Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Holokauszt - Ma hajtanak fejet a magyar áldozatok elõtt


A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere, az emléknap kezdeményezõje elhelyezi az emlékezés köveit és mécsest gyújt szerdán Budapesten, a Cipõk a Duna-parton emlékmûnél.

Ezen a napon a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsett emléktáblát avat a gyermekáldozatok és gyermekmentõ tanárok emlékére. Az emléktáblát Páva Zsolt (Fidesz) polgármester leplezi le.

Makón ebbõl az alkalomból a József Attila Gimnáziumban felavatják a gyermekáldozatok és gyermekmentõ tanárok emléktábláját. Beszédet mond Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.
Kaposváron is tartanak ezen a napon megemlékezést, beszédet mond Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester.

A Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban emlékfákat ültetnek az áldozatok emlékére, majd mécseseket gyújtanak az áldozatok emlékfalánál, illetve kiállítást nyitnak meg.

Az Országgyûlés 2000. évi döntése értelmében 2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdõdött a hazai zsidóság gettóba zárása. A kezdeményezés Pokorni Zoltán akkori oktatási miniszter nevéhez fûzõdik, aki a budapesti gettó felszabadításának 55. évfordulóján, 2000. január 18-án javasolta, hogy a középiskolákban minden évben április 16-án emlékezzenek meg a holokausztról. A magyar holokauszt hetvenedik évfordulója tiszteletére 2014-ben holokauszt-emlékévet rendeznek Magyarországon.

Magyarország 1944. március 19-i német megszállása után a Sztójay-bábkormány sorra hozta a zsidóellenes rendeleteket a sárga csillag viselésétõl a kerékpárok beszolgáltatásán és a zsidók lakásának igénybevételén át a zsidó emberek gettókba, Budapesten úgynevezett zsidóházakba költöztetéséig. 1944. április 16-tól datálható a magyarországi zsidók elkülönítése, vidéken 1944 tavaszán gettókba zsúfolták a zsidóságot, majd általában valamilyen ipari létesítménybõl kialakított gyûjtõtáborokba vitték, ezután pedig rövidesen deportálták õket az ausztriai, németországi és lengyelországi koncentrációs (megsemmisítõ) táborokba.

A tömeges deportálások 1944. május 15-én kezdõdtek, elõször a keleti országrészekben, a visszacsatolt Kárpátalján és a Felvidéken, majd az egész országban. Az Adolf Eichmann által irányított német stáb a magyar közigazgatás és csendõrség apparátusának közremûködésével hajtotta végre néhány hónap alatt 437 ezer magyar állampolgár bevagonírozását. Auschwitzba napi négy szerelvény, összesen 147 vonat indult.

Budapest zsidóságának elhurcolását a nemzetközi tiltakozás hatására Horthy Miklós kormányzó július 6-án leállította.

Az 1941-es népszámlálás alapján - a revíziós lépések után megnövekedett területû országban - 725 ezer izraelita élt. Kétharmaduk meghalt a munkaszolgálat, a deportálások, a tudatos népirtás nyomán. A vidéki zsidóság gyakorlatilag megsemmisült, a Budapesten élõk közül mintegy 100 ezren menekültek meg.
Link

Hozzászólások


#21 | mormota1968 - 2014. április 17. 07:09:20
A holokamujukat kérjék számon a cionistáikon. Nekünk semmi közünk hozzá. Majd akkor fogom sajnálni a zsidó áldozatokat, mikor azt hallom az összes zsidótól, hogy "de sajnáljuk Trianont, de sajnáljuk a frontokra kihurcolt magyar katonákat és leventéket, polgári áldozatokat és a késõbb Szibériába elhurcolt magyarokat, svábokat. De sajnáljuk a háború után az amerikai, angliai, franciaországi koncentrációs táborokban halálra éheztetett német katonákat és lakosságot. Hogy sajnáljuk a zsidóság által elkövetett összes bûnünket, beleértve a palesztin, örmény, perzsa és egyéb népirtásokat, amiket az elmúlt pár ezer évben elkövetünk". De nem! Ezek csak a saját fajtájukat sajnáltassák kötelezõen a világ valamennyi népével, már ahol elég hülye a jó nép, hogy még bevegye ezt a holokamu maszlagot. Hogy a rossz nyavalyába szaporodtak fel ilyen gyorsan egy ilyen hatalmas népirtás után? Ezt magyarázzák meg nekünk, ha tudják. Addig holokausztoznak, amíg végül ki nem könyörgik maguknak. Hol is van a közelben aktív, mûködõ vulkán? Csak hogy ne legyen semmi hiba az "égõ áldozatban". Koksz se kell hozzá, meg gázkamra se, csak egy futószalag, ami felviszi õket a pokol kapujáig, csak hogy meglegyen végre, amiért olyan régóta vágyakoznak. Vérzik a szívem értük! s_*_luci s_*_help
#22 | enid - 2014. április 17. 07:16:45
Hoh! Csak egy valaki hianyzott a fejethajtasrol: a bako.
#23 | Detonator - 2014. április 17. 09:25:55
Kedves Enid !

Mivel lejárt a bérletem, meg nincs éppen szekercém kéznél, így sajnos lemaradtam a "rituáléról".
De álmodozni azt azért még szabad, nem ?
Meg aztán a remény hal meg utoljára, lehet hogy jövõre már telik BKV bérletre is, meg szekercére is.
Jó helyen vannak azok a nyilvános kutyavécék ! Meg ugyanaz kerül bele így is, meg úgy is.
#24 | postaimre - 2014. április 17. 18:51:37
Szüret Extra - Vona Gábor és a népirtás

A Jobbik elnöke elszólta magát.

Obersovszky Péter Az Este címû mûsorban, április 16-án megkérdezte a Jobbik elnökét, miért nem adott ki közleményt a pártja a holokauszt emléknapján. Vona Gábor így kezdte válaszát:

"Mi számtalanszor elmondtuk már azt, hogy minden olyan áldozat, minden olyan népirtás elõtt fejet hajtunk, amelyet elkövettek."

A felvétel megtekinthetõ a köztévé honlapján, a vonatkozó rész a 31. percnél kezdõdik.
http://magyarnara...rtas-89680

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.