Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A Gazprom megveszi a magyar kõolajcég felét


Az orosz Gazprom Nyefty szerbiai leányvállalata révén 50 százalékos részesedést szerez a magyarországi RAG Kiha Kft.-ben - errõl döntött az állami kõolajcég igazgatótanácsa pénteken.

A Gazprom állami energetikai óriáscég 95,68 százalékos tulajdonában lévõ, kõolaj-kitermeléssel és -feldolgozással, -tárolással foglalkozó Gazprom Nyefty a hozzá tartozó szerbiai Naftna Industrija Srbije-n (NIS) keresztül vásárolja meg a kõolaj- és földgázkitermeléssel foglalkozó magyar vállalat részvényeinek felét.

A NIS 2011 decemberében már megállapodott a RAG Hungary Kft.-vel a kiskunhalasi szénhidrogénmezõ közös kutatásáról és feltárásáról. A Gazprom Nefty szerb leányvállalata egy év múlva, 2012 decemberében már arról kötött egyezséget a RAG Hungary Kft.-vel, hogy a RAG Kiha alaptõkéjének felét kivásárolva megkapja a magyar leányvállalat "kelebiai blokkra" vonatkozó engedélyének az 50 százalékát.
Hatalom és siker konferencia Bojár Gáborral, Király Júliával, Hegedûs Évával és Síklaki Istvánnal - Mfor.hu Konferencia 05.21.
Mérnöki és gyártással kapcsolatok állások

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal (MBFH) honlapján olvasható határozati dokumentum szerint az MBFH Szolnoki Bányakapitánysága 2010 októberében adományozott "szénhidrogénekre vonatkozó kutatási jogot a RAG Hungary Kft.-nek a Kelebia megnevezésû területre", amelyen két kutatási blokkot különítettek el. A Kelebia nevû kutatási régió két megye: Bács-Kiskun és Csongrád 12 településének közigazgatási területét fedi le. A bányászati jogot a RAG Hungary 2012-ben átadta leányvállalatának, a RAG Kiha Kft.-nek.

A NIS a szerb piac vezetõ kõolajtermékeinek forgalmazója, Közép-Európában az egyik legnagyobb, úgynevezett vertikálisan integrált kõolajcég. A RAG Hungary Kft. az osztrák Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft (RAG) leányvállalata.

Az osztrák Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft Ausztrián kívül Németországban, Magyarországon és Lengyelországban foglalkozik kõolajlelõhelyek kutatásával, feltárásával és kitermelésével, valamint az egyik legnagyobb európai, föld alatti gáztárolókkal rendelkezõ cég. Ötmilliárd köbmétert tárol, és a tárolói teljesítményt 2014-ben 6 milliárd köbméterre kívánja növelni.

A Gazprom Nyefty a négy legnagyobb orosz kõolaj-kitermelõ, valamint a három legnagyobb orosz kõolaj-feldolgozó cég között szerepel, és egyike a világ 20 legnagyobb kõolajtartalékkal rendelkezõ vállalatának.

MTI
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. április 19. 11:50:25
Putyin támogatja a Shell oroszországi terjeszkedését

Vlagyimir Putyin pénteken ígéretet tett arra, hogy támogatja a Royal Dutch Shell orosz terjeszkedését. Személyesen találkozott a cég vezérigazgatójával, Ben van Beurdennel.
http://www.napiga...ikk/10535/


Putyin: Oroszország bõvíteni fogja jelenlétét a globális energiapiacokon

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Pecsora-tengeri Prirazlomnaja orosz olajfúró platformmal rendezett telekonferencia keretében részt vett az elsõ olajszállítmány ünnepélyes indításában.
Teljes szöveg: http://hungarian....okon-5806/
#2 | kukackac - 2014. április 19. 15:24:31
www.logosquizwalkthrough.com/images/crowd/gazprom-%28level-16%29.jpg

www.novinite.com/media/images/2010-12/photo_verybig_123610.jpg

[img]www.novinite.com/media/images/2010-12/photo_verybig_123610.jpg[/img]

s_*_kac
#3 | postaimre - 2014. április 19. 20:06:42
Magyarország nem az orosz csövön szállítana gázt Ukrajnának

Az orosz gázszállĂ­tások leállásának esetĂ©re Ukrajna „fordĂ­tott" szállĂ­tási szerzõdĂ©st kĂ­ván kötni nĂ©met Ă©s francia vállalatokkal. Kijev tõlĂĽnk is várja az energiahordozĂłt – Magyarország ismĂ©t tranzitszerepet kaphat a szállĂ­tásban.
http://www.napiga...ikk/10192/
#4 | Kedvesi - 2014. április 19. 20:32:11
http://3rm.info/4...rzhku.html

Pala gáz Oroszországban. Putyin ígéri a Shell adminisztratív támogatását.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.