Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Olaj √ľgyek, Orb√°n 500 milli√°rdos vagyona


"Orb√°n Viktor √ľgyv√©d foglalkoz√°s√ļ feles√©ge, L√©vai Anik√≥ is kivette a r√©sz√©t a p√°ratlan vagyongyarapod√°sb√≥l. A gyermekei sz√ľlet√©se el√Ķtt a N√≥gr√°d Megyei F√∂ldhivataln√°l dolgozott. Azt besz√©lik arra fel√©, hogy a megye ter√ľlet√©n l√©v√Ķ √©rcb√°ny√°kat az Orb√°n csal√°d, valamint a FIDESZ- holdudvar√°ba tartoz√≥ v√°llalkoz√≥k r√©sz√©re juttatta. Orb√°n Viktor √©desapja nem v√©letlen√ľl lett d√ļsgazdag b√°nyatulajdonos.
M√°r t√∂bb szerz√Ķ is le√≠rta, hogy a FIDESZ a 90'-es √©vekben eladta a sz√©kh√°z√°t. A FIDESZ-hez k√∂zeli c√©gek, a sz√©kh√°zb√≥l befolyt p√©nzekb√Ķl, megv√°s√°rolt√°k az addig √°llami tulajdonban volt b√°ny√°kat, amelyeket azt√°n jelk√©pes √∂sszeg√©rt eladt√°k Orb√°n Viktor √©desapj√°nak. A b√°ny√°k j√∂vedelmez√Ķs√©g√©nek biztos√≠t√°s√°hoz, a megl√©v√Ķ politikai kapcsolatok r√©v√©n, zs√≠ros megrendel√©seket szereztek a Dunai Vasm√Ľt√Ķl, valamint az aut√≥p√°lya √©p√≠tkez√©sekhez. Az Orb√°n-csal√°d vagyon√°t egyes k√∂z√≠r√≥k 500 milli√°rd forint k√∂r√ľlire teszik, amihez hozz√°tartozik egy Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszterrel k√∂z√∂sen v√°s√°rolt √©s fenntartott horv√°torsz√°gi sziget az Adri√°n, valamint egy kb. 600 milli√≥ Ft. √©rt√©k√Ľ jacht, ami francia lobog√≥ alatt ker√ľlt nyilv√°ntart√°sra..."Pécsi Kálmán: Gergényi hasonmása (Magyar Világ,2006. máj.19.)
Avagy végrehajtási jog Kubicsek ingatlanán

Gerg√©nyi P√©ter budapesti rend√Ķr-f√Ķkapit√°ny szem√©lyis√©g√©t vizsg√°lva a k√ľls√Ķ szeml√©l√Ķd√Ķnek az a benyom√°sa t√°madhat, hogy Gerg√©nyi P√©tert, valamikor a k√©s√Ķi K√°d√°r-korszakban, donork√©nt haszn√°lt√°k fel a tipikus, rendszerh√Ľ rend√Ķri vezet√Ķ szem√©ly√©nek kl√≥noz√°s√°ra. Mint k√∂zismert, a kl√≥noz√°s egy olyan elj√°r√°s, amikor a donor sejtjeib√Ķl mint√°t vesznek, √©s a minta felhaszn√°l√°s√°val, a donorral egyez√Ķ tulajdons√°g√ļ hasonm√°sokat fejlesztenek ki, mesters√©ges √ļton. Mik√∂zben a magyar rend√Ķrs√©g b√Ķvelkedik a fiatalabb nemzed√©kekhez tartoz√≥ tehets√©ges, magasan k√©pzett szakemberekkel, majd minden megyei kapit√°nys√°gon tal√°lhatunk Gerg√©nyi P√©ter t√≠pus√ļ, a K√°d√°r-renzsimb√Ķl h√°tramaradt √Ķsk√∂v√ľletet.

Eml√©kezz√ľnk Pint√©r S√°ndorra, az ORFK egykori vezet√Ķj√©re, aki a FIDESZ 1998-as hatalomra jut√°sa ut√°n a bel√ľgyminiszters√©gig vitte. Ide tartozik dr. Kubicsek Andr√°s kecskem√©ti v√°rosi rend√Ķr-kapit√°ny, Orb√°n P√©ter, az ORFK volt parancsnoka, jelenlegi Vas Megyei rend√Ķr-f√Ķkapit√°ny, Horv√°th Gy√∂rgy, a Veszpr√©m Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g b√Ľn√ľgyi vezet√Ķje, Kiss Ern√Ķ, a Budapest XIII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g vezet√Ķje, T√≥th Moln√°r Istv√°n, a Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda D√©l-alf√∂ldi Region√°lis Igazgat√≥s√°g√°nak vezet√Ķje. A nyugd√≠j korhat√°rhoz k√∂zeli, vagy azt valamivel meghaladott rend√Ķri vezet√Ķk √©letp√°ly√°ja szinte sz√≥ szerint megegyezik. Mondhatni, gyerekfejjel, 17-18 √©vesen, szakmunk√°s bizony√≠tv√°nnyal ker√ľltek a rend√Ķrs√©g k√∂tel√©k√©be, ahol a legalacsonyabb fokozatr√≥l emelkedtek lassan felfel√©, mik√∂zben a k√°derk√©pz√©si tervnek megfelel√Ķen v√©gezt√©k el a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ rend√Ķri tanfolyamokat, majd a rend√Ķr-tiszti f√Ķiskol√°t. Mindegyik √©letp√°ly√°j√°ban k√∂z√∂s, hogy valamennyien jogi diplom√°t is "l√Ķttek" maguknak a "c√©ll√∂v√∂ld√©ben".

A jogi diploma megszerz√©s√©ben csak Gerg√©nyi P√©ter budapesti rend√Ķr-f√Ķkapit√°ny tekinthet√Ķ kiv√©telnek, akinek m√©g √©retts√©gi bizony√≠tv√°nyt sem siker√ľlt szereznie, √≠gy a rend√Ķrtiszti f√Ķiskol√°n is csak egy√©ni felment√©sekkel siker√ľlt diplom√°t szereznie. √Črdemes a r√©szletekre figyeln√ľnk. Az internetes tud√≥s√≠t√°sok nem arr√≥l sz√°molnak be, hogy Gerg√©nyi P√©ter elv√©gezte a f√Ķiskol√°t, hanem arr√≥l, hogy diplom√°t szerzett. A kett√Ķ k√∂z√∂tt van egy √°rnyalatnyi k√ľl√∂nbs√©g. A szakmai karrier tekintet√©ben csak T√≥th Moln√°r Istv√°n, a Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda D√©l-Alf√∂ldi Region√°lis Igazgat√≥s√°g√°nak vezet√Ķje marad ki a sorb√≥l. A szegedi koll√©g√°k azt besz√©lik, T√≥th Moln√°r Istv√°n m√°r 17 √©ves kora √≥ta rend√Ķrk√©nt tev√©kenykedett. A rend√Ķri p√°lyafut√°sa alatt megszerezte ugyan a jogi diplom√°t, m√©gsem vitte t√ļl sokra. Amikor a rend√Ķrs√©g k√∂tel√©k√©ben szolg√°lt, k√∂rnyezete nem nagyon kedvelte. A helyi viszonyokat ismer√Ķk arr√≥l sz√°moltak be, amikor a l√©trehozt√°k az APEH b√Ľn√ľgyi igazgat√≥s√°gait √©s T√≥th Moln√°r Istv√°n √°tker√ľlt az APEH k√∂tel√©k√©be, volt rend√Ķrs√©gi k√∂rnyezete megk√∂nnyebb√ľlten s√≥hajtott fel, hogy megszabadulhatott a kellemetlen T√≥th Moln√°r Istv√°nt√≥l. Azt√°n, amikor megsz√ľntett√©k az APEH b√Ľn√ľgyi igazgat√≥s√°gait √©s l√©trehozt√°k a Nemzeti Nyomoz√≥ Irod√°t, annak region√°lis igazgat√≥s√°gaival, T√≥th Moln√°r Istv√°nt √°thelyezt√©k a Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda D√©l-alf√∂ldi Region√°lis Igazgat√≥s√°g√°hoz. Ekkor a volt APEH-es munkat√°rsai √∂r√ľltek, hogy megszabadulhattak t√Ķle. Az alkoholizmus valamennyi √Ķsk√∂v√ľletre jellemz√Ķ.

T√ļl vagyunk a v√°laszt√°sokon. "Az √ļj parlamentben 190 k√©pvisel√Ķje lesz a szocialista p√°rtnak. A Fidesznek minden bizonnyal 141, a KDNP-nek pedig 23 (a k√©t p√°rt m√©g nem √°llapodott meg v√©glegesen arr√≥l, hogy pontosan h√°ny k√©pvisel√Ķ √ľl majd a kereszt√©nydemokrata frakci√≥ban.) Az SZDSZ frakci√≥ja 20 tag√ļ lesz, az MDF-nek pedig 11 mand√°tum jutott. Az √ļj Orsz√°ggy√Ľl√©snek lesz egy f√ľggetlen k√©pvisel√Ķje is." tud√≥s√≠tott a kir√°lyi t√©v√© csatorna egyik h√©tv√©gi kiad√°sa. A v√°laszt√°sok nagy vesztes√©r√Ķl, Orb√°n Viktorr√≥l annyit √©rdemes tudni, hogy politikai p√°lyafut√°sa valahol az √°tkos K√°d√°r-rendszerben gy√∂keredzik. Acz√©l Gy√∂rgy, a K√°d√°r korszak h√≠rhedt MSZMP politikai bizotts√°g√°nak tagja hozz√°seg√≠tette a n√©vtelens√©gb√Ķl el√Ķbukkan√≥ Orb√°n Viktort ahhoz, hogy a magyar sz√°rmaz√°s√ļ g√°tl√°stalan amerikai milliomos, Soros Gy√∂rgy alap√≠tv√°ny√°nak anyagi t√°mogat√°s√°val k√ľlf√∂ld√∂n is szerezhessen diplom√°t √©s a politikai karrierhez akkor m√°r elengedhetetlennek l√°tsz√≥ angol nyelvtud√°st. A "rendszerv√°ltoz√°snak" g√ļnyolt '89-es fordulatot megel√Ķz√Ķen K√°d√°r J√°nos, az MSZMP f√Ķtitk√°ra, valamint Acz√©l Gy√∂rgy, az MSZMP politikai bizotts√°g√°nak tagja tudatosan v√°lasztotta ki a majdani ellenz√©ki szerepre a lelkes √©s tehets√©gesnek l√°tsz√≥ KISZ akt√≠vist√°kat. √ćgy figyeltek fel √©s √≠gy emelt√©k ki a n√©vtelens√©gb√Ķl Orb√°n Viktort is, akinek hith√Ľ ifj√ļkommunista be√°ll√≠totts√°g√°r√≥l √©ppen eleget lehet olvasni.

T√©ny viszont, hogy a '89-es rendszerv√°ltoz√°s-k√©nt emlegetett fordulat ut√°n orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķk√©nt beker√ľlt a parlamentbe, √©s az√≥ta is k√©pvisel√Ķ. K√∂ztudott, hogy csod√°s politikai karriert √©s ennek eredm√©nyek√©nt csod√°s egzisztenci√°lis emelked√©st tudhat a mag√°√©nak, an√©lk√ľl, hogy valaha is, egyetlen percet is t√©nyleges munk√°val t√∂lt√∂tt volna.

Legf√Ķbb t√°mogat√≥ja, a munk√°s√Ķrparancsnokb√≥l MDF-es bel√ľgyminiszterr√©, majd Antall J√≥zsef hal√°la ut√°n minisztereln√∂kk√© lett Boross P√©ter, valamint jobb keze, Pint√©r S√°ndor, akkor orsz√°gos rend√Ķr-f√Ķkapit√°ny sietett a seg√≠ts√©g√©re. Boross P√©ter Orb√°n Viktort bemutatta a B√°cs-Kiskun Megyei helyi maffi√°nak is. Itt ismerkedett meg Sepsi L√°szl√≥ doh√°ny-nagykeresked√Ķvel, Flaisz Ferenc √©rsekhalmi bor- √©s olajv√°llalkoz√≥val, valamint Stadler J√≥zseffel. A helyi viszonyokat j√≥l ismer√Ķk szerint Boross P√©ter bel√ľgyminiszter √©s Pint√©r S√°ndor orsz√°gos rend√Ķr-f√Ķkapit√°ny mellett most m√°r Orb√°n Viktor is a kiv√°lasztottak k√∂z√© emelkedett. A helyb√©li elemz√Ķk v√©lem√©nye szerint Boross P√©ter √©s Pint√©r S√°ndor az√©rt szorgalmazta, hogy a B√°cs-Kiskun Megyei maffi√≥z√≥k is ismerj√©k meg Orb√°n Viktort, mert az 1990-es v√°laszt√°sokon hatalomra ker√ľlt MDF ekkorra m√°r lej√°rat√≥dott, √©rezni √©s tudni lehetett, hogy a k√∂vetkez√Ķ v√°laszt√°sokon m√°r nem lehet meghat√°roz√≥ politikai t√©nyez√Ķ. A helyi megfigyel√Ķk szerint, 1992-t√Ķl kezd√Ķd√Ķen, Orb√°n Viktor mag√°nvagyona is folyamatosan gyarapodott. Egyes besz√°mol√≥k szerint az AVANTI benzink√ļth√°l√≥zatban, Szajol √©s Szolnok k√∂z√∂tt legal√°bb 10 benzink√ļtra tett szert. 9000 hekt√°ros, 40 aranykoron√°s sz√°nt√≥t, legel√Ķt √©s erd√Ķt szerzett B√©k√©s megy√©ben. Nagymaroson, egy kiv√°gott √Ķsgeszteny√©s hely√©n pazar kast√©lyt √©p√≠ttetett. 2000 darabos holstein-fr√≠z szarvasmarha √°llom√°nnyal rendelkezik √©s annak ugyanennyi √©ves szaporulata gazdag√≠tja. Tokaj-Hegyalj√°n sz√Ķl√Ķt √©s feldolgoz√≥t szerzett a vissza nem t√©ritend√Ķ √°llami t√°mogat√°sok kij√°r√°sa r√©v√©n. A felcs√ļti f√∂ldek is Orb√°n Viktor vagyon√°t gyarap√≠tj√°k, amit √°llami juttat√°sokb√≥l szerzett. A gazdas√°gi felemelked√©s az eg√©sz Orb√°n-csal√°dot √©rintette. Orb√°n Viktor √ľgyv√©d foglalkoz√°s√ļ feles√©ge, L√©vai Anik√≥ is kivette a r√©sz√©t a p√°ratlan vagyongyarapod√°sb√≥l. A gyermekei sz√ľlet√©se el√Ķtt a N√≥gr√°d Megyei F√∂ldhivataln√°l dolgozott. Azt besz√©lik arra fel√©, hogy a megye ter√ľlet√©n l√©v√Ķ √©rcb√°ny√°kat az Orb√°n csal√°d, valamint a FIDESZ- holdudvar√°ba tartoz√≥ v√°llalkoz√≥k r√©sz√©re juttatta. Orb√°n Viktor √©desapja nem v√©letlen√ľl lett d√ļsgazdag b√°nyatulajdonos.

M√°r t√∂bb szerz√Ķ is le√≠rta, hogy a FIDESZ a 90'-es √©vekben eladta a sz√©kh√°z√°t. A FIDESZ-hez k√∂zeli c√©gek, a sz√©kh√°zb√≥l befolyt p√©nzekb√Ķl, megv√°s√°rolt√°k az addig √°llami tulajdonban volt b√°ny√°kat, amelyeket azt√°n jelk√©pes √∂sszeg√©rt eladt√°k Orb√°n Viktor √©desapj√°nak. A b√°ny√°k j√∂vedelmez√Ķs√©g√©nek biztos√≠t√°s√°hoz, a megl√©v√Ķ politikai kapcsolatok r√©v√©n, zs√≠ros megrendel√©seket szereztek a Dunai Vasm√Ľt√Ķl, valamint az aut√≥p√°lya √©p√≠tkez√©sekhez. Az Orb√°n-csal√°d vagyon√°t egyes k√∂z√≠r√≥k 500 milli√°rd forint k√∂r√ľlire teszik, amihez hozz√°tartozik egy Pint√©r S√°ndor egykori bel√ľgyminiszterrel k√∂z√∂sen v√°s√°rolt √©s fenntartott horv√°torsz√°gi sziget az Adri√°n, valamint egy kb. 600 milli√≥ Ft. √©rt√©k√Ľ jacht, ami francia lobog√≥ alatt ker√ľlt nyilv√°ntart√°sra.

A fekete v√°llalkoz√≥i szf√©ra bolsevik gy√∂kereit mi sem p√©ld√°zza jobban, mint D√©k√°ny Istv√°n √©s Csik√≥s J√≥zsef szem√©lye. Az Energol √ľgyb√Ķl ismert D√©k√°ny Istv√°n Csik√≥s J√≥zseffel feket√©zett olaj√ľgyben, a '90-es √©vekben. Csik√≥s J√≥zsef 1990-ig a BM III-as √ľgyoszt√°ly√°n, ezredesi rangban szolg√°lta a K√°d√°r-rezsimet. Most D√©k√°ny Istv√°n a f√Ķ keresztapa Kiskunf√©legyh√°z√°n. Kiskunf√©legyh√°z√°t nyugodtan eml√≠thetj√ľk a hazai olajpancsol√°s egyik meghat√°roz√≥ hely√©nek, hiszen p√©ld√°ul 2000-ben egy mini olajfinom√≠t√≥ m√Ľk√∂d√©s√©re der√ľlt f√©ny, amely 2000. √°prilis√°ban felrobbant. A helyb√©liek szerint az olajfinom√≠t√≥t a helyi jobboldali alpolg√°rmester fia √ľzemeltette, de erre t√©nyszer√Ľ bizony√≠t√©kot a Gerg√©nyi P√©ter √©s dr. Kubicsek Andr√°s vezette rend√Ķrs√©g soha nem tudott felt√°rni. Visszat√©rve D√©k√°ny Istv√°nra, √©rdemes megeml√≠teni, hogy az Energol-√ľgy kapcs√°n t√∂bb alkalommal is letart√≥ztatt√°k.

A helyi viszonyokat j√≥l ismer√Ķk szerint 500.000 √©s 1 milli√≥ liter k√∂z√∂tti g√°zolajat hozott Nagyk√Ķr√∂sre Rom√°ni√°b√≥l √©s Szlov√°ki√°b√≥l, a Szlovnaft nev√Ľ finom√≠t√≥b√≥l. A g√°zolajat 6-8 Ft/liter √°ron hozt√°k be. Sz√°mlagy√°rak √°ltal gy√°rtott hamis sz√°ml√°kkal igazolt√°k az olaj eredet√©t. A v√°m- √©s p√©nz√ľgy√Ķr√∂k elfogadt√°k a val√≥tlan tartalm√ļ min√Ķs√©gi √©s sz√°rmaz√°si bizony√≠tv√°nyt. A v√°mosok, a tev√©kenys√©g√ľk√©rt, 1-5 Ft-ot k√©rtek literenk√©nt. Ez√©rt cser√©be, azon t√ļl, hogy elfogadt√°k a hamis k√≠s√©r√Ķ okm√°nyokat, m√©g azt is megtett√©k, hogy az √ľzemanyaghoz nem kevert√©k hozz√° a sz√≠nez√Ķ anyagot.

A keresztap√°k a k√∂nnyen szerzett energia hordoz√≥t azt√°n 53-55 Ft-√©rt √°rult√°k a kutaknak. Literenk√©nt 43 Ft haszon maradt. A haszon egy r√©sz√©t az akkori politikai "elit" tagjai kapt√°k √©s haszn√°lt√°k fel piszkos kis politikai √ľz√©rked√©seik finansz√≠roz√°s√°ra. Az √∂nmag√°t politikai elitnek nevez√Ķ piszkos kis t√°rsas√°g k√∂reiben √∂sszn√©pi j√°t√©k volt az olajpancsol√°s. Mindenki leh√ļzta a maga s√°pj√°t. Ne feledj√ľk, hogy ebben az id√Ķszakban az orsz√°gban 3.000-n√©l t√∂bb tart√°lykocsi r√≥tta az orsz√°gutakat, a pancsolt energiahordoz√≥val. A bankokban oda-vissza √°ramlottak az olajpancsol√°sb√≥l sz√°rmaz√≥ ad√≥zatlan forint-milli√°rdok.

A vasutasok els√Ķbbs√©get biztos√≠tottak az olajszerelv√©nyeknek. A v√°m- √©s p√©nz√ľgy√Ķrs√©g tagjai √©s vezet√Ķi soron k√≠v√ľl biztos√≠tott√°k a v√°m√ľgyint√©z√©st √©s elfogadt√°k a hamis sz√°rmaz√°si √©s min√Ķs√©gi bizony√≠tv√°nyokat, valamint nem kevert√©k a tart√°lyokba a megk√ľl√∂nb√∂ztet√Ķ sz√≠nez√©ket. Az olajpancsol√°si l√°zban a rend√Ķr√∂k is jelent√Ķsen kivett√©k a r√©sz√ľket, hiszen √Ķk biztos√≠tott√°k a k√∂zutakon az √ľzemanyag sz√°ll√≠t√≥ tankerek h√°bor√≠tatlan mozg√°s√°t. Eml√©kezz√ľnk azokra az inform√°ci√≥kra, amelyek a parlamenti olajbizotts√°g vizsg√°l√≥d√°sai sor√°n sz√°mtalanszor felmer√ľltek: a rend√Ķrs√©g vezet√Ķi szem√©lyes kapcsolatot tartottak az olaj-maffi√≥z√≥kkal. Eml√©keznek m√©g kedves Olvas√≥ink, szemtan√ļk - √©s az olajbizotts√°gi jegyz√Ķk√∂nyvekb√Ķl nyilv√°noss√°gra hozott v√©lem√©nyek szerint Pint√©r S√°ndor, aki az Antall-korm√°ny idej√©n az Orsz√°gos Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g vezet√Ķje, az Orb√°n-korm√°ny idej√©n pedig bel√ľgyminiszter volt, rendszeresen, szem√©lyesen vette √°t az olajmaffi√≥z√≥kt√≥l a politikusok r√©sz√©re sz√°nt fekete p√©nzeket.

Gerg√©nyi P√©ter, a B√°cs-Kiskun Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g egykori vezet√Ķje, a jelenlegi budapesti rend√Ķr-f√Ķkapit√°ny ugyancsak szem√©lyesen kapcsolatot √°polt az alvil√°g kiemelked√Ķ k√©pvisel√Ķivel. A rend√Ķrs√©g helyzet√©t j√≥l jellemezte Labanc Ferenc, a Kattani-csoport egykori vezet√Ķje. Mint eml√©kezetes a rend√Ķrs√©gen bel√ľl l√©trehoztak egy k√ľl√∂n√≠tm√©nyt az alvil√°g √©s a politikusok k√∂z√∂tti kapcsolat felt√©rk√©pez√©s√©re. V√©g√ľl is nem √©rtek el eredm√©nyt, mert amikor √©rdemi inform√°ci√≥kat t√°rtak volna fel, munk√°jukat politikai k√∂r√∂k le√°ll√≠tott√°k. Egy rendezv√©nyen Labanc Ferenc a mai magyar rend√Ķrs√©gr√Ķl alkotott v√©lem√©ny√©t az al√°bbiak szerint foglalta √∂ssze: "a rend√Ķrs√©g √°llapot√°ra jellemz√Ķ, hogy a rend√Ķrs√©g megragadta a p√©nzt √©s nem hajland√≥ a karmai k√∂z√ľl kiengedni." Val√≥sz√≠n√Ľs√≠tem, hogy Labanc Ferenc a rend√Ķrs√©gnek nem csak az olajpancsol√°shoz val√≥ k√∂t√Ķd√©s√©t, hanem a drog-, a fegyver- √©s emberkereskedelemben, valamint a prostit√ļci√≥ban val√≥ tev√©keny k√∂zrem√Ľk√∂d√©s√©t is s√©relmezte.

A b√Ľn√ľld√∂z√©sre hivatott szervezetek: a rend√Ķrs√©g √©s az √ľgy√©szs√©g pontosan tudta, melyik politikai er√Ķ hogyan veszi ki a r√©sz√©t az olajpancsol√°sb√≥l. M√©gsem l√©ptek fel hat√©konyan. A Legf√Ķbb √úgy√©szs√©g vezet√Ķje, dr. Gy√∂rgyi K√°lm√°n, majd dr. Polt P√©ter √©s a F√Ķv√°rosi √úgy√©szs√©gi Nyomoz√≥ Hivatal vezet√Ķje, dr. T√ļri Andr√°s minden er√Ķfesz√≠t√©se arra ir√°nyult, hogy az olaj√ľgyeket vizsg√°l√≥ parlamenti bizotts√°g √°ltal felt√°rt t√©nyeket √©s iratokat elt√ľntesse. Az olajpancsol√°s nyilv√°nval√≥an nem a sajt√≥ √°ltal maffi√≥z√≥nak kiki√°ltott "flajsz ferencek" √©s "stadler j√≥zsefek" egy√©ni akci√≥ja volt, hiszen elszigetelt helyi szinten ezt nem lehetett bonyol√≠tani. Az olajpancsol√°s nagybani √Ľz√©s√©hez nyelveket besz√©l√Ķ kereskedelmi bonyol√≠t√≥k kellettek, akik a k√ľlf√∂ldi sz√°ll√≠t√≥kkal t√°rgyalt√°k meg az √ľzlet r√©szleteit. J√≥l k√©pzett √ľgyint√©z√Ķkre volt sz√ľks√©g, akik megrendelt√©k, kifizett√©k √©s okm√°nyokkal l√°tt√°k el a sz√°ll√≠tm√°nyokat.

Az √∂nmag√°t politikai jobboldalnak tekint√Ķ politikai csoport, az MDF-FIDESZ nev√©vel meghat√°roz√≥v√° v√°lt d√∂nt√©shoz√≥ klikk ugyan√ļgy kivette a r√©sz√©t az olajpancsol√°sb√≥l, mint a kommunista gy√∂kerekt√Ķl mind a mai napig elhat√°rol√≥dni elmulasztott √©s √∂nmag√°t szoci√°ldemokrat√°v√° kis√°rg√≠tott v√©rv√∂r√∂s posztkommunista csoportosul√°s. Az olajpancsol√°sb√≥l mindegyik politikai p√°rt kivette j√≥csk√°n a r√©sz√©t. Eredetileg az MDF saj√°t mag√°t k√≠v√°nta gazdag√≠tani az olajpancsol√°s lehet√Ķv√© t√©tel√©vel. Bevezette az energiahordoz√≥k forgalmaz√°s√°nak liberaliz√°l√°s√°t.

Az MDF egyik meghat√°roz√≥ szem√©lyis√©ge, Lezs√°k S√°ndor, sz√Ľkebb haz√°j√°ban, Lakitelek mellett folyt az olajpancsol√°s. Az MDF √°ltal a palackb√≥l kiszabad√≠tott szellemet azt√°n m√°r nem lehetett meg√°ll√≠tani. A "rendszerv√°ltoz√°snak" hazudott politikai v√°ls√°gb√≥l lassacsk√°n mag√°hoz t√©r√Ķ MSZMP ut√≥dp√°rt, az MSZP, a r√©gi gazdas√°gi kapcsolatrendszer√©t, valamint a volt titkosszolg√°lati √ľgyn√∂ki infrastrukt√ļr√°t felhaszn√°lva v√©rszemet kapott, √©s maga is besz√°llt az olaj√ľzletbe. Amikor m√°r mindenki az olajb√≥l pr√≥b√°lt meggazdagodni, az MSZP le√°ll√≠totta az olajsz√Ķk√≠t√©st √©s bevezette a halasztott v√°mfizet√©s rendszer√©t.

Az MSZP-SZDSZ korm√°ny alatt csak az foglalkozhatott olajkereskedelemmel, akinek a szocialista vezet√©s√Ľ gazdas√°gi miniszt√©rium a halasztott v√°mfizet√©si enged√©lyt kiadta. Mindegyik politikai brancsnak megvolt a meghat√°roz√≥ olajpancsol√°si technik√°ja. Az 1990 √©s 1994 k√∂z√∂tt hatalmon volt MDF r√∂gt√∂n a hatalomra ker√ľl√©se ut√°n liberaliz√°lta az olajpiacot. Mag√°nimport√Ķr√∂k sefteltek az √ľzemanyaggal √©s erre az id√Ķszakra volt jellemz√Ķ a g√°zolaj sz√Ķk√≠t√©se, vagy az a gyakorlat, hogy a megv√°s√°rolt v√°m- √©s p√©nz√ľgy√Ķr√∂k nem kevert√©k a sz√≠nez√©ket az √ľzemanyaghoz. Erre az id√Ķszakra volt jellemz√Ķ az Energol-√ľgy, a Transelektro-√ľgy, Kordax-√ľgy √©s ebben az id√Ķszakban tev√©kenykedett a kor√°bbi sz√°mainkban jelzett, D√°vid Ibolya MDF-es p√°rteln√∂k nev√©hez k√∂t√Ķd√Ķ Zsibex Kft.

A korszak meghat√°roz√≥ szem√©lyis√©gei az MDF-es bel√ľgyminiszter, majd minisztereln√∂k, Boross P√©ter, valamint az ORFK akkori vezet√Ķje, a k√©s√Ķbb FIDESZ-es bel√ľgyminiszterr√© lett Pint√©r S√°ndor volt. Horn Gyula szocialista korm√°nya 1994. nyar√°n l√©pett hatalomra. Az volt a c√©lja, hogy az addig zavartalanul gar√°zd√°lkod√≥ √©s alapvet√Ķen az MDF √©rdekelts√©g√©be tartoz√≥ olajmaffi√≥z√≥kat kiszor√≠ts√°k az olajpiacr√≥l. A volt pufajk√°s, az 1956-os forradalom v√©rbefojt√°s√°ban kiemelked√Ķ √©rdemeket szerzett Horn Gyula minisztereln√∂k, bevezette a halasztott v√°mfizet√©st. Az 1994 √©s 1998 k√∂z√∂tt hatalmon volt Horn-Kuncze korm√°ny √ļj technik√°t vezetett be az olajb√Ľn√∂z√©s zavartalan folytat√°s√°ra. 1994 nyar√°ra m√°r t√∂megess√© v√°lt a g√°zolaj sz√Ķk√≠t√©se, ez√©rt a politikai ellenfelek kiz√°r√°s√°ra √ļj jogszab√°lyi k√∂rnyezetet teremtettek. M√°r nem volt sz√ľks√©g az √ľzemanyag savaz√°ssal t√∂rt√©n√Ķ sz√Ķk√≠t√©s√©re.

A szocialista-szabaddemokrata korm√°ny megsz√ľntette a h√°ztart√°si t√ľzel√Ķolaj √©s a g√°zolaj k√∂z√∂tti √°rk√ľl√∂nb√∂zetet. Az olajj√∂vedelem megszerz√©s√©nek technik√°ja a halasztott v√°mfizet√©s volt. Import√°lt√°k a g√°zolajat, lev√°molta az import√Ķr, de nem kellett azonnal a v√°mot befizetnie. Mire el√©rkezett a fizet√©si id√Ķpontja, az import√Ķr c√©get elt√ľntett√©k. Hogy mire volt mindez j√≥? Arnold Mih√°ly, a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g akkori parancsnoka csak a hatalomra jutott, az √∂nmag√°t politikai elitnek nevez√Ķ posztkommunista hatalmi k√∂r √°ltal kiv√°lasztott c√©gek r√©sz√©re enged√©lyezte a halasztott v√°mfizet√©s kedvezm√©ny√©t. Az MSZP p√©nzt√°rnoka, Karl Imre gy√Ľjt√∂tte be az extraprofitot azokt√≥l a c√©gekt√Ķl, amelyek r√©sz√©re Arnold Mih√°ly v√°mparancsnok enged√©lyezte a halasztott v√°mfizet√©st. A halasztott v√°mfizet√©s id√Ķszaka 1997. december 31. napj√°ig tartott. Addigra m√°r olyan m√©reteket √∂lt√∂tt a k√∂lts√©gvet√©s hi√°nya, hogy tarthatatlan volt az √°llapot. 1998. nyar√°t√≥l √ļj politikai er√Ķ ker√ľlt hatalomra.

A FIDESZ-MDF korm√°ny uralkod√°s√°nak els√Ķ id√Ķszak√°ban sem k√≠v√°nt a politikai "elit" lemondani az √ľzemanyag forgalmaz√°sb√≥l sz√°rmaz√≥ ad√≥zatlan, ez√©rt fekete extraprofitr√≥l. Bevezett√©k h√°t a k√Ķolajsz√°rmaz√©kok seg√©danyagainak importj√°t. Ezek olyan vegyi anyagok voltak, amelyek csak egy komponensben k√ľl√∂nb√∂ztek a g√°zolajt√≥l. Rozsdag√°tl√≥ olajk√©nt, extra k√∂nny√Ľ f√Ľt√Ķolajk√©nt, k√∂nny√Ľ-m√Ľszerolajk√©nt, pakurak√©nt vagy f√©lk√∂nny√Ľ olajk√©nt import√°lt√°k a g√°zolajat, amelyet azt√°n kamionok, traktorok hajt√°s√°ra, illetve a mez√Ķgazdas√°gi √ľzemek sz√°r√≠t√≥ berendez√©seinek √ľzemeltet√©s√©re, valamint ipari ingatlanok f√Ľt√©s√©re haszn√°lt√°k. Az id√Ķszak 2001 nyar√°ig tartott.

A Pallag L√°szl√≥ √°ltal vezetett parlamenti vizsg√°l√≥ bizotts√°g munk√°ja nyom√°n m√°r mindenki az olajpancsol√°sr√≥l besz√©lt, ez√©rt lez√°rult az olajpancsol√°s mes√©s j√∂vedelmeinek id√Ķszaka. A robbant√°sos mer√©nyletek egy r√©sz√©nek h√°tter√©ben az h√ļz√≥dott meg, hogy az MSZP-SZDSZ korm√°ny bevezette a halasztott v√°mfizet√©st. Lesz√Ľk√ľlt az olajpancsol√°s lehet√Ķs√©ge, mert csak azok a gazdas√°gi szerepl√Ķk kapt√°k meg a v√°mhalaszt√°si kedvezm√©nyt, akiknek a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g akkori parancsnoka, Arnold Mih√°ly azt enged√©lyezte. Term√©szetesen ezek az MSZP-s politikai d√∂nt√©shoz√≥k holdudvar√°hoz tartoz√≥ v√°llalkoz√≥k voltak. Akik nem jutottak hozz√° a megfelel√Ķ enged√©lyekhez, m√°r csak br√≥kerek lehettek a rendszerben. A br√≥kerked√©ssel viszont m√°r kor√°ntsem volt olyan j√∂vedelmez√Ķ az olaj√ľzlet, mint akkor, amikor maguk √°ll√≠tott√°k el√Ķ a sz√Ķk√≠tett √ľzemanyagot. M√≠g a sz√Ķk√≠t√©s id√Ķszak√°ban literenk√©nt 40-50 Ft volt az ad√≥zatlan extraprofit, a br√≥kerked√©ssel m√°r csak legfeljebb literenk√©nt 5 Ft-ot lehetett kasz√°lni.

Az MSZP-n k√≠v√ľli politikai er√Ķk holdudvar√°hoz tartoz√≥ b√Ľn√∂z√Ķi k√∂r√∂k nem jutottak hozz√° a h√Ķn √°h√≠tott h√ļsosfaz√©khoz, ez√©rt elkezdt√©k egym√°st robbantgatni. Olyanokat robbantottak fel, akik v√°mhalaszt√°si enged√©llyel rendelkez√Ķ c√©gnek voltak tulajdonosai. G√∂ncz √Ārp√°d k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k mindh√°rom olajpancsol√°si id√Ķszakb√≥l √©s technik√°b√≥l kivette a "nyeres√©g√©t". Amikor G√∂ncz √Ārp√°dot M√°dl Ferenc k√∂vette a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂ki sz√©kben, G√∂ncz √Ārp√°d legf√Ķbb seg√≠t√Ķj√©t, a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g orsz√°gos parancsnok√°t, Arnold Mih√°lyt is menesztett√©k, √©s hely√©re √ľltett√©k a br√ľsszeli d√∂nt√©shoz√≥k b√°bj√°t: Nagy J√°nost, aki mind a mai napig bet√∂lti a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g orsz√°gos parancsnok√°nak tiszts√©g√©t. M√°r a v√°laszt√°sok el√Ķtt t√∂bb elemz√Ķ is megfogalmazta azt a v√©lem√©ny√©t, teljesen mindegy, melyik politikai er√Ķre szavaz a v√°laszt√≥k t√∂bbs√©ge. √ögyis az lesz, hogy a tolvajok maradnak hatalmon. Az OVB √°ltal kihirdetett v√©geredm√©ny igazolta a bor√ļs v√°rakoz√°sokat.

Forr√°s: https://www.facebook.com/titkolthirek/posts/339086689518445
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. Šprilis 17. 08:22:32
Százmilliókhoz juthat Kóka bizalmasa

H√°romsz√°zmilli√≥ forint k√∂zp√©nzt kassz√≠rozhat Rem√©nyik K√°lm√°n, a Nemzeti Infrastrukt√ļra-fejleszt√Ķ Zrt. volt vez√©rigazgat√≥ja, akit m√©g K√≥ka J√°nos volt SZDSZ-es gazdas√°gi miniszter nevezett ki posztj√°ra.
http://mno.hu/mag...sa-1221867

T√∂bb mint 200 ezer rejt√Ķzk√∂d√Ķ munkan√©lk√ľli van haz√°nkban

T√∂bb mint 200 ezer olyan szem√©ly van a munkaer√Ķpiacon, aki b√°r munkan√©lk√ľlinek vallja mag√°t, statisztikailag m√©gsem az. Ezekkel a rejt√Ķzk√∂d√Ķ munkan√©k√ľliekkel a r√°ta a tavalyi 10,2 sz√°zal√©k helyett 14,8 lenne.
http://www.mfor.h...nkban.html


√Āllami p√©nzeket sikkasztottak el a szocialist√°k?

A spanyol rend√Ķrs√©g gyan√ļja szerint Andal√ļzi√°ban t√∂bb t√≠zmilli√≥ eur√≥t sikkasztottak el szakmai k√©pz√©sek finansz√≠roz√°s√°ra sz√°nt √°llami p√©nzekb√Ķl – jelentette szerd√°n t√∂bb spanyol napilap.
http://mno.hu/kul...ak-1221834
#2 | kakas - 2014. Šprilis 17. 09:59:50
24.media.tumblr.com/c14987c183efb26f1223a7ac79035df9/tumblr_mmp6ikCfWc1s4ew3vo1_1280.jpg31.media.tumblr.com/5c2993e62da9b9a5f5277bd50ae173f4/tumblr_mordgvTaUD1s4ew3vo1_1280.jpg
#3 | Kedvesi - 2014. Šprilis 17. 12:04:06
hungarianvirus.files.wordpress.com/2012/11/fideszmaffia.jpg

A zsidó maffia egyik ágazata.
#4 | istok bela - 2014. Šprilis 17. 12:04:43
Imre! Tudod milyen h√≠rekkel kel az embereket felideges√≠teni. √Čn m√°r nem mondok semmit, csak k√©sz√ľl√∂k √©s v√°rom a napot. De m√°r n√©ha kezdek itt is rosszul lenni a sok okoskod√°st√≥l , √©s a Pestiek lefik√°z√°s√°t√≥l. T√©ny √©s val√≥ t√ļl sok m√°r a zsid√≥ itt Pesten, de az orsz√°g t√∂bbi r√©sze sem jobb. Csak vid√©ken esetleg t√∂bb a lehet√Ķs√©g fegyvert szerezni. De nem baj v√°runk sz√©p nyugodtan, p√∂ty√∂g√ľnk √©s lehurrogjuk egym√°st. Hajr√°, csak √≠gy tov√°bb. L√°tom t√©nyleg kevesen √©rtenek meg t√©ged m√©g mindig. De √©n ezekhez nem is √©rtek, elv√©gre csak egy t√∂rzsgy√∂keres Pesti paraszt vagyok. s_*_kukk

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.