Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Pint√©r-f√©le cig√°ny-zsid√≥ diverzi√≥s 'janics√°rk√©pz√Ķ'?


Pintér-Balog iskolája Drégelyvár Oktatási Központ, a fenntartó: Virág és Juhász Alaptívány és Kft.
A p√©nzleny√ļl√°sr√≥l, a gyatra k√©pz√©sr√Ķl √©s az int√©zm√©nyben uralkod√≥ k√°oszr√≥l h√≠res, √©s m√°r 5 int√©zm√©ny van a nev√ľk√∂n. Nem tudnak viszont semmit sem tenni, hogy min√Ķs√≠thetetlen m√Ľk√∂d√©s ellen, mivel sem a NAV, sem az √ĀSZ, sem a Korm√°nyhivatalok nem ellen√Ķrizhetik!

Esetleg a BKIK b√©k√©ltet√Ķ test√ľlete marasztalhatja el, ha hozz√°juk fordul a fogaszt√≥:
Link


Vélemények:
LinkA Dr√©gelyv√°r Oktat√°si K√∂zpont sz√©les profillal rendelkez√Ķ, mintegy 40 szakm√°ra felk√©sz√≠t√Ķ, √°llami normat√≠v√°b√≥l m√Ľk√∂d√Ķ, k√∂z√©pfok√ļ oktat√°si int√©zm√©ny (l√°sd a k√∂vetkez√Ķ honlapjukon: http://vallalkozosuli.hu). A Felder√≠t√Ķk T√°rsas√°ga Egyes√ľlet tags√°g√°nak szakismereteire lenne sz√ľks√©g√ľk oktat√°si profiljuk tov√°bbi – alapvet√Ķen honv√©delmi √©s rendv√©delmi/rend√©szeti – ir√°ny√ļ b√Ķv√≠t√©se √©rdek√©ben. Az egy√ľttm√Ľk√∂d√©st a k√∂lcs√∂n√∂s el√Ķny√∂k alapj√°n k√≠v√°nj√°k kialak√≠tani, egyr√©szt mindketten bel√©pnek a Felder√≠t√Ķk T√°rsas√°ga Egyes√ľletbe rendes, illetve p√°rtol√≥ tagk√©nt – elfogadva az Egyes√ľlet Alapszab√°ly√°t, m√°sr√©szt szponzork√©nt t√°mogatj√°k a T√°rsas√°gunkat √©s rendezv√©nyei c√©lj√°ra rendelkez√©sre bocs√°tj√°k az Iskola objektumait.

R√©szletesebben teh√°t alapvet√Ķen honv√©delmi oktat√°sban val√≥ tev√Ķleges r√©szv√©tel√ľnkr√Ķl lenne sz√≥ (a „Katona-suli” t√°mogat√°sa, vagy a Nemzeti K√∂zszolg√°lati Egyetemre t√∂rt√©n√Ķ el√Ķk√©sz√≠t√Ķ k√©pz√©s p√©ld√°ul), de Rend√©szeti Szakot is ind√≠tan√°nak a fiatalok Rend√©szeti Tiszthelyettesi Iskol√°ra, illetve a Rend√Ķrtiszti Iskol√°ra t√∂rt√©n√Ķ el√Ķzetes felk√©sz√≠t√©se √©rdek√©ben.

Mindez meglehet√Ķsen er√Ķs testnevel√©si felk√©sz√≠t√©st, k√∂vetelm√©nyeket felt√©telez, amihez komoly infrastruktur√°lis b√°zissal rendelkeznek.

Ezeken t√ļl komoly ig√©ny mer√ľlt fel k√∂r√ľkben arra, hogy az √ľzleti szf√©ra sz√°m√°ra felder√≠t√Ķ/h√≠rszerz√Ķ-, inform√°ci√≥-v√©delmi jelleg√Ľ k√©pz√©st sz√ľks√©ges biztos√≠tani, p√©ld√°ul √ľzleti felder√≠t√©s/h√≠rszerz√©s √©s elh√°r√≠t√°s-, ny√≠lt adatszerz√©s-, inform√°ci√≥-v√©delem-, biztons√°gpolitikai szakter√ľleteken. A felsorolt ter√ľleteken szakszem√©lyzetk√©nt, asszisztenseket kellene k√©pezni szakemberek r√©sz√©re – ehhez k√©pzelik el T√°rsas√°gunkat, mintegy „szakmai fel√ľgyeletnek”. Term√©szetesem mindezt a k√©t miniszt√©rium (HM, BM) t√°mogat√°s√°val, hozz√°j√°rul√°s√°val.

√Ėsszefoglal√≥an: √Čretts√©gizetteknek sz√≥l√≥, k√∂z√©pszint√Ľ feln√Ķtt oktat√°sr√≥l van sz√≥, t√©r√≠t√©s ellen√©ben, 1.200 √≥r√°s, 1 ½ √©ves tanfolyamokon. Ezek kidolgoz√°s√°ra √©s a k√©pz√©s fel√ľgyelet√©re, valamint mag√°ban a szakmai oktat√°sban val√≥ k√∂zrem√Ľk√∂d√©sre k√©rt√©k fel Egyes√ľlet√ľnket.

Megjegyzés:

Az egy√ľttm√Ľk√∂d√©si kezdem√©nyez√©st a Felder√≠t√Ķk T√°rsas√°ga Egyes√ľlet eln√∂ks√©ge t√°mogat√°s√°r√≥l biztos√≠totta √©s felhatalmaz√°sa alapj√°n 2013. √°prilis 24-√©n az Egy√ľttm√Ľk√∂d√©si Meg√°llapod√°st az Egyes√ľlet eln√∂ke, Dr. T√∂m√∂sv√°ry Zsigmond ny. dand√°rt√°bornok, illetve Fidler G√°bor, a Dr√©gelyv√°r Oktat√°si K√∂zpont igazgat√≥ja k√©zjegy√©vel l√°tta el.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Vizilo - 2014. Šprilis 17. 18:39:38
Hogyan is lesz a jövö cigany rendör veri hivatalosann is a magyart ha elegedetlen??
#2 | postaimre - 2015. januŠr 06. 09:22:57
Era, mi√©rt szorongsz? Mi√©rt nem √≠rod le kimer√≠t√Ķen mi is t√∂rt√©nt √©s ki-kicsoda? Tudod te hov√° keveredt√©l ezen a fel√ľleten? T√°rt karok v√°rnak. Feljelentett√©tek ezt a rohadt zsid√≥ band√°t? csak k√©rdem.
#3 | Maguskacska - 2015. januŠr 06. 10:06:11
Ugyan m√°r nincs √ļj a nap alatt, annak idej√©n meg a rom√°noknak √©p√≠tett√ľn agybaf√Ķbe iskol√°kat, oda se tehette be a l√°b√°t egyetlen-egy magyar tanfel√ľgyel√Ķ... az eredm√©ny√©t a D√°k√≥-RomaM√°n elm√©letnek pedig j√≥l ismerj√ľk....s_*_nyugi

ez a Felder√≠t√Ķk T√°rsas√°ga Egyes√ľlet-√©rdekes egy kis fed√Ķ t√°rsas√°g...
http://www.kfh.hu...index.html
http://www.tetala...egyesuelet
http://www.kfh.hu...vkonyv.pdf
http://www.kbh.go...2008-E.pdf
http://www.honved...mtat/13052
http://nol.hu/bel...nok-870831
#4 | postaimre - 2015. januŠr 06. 12:26:58
M√°gus, ez a t√∂m√∂sv√°ry nem zs√∂mle! bakker, micsoda mossad-kik√©pz√Ķ, toborz√≥ lehet abban a porf√©szekben, persze iskol√°nak √°lc√°zva. Ilyenkor elrebegek egy halk s√≥hajt, h√°tha foganatja lesz √©s megadatik, hogy akasztva l√°ssam az √∂sszes szarv√°ryt.

Felder√≠t√Ķeln√∂k

T√∂m√∂sv√°ry Zsigmondot, a Felder√≠t√Ķk T√°rsas√°g√°nak eln√∂k√©t egyszer lespionozt√°k, de nem ez zavarta a legjobban.

Mivel Moszkva az√©rt a „m√°sik oldalon” van, katonai attas√©k√©nt T√∂m√∂sv√°ry Zsigmondnak k√ľl√∂n√∂sen √ľgyelnie kellett arra, hogy ha egy ismer√Ķs√©vel √∂sszefut egy k√°v√©ra, csak ketten maradjanak. Vagy hogy a hozz√° j√°r√≥ takar√≠t√≥n√Ķ lehet√Ķleg ne k√©t helyr√Ķl kapjon fi zet√©st. A megfelel√Ķ tapasztalattal ki lehet ugyan sz√Ľrni az ilyesmit, de nem mindig. √Čs h√°t az eff√©le dolgok oda-vissza m√Ľk√∂dnek…

Tal√°l√≥ meghat√°roz√°ssal szolg√°l a nyug√°llom√°ny√ļ dand√°rt√°bornok arra, kit szok√°s k√©mnek nevezni: „a k√©m az ellens√©g felder√≠t√Ķje vagy h√≠rszerz√Ķje”. Ma m√°r persze nem a h√°ztet√Ķk√∂n szaladg√°l√≥, ker√≠t√©seken √°tm√°sz√≥ James Bondokat kell elk√©pzelni; a diplomat√°k k√∂ztudottan inform√°ci√≥szerz√©ssel is foglalkoznak. Moszkvai katonai attas√©k√©nt T√∂m√∂sv√°ry Zsigmond is kiz√°r√≥lag t√∂rv√©nyes eszk√∂z√∂kkel dolgozhatott. Hab√°r, rendk√≠v√ľl sz√Ľk a mezsgye – ismeri be. S felid√©zi a vars√≥i esetet: a lengyeleknek szemet sz√ļrt az orosz katonai attas√©, aki nem ott f√©nyk√©pezett, ahol szabad volt. Negyvennyolc √≥r√°n bel√ľl t√°voznia kellett, mire Moszkv√°b√≥l a lengyel attas√©t utas√≠tott√°k ki.

Hi√°ba, katonadiplomat√°nak lenni sem k√∂nny√Ľ. Farkas Bertalan √Ľrhaj√≥s elh√≠vta egyszer a Csillagv√°rosba T√∂m√∂sv√°ryt. √ē megn√©zte az √Ľrhaj√≥sok felk√©sz√ľl√©s√©t, √©s tal√°lkozott az ottani parancsnokkal, Klimuk vez√©rezredessel, akit megh√≠vott a magyar honv√©delem napj√°n rendezett fogad√°sra. √Ām Klimuk hirtelen kifakadt: „Ne h√≠vj√°l meg engem, √ļgysem megyek el! Minden attas√© spion!”

Nem az b√°ntotta a Felder√≠t√Ķk T√°rsas√°g√°nak eln√∂k√©t, hogy lespionozt√°k, hanem hogy ilyen magas beoszt√°s√ļ ember csak ennyire tartja a megh√≠v√°s√°t. De ellenp√©ldak√©nt eml√≠ti Igor Rogyionovot, a vez√©rkari akad√©mia parancsnok√°t – k√©s√Ķbbi v√©delmi minisztert –, akivel bar√°ti viszonyba ker√ľlt. Ez a bar√°ts√°g sok el√Ķnnyel j√°rt: miniszterk√©nt Rogyionov a hagyom√°nyos kubai √©s √©szak-koreai fogad√°son k√≠v√ľl csak a magyar nagyk√∂vets√©g √ľnnepi fogad√°s√°ra ment el. Irigyelt√©k is T√∂m√∂sv√°ryt a k√ľlf√∂ldi koll√©g√°k.

„A felder√≠t√©s a m√°sodik leg√Ķsibb mesters√©g a vil√°gon. Az els√Ķt nem kell mondanom” – magyar√°zza. √Čs val√≥ban, a t√∂rt√©nelemben nincs √ļj a nap alatt: ha valaki el szeretne √©rni valamit, el√Ķsz√∂r kik√ľldi a felder√≠t√Ķit. M√°r a honfoglal√°s idej√©n is szorgosan sz√°ll√≠tott√°k a h√≠reket a keresked√Ķk, nagyk√∂vetek. A legjobb magyarorsz√°gi felder√≠t√Ķk √©letp√°ly√°j√°t napjainkban Koncz M√°rton-d√≠jjal ismerik el: Koncz M√°rton egyszer√Ľ moln√°r volt, aki a R√°k√≥czi-szabads√°gharc alatt a kuruc seregeknek vitte a h√≠reket. „Ami√≥ta h√°bor√ļ l√©tezik, a szemben √°ll√≥ felek igyekeznek kik√©mlelni a m√°sik erej√©t, elhelyezked√©s√©t. M√Ľveleti ter√ľleten, most p√©ld√°ul Afganiszt√°nban a felder√≠t√©s √©let-hal√°l k√©rd√©se” – vallja a dand√°rt√°bornok. Magyarorsz√°gon a t√∂rv√©ny b√©keid√Ķben is pontosan meghat√°rozza a Katonai Felder√≠t√Ķ Hivatal feladatait.

Betelep√ľl√Ķnek sz√°m√≠t T√∂m√∂sv√°ry Zsigmond anyai √©s apai √°gon egyar√°nt. Anyai nagyanyja a felvid√©ki B√°torkeszir√Ķl (Vojnice) k√∂lt√∂z√∂tt √°t Budapestre, apai nagyapja (szint√©n T√∂m√∂sv√°ry Zsigmond) Erd√©lyb√Ķl ker√ľlt Magyarorsz√°gra, a nagyanyja pedig sz√°sz volt. √ē maga koz√°k l√°nyt vett feles√©g√ľl (Nagyezsd√°val Moszkv√°ban ismerkedtek meg). Az √©desapja √°llatorvos volt, ezt a p√°ly√°t v√°lasztotta el√Ķsz√∂r Zsigmond is. Azt√°n a gimn√°ziumi t√∂rt√©nelemtan√°r nagyon megszerettette vele a t√∂rt√©nelmet, √≠gy ink√°bb r√©g√©sz akart lenni. Arr√≥l √°lmodozott, hogy Sz√≥fi√°ba megy tanulni, ott indult t√∂rt√©nelem–r√©g√©sz szak. √Ām az √©retts√©gi √©v√©ben meghalt az √©desapja, az √©desanyja is betegeskedett, sz√≥ba sem j√∂hetett teh√°t, hogy – k√©t fiatalabb fi√ļtestv√©r√©t is itt hagyva –k√ľlf√∂ldre menjen.

Ekkor l√°tta meg a hirdet√©st, hogy jelentkezni lehet az Egyes√≠tett Tiszti Iskol√°ra. L√©gv√©delmi t√ľz√©rnek vagy hadt√°posnak akart√°k k√ľldeni, csakhogy √Ķt a hat√°r√Ķri karrier izgatta. De ott m√°r nem volt hely, √©s v√©g√ľl a j√≥l hangz√≥ felder√≠t√Ķi munk√°t v√°lasztotta; tanulm√°nyait m√°r a Kossuth Lajos Katonai F√Ķiskol√°n fejezte be. Ezut√°n Nagyat√°dra sodorta a sors felder√≠t√Ķ szakaszparancsnoknak, majd k√∂vetkezett n√©h√°ny √©v a Honv√©delmi Miniszt√©riumban (HM). Egyetemi diplom√°t Moszkv√°ban szerzett, a Lenin Katonai Politikai Akad√©mi√°n. Hazat√©rve a sz√©kesfeh√©rv√°ri hadseregt√∂rzsbe ir√°ny√≠tott√°k, innen K√°rp√°ti Ferenc, k√©s√Ķbbi honv√©delmi miniszter h√≠vta vissza a HM-be. Dolgozott a sajt√≥oszt√°lyon √©s a nemzetk√∂zi f√Ķoszt√°lyon is, 1993-ban pedig katonai attas√©k√©nt t√©rt vissza Moszkv√°ba, ahol √∂t √©vet t√∂lt√∂tt. 1998-t√≥l nyugd√≠jba vonul√°s√°ig a Katonai Felder√≠t√Ķ Hivatalban kamatoztatta a tud√°s√°t.

Eln√∂kk√© v√°lasztotta (√©s az id√©n √ļjrav√°lasztotta) a 2006-ban megalakult Felder√≠t√Ķk T√°rsas√°ga K√∂zhaszn√ļ Egyes√ľlet. Nem hipertitkos akci√≥csoportot kell elk√©pzelni, a szakma t√∂rt√©net√©t igyekeznek felt√°rni; tudom√°nyos konferenci√°kat rendeznek (a legut√≥bbi t√©ma a b√©kefenntart√≥ m√Ľveletek inform√°ci√≥s biztos√≠t√°sa), szakmai tapasztalatokat osztanak meg egym√°ssal – √©s pr√≥b√°lj√°k k√∂z√∂ss√©gg√© kov√°csolni az akt√≠v, illetve egykori felder√≠t√Ķket. T√∂m√∂sv√°ry Zsigmond az id√©n j√ļniusban vonult nyugd√≠jba a Katonai Felder√≠t√Ķ Hivatalb√≥l, mint hum√°n igazgat√≥; katonak√©nt m√°r 2004-ben, √∂tvenh√©t √©vesen nyug√°llom√°nyba ker√ľlt.

Tudja, hogy v√°ltoznak az id√Ķk, √©s a felder√≠t√Ķk ma m√°r m√°s m√≥dszerekkel dolgoznak. Az interneten a sz√ľks√©ges inform√°ci√≥k h√°romnegyed√©t megtal√°lj√°k, de hozz√°√©rt√©s √©s tapasztalat persze a marad√©k egynegyed megszerz√©s√©hez is kell. „Ha annak idej√©n is ugyanilyen elterjedt az internet, sokkal k√∂nnyebb dolgom lett volna” – v√©li a Koncz M√°rton-d√≠jas dand√°rt√°bornok.

Egy valami nem v√°ltozott: a szem√©lyes kapcsolatok egy felder√≠t√Ķ √©let√©ben p√≥tolhatatlanok (ehhez term√©szetesen magas szint√Ľ nyelvtud√°s is kell). Gr√ļzi√°ban j√°rva T√∂m√∂sv√°ry Zsigmond tal√°lkozott a vez√©rkari f√Ķn√∂kkel, aki kor√°bban √©ppen Magyarorsz√°gon szolg√°lt, √©s elt√°rsalogtak a gr√ļz hadseregr√Ķl. „Moszkv√°ban nagyon sok ut√°naj√°r√°ssal a tized√©t sem tudtam volna meg annak, amit a helysz√≠nen a vez√©rkari f√Ķn√∂kt√Ķl els√Ķ k√©zb√Ķl megkaptam” – eml√©kszik vissza. Tapasztalatait most a Zr√≠nyi Mikl√≥s Nemzetv√©delmi Egyetem nemzetbiztons√°gi szak√°n tan√°rk√©nt √©s t√©mavezet√Ķk√©nt adja √°t.

H√°rom fia k√∂z√ľl egyik sem lett katona. Megk√≠s√©relte az egyik√ľket ebbe az ir√°nyba terelgetni, a fi√ļ meg is pr√≥b√°lta az egri katonai koll√©giumot, de k√∂z√∂lte: „Apa, milyen foglalkoz√°st v√°lasztott√°l? Milyen dolog az, hogy este kilenckor le kell fek√ľdni?!” B√ľszk√©n eml√≠ti az√©rt, hogy legid√Ķsebb gyermeke, Zsigmond k√∂nyvet √≠rt a Bismarck csatahaj√≥r√≥l. √Čs boldogan mes√©l a t√≠z unok√°j√°r√≥l (h√°rom√©vest√Ķl huszonk√©t √©vesig). Tudja √Ķ, hogy az eff√©le b√©k√©s dolgok mindenn√©l szebbek.
http://nol.hu/bel...nok-870831

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.