pa k√©pes √°t√°llni m√°s energiahordoz√≥ra - k√Ķolaj, sz√©n vagy villamosenergia felhaszn√°l√°s√°ra.

A szakember szerint komoly fennakad√°st kiz√°r√≥lag a kelet-eur√≥pai r√©gi√≥ban okozna a kr√≠zis, mivel ezekben a hetekben-h√≥napokban kezd√Ķdik meg Magyarorsz√°gon √©s a k√∂rnyez√Ķ √°llamokban a g√°zt√°roz√≥k felt√∂lt√©se. Jelenleg a maxim√°lis 6-6,5 milli√°rd k√∂bm√©teres kapacit√°s csup√°n hatoda van lek√∂tve, √≠gy egy elh√ļz√≥d√≥ v√°ls√°g miatt ak√°r komoly ell√°t√°si gondokra is sz√°m√≠thatn√°nk a t√©li, f√Ľt√©si id√Ķszakban.

Azt ugyan Heged√Ľs is elismerte, hogy jelen pillanatban a glob√°lis f√∂ldg√°z-piacon er√Ķs t√ļlk√≠n√°lat √©rz√©kelhet√Ķ, azonban az eur√≥pai √°tfejt√Ķ kapacit√°sok sz√Ľk keresztmetszete √©s az amerikai sz√°ll√≠t√°si gondok (az USA-nak jelenleg nincs olyan kik√∂t√Ķje, ahol foly√©kony f√∂ldg√°zt tudn√°nak √°tpump√°lni tankhaj√≥kba) miatt a t√∂bblet-term√©k nem jelentene megold√°st a gondjainkra. Emellett ugr√°sszer√Ľ √°rn√∂veked√©sre is sz√°m√≠thatn√°nk, ha Moszkva ehhez a v√©gs√Ķ fegyverhez ny√ļlna.

scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/10157209_495123340615782_3593599325583669044_n.jpg
#2 | postaimre - 2014. Šprilis 15. 21:46:38
Durva fegyvert szerezhettek a sz√≠riai felkel√Ķk

Hat√©kony amerikai p√°nc√©lt√∂r√Ķ rak√©t√°khoz jutottak a sz√≠riai felkel√Ķk – k√∂z√∂lte kedden az egyik tisztj√ľk, aki nem k√≠v√°nta megnevezni mag√°t.

"A Hazm mozgalomhoz tartoz√≥, j√≥l szervezett, m√©rs√©kelt ir√°nyvonalat k√∂vet√Ķ harcosok most el√Ķsz√∂r t√∂bb mint 20 TOW rak√©t√°t kaptak nyugati forr√°sb√≥l" – mondta a francia h√≠r√ľgyn√∂ks√©gnek a tiszt, de nem √°rulta el, konkr√©tan melyik orsz√°gb√≥l.

A Hazm mozgalom a Szabad Sz√≠riai Hadsereghez tartozik, tagjai j√≥r√©szt egykori katon√°k, akik elsz√∂ktek a sz√≠riai korm√°nyer√Ķkt√Ķl, √©s csatlakoztak a felkel√Ķkh√∂z.
http://hvg.hu/vil...azadok#rss
#3 | Kedvesi - 2014. Šprilis 15. 22:11:42
PUTYIN LEV√ČLBEN FIGYELMEZTETETT 18 ORSZ√ĀGOT, K√ĖZT√úK ROM√ĀNI√ĀT IS

Politikai bomb√°t robbantott cs√ľt√∂rt√∂k√∂n az orosz eln√∂k, aki egy lev√©lben arr√≥l t√°j√©koztatta az Ukrajna √©rint√©s√©vel orosz f√∂ldg√°zt import√°l√≥ eur√≥pai uni√≥s tag√°llamok vezet√Ķit – k√∂zt√ľk Rom√°ni√°t is –, hogy a Gazprom ezent√ļl r√©szben, vagy teljesen le√°ll√≠thatja az Ukrajn√°ba ir√°nyul√≥ g√°zsz√°ll√≠t√°st, ha Kijev nem fizeti ki egy h√≥nappal el√Ķre a sz√°ll√≠t√°s√©rt – t√°j√©koztatott a bruxinfo.hu.

Vlagyimir Putyin a Moszkva √©s Kijev k√∂z√∂tt 2009-ben al√°√≠rt √©s 2019-ig √©rv√©nyes g√°zsz√°ll√≠t√°si szerz√Ķd√©s vonatkoz√≥ cikkeire hivatkozott, amelyek a Gazpromot felhatalmazz√°k a fizet√©si kond√≠ci√≥k m√≥dos√≠t√°s√°ra √©s a g√°zsz√°ll√≠t√°s el√Ķzetes kifizet√©shez k√∂t√©s√©re, ha az ukr√°n f√©l sorozatban megszegi a szerz√Ķd√©sben r√∂gz√≠tett fizet√©si felt√©teleket.

Victor Ponta minisztereln√∂k szerint r√∂vid t√°von nem okozna fennakad√°st a rom√°n gazdas√°gban az orosz g√°zsz√°ll√≠t√°s le√°ll√≠t√°sa. „Ha a v√°ls√°g csak n√©h√°ny hetet vagy h√≥napot tart, az nem jelentene gondot” – jelentette ki a h√≠rtelev√≠zi√≥k szerint cs√ľt√∂rt√∂k este a korm√°nyf√Ķ Vlagyimir Putyin level√©re reag√°lva. Szavai szerint a Rom√°ni√°ban felhaszn√°lt g√°zmennyis√©gnek √°tlagban a 25 sz√°zal√©k√°t fedezik orosz importb√≥l. Ha a v√°ls√°g elh√ļz√≥dik – tette hozz√° –, akkor Rom√°ni√°nak n√∂velnie kell a hazai kitermel√Ķkapacit√°sait, ak√°r a palag√°z-kitermel√©s beind√≠t√°s√°val.

Az orosz eln√∂k a BruxInf√≥hoz is eljutott lev√©lben egy√ļttal azt is kil√°t√°sba helyezte, hogy a fizet√©si felt√©telek folytat√≥lagos megs√©rt√©se eset√©n a Gazprom r√©szlegesen vagy teljesen megszak√≠thatja a g√°zsz√°ll√≠t√°st. „M√°s sz√≥val, kiz√°r√≥lag azt a f√∂ldg√°z-mennyis√©get sz√°ll√≠tjuk le Ukrajn√°nak, amit egy h√≥nappal a sz√°ll√≠t√°s el√Ķtt kifizetnek” – hangs√ļlyozta Vlagyimir Putyin.

Az orosz √°llamf√Ķ elismerte, hogy ez k√©ts√©gk√≠v√ľl sz√©ls√Ķs√©ges int√©zked√©s. „Tiszt√°ban vagyunk azzal, hogy ez megn√∂veli az Ukrajna ter√ľlet√©n √°thalad√≥ √©s az eur√≥pai fogyaszt√≥knak sz√°nt f√∂ldg√°z megcsapol√°s√°t” – teszi hozz√° Putyin, gyakorlatilag el√Ķrevet√≠tve egy √ļjabb, a 2006-oshoz √©s a 2009-eshez hasonl√≥ g√°zsz√°ll√≠t√°si v√°ls√°g kirobban√°s√°t.

A radik√°lis l√©p√©s√©rt az orosz eln√∂k l√©nyeg√©ben az Eur√≥pai Uni√≥ra h√°r√≠tja a felel√Ķss√©get, azzal v√°dolva meg eur√≥pai partnereit, hogy egyoldal√ļan kivont√°k magukat az ukr√°n v√°ls√°g megold√°s√°ra ir√°nyul√≥ √∂sszehangolt er√Ķfesz√≠t√©sekb√Ķl, √©s elz√°rk√≥ztak az orosz f√©llel tartand√≥ konzult√°ci√≥k el√Ķl. Ez Putyin szerint nem hagyott m√°s alternat√≠v√°t Oroszorsz√°g sz√°m√°ra.

“Szubvencion√°ltuk Kijevet”

Putyin √©rvel√©se szerint Oroszorsz√°g azzal, hogy az elm√ļlt n√©gy √©vben 35,4 milli√°rd doll√°ros √°rengedm√©nyt adott Ukrajn√°nak a szerz√Ķd√©sben r√∂gz√≠tett √°rformul√°hoz k√©pest, l√©nyeg√©ben szubvencion√°lta az ukr√°n gazdas√°got.

„√Čs mit tettek k√∂zben az eur√≥pai partnerek? Ahelyett, hogy t√©nyleges t√°mogat√°st aj√°nlottak volna Ukrajn√°nak, sz√°nd√©knyilatkozatokat tettek. Csak √≠g√©retek vannak, amelyeket semmilyen √©rdemi l√©p√©s nem t√°maszt al√°” – b√≠r√°lta az √°llamf√Ķ az EU-t, amelyet azzal v√°dol, hogy nyersanyag forr√°sk√©nt haszn√°lja Ukrajn√°t, √©s ezzel egyidej√Ľleg a feldolgozott term√©kek felvev√Ķ piacak√©nt is. Putyin szerint emiatt t√∂bb mint 10 milli√°rd doll√°ros kereskedelmi hi√°nya keletkezett Ukrajn√°nak, ami a 2013-as foly√≥ fizet√©si m√©rleg deficit k√©tharmad√°t teszi ki.

„Az ukr√°n gazdas√°g v√°ls√°g√°t jelent√Ķs r√©szt az EU tag√°llamaival folytatott kiegyens√ļlyozatlan kereskedelem id√©zte el√Ķ” – fejtegeti level√©ben Putyin, hozz√°t√©ve, hogy Oroszorsz√°g nem k√©pes √©s nem is k√≠v√°nja az ukr√°n gazdas√°g t√°mogat√°s√°val egy√ľtt j√°r√≥ terhek egyoldal√ļ visel√©s√©re √°rengedm√©nyeken √©s ad√≥ss√°g-elenged√©sen kereszt√ľl, mik√∂zben ezeket a szubvenci√≥kat szerinte az Ukrajn√°nak az EU-val szemben fenn√°ll√≥ kereskedelmi hi√°ny fedez√©s√©re ford√≠tj√°k.

Az orosz eln√∂k v√©g√ľl k√©sznek mondja mag√°t az ukr√°n gazdas√°g stabiliz√°l√°s√°ra val√≥ er√Ķfesz√≠t√©sekben val√≥ r√©szv√©telre. De – teszi hozz√° – nem egyoldal√ļan, hanem az eur√≥pai partnerekkel azonos felt√©telek mellett.

Putyin szerint egyetlen ki√ļt van a kialakult helyzetb√Ķl. „Meggy√Ķz√Ķd√©s√ľnk, hogy halad√©ktalanul konzult√°ci√≥kat kell kezden√ľnk a gazdas√°gi, a p√©nz√ľgy-, √©s az energiapolitikai miniszterek r√©szv√©tel√©vel az ukr√°n gazdas√°g stabiliz√°l√°s√°t c√©lz√≥ √∂sszehangolt l√©p√©sek kidolgoz√°sa √©rdek√©ben, tov√°bb√° az orosz f√∂ldg√°zsz√°ll√≠t√°s √©s tranzit biztos√≠t√°s√°ra a szerz√Ķd√©sben r√∂gz√≠tett felt√©telek mellett” – sz√∂gezi le a lev√©l √≠r√≥ja.

http://emk.valtec...imari.com/
#4 | Perje - 2014. Šprilis 15. 22:35:58
Itt a szakirodalom szerint 6 havonta " vérzik be" a Hold. Ma éppen ilyen nap van.
http://www.infoni...-goda.html
#5 | GERRY - 2014. Šprilis 16. 07:29:29
sz√≥val menstru√°l a dr√°ga! okosodik ez a vil√°g de nagyon. Pete√©r√©s mikor van? Akkor lesz kis Hold? Tampax-t haszn√°l? Ki sz√°ll√≠tja neki? M√©g j√≥, hogy csak az egyik oldal√°t mutatja fel√©nt, √≠gy nem sz√ľks√©ges megn√©zni amikor lecser√©li a v√©d√∂felszerel√©st... Lehet, hogy ez√©rt vony√≠tanak a kuty√°k? √Črzik a szagot? ... V√©g√ľl is ha sajtb√≥l van, akkor csak a Bergendi/Demj√©n "finom√≠tott" a dalsz√∂vegen, az akkori kultura m√©gsem engedhette meg√≠rni, hogy mi b√ľzlik val√≥j√°ban.
#6 | keepfargo - 2014. Šprilis 16. 11:12:51
Nagyobb baj a menstru√°l√≥ holdn√°l az, hogy √ļgy j√°runk mi is mint a sv√©dek: csak az a j√≥, ami √ļj (tud√°sban, emberben, mindenben), √©s nem marad meg az √∂si nyelv tisztelete (aminek megfejt√©se kozmikus titkokat fedhetne fel - az angol nyelv√©szet egyik tud√≥sa szerint). Marad a bulv√°rsajt√≥ √©s a lebut√≠tott utca ember√©nek nyelve. Erre majd m√©g r√°tesz√ľnk egy lap√°ttal az oktat√°sban is √©s v√©g√ľl csak a rabbinak lesz igaza, √©s nem lesz j√≥ magyarnak lenni. (Mert h√ľlye nyelve csak h√ľly√©knek lehet...(ovi, suli, tali, buli, boszi, b√∂ri....meleg - a helyzet)

Ove Berglund, aki orvosb√≥l lett - els√∂oszt√°ly√ļ - m√ľford√≠t√≥ azt vallja hogy a magyar nyelv (sz√°m√°ra) az emberi logika cs√ļcsterm√©ke. (J√≥zsef A. √©s Pet√∂fi ut√°n We√∂rest is ford√≠t m√°r) Na enn√©l jobbat (√©s nem ETT√ĖL jobbat) m√©g sv√©d a nyelv√ľnkr√∂l nem mondott. Csak az a baj, hogy ez √©rv√©nyes lehet a k√∂lt√∂ink nyelv√©re, de m√°r egyre kev√©sb√© a mai pesti (√©s vid√©ki) n√©pnyelvre.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.