Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Majdan: irányított káosz kijevi módra


Az alkotmányos forradalom és a kormány erõszakos megdöntése Ukrajnában meggyõzõen mutatja, hogy a pénzügyi támogatás és a lakosság információs megdolgozása eredményes lehet.

Amerikai diplomaták szerint az USA több mint ötmilliárd dollárt „pumpált” a demokrácia fejlesztĂ©sĂ©be Ukrajnában. Az oroszellenes, nyugat-barát politikusok Ă©s a helyi mĂ©dia a nem-kormányzati szervezetek kiterjedt hálozatán keresztĂĽl jutottak a pĂ©nzhez.

Ukrajnában ösztönöztek mindent, ami Oroszország gyengülését szolgálta. Washington és Brüsszel szemet hunyt a leplezetlen neo-fasizmus terjedésére Európa szívében, arra, hogy megsértették az orosz ajkú lakosság jogait, hogy politikai okok miatt üldözték az embereket. Sõt, a nyugati stratégák a fegyveres felkelést akkor is korrupció elleni békés tüntetésnek nevezték, amikor Kijevben bûnüldözõ szervek munkatársainak vére folyt. Az eredmény egyértelmû: káosz Ukrajnában és annak reális veszélye, hogy az ország legalább két részre szakad.

Arszenyij Szavickij az orosz Sztratégiai Kutatások Központjának vezetõje ennek kapcsán elmondta:

A Majdan nem keletkezik lĂ©gĂĽres tĂ©rben. A tiltakozĂł tevĂ©kenysĂ©g kibontakozásához sĂşlyos társadalmi-gazdasági Ă©s politikai feltĂ©telek szĂĽksĂ©gesek. A globális szerepre igĂ©nyt tartĂł államok felhasználhatják ezt saját cĂ©ljaik elĂ©rĂ©sĂ©hez. Az „arab tavasz”, az ukrán „forradalom”, ugyanĂşgy mint a kirgizisztáni esemĂ©nyek 2010-ben - mindez egy bevált technolĂłgiának az eredmĂ©nye.

Az a séma, amelyet Ukrajnában alkalmaztak, használható számos más poszt-szovjet országban, ott, ahol az emberek nem biztosak a jövõben. Ez megtörténhet, például, Moldovában és a közép-ázsiai államokban. Az USA és a NATO már nagyon nagy aktivitást mutat ott. Oleg Nemenszkij politológus rámutat, hogy a kijevi események nem valami egyedülálló dolog, ott a már jól ismert és hatékony mechanizmus használták.

Az irányított káosz technológiáját az USA-ban dolgozták ki. A lényege az, hogy össze kell gyûjteni egy nagy tömeget, és állandóan ösztönözni kell az emberek tiltakozását. Közben nem kell megfogalmazni a végcélt, a tömeg elé közbülsõ célokat kell kitûzni, és állandóan változni kell azokat. A kijevi majdant azért hívták össze, hogy rákényszerítsék Janukovicsot a társulási megállapodás aláírására. Aztán ez a cél háttérbe szorult, és több más célt tûztek ki.

A Majdan közeledésének egyik legnyilvánvalóbb jele a külföldrõl szponzorált emberi jogvédõ alapítványok és a nem-kormányzati szervezetek aktivizálódása. Most az ukrán forradalom módszereit más poszt-szovjet országok ellenzéke veszi fegyvertárába.
Teljes szöveg: Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2014. április 16. 14:21:43
Így megy ez, sajnos. Kidolgozták már szinte tudományosana kormányváltás technológiáját úgy, hogy a mozgósított emberek meg vannak gyõzõdve arról, hogy jó ügyért cselekednek. Mindenhol a nagykövetek kezdik ez ezt a játékot, és kiválasztják az adott ország angolul jól beszélõ ellenzéki vezetõit, és vagy lefizetik, vagy a támogatásukról biztosítják õket. A megszerezhetõ hatalomért néhány vezetõjelölt patkány még vérontást is képes szítani a saját népe között az egyéni boldogulása céljából. Nálunk és néhány európai országban ezt a lépést kihagyták, de a líbiaiaknál, szíreknél már nem.

Bámulatosan aljas és ügyes húzás volt az orosz és ukrán testvérnép összeugrasztása. Csak abban lehet bízni, hogy az érintett népek maguktól ráeszmélnek erre. Az ukránoknál már kezdik felismerni, hogy kik az új vezetõik. Van már olyan város, ahol már ácsolják a" függõhintát" számukra. Egyre több olyan katona is akad, aki nem lõ a testvérére.
Itt 5 tank állt át a felkelõkhöz:
http://kp.ua/dail...14/448611/

Jajcenyuknak ( a húsvétra való tekintettel egy j-vel megtoldottam a nevét) már megérte. Új kastélyba költözött és átült a páncélozott luxusautóba.
http://ru.tsn.ua/...shinu.html
#2 | ijfeszito - 2014. április 16. 14:25:07
Lehet, hogy visszanyalt a fagyi? ;)
https://kuruc.inf...
http://www.hidfo....ukrajnaban
#3 | soveg - 2014. április 16. 14:59:46
Polgárháborúról beszélt Putyin, amikor felhívta Merkelt

http://www.168ora...25897.html

Orosz deszantosokat azonosítottak Kelet-Ukrajnában

http://nepszava.h...krajnaban/

"Putyin a nemzetközi megvetés, gyanú, szégyen tárgya lett"

http://hvg.hu/vil...szegye#rss
#4 | Perje - 2014. április 16. 15:42:43
Ritka gusztustalan írás, amit fent a 168 óra közzétett. Ha összehasonlítom az telefonbeszélgetésrõl készült eredetivel, köszönõ viszonyban sincsenek egymással. Már abban is hazudott a cikk szerzõje, hogy az orosz elnök hívta fel Angélát. Nem hiszem, hogy nem tudja az igazságot, ha nekem 1 perc alatt sikerült kideríteni.
http://www.kremli...news/20790
A másik kettõbõl is árad a manipulációs szándék és a ruszofóbia.
Errõl a két utóbbi jelenségrõl állítja az ismert olasz újságíró azt, hogy a III.vh. már elkezdõdött , és Oroszországnak védekeznie kell. Nagyon jól ki is bontja, hogy miért.
http://warfiles.r...atsya.html

Putyin szól hozzád:

http://politobzor...-tebe.html
#5 | postaimre - 2014. április 16. 20:19:43
Az eltûnt oligarcha, avagy milliárdos politikacsinálók Ukrajnában

A minden bizonnyal dollármilliĂłkba kerĂĽlõ, egyĂ©bkĂ©nt csĂşfocska villa tulajdonosa, mielõtt mĂ©g elmenekĂĽlt volna Kijevbõl, szeretett a visszafogott Ă©s szerĂ©nyen Ă©lõ ember pĂłzában tetszelegni. ĂŤgy amikor egyszer az egyik kĂ­váncsi ĂşjságĂ­rĂł azt kurkászta, hogy mibõl is tellett neki a kacsalábon forgĂł házra, Ă©s honnan is volt rá a pĂ©nz, odapökte neki: „Figyeljen jĂłl: maga elõtt mĂ©g hosszĂş Ă©let állhat, de jĂł, ha tudja, hogy Isten mindent lát, mindenrõl tud, ne beszĂ©ljen hát Ă©rtelmetlensĂ©geket!"
http://hetivalasz...aban-75559

Orosz "zöld emberkék" Kelet-Ukrajnában?

Kijevi bejelentés szerint orosz deszantosokat azonosítottak Kelet-Ukrajnában a szeparatisták elleni akció során. A központi kormányzat tegnap indított akciót az oroszbarát felkelõk ellen, holnapra négyoldalú tárgyalásokat terveznek a helyzet rendezésére.
http://inforadio....hir-630682

"Putyin a nemzetközi megvetés, gyanú, szégyen tárgya lett"

A Foreign Policy amerikai külpolitikai magazin elemzése szerint kapitális baklövés lenne, ha az orosz elnök csapatokat küldene Ukrajnába, Oroszországnak pedig sokba került a Krím félsziget bekebelezése.
http://hvg.hu/vil...szegye#rss

Kulcsfontosságú információkat kaphat Ukrajna a CIA-tõl

John Brennan,a CIA vezetõje az amerikai hĂ­rszerzĂ©si informáciĂłk megosztásárĂłl tárgyalt Kijevben – állĂ­tja a The Daily Beast cĂ­mĂ» amerikai hĂ­rportál.
http://www.hirado...a-cia-tol/

Mégsem az oroszok állnak a Kelet-Ukrajnai események mögött?

Az Európai Unió katonai hírszerzésének fõnöke szerint nincs jelentõs orosz katonai jelenlét Ukrajna keleti részén, csak a helyi elégedetlen lakosok akcióiról van szó.
http://www.hir24....ek-mogott/

Alkotmányellenes erõszakról is beszélt
Polgárháborúról beszélt Putyin, amikor felhívta Merkelt

Molotov-koktĂ©llal a kĂ©zben nem nehĂ©z megjĂłsolni, hogy tĂ»z lesz – sokaknak juthatott ez eszĂ©be, amikor Vlagyimir Putyin felhĂ­vta Angela Merkelt, hogy figyelmeztessen, Ukrajna polgárháborĂş közelĂ©be kerĂĽlt. Az oroszokat támogatĂłk azt állĂ­tják: az ukrán kormány erõszakkal vernĂ© le a bĂ©kĂ©s tĂĽntetõket.
http://www.168ora...25897.html

Ukrán válság: a NATO elrettentõ hadmûveletbe kezd

A NATO a levegõben, a vĂ­zen Ă©s a szárazföldön is növeli jelenlĂ©tĂ©t az ukrán válságra adott válaszkĂ©nt – közölte szerdán BrĂĽsszelben Anders Fogh Rasmussen, az Ă©szak-atlanti szövetsĂ©g fõtitkára.
http://hetivalasz...cban-75573
#6 | postaimre - 2014. április 17. 08:27:06
A Majdan mint technológia: Moldova a rizikó övezetében

A kijevi Majdan tapasztalatait a nyugati stratégák felhasználhatják Moldovában.

Céljuk eléggé világos: Oroszországtól el akarják szakítani a hagyományosan baráti és partneri országot. A külföldi alapítványok aktivitása, az információs-politikai támogatás és egész sor preferencia bizonyítja Brüsszel és Washington szándékainak komolyságát a még meg nem izmosodott moldovai állam iránt.
Teljes szöveg: http://hungarian....271271208/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.