Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Szlovákia a luxemburgi bíróságon beavatkozóként lép fel a magyarok ellen!


45187
A luxemburgi b√≠r√≥s√°g el√Ķtt l√©v√Ķ Lomnici kontra Eur√≥pai Parlament perben Szlov√°kia az alperes Eur√≥pai Parlament mellett beavatkoz√≥k√©nt fog r√©szt venni.

Beavatkoz√°si k√©relmet ny√ļjtott be a szlov√°k korm√°ny a luxemburgi b√≠r√≥s√°ghoz m√°rcius 28-√°n, ahhoz a beadv√°nyhoz, melyben Lomnici Zolt√°n, az Emberi M√©lt√≥s√°g Tan√°cs√°nak (EMT) eln√∂ke ind√≠tott pert ind√≠t az Eur√≥pai Parlament (EP) ellen, ami√©rt az EP pet√≠ci√≥s bizotts√°ga indokl√°s n√©lk√ľl levette napirendj√©r√Ķl a szlov√°k √°llampolg√°rs√°gi t√∂rv√©ny elleni beadv√°ny√°t.
Robert Fico √©s Kali√≤√°k bel√ľgyminiszter a kudarcba fulladt k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂kv√°laszt√°st k√∂vet√Ķen ism√©t a magyarokt√≥l v√©di Szlov√°ki√°t!
Dr. Feh√©rn√©-Tam√°s Judit, a 102 √©ves Tam√°s Ilonka n√©ni l√°nya ny√≠lt lev√©lben k√©rd√©ssel fordult az illet√©kesekhez, de f√Ķleg Magyarorsz√°g Korm√°ny√°hoz √©s a Magyar K√ľl√ľgyminiszt√©riumhoz: "mit k√≠v√°nnak l√©pni ebben az √ľgyben, mert itt nem csak arr√≥l a n√©h√°ny jogfosztottr√≥l, vagy Malina Hedvig eset√©r√Ķl, hanem a f√©lmilli√≥nyi felvid√©ki magyarr√≥l van sz√≥! Amennyiben a Magyar Korm√°ny nem tesz pozit√≠v l√©p√©seket ebben az √ľgyben, √ļgy az egy nagyon rossz √ľzenet azoknak a kett√Ķs √°llampolg√°roknak, akik a mostani szavazataikkal t√°mogatt√°k a folyamatoss√°got. De rossz √ľzenet az √∂sszmagyars√°gnak is!
Tudom√°sul kell v√©gre venni, hogy a szlov√°k-magyar felh√Ķtlennek mondott viszonnyal Szlov√°kia az elm√ļlt √©vekben rendre vissza√©lt, √©s vissza√©l. Elv√°rn√°m, elv√°rn√°nk a Magyar Korm√°nyt√≥l, fontolja meg, hogy hasonl√≥an a Szlov√°k Korm√°nyhoz, beavatkoz√≥k√©nt r√©szt vegyen a perben. Ennek erk√∂lcsi jelent√Ķs√©ge lenne. A hat√°rid√Ķ szoros – √°prilis 22" - √°ll a lev√©lben, melyben r√©szletesen kifejti az el√Ķzm√©nyeket is.

Dr. Lomnici Zoltán a felvidéki jogfosztottak kérésére fordult 2012-ben petíciójával az Európai Parlament Petíciós Bizottságához, amely több hónapos vizsgálat után megállapította, hogy a felvetett probléma az Európai Parlament eljárási szabályzata szerint elfogadható, mivel az Európai Unió tevékenységi körébe tartozik.
T√∂bb h√≥napos vizsg√°lat ut√°n, az Eur√≥pai Parlament Pet√≠ci√≥s Bizotts√°ga ezt a 2013. m√°jus 27-i Br√ľsszelben tartott z√°rt √ľl√©s√©n rendelte el, ami √°ltal s√©r√ľlt a nyilv√°noss√°g elve.
A t√°rgyal√°son a Br√ľsszelbe kiutazott jogfosztottakat is kitess√©kelt√©k a teremb√Ķl. A z√°rt t√°rgyal√°son a szlov√°k korm√°ny k√©pvisel√Ķje kifejthette √°ll√°spontj√°t, de a pet√≠ci√≥ m√°sik al√°√≠r√≥ja, Gub√≠k L√°szl√≥, aki jelen lehetett az √ľl√©sen, nem mondhatta el √∂t perces hozz√°sz√≥l√°s√°t, mivel a vita elh√ļz√≥d√°sa miatt a tolm√°csok t√°voztak, √≠gy a pet√≠ci√≥t al√°√≠r√≥ m√°sik szem√©ly nem √©lhetett az anyanyelv haszn√°lat√°nak jog√°val.
A t√°rgyal√°son azt a hat√°rozat hozta a Bizotts√°g, hogy a Szlov√°k Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g d√∂nt√©s√©t k√∂vet√Ķen fog folytat√≥dni a szlov√°k hat√≥s√°gok jogs√©rt√©seinek kivizsg√°l√°sa.
Ezt k√∂vet√Ķen a Koordin√°tori Test√ľlet √ľl√©s√©n Jaroslav Pa¬Ļka szlov√°k EP k√©pvisel√Ķ (Szlov√°k Nemzeti P√°rt) javaslat√°ra, - aki egy√©bk√©nt nem tagja a test√ľletnek, de helyettes√≠t√Ķ p√≥ttag - r√©szt vett az √ľl√©sen. A vizsg√°lt pet√≠ci√≥t a „B" napirendi pontok k√∂z√© sorolt√°k, ami azt jelenti, hogy indokol√°s n√©lk√ľl le kell venni a napirendr√Ķl. Mivel a d√∂nt√©s egy olyan sz√Ľk test√ľletben sz√ľletett, amelynek d√∂nt√©si mechanizmusa egy√°ltal√°n nem k√∂vethet√Ķ, egy √ļjabb eur√≥pai elv, az √°tl√°that√≥s√°g k√∂vetelm√©nye is s√©r√ľlt.
A Bizotts√°g eln√∂ke 2013. m√°jus 27-√©n azt a hat√°rozatot hirdette ki, hogy folytatj√°k a pet√≠ci√≥ t√°rgyal√°s√°t. 2013. okt√≥ber 17-√©n viszont az √ľgyet minden indok n√©lk√ľl iratt√°rba helyezt√©k.
A Bizotts√°g gyakorlata szerint, ha egyetlen k√©pvisel√Ķ ragaszkodik a napirenden tart√°shoz, akkor nem helyezhet√Ķ iratt√°rba a pet√≠ci√≥. A magyar k√©pvisel√Ķk nem voltak jelen a t√°rgyal√°son, √≠r√°sban fejtett√©k ki ellenvet√©s√ľket. Egyed√ľl G√∂nc Kinga EP parlamenti k√©pvisel√Ķ, aki szem√©lyesen vett r√©szt a t√°rgyal√°son, tiltakozott hat√°rozottan.
Az okt√≥ber 17-i t√°rgyal√°s jegyz√Ķk√∂nyv√©t csak 3 h√≥nap m√ļlva k√ľldt√©k meg Lomnici Zolt√°nnak, aki ezt k√∂vet√Ķen panasszal fordult a Luxemburgi b√≠r√≥s√°ghoz, amely az Eur√≥pai Parlament Pet√≠ci√≥s Bizotts√°g√°nak sorozatos jogs√©rt√©se miatt a panaszt befogadta.
Ezt a panaszt részletesen alább olvashatják el:

Európai Unió Törvényszéke
Luxembourg
T-650/13. sz√°m

Tisztelt Törvényszék!
Ez√ļton megk√ľld√∂m Dr. Lomnici Zolt√°n felperes √©szrev√©teleit.
1./ A Legfels√Ķbb B√≠r√≥s√°g volt eln√∂kek√©nt, h√°rom √©s f√©l √©vtizedes b√≠r√≥s√°gi tapasztalattal, √©letemben els√Ķ √≠zben az√©rt ind√≠tottam pert az Eur√≥pai Parlament ellen, mert hiszek abban, hogy az Eur√≥pai Uni√≥ int√©zm√©nyei csak akkor √©lvezhetik az eur√≥pai polg√°rok bizalm√°t, ha elj√°r√°suk minden esetben tisztess√©ges, √°tl√°that√≥ √©s √∂sszhangban √°ll az Eur√≥pai Uni√≥ jogrendj√©vel.
Mag√°nemberk√©nt egy olyan emberjogi szervezet vezet√Ķje vagyok, amelynek tagja k√∂z√∂tt az Eur√≥pai Parlament volt aleln√∂ke, Nobel d√≠jas tud√≥s is megtal√°lhat√≥. Semminem√Ľ √°llami t√°mogat√°sban nem r√©szes√ľl√ľnk, minden k√∂lts√©get saj√°t zsebb√Ķl fizet√ľnk.
A Szlov√°ki√°ban √©l√Ķ, de magyar nemzetis√©g√Ľ 102 esztend√Ķs Tam√°s Alad√°rn√© az√©rt fordult hozz√°m, mert a szlov√°k alkotm√°nyban b√≠zva felvette a magyar √°llampolg√°rs√°got √©s noha az alkotm√°ny egy√©rtelm√Ľen kimondja, hogy akarata ellen√©re senki sem foszthat√≥ meg szlov√°k √°llampolg√°rs√°g√°t√≥l (5. cikk (2) bekezd√©s), ennek ellen√©re minden jog√°t√≥l megfosztott√°k, a hat√≥s√°gok folyamatosan zaklatj√°k √©s infarktuson √°tesett 66 √©ves le√°ny√°t m√©g fizets√©g ellen√©ben sem voltak hajland√≥ak kezelni, noha eg√©sz √©let√©ben fizette a szoci√°lis biztos√≠t√°st. Az incidens miatt a szlov√°k eg√©szs√©g√ľgyi hat√≥s√°gok ut√≥bb lev√©lben eln√©z√©st k√©rtek, de sajnos az id√Ķs asszony le√°nya az √°t√©lt izgalmak k√∂vetkezt√©ben k√©s√Ķbb ism√©t k√≥rh√°zba ker√ľlt √©s elhunyt.
Egy m√°sik jogfosztott, – aki tan√°r - azzal keresett meg, hogy a szem√©lyi igazolv√°nyt felfegyverzett rend√Ķr√∂k az els√Ķ oszt√°lyosoknak tartott tan√≥r√°n k√≠v√°nt√°k elvenni t√Ķle √©s ezzel riadalmat keltettek a kisdi√°kokban.
Megjegyzem, hogy szlov√°k √©s magyar nemzetis√©g√Ľ k√©pvisel√Ķk a Szlov√°k Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g el√Ķtt m√°r t√∂bb mint k√©t √©ve megt√°madt√°k azt a t√∂rv√©nyt, amely a hat√≥s√°gok zaklat√°s√°nak teret nyitott, de az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g – noha h√°rom alkalommal t√Ľz√∂tt hat√°rnapot a hat√°rozat hirdet√©sre – egyenl√Ķre m√©g nem d√∂nt√∂tt.
A jogfosztottak kérésére fordultam az Európai Parlament Petíciós Bizottságához, amely több hónapos vizsgálat után megállapította, hogy az általam felvetett probléma az Európai Parlament eljárási szabályzata szerint elfogadható, mivel az Európai Unió tevékenységi körébe tartozik.
A pet√≠ci√≥mban egy√©bk√©nt az Eur√≥pai Uni√≥ jog√°nak megs√©rt√©s√©t jelent√Ķ, bizony√≠that√≥ eseteket soroltam fel √©s az Eur√≥pai K√∂z√∂ss√©gek B√≠r√≥s√°g√°nak azon hat√°rozat√°ra utaltam, amelyek hasonl√≥ √ľgyekben a jogs√©rt√©seket szankcion√°lt√°k.
Megjegyzem, hogy címzetes egyetemi tanárként éveken át oktattam az budapesti egyetemen az Európai Közösségek Bíróságának gyakorlatát és könyvet is írtam a témában.
Azok a jogs√©rt√©sek, amelyeket a befogad√°s ut√°n az Eur√≥pai Parlament Pet√≠ci√≥s Bizotts√°g√°nak vezet√©se elk√∂vetett arra utalnak, hogy akaratlanul is, de arra t√∂rekedtek, hogy a szlov√°k hat√≥s√°gok jogs√©rt√©sei ne ker√ľljenek kivizsg√°l√°sra.
2./ Az Eur√≥pai Parlament Pet√≠ci√≥s Bizotts√°g√°nak vezet√©se, minden indokol√°s n√©lk√ľl a 2013. m√°jus 27-i Br√ľsszelben tartott √ľl√©sen a pet√≠ci√≥m tekintet√©ben z√°rt √ľl√©st rendelt el, √≠gy s√©r√ľlt a nyilv√°noss√°g elve. Nem csup√°n a sajt√≥ munkat√°rsait tess√©kelt√©k ki, hanem azokat a jogfosztottakat is, akik nem kis k√∂lts√©gen Br√ľsszelbe utaztak, azzal a sz√°nd√©kkal, hogy az √Ķket √©rint√Ķ √ľgy megt√°rgyal√°s√°n√°l jelen legyenek √©s meggy√Ķz√Ķdhessenek arr√≥l, hogy az √Ķket √©rt jogs√©relmeket tisztess√©ges elj√°r√°s keret√©ben vizsg√°lja ki a Bizotts√°g. A jogfosztottak elt√°vol√≠t√°s√°hoz rend√©szeket vettek ig√©nybe. Az √ľl√©sterem el√Ķtt v√°rakoz√≥ √ļjs√°g√≠r√≥k a nemzetk√∂zi k√∂zv√©lem√©nyt t√°j√©koztatt√°k az esetr√Ķl, √≠gy Magyarorsz√°gon is nagy nyilv√°noss√°got kapott a jogfosztottak megal√°z√°sa.
A z√°rt t√°rgyal√°son a Bizotts√°g √©s a szlov√°k korm√°ny k√©pvisel√Ķje kifejthette √°ll√°spontj√°t, de a pet√≠ci√≥ m√°sik al√°√≠r√≥ja Gub√≠k L√°szl√≥, aki jelen lehetett az √ľl√©sen nem mondhatta el √∂t perces hozz√°sz√≥l√°s√°t, mivel a vita elh√ļz√≥d√°sa miatt a tolm√°csok az √©n felsz√≥lal√°som ut√°n t√°voztak, √≠gy a pet√≠ci√≥t al√°√≠r√≥ m√°sik szem√©ly nem √©lhetett az anyanyelv haszn√°lat√°nak jog√°val, mivel a vita angol nyelven folytat√≥dott. Akkor ennek nem tulajdon√≠tottunk a jogs√©rt√©s s√ļly√°nak megfelel√Ķ jelent√Ķs√©get, mert a Bizotts√°g eln√∂ke kihirdette azt a hat√°rozatot, amely szerint a Szlov√°k Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g d√∂nt√©se ut√°n folytat√≥dhat a szlov√°k hat√≥s√°gok jogs√©rt√©seinek kivizsg√°l√°sa. Abban rem√©nykedhett√ľnk teh√°t, hogy Gub√≠k L√°szl√≥, mint a pet√≠ci√≥ m√°sik el√Ķterjeszt√Ķje pet√≠ci√≥s jogaival a k√∂vetkez√Ķ √ľl√©sen √©lhet.
Szeretn√©m megjegyezni, hogy a z√°rt √ľl√©s ellen t√∂bb Eur√≥pa Parlamenti k√©pvisel√Ķ tiltakozott, azonban a Bizotts√°g eln√∂ke a Koordin√°tori Test√ľlet d√∂nt√©s√©re hivatkozva minden indokol√°s n√©lk√ľl elutas√≠totta a panaszokat.
Ezt k√∂vet√Ķen a Koordin√°tori Test√ľlet √ľl√©s√©n az egyik szlov√°k EP k√©pvisel√Ķ, aki egy√©bk√©nt nem tagja a test√ľletnek r√©sztvett √©s mint ut√≥bb kider√ľlt, abban maradtak, hogy a vizsg√°lt pet√≠ci√≥t a „B" napirendi pontok k√∂z√© kell tenni √©s indokol√°s n√©lk√ľl le kell venni a napirendr√Ķl. Mivel a d√∂nt√©s egy olyan sz√Ľk test√ľletben sz√ľletett, amelynek d√∂nt√©si mechanizmusa egy√°ltal√°n nem k√∂vethet√Ķ, egy √ļjabb eur√≥pai elv, az √°tl√°that√≥s√°g k√∂vetelm√©nye is s√©r√ľlt, √≠gy m√°r a sokadik jogs√©rt√©st tapasztalhattuk.
A Bizotts√°g eln√∂ke, teh√°t azt a hat√°rozatot hirdette ki 2013. m√°jus 27-√©n, hogy folytatj√°k a pet√≠ci√≥ t√°rgyal√°s√°t, m√©gis 2013. okt√≥ber 17. napj√°n minden indok n√©lk√ľl iratt√°rba helyezt√©k a pet√≠ci√≥t. A jegyz√Ķk√∂nyvb√Ķl is meg√°llap√≠that√≥, hogy a vizsg√°lat megsz√ľntet√©se ellen a Bizotts√°g tagja tiltakozott √©s √≠r√°sban is jelezt√©k k√©pvisel√Ķk, hogy ragaszkodnak a pet√≠ci√≥ napirenden tart√°s√°hoz, de a Bizotts√°g eln√∂ke arra hivatkozva, hogy a Koordin√°tori Test√ľlet √≠gy d√∂nt√∂tt. Ennek az√©rt van jelent√Ķs√©ge, mert a m√°jus 27-i z√°rt √ľl√©sen ugyan ez a Bizotts√°g eln√∂ke r√°mutatott, hogy a Bizotts√°g gyakorlata szerint, ha egyetlen k√©pvisel√Ķ ragaszkodik a napirenden tart√°shoz, akkor nem helyezhet√Ķ iratt√°rba a pet√≠ci√≥.
Erre az √ľl√©sre sem Gub√≠k L√°szl√≥t, sem engem nem h√≠vtak meg, √≠gy nem gyakorolhattuk pet√≠ci√≥s jogainkat, de a tisztess√©ges elj√°r√°s elv√©t is s√©rti az, hogy az elj√°r√°s befejez√©se ellen a jegyz√Ķk√∂nyvb√Ķl is meg√°llap√≠that√≥an, hogy egy magyar k√©pvisel√Ķ tiltakozott √©s m√©gsem marad napirenden az √ľgy.
Az √ľl√©sen r√©szt vev√Ķ egyik EP k√©pvisel√Ķ arr√≥l t√°j√©koztatott, hogy a Bizotts√°g eln√∂ke az √ľl√©sen eln√©z√©st k√©rt, de ez nem v√°ltoztat azon a t√©nyen, hogy sorozatos jogs√©rt√©seket k√∂vetett el.
S√©relmezem tov√°bb√° azt is, hogy a d√∂nt√©sr√Ķl annak meghozatal√°t k√∂vet√Ķ k√©t h√≥napon bel√ľl (perind√≠t√°si hat√°rid√Ķ) √©s azon t√ļl sem kaptam indokolt hat√°rozatot, csak az √°ltalam megind√≠tott kereset beny√ļjt√°sa ut√°n, az √ľl√©st k√∂vet√Ķen csaknem h√°rom h√≥nappal k√ľldt√©k meg a jegyz√Ķk√∂nyvet, amelyben a B napirendi pontok k√∂z√∂tt szerepel az √°ltalunk beny√ļjtott pet√≠ci√≥ sorsz√°ma, de indokol√°st a jegyz√Ķk√∂nyv sem tartalmaz.
A Bizotts√°g eln√∂ke ehhez a lev√©lhez mell√©kelte az Eur√≥pai Bizotts√°g √©szrev√©teleit, amelyet a m√°jus 27-ei √ľl√©sen k√©pvisel√Ķj√ľk felolvasott √©s a lev√©l utal arra is, hogy az Emberi Jogok Eur√≥pai B√≠r√≥s√°ga k√©t jogfosztott √ľgy√©ben, ahol √©n l√°ttam el az √ľgyv√©di k√©pviseletet, m√°r d√∂nt√©st hozott.
Ez az √°ll√≠t√°s val√≥tlan, hiszen √©s a Magyar K√∂zt√°rsas√°g K√ļri√°j√°nak tan√°csvezet√Ķ b√≠r√°ja vagyok, √≠gy term√©szetszer√Ľleg √ľgyv√©di k√©pviseletet nemzetk√∂zi b√≠r√≥s√°gok el√Ķtt sem l√°thatok el, hiszen nem vagyok √ľgyv√©d. Ez is mutatja, hogy milyen alaposs√°ggal kezelt√©k a pet√≠ci√≥ √ľgy√©t.
Szeretn√©m felh√≠vni a figyelmet arra is, hogy Szlov√°ki√°ban az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g el√Ķtt vitatott t√∂rv√©ny alapj√°n 722 szem√©lyt√Ķl vett√©k el az √°llampolg√°rs√°ghoz f√Ľz√Ķd√Ķ jogokat, k√∂z√ľl√ľk 47 magyar nemzetis√©g√Ľ √©s azt a 6 szem√©lyt zaklatj√°k, a szlov√°k hat√≥s√°gok, akik a sajt√≥ nyilv√°noss√°ga el√Ķtt is felv√°llalt√°k, hogy a Szlov√°k Alkotm√°ny rendelkez√©s√©b√Ķl kiindulva felvett√©k a magyar √°llampolg√°rs√°got, de nem mondanak le a szlov√°k √°llampolg√°rs√°ghoz √Ľz√Ķd√Ķ jogukr√≥l.
Az Emberi Jogok Eur√≥pai B√≠r√≥s√°ga, amely az emberi jogi egyezm√©ny cikkelyeit vizsg√°lja k√©t panaszos √ľgy√©ben d√∂nt√∂tt √©s r√°mutatott, hogy annak meg√°llap√≠t√°sa, hogy a hat√°lyos szlov√°k t√∂rv√©ny s√©rti-e a szlov√°k alkotm√°nyt a Szlov√°k Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g feladata, amely egy√©bk√©nt √©vek √≥ta halogatja a hat√°rozat hirdet√©st. Ez√©rt volt jelent√Ķs√©ge annak, hogy az Eur√≥pai Parlament Pet√≠ci√≥s Bizotts√°ga m√°jus 27-√©n arr√≥l d√∂nt√∂tt, hogy a Szlov√°k Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g d√∂nt√©se ut√°n folytatja a jogs√©rt√©sek kivizsg√°l√°s√°t, hiszen amennyiben a t√∂rv√©ny alkotm√°nyellenesnek bizonyul, a szlov√°k hat√≥s√°gok jogs√©rt√©sei nyomban egy√©rtelm√Ľv√© v√°lnak.
Jog√°szk√©nt meggy√Ķz√Ķd√©sem, hogy az Eur√≥pai Uni√≥ egyetlen szerve sem s√©rtheti meg az uni√≥s jogot konkr√©t int√©zked√©sekkel vagy az √ľgyrend nem megfelel√Ķ kialak√≠t√°s√°val.
Bizony√≠that√≥, hogy s√©r√ľlt az eur√≥pai polg√°r pet√≠ci√≥s joga, a tisztess√©ges elj√°r√°shoz f√Ľz√Ķd√Ķ jog, a nyilv√°noss√°g elve √©s Gub√≠k L√°szl√≥ tekintet√©ben az anyanyelv haszn√°lat√°nak a joga. Ilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt d√∂bbenetes, hogy az Eur√≥pai Parlament Pet√≠ci√≥s Bizotts√°ga nem vizsg√°lja fel√ľl jogszer√Ľtlen √°ll√°spontj√°t.
3./ Mindezen jogs√©rt√©sek ellen√©re lev√©lben fordultam az Eur√≥pai Parlament Pet√≠ci√≥s Bizotts√°g√°nak eln√∂k√©hez √©s t√°j√©koztattam arr√≥l, hogy pert ind√≠tottam, de egyben bejelentette, hogy amennyiben az eredeti hat√°rozatnak megfelel√Ķen ism√©t napirendre t√Ľzik a pet√≠ci√≥t, a keresett√Ķl el√°llok, hiszen nem c√©lom az, hogy az Eur√≥pai Parlament tekint√©lye csorbuljon. Megjegyzem, hogy az √ľgy nemcsak Magyarorsz√°gon, hanem Szlov√°ki√°ban √©s Rom√°ni√°ban is nagy m√©dia nyilv√°noss√°got kapott, √≠gy b√°r kevesen b√≠znak abban, hogy az Eur√≥pai Parlamenttel szemben pert nyerhetek, m√©gis erk√∂lcsi jelent√Ķs√©get tulajdon√≠tanak a jogs√©rt√©sek felmutat√°s√°nak.
√Ārulkod√≥ jel, hogy a Szlov√°k K√∂zt√°rsas√°g beavatkoz√°si k√©relemmel fordult az √ľgyben, ami j√≥l mutatja, hogy Szlov√°ki√°nak nem √°ll √©rdek√©ben a hat√≥s√°gai √°ltal elk√∂vetett jogs√©rt√©sek uni√≥s vizsg√°lata. Sajn√°latos m√≥don, mint eml√≠tettem ehhez assziszt√°lt az Eur√≥pai Parlament Pet√≠ci√≥s Bizotts√°ga.
Az is elgondolkodtat√≥, hogy az Eur√≥pai Parlament alperes, amely jelent√Ķs k√∂lts√©gvet√©sb√Ķl gazd√°lkodik √©s j√≥l megfizetett munkat√°rsai vannak, a k√∂lts√©gei megt√©r√≠t√©s√©t k√©ri velem szemben, aki a jogfosztottak √©rdek√©ben saj√°t k√∂lts√©g√©n v√°llalja a k√ľzdelmet √©s ehhez semminem√Ľ t√°mogat√°st nem kap.
B√≠zom abban, hogy a T√∂rv√©nysz√©k a felt√°rt √©s bizony√≠that√≥ jogs√©rt√©sek f√©ny√©ben a keresetemnek megfelel√Ķ d√∂nt√©st hoz - √≠rja Dr. Lomnici Zolt√°n, felperes.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Detonator - 2014. Šprilis 18. 21:04:26
Ez itt az Eur√≥pai uni√≥nak nevezett kupler√°j jogi l√°tlelete. Err√Ķl sz√≥l az eg√©sz uni√≥. Szabadk√Ķm√Ľves b√°boz√°s √©s a jog, √©s t√∂rv√©ny naponk√©nti csoportos meger√Ķszakol√°sa, v√°ltoz√≥ er√Ķszaktev√Ķkkel. Az √°ldozatok kev√©s kiv√©tellel azonosak, legf√Ķk√©pp Magyarorsz√°g. √Čs ez a szemf√©nyveszt√©s, hogy majd a b√≠r√≥s√°g eld√∂nti, mit d√∂nt el ? Milyen b√≠r√≥s√°g ? Ez a b√≠r√≥s√°g ugyan az, kis id√Ķeltol√≥d√°ssal, amelyik lej√°tszotta a N√ľrnbergi pert. V√°ltozott az√≥ta valami ? Igen , m√©g rosszabb lett , ami akkor sem volt j√≥. Amikor minden hazugs√°gra √©s aljass√°gra van √©p√≠tve, lehet v√°rni azt, hogy a szabadk√Ķm√Ľvesek maguk ellen nyernek pert ? A helyzet m√©g rosszabb, ha figyelembe vessz√ľk a felperes szem√©ly√©t, nem egy Gipsz Jakab 29., a XIII.-ik ker√ľletb√Ķl. Az ilyen horderej√Ľ √©s fajs√ļly√ļ k√©rd√©sekben nincs b√≠r√≥s√°g ami ne el√Ķre meghat√°rozott m√≥don d√∂ntene, √©s menet k√∂zben ne akarn√° a sz√°m√°ra kellemetlen felet ellehetetlen√≠teni, mint a fenti √°bra is mutatja.
#2 | Balu - 2014. Šprilis 18. 22:59:01
Zárójelben.
Ez a helyi top-cion mai címlapja:
i.sme.sk/cdata/5/71/7175385/vojenske_sily.jpg
Cikk hozz√°:
Hov√° j√∂hetne a NATO? Szlov√°ki√°ban t√∂bb √©rdekes helysz√≠n is akad. Mondja ugyib√°r a sz√≠n-cion SME napilap. Am√ļgy √©rdemes az√©rt figyelni, nem az√©rt, mert elhiszem, amit kuruttyolnak, hanem az√©rt, amit a sorok k√∂z√∂tt kiolvasok.

Apropó, magáról a 102 éves nénitudja, hogy mire használják? Ach, ilyen ninecsen is, ezt a szittya arcélt!
www.magyartudat.com/wp-content/uploads/Tamas-Aladarn%C3%A9-Sz%C5%B1cs-Ilonka-n%C3%A9ni.jpg (nem ak√°rhonnan, hanem a "magyartudat" oldalr√≥l linkoltam √°m, http://www.magyar... - olvass√°tok, terjessz√©tek, o-alakba terpessz√©tek, elj√Ķ m√©g a magyar holnap, el√©g hozz√° j√≥ sok honlap). A Tam√°s Ilonka n√©ni, nemzt√ľ(n)k nagy alaktya.

Na r√∂viden: mind zsid√≥. Lomniciak, id√Ķsb s ifjabb √ļgyszint√©n, Tam√°s Ilonka n√©ne, A jaroslav Paska, a Kalin√°k, meg a Ber√©nyi, meg a Most/H√≠d vez√©rkara, √©l√©n Solymosival... Feleim, ez az √ē vil√°guk √©s az √Ķ terv√ľk meg az √Ķ probl√©m√°ik. Se a magyarok√© √©s nem is t√≥tok√©, csak mindkett√Ķvel elhitetik, hogy de, m√©gis: ez a te probl√©m√°d - √©s ha elkezden√©l nagyon agyaskodni, akkor majd j√≥l megemelem a rezsidet oszt majd ut√°na gondolkoggy√° h√ľlyegyerek.
#3 | keepfargo - 2014. Šprilis 19. 01:14:39
Mi a nagyobb: a tét vagy a tót?

Semmi sem az aminek l√°tszik, vagy semmi sem az, ami annak l√°tszik?
(Senki sem az, akinek l√°tszik; az, aki vel√ľnk csak j√°tszik...mert ez m√©g nem mindenkinek l√°tszik)
#4 | Detonator - 2014. Šprilis 19. 09:36:36
Kedves Keepfargo !

Val√≥ban itt s√Ľr√≠tve van minden ! De azt hiszem most "b√°bozz√°k" el nek√ľnk a l√°tsz√≥lag k√≠v√ľl√°ll√≥knak, hogy mi az "ir√°ny". Az eg√©sz per nem is arr√≥l sz√≥l amir√Ķl mondj√°k, itt Magyarorsz√°g magyarok lakta megsz√ľntet√©s√©r√Ķl besz√©lnek, hogy a zsid√≥ tot√°l teljes uralmon legyen. Mint R√°kosi elvt√°rs kor√°ban, 110 %-ra teljes√≠tve a magyarok √≠rt√°s√°t. Lomnici elvt√°rs a Martonyi k√∂cs√∂ggel gy√ļjtogatta a hanuka l√°mp√°st a Nyugati t√©ren nagy √°h√≠tattal ! Szar ez mind, csak a nev√ľk m√°s .

Kedves Balu !

Mutasson nekem valaki az elszak√≠tott ter√ľleteken √©l√Ķ, vagy a vil√°g b√°rmely pontj√°n √©l√Ķ magyarok "vezet√Ķi" k√∂z√ľl egyet az elm√ļlt 25 √©vben, aki nem zsid√≥ ! Vagy nem csahos ! NINCS ILYEN !!!!!
Szeretném ha valaki megcáfolna, most jól esne tévednem.

√Āld√°s, Uraim !
Detonator
#5 | kakas - 2014. Šprilis 19. 10:17:02
24.media.tumblr.com/b7eb4ad92080c65e558c44462602de79/tumblr_n49pbdJ3qJ1tra1kao1_400.gif
#6 | Kormos - 2014. Šprilis 19. 10:45:37
Nos a linket v√©gig se olvastam rendesen, de ez a CION mubalh√© el√©g kicsinyes √©s piti√°ner t√©ma. Nekem egyik √°llampolg√°rs√°g se kell, mivel EU-ban eggyet se ismerek el nemzet√°llamnak. M√°r egyp√°rszor elemeztuk √ĀLLAM=belyegyzett CIONc√©g. Volt egy ugyem a karhatalommal- boh√≥caival, mikor m√°r folideges√≠tettek besz√≥ltam nekik hogy eldobom az √°llampolg√°rs√°got...stb. A reakci√≥ a sima megh√°tr√°ll√°s-**** volt a karhatalom oldal√°r√≥l. Ez azt jelenti,hogy bizony nem mindegy kinek milyen √°llampolg√°rs√°ga van-mivel √≠gy t√≥tia meg is szunhet l√©tezni.
#7 | Balu - 2014. Šprilis 19. 13:34:00
Detonator,
meggy√Ķz√Ķd√©sem szerint a magyarok a t√≥tokkal, vagy urambocs√° ak√°r a rom√°nokkal vagy szerbekkel is meg tudn√°nak egyezni, ha t√©nyleg magyar √°llapodna meg a t√≥ttal, rom√°nnal, szerbbel. A baj az, hogy a mi (magyar, t√≥t, rom√°n, szerB) nev√ľnkben k√≥hn√©k sz√∂v√∂getik h√°l√≥ikat - igen, √ļgy van ahogy l√°tod: minden√ľtt zsizsikek vagy minimum fogott emb√∂r√∂k besz√©lnek hel√©yett√ľnk. √ćgy azt√°n minden meg√°llapod√°s l√©nyege az, hogy nekik legyen j√≥ √©s ugyan√ļgy magasr√≥l beleszarnak a t√≥t √©rdekekbe, mint a magyarba vagy a rom√°nba, szerbbe. Mert amint a magyar, √ļgy a t√≥t √©rdek is azt dikt√°ln√°, hogy valami norm√°lis, k√∂lcs√∂n√∂sen elfogadhat√≥ szint√©zisben (√ļjra)egyes√ľlj√ľnk. Ezer √©s egy m√≥dja lenne, konf√∂der√°ci√≥ mittom√©n mint√°ra vagy ak√°r megel√Ķz√Ķ mjinta n√©lk√ľl is a saj√°t kreativit√°sunkra b√≠zva √©s mindenki csak nyerne rajta.
Ha k√≥hn√©k √ľtik a vasat, annak nem az a motiv√°ci√≥ja, hogy a magyarnak vagy a t√≥tnak legyen j√≥. A magyar meg a t√≥t ne pampogjon, √©rezze √ļgy, hogy ez most jobb √≠gy √©s m√©g annyit se l√°sson bele a dolgokba, mint eddig.
A megold√°s l√©nyege a politikusok megker√ľl√©se √©s k√∂zvetlen kapcsolatok ki√©p√≠t√©se. Van is r√° √∂tletem amit itt nem √≠rok le, partner k√©ne, egyed√ľl nem tudom l√©trehozni. T√≥ti√°ban keresem a partnereket, de sajnos m√©g az "√©bredtek" is olyan szinten be vannak indoktrin√°lva szvatoplukkal √©s magyariz√°ci√≥val, hogy nem egyszer√Ľ kell√Ķen doktr√≠na-f√ľggetlen partnert tal√°lni. De att√≥l m√©g kell. Sz√≥val aki a PI oldalon szeretne valamit tenni a t√≥t-magyar k√∂zeled√©s ir√°nt, nyugodtan keressen meg, √∂sszedugjuk a fej√ľnket √©s csak kital√°lunk valamit.

Kormos,
√©n meg √©ppen pont magasr√≥l leszarom, hogy milyen papirosokat irogatnak al√° a fejem f√∂l√∂tt egym√°s k√∂zt r√≥ccsild√©k. √Čnr√°m a klf. tengeri t√∂rv√©ny meg a vatik√°ni p√∂css√©gek meg a szabadk√∂m√©jes szupertitkos (heti h√°rom √ļj) h√°tt√©ralkuk nem vonatkoznak. Az ilyen iz√©knek semmi k√∂ze a vil√°g val√≥s sz√∂vet√©hez √©s az "Isteni Kopir√°jthoz" - nem jogut√≥dok, hogy Isten teremtm√©nyei felett rendelkezzenek. M√©g a S√°t√°n is csak Isten majma - akkor most mit gondoljak a R√≥ccsild tat√°r√≥l, aki 90 √©vesen mondjuk biztos, hogy j√≥l tartja mag√°t, de ha nem ma, akkor holnaput√°n √ļgyis elpatkol. √ČS A LELK√ČT √ē SE A S√ĀT√ĀNNAK FOGJA VISSZASZOLG√ĀLTATNI (recikl√°l√°sra), hanem annak, aki lelket egy√°ltal√°n teremteni k√©pes: a Teremt√Ķnek. Azt√°n legyen negyven inkarn√°ci√≥n kereszt√ľl mosogat√≥rongy vagy budipap√≠r. A minap pont √≠rtam egy t√≥t blogra, hogy vazze akkor se a t√≥tok h√ļzt√°k meg a hat√°rt, meg a b√©csi vagy p√°rizsi d√∂nt√©sekkor sem, s√Ķt m√°r a t√∂r√∂k meg a habsburg (szigor√ļan kisbet√Ľ) id√Ķkben sem. A hat√°rokat mindig a nagyhatalmak huzig√°lt√°k be ceruz√°val, oszt id√Ķnk√©nt rad√≠roztak egyet √©s od√©bb rajzolt√°k - a K√°rp√°tok meg a Duna ek√∂zben maradtak a hely√ľk√∂n. Akkor most ez a jelenlegi √°ll√°s konkr√©tan mi√©rt is abszol√ļt? Ja mert a t√≥tok ter√ľletileg nyertek rajta - mert csup√°ncsak ennyi √°m a l√©nyege. Minimum k√©rd√©ses, hogy ak√°r gazdas√°gilag vagy kultur√°lisan is nyertek-e, de hagyjuk. √Čs ezt intelligens emberek se tudj√°k meg√©rteni els√Ķ k√∂rben, olyan szint√Ľ az indoktrin√°ci√≥ - amin Olstein√©k pattog√°sa csak ront, pl√°ne, hogy k.rv√°ra nem a magyarokr√≥l van sz√≥. Szent meggy√Ķz√Ķd√©sem, hogy a t√≥tok sokkal t√∂bbet nyerhetn√©nek, ha nem lenne √°llamhat√°r, csak mondjuk (v√°r)megyehat√°r. √Čn csak ez√©rt vagyok rev√≠zi√≥-p√°rti - v√©gre visszan√Ķhetne a v√©gtag, ami test n√©lk√ľl √©letk√©ptelen. Sajnos tudom√°sul kell venni, hogy sok dolog megv√°ltozott √©s ha a mai helyzetet akarjuk megoldani akkor nem 1917-es statisztik√°kb√≥l kell kiindulni.
A t√≥tok r√©sz√©r√Ķl mi a l√©nyeg: a nemzet vagy az √°llam? Vagy csak a maffia-k√∂rzetek hat√°rai √©rinthetetlenek? Vagy az EU-r√©gi√≥k feloszt√°s√°r√≥l van sz√≥? Mert ha a nemzetr√Ķl besz√©l√ľnk, akkor √©rts√ľnk ezalatt NEMZETET √©s ne √°llamot - ne keverj√ľk m√°n Gizik√©t a g√Ķzek√©vel. A kett√Ķ nem ugyanaz. A nemzet - √ļgy a magyar, mint a t√≥t, b√°r a nyelven meg az indoktrin√°ci√≥n k√≠v√ľl igazi k√ľl√∂nbs√©get nem l√°tok - t√∂bb ezer √©ve ugyanott √©ldeg√©l, m√©g ha a t√≥ts√°g egy r√©sze od√©bb is k√∂lt√∂z√∂tt a t√∂r√∂k id√Ķkben (√©s ott term√©szetszer√Ľleg, be lett fogadva, kapott f√∂ldet, jogokat stb.). Att√≥l m√©g √Ķslakos, nem j√∂ttment, genetikusan gyakorlatilag ugyanaz a n√©p vagyunk.

Oké, ennyi, dógom akadt.
#8 | Detonator - 2014. Šprilis 20. 10:57:52
Kedves Balu !

Nekem ez√©rt vessz√Ķparip√°m √©s tal√°lom j√≥nak amit Sz√°lasi le√≠rt, hogy ezekkel a rokon n√©pekkel olyan √°llamot kell alkotni, ahol gazdas√°gilag √©s identit√°sban is harm√≥nia van. Rettenetesen neh√©z, mert meg kell √©rtetni (kellene), hogy az al√°rendelts√©gi viszony a vezet√©s miatt nem mell√Ķzhet√Ķ, de a mell√©rendelts√©gi viszony az az √©let !
Mint egy j√≥ h√°zass√°gban nincs uralkod√°s, ez ostobas√°g, feladatok vannak, amit meg kell csin√°lni, pont ! Itt j√∂n be a zsid√≥, √©s kavarja a szart, √©l√Ķsk√∂dik, a rohadt parazit√°ja, m√°sok v√©r√©t sz√≠vja mesters√©gesen √°ltala keltett visz√°lyokkal, majd ugyan √Ķ "v√°llalja" a b√©ke b√≠r√≥ szerep√©t ! Nincs olyan visszatasz√≠t√≥ l√©ny a F√∂ld√∂n, amelyik ne lenne szebb egy fokkal mint a zsid√≥ l√©lek !
#9 | keepfargo - 2014. Šprilis 20. 11:41:09
Amig a zsizsik √©l, addig r√≥la sz√≥l a t√∂rt√©net. Mi√©rt? Mert m√°s, mint a t√∂bbi emberi faj. Saj√°t maga szerint jobb, a t√∂bbiek szerint rosszabb. Ezt az ellent√©tet, √ļgy t√ľnik, most m√°r fel kellene oldani, mert ha nem siker√ľl, az eg√©sz f√∂ldgoly√≥ s√≠nyli meg. Ezzel nyilv√°n nem mondtam semmi √ļjat. Az viszont √ļj lehet, mint szeml√©letm√≥d, hogy nem a kiirt√°s a v√©gs√∂ v√°lasz, hanem egy hossz√ļ √©s f√°rads√°gos bizony√≠t√°si elj√°r√°s, amelynek v√©ge a Bizony√≠tv√°ny: bizony Hitv√°ny. Innen m√°r nem lenne olyan nagy l√©p√©s, bel√°ttatni mindenkivel, hogy mi√©rt √©pp √∂k √°llnak a tarthat√≥ fejl√∂d√©s √ļtj√°ba, a fogyaszt√≥i, globaliz√°ci√≥s, es egy√©neket elszigetel√∂ alapelveikkel.

(M√°r szinte hallom/olvasom: Keepfargo, te t√©nyleg ilyen naiv vagy? Amire a v√°laszom: nem, csak megj√°tszom magam. Viszont elgondolkodtam; ha mindent h√°bor√ļval kell megoldani, akkor ugyanott vagyunk: a f√∂ld nem j√°rhat j√≥l, hossz√ļ t√°von - ld. atomfegyver, mint v√©gs√∂ "√Črv";)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.