Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kínai zsidók kipában héberül énekelnek széder este!


Az 1000 éves múltra visszatekintõ közösség évszázadok óta nem tarthatott széder estét hivatalosan, amelyre idén végre sor kerülhetett. Az ünnepségen nagyjából száz meghívott vett részt, amelyen kínai és héber nyelvû hagadát olvastam, valamint maceszt és más pészachi ételeket hozattak.

Az eseményt az „elveszett" zsidóságot segítõ Shavei Izrael szponzorálta. Thuri Shi, a Kafeing közösség tagja jelenleg Izraelben él, és erre az alkalomra utazott vissza a szülõvárosába, hogy vezesse a szertartást.

Történészek szerint a kafeingi zsidó közösség a 8-9. században jött létre a Selyem úton „tevékenykedõ" iraki és palesztin kereskedõkbõl.

„Az utóbbi években a közösségünk számos tagja kezdett el érdeklõdni a gyökerei iránt. Ez részben az internetnek köszönhetõ, amely új világot nyitott meg a számukra, és ahol a zsidósággal és Izraellel kapcsolatos információkhoz juthattak hozzá" – mondta Michael Freund, a Shavei Izrael vezetõje.

„A Kafeingben élõ zsidók jelentik a kapcsolódási pontot Kína és a zsidóság között, nagyon megható látni, hogy a közösség megmaradt tagjai milyen komolyan készülõdtek a pészachra."

Nagyjából 1000 zsidó leszármazott él még ma is Kafeingben. A Shavei Izrael számos tagot segített a hagyományok, a múlt megismerésében és zsidó tanulmányok elvégzésében.
Link

Hozzszlsok


#11 | keepfargo - 2014. prilis 16. 11:37:48
Viziló
Jobb lenne "huss, ki!" zsizsik, nem?

Különben ez is lehet csak idö kérdése: mikor borul egymás nyakába a kínai és a zsidó, a két materialista kíméletlen hódító politikájú nép. (Akkor a többinek csengettek: jön a célegyenes - vagy ök vagy mi többiek!)
#12 | Fidel - 2014. prilis 16. 17:19:44
Vacak ! Tokeletessen igazad van!!!s_*_gt
#13 | Perje - 2014. prilis 16. 18:06:10
A kínaiak megszédültek a szedertõl.

Ezt a spanyolt falucskát ( Castrillo Matajudios) át kell nevezni, mert a neve azt jelenti, hogy "öld a jujdejót". Népszavazát tartanak róla.
http://www.toront...ame-change

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.