Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Figyelmeztet a német elhárítás: nagyon aktív az orosz titkosszolgálat


Fokozott orosz hírszerzési aktivitást tapasztal a német alkotmányvédelmi hatóság, a szervezet szerint Moszkva az ukrajnai válság miatt a Nyugattal kialakult konfliktusban egyre inkább támaszkodik a polgári külföldi hírszerzésre (SZVR), amelynek németországi próbálkozásait rendkívüli naivitással fogadják a megkörnyékezett személyek - írta a Welt am Sonntag címû vasárnapi német lap.
A belsõ elhárításért felelõs alkotmányvédelmi hatóság (BfV) becslése szerint a berlini orosz nagykövetség munkatársainak nagyjából egyharmada az SZVR-nél kiképzett hírszerzõ. Diplomáciai beosztásban dolgoznak, az eredeti nevüket használják és rendelkeznek szakismeretekkel azon a területen, amellyel hivatalosan foglalkoznak, a feladatuk pedig az, hogy minisztériumi alkalmazottak, alapítványi szakértõk vagy politikusok munkatársainak bizalmába férkõzzenek és belsõ információkat szerezzenek a német külpolitikáról, gazdaságpolitikáról, uniós ügyekrõl, a NATO-ról, német hadiipari, vagy éppen technológiai cégekrõl.

Az adatszerzési kísérlet általában egy követségi eseményre szóló hivatalos meghívással kezdõdik, amelyen a hírszerzõ mintegy véletlenül beszélgetésbe elegyedik a kiszemelt adatforrással, például egy minisztériumi tisztségviselõvel vagy egy parlamenti képviselõ személyi titkárával.

Az elsõ kapcsolatfelvételt kávézókba, vendéglõkbe szervezett találkozók követik. Az orosz fél motivációja látszólag az érdek nélküli rokonszenv, a célja pedig egy baráti kapcsolat kialakítása, de valójában az SZVR megbízását teljesíti, és amikor a BfV figyelmezeti erre a német felet, rendszerint kiderül, hogy az érintettnek eszébe sem jutott, hogy orosz partnere kém, aki csak információkat akar szerezni tõle - írta a Welt am Sonntag.

Ezt a módszert a szakmában "félig nyílt adatszerzésnek" nevezik, és más országok szolgálatai is alkalmazzák, de az oroszok az utóbbi idõben "nagyon nagy tempót diktálnak", egyedül Berlinben évente legalább százszor próbálkoznak a BfV becslése szerint - áll a beszámolóban.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2014. április 20. 21:38:29
Úgy tesznek a németek, mintha felfedezték volna a spanyolviaszt, mintha más követségen ez nem fordulna elõ,ha egyáltalán igaz a hír.

Kémkedés veszélye miatt nem kapjak az izraeliek vízummentességet Amerikában.
http://www.atv.hu...entesseget

Az EU katonai kémfõnökének véleménye a kialakult ukrán helyzetrõl. Nincs jelentõs orosz jelenlét a térségben. Azt igazolja, amit az orosz külügyér mond. Õ csak tudja.
http://www.intell...n-ukraine/
#2 | Vizilo - 2014. április 20. 22:14:30
Ez szerintem kamu nem hiszem ennyire ĂĽgyetlenek az oroszok ez is hozzatartozik az oroszorszag elleni uszitasban...))
#3 | postaimre - 2014. április 21. 08:25:32
Figyelmeztettem a "német elhárítást", hogy zsidóveszély van és fokozódni fog a nemzetközi helyzet. Jó, hogy most kezdik a szájukba adni a cumit és kitolni a fényre, hogy vannak. Egyébiránt nem sok közük van semmihez.
#4 | talpi - 2014. április 21. 09:04:10
****meg :) még elképzelni is nehéz. Ez a módszer, már oly régen "letûnt" idõkre emlékeztet. Érdekes, hogy ezek a dajcsok mennyire igyekeznek benyalni, a kinyalni valót, zsizsiknél. Persze az orosz hírszerzés ilyen módszerekkel dolgozik? mondják, de azt nem veszik észre, hogy a "lakberendezõ" egy három ajtós szekrénnyel többet rakott be a lakásukba :D na ne röhögtessenek kegyelmedék, mert még beleszakadok a "csodálkozásba" Nos, azt gondolom, néhány "diplo-mata, autómatikusan ki lessz ebrudalva Moszkva környáki bér dácsájából, s nem csak a dajcs, hanem a cia-lon vonal is. Bizony-bizony, nem kell a maci bajszát tépkedni, mert szar füvekbõl készült"gyógyteák" is vannak,szerte a világban"árúsítják" még ángiluséknél is be lehet belõle"te-ázni". Heveny hasmenés és gyors szótlanság a tünet együttes, majd csendesen elszendereghetnek. Jó mondjuk ellenszer nincs, mi több mélyebre is kell ásni a "beteget" mert igen "fényességes" sugárzás veszi körül.
#5 | Perje - 2014. április 21. 16:28:11
Kémek köztünk:
politikus.ru/uploads/posts/2014-04/1398080963_qx4upa6-osw.jpg

http://politikus....hpion.html
#6 | postaimre - 2014. április 21. 20:57:11
Brit hírszerzés figyelemmel kíséri az ukrán határon kialakuló helyzetet

A brit hĂ­rszerzĂ©s titokban figyelemmel kĂ­sĂ©ri az ukrán-orosz határon kialakulĂł helyzetet – Ă­rja a Mirror c. lap, egy magas rangĂş hĂ­rszerzõ forrásra hivatkozva.
Teljes szöveg: http://hungarian....etet-2925/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.