Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

T√ļszul ejtett minket Oroszorsz√°g - valami k√©sz√ľl


A The Timesban √©s a Financial Timesban is hasonl√≥ √≠r√°s jelent meg ma, mindkett√Ķ arr√≥l sz√≥l, hogy fel kell l√©pni az orosz monop√≥lium ellen.

Oroszorsz√°got meg kell akad√°lyozni abban, hogy hatalmas energiahordoz√≥-k√©szleteinek felhaszn√°l√°s√°val "t√ļszul ejtse" a vil√°got, √©s a h√©t vezet√Ķ ipari hatalom (G7) el is kezdi az energiaell√°t√°si biztons√°g er√Ķs√≠t√©s√©t c√©lz√≥ int√©zked√©sek kidolgoz√°s√°t - mondta kedden megjelent nyilatkozat√°ban a brit energia√ľgyi miniszter.

Ed Davey a The Timesnak kijelentette: csak az elm√ļlt id√Ķszakban "legal√°bb k√©tszer, ha nem h√°romszor" el√Ķfordult, hogy Oroszorsz√°g meglehet√Ķsen agressz√≠v m√≥don haszn√°lta fel energiasz√°ll√≠t√≥i szuperhatalmi helyzet√©t. R√©szletek n√©lk√ľl hozz√°tette: a m√°jus eleji r√≥mai G7-tal√°lkoz√≥ napirendj√©n "nagyszab√°s√ļ" energiabiztons√°gi int√©zked√©scsomag megvitat√°sa szerepel.

Közben a Financial Timesban

A eur√≥pai energiauni√≥ megteremt√©s√©r√Ķl √©s az orosz g√°zmonop√≥lium megt√∂r√©s√©nek sz√ľks√©gess√©g√©r√Ķl √≠r a Financial Times eur√≥pai kiad√°s√°nak keddi sz√°m√°ban Donald Tusk lengyel minisztereln√∂k. A t√ļlzott f√ľgg√©s az orosz g√°zt√≥l legyeng√≠ti Eur√≥p√°t, amire szerinte az a megold√°s, ha a monopolhelyzetben l√©v√Ķ Oroszorsz√°ggal szemben egy egys√©ges eur√≥pai test√ľlet t√°rgyal √©s d√∂nt a g√°zv√°s√°rl√°sr√≥l, √©s l√©trej√∂n az energiauni√≥.

Ha ez megvan, Eur√≥p√°nak neki kell l√°tnia annak az id√Ķig√©nyesebb feladatnak, hogy megt√∂rje az orosz g√°zmonop√≥liumot √©s helyre√°ll√≠tsa a szabad versenyt - √≠rja Tusk.

Milyennek képzeli az energiauniót?

A lengyel korm√°nyf√Ķ szerint az energiauni√≥nak hat vez√©relv ment√©n kellene l√©trej√∂nnie. El√Ķsz√∂r is Eur√≥p√°nak ki kellene fejlesztenie egy olyan mechanizmust, amely r√©v√©n k√∂z√∂sen, egys√©gesen t√°rgyalhat az energiaszerz√Ķd√©sekr√Ķl Moszkv√°val. M√°sr√©szt meg kell er√Ķs√≠teni az EU tag√°llamai k√∂z√∂tti szolidarit√°st arra az esetre, ha le√°lln√°nak az orosz g√°zsz√°ll√≠t√°sok. Harmadik k√∂vetelm√©nyk√©nt Tusk szerint az EU-nak t√°mogatnia kell a megfelel√Ķ energiainfrastrukt√ļra ki√©p√≠t√©s√©t, uni√≥s t√°mogat√°ssal kell g√°zt√°roz√≥kat, √∂sszek√∂ttet√©seket √©p√≠teni. Negyedik alapelvk√©nt a lengyel korm√°nyf√Ķ szerint maxim√°lis m√©rt√©kben ki kell haszn√°lni Eur√≥pa fosszilis energiaforr√°sait, a szenet √©s a palag√°zt is.

√Ėt√∂dik elvk√©nt a lengyel korm√°nyf√Ķ arr√≥l √≠r, hogy az EU-nak kapcsolatba kell l√©pnie Eur√≥p√°n k√≠v√ľli partnereivel, akikt√Ķl energi√°t v√°s√°rolhat. Ezek k√∂z√ľl az Egyes√ľlt √Āllamokat √©s Ausztr√°li√°t neves√≠ti a lengyel minisztereln√∂k. Tusk szerint emellett meg kell er√Ķs√≠teni azt az energiak√∂z√∂ss√©get, amely 2005-ben j√∂tt l√©tre az EU √©s 8 keleti szomsz√©dja k√∂z√∂tt. Nem csak az EU, hanem eg√©sz Eur√≥pa energiabiztons√°g√°t jav√≠tani kell - sz√∂gezi le Tusk.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. Šprilis 22. 13:38:35
Orosz fel√ľgyel√Ķk egy amerikai rak√©tatelepen

Nukle√°ris biztons√°ggal foglalkoz√≥ orosz fel√ľgyel√Ķk l√°togattak el a Malmstromba (USA, Montana √°llam) egy rak√©tatelepre.
Teljes szöveg: http://hungarian....epen-7884/


Elk√©sz√ľlt a GLONASZSZ

Az orosz m√Ľholdas navig√°ci√≥s rendszer (az amerikai GPS anal√≥gja) teljes eg√©sz√©ben elk√©sz√ľlt. A rendszerhez tartoz√≥ 29 m√Ľhold elegend√Ķ arra, hogy vil√°gszerte kiszolg√°lja a felhaszn√°l√≥kat.
Teljes szöveg: http://hungarian....SZSZ-2279/


Az USA √∂tmilli√°rd doll√°rt k√∂lt√∂tt az „ukr√°n demokr√°ci√°ra”

A Szovjetuni√≥ 1991-es √∂sszeoml√°sa √≥ta az USA mintegy √∂tmilli√°rd doll√°rt k√∂lt√∂tt Ukrajn√°ra - mondta Victoria Nuland amerikai k√ľl√ľgyminiszter tan√°csad√≥ja a CNN-nek adott interj√ļban.
Teljes szöveg: http://hungarian....iara-1633/

Putyint csak k√©s√Ķbb szankcion√°ln√° Washington

Az amerikai k√ľl√ľgyminiszt√©rium nem z√°rja ki, hogy Putyin eln√∂k√∂t szm√©ly√©ben is szankcion√°lj√°k, de a k√∂zelj√∂v√Ķben m√©g nem v√°rhat√≥.
http://www.napiga...ikk/10666/

Otthon tartja az oroszokat a gyenge rubel

A rubel folyamatos gyeng√ľl√©se miatt t√∂bb uni√≥s orsz√°gban is cs√∂kkent az orosz turist√°k sz√°ma, az utaz√°sszervez√Ķk pedig tov√°bbi zsugorod√°st j√≥solnak. Ezzel szemben Magyarorsz√°gon forgalomn√∂veked√©st m√©rtek.
http://www.napiga...ikk/10546/

Fegyverrel foglalt√°k el a rend√Ķrs√©get Kramatorszkban

Automata g√©pkarab√©lyokkal felfegyverzett, terepsz√≠n√Ľ ruh√°t √©s s√≠maszkot visel√Ķ ismeretlenek ism√©t megsz√°llt√°k h√©tf√Ķn a v√°rosi rend√Ķrkapit√°nys√°got a D√©lkelet-Ukrajn√°ban l√©v√Ķ Donyeck megyei Kramatorszkban.
http://www.hir24....torszkban/

Megt√°madt√°k az ejt√Ķerny√Ķs√∂ket, l√∂v√∂ld√∂z√©s Szlovjanszkban is - friss√ľl

Mik√∂zben Julija Timosenko katonai t√°mogat√°s√©rt folyamodott az amerikai Kongresszushoz, Barack Obama rem√©nykelt√Ķnek nevezte a genfi meg√°llapod√°st. Putyin p√©nzt v√°r Ukrajn√°t√≥l.
http://www.atv.hu...al-szemben

"Halált nem okozó" katonai felszereléseket vinne Ukrajnába az USA

Az egys√©ges √©s demokratikus Ukrajna, illetve a jelenlegi ukr√°n vezet√©s melletti amerikai ki√°ll√°st k√≠v√°nja nyomat√©kos√≠tani Joe Biden aleln√∂k, aki h√©tf√Ķn √©rkezett Kijevbe, hogy egy nemzetk√∂zi meg√°llapod√°st k√©sz√≠tsen el√Ķ a fesz√ľlts√©g enyh√≠t√©se √©rdek√©ben, √©s a gazdas√°gi √©s energia√ľgyi reformhoz sz√ľks√©ges technikai seg√≠ts√©gr√Ķl t√°rgyaljon vend√©gl√°t√≥ival.
http://hvg.hu/vil...eseket#rss
#2 | Balu - 2014. Šprilis 22. 19:54:16
"energiahordoz√≥-k√©szleteinek felhaszn√°l√°s√°val "t√ļszul ejtse" a vil√°got"
Nekik van, nekik meg nincs. Az a baj, hogy az atlanti blokknak nincs az √©gegyadta vil√°gon SEMMIJE, amivel "t√ļszul tudn√° ejteni" az oroszokat √©s ez boh'szaszt√≥an f√°j nekik. Az oroszok nem naiv indi√°nok, akik j√≥hiszem√Ľen √ľveggy√∂ngy√∂k√©rt odaadn√°k Manhattant. Nyersanyagban, √©lelmiszerben (pl√°ne GMO-sban), szaktud√°sban, technol√≥gi√°ban - ugyan mit tudnak ny√ļjtani cser√©be? Doll√°rt, Eur√≥t? Menjenek m√° anyjukba, azok az id√Ķk elm√ļltak, nem vett√©k √©szre?

"el is kezdi az energiaell√°t√°si biztons√°g er√Ķs√≠t√©s√©t c√©lz√≥ int√©zked√©sek kidolgoz√°s√°t"
Ez nagyj√°b√≥l annyit jelenty, hogy valakit√Ķl megint "einstandolni" fogj√°k az √°sv√°nykincseit, f√Ķleg az olajat. Szerintem ez esetben r√∂videsen megl√°tjuk, mit jelent a Putyin-f√©le "aszimmetrikus reakci√≥". Pl. mobil-szolg√°ltat√≥ m√Ľholdak elroml√°s√°t. Ak√°rmit. Vlagyimir Vlagyimirovics, rajta!

"eur√≥pai energiauni√≥ megteremt√©s√©r√Ķl √©s az orosz g√°zmonop√≥lium"
(kicsit k√©s√Ķbb: "meg kell er√Ķs√≠teni az EU tag√°llamai k√∂z√∂tti szolidarit√°st arra az esetre, ha le√°lln√°nak az orosz g√°zsz√°ll√≠t√°sok")
Ez ha j√≥l √°rtem, akkor nagyj√°b√≥l annyit jelent, hogy a kis √°llamokt√≥l a nagyok esmeg leny√ļlj√°k, amij√ľk van, "k√∂z√∂s eur√≥pai √©rdekre" hivatkozva.

"k√∂z√∂sen, egys√©gesen t√°rgyalhat az energiaszerz√Ķd√©sekr√Ķl Moszkv√°val"
Hehe, mert eddig ez ment - mostantól meg pláne ez lesz.

"uniós támogatással kell gáztározókat"
Konkretiz√°ljunk: KI FOG PERK√ĀLNI? Az "unij√≥"? Ja √©s annak honnan van zsetonja?

"maximális mértékben ki kell használni Európa fosszilis energiaforrásait, a szenet és a palagázt is"
Sz√≥val a tiszta nyertes Spanyolorsz√°g, Portug√°lia stb. akiknek se szen√ľk, se olajuk, se g√°zuk. Norv√©gia bizony√°ra saj√°tosan fog reag√°lni, amit elvileg pl. Rom√°nia is megtehetne, de nem fog. Nekem ez is √ļgy j√∂n le, hogy a "nagy k√∂z√∂s ajr√≥pai √©rdek" ment√©n akinek van, att√≥l k√∂zpontilag elveszik (√°llami vagyon - piha!... max. csin√°lnak bel√Ķle nem √°llamit - vagyis br√ľsszeli direkt√≠v√°ra k√∂telez√Ķ m√≥don elprivatiz√°lj√°k).

Az USA-ban m√°r mag√°nak sincs el√©g olaja, ez√©rt (is) nyomul mindenfel√© Irakt√≥l Szud√°nig √©s pr√≥b√°lkozik Venezuel√°ban, Nig√©ri√°ban meg √ļgy √°ltal√°ban mindenhol. Honnan fog tudni az USA m√©g az EU-nak is sz√°ll√≠tani, mikor maga is csak er√Ķszakkal sakkban tartott provicni√°k olaj√°b√≥l √©l? Palag√°z? Na ne m√°... Sajnos az √Čszaki-tenger selfj√©nek olaj-gazdag r√©sze orosz ter√ľlet. Onnan neh√©z lesz megker√ľlni a k√©rd√©st.

Az oroszoknak meg mindek√∂zben egyetlen egy dolgot kell csin√°lniuk: mindenkivel K√úL√ĖN t√°rgyalni, oszt cs√≥k.

Na szó-szó: kóhnék igen nagy kakiba léptek, nem hiszem, hogy átgondolták.
#3 | Balu - 2014. Šprilis 22. 21:00:17
Ugye nem ide vág, de azért mégis belinkolom...

Putyin: Növekszik a világközösség figyelme az Arktisz iránt

http://hungarian....rant-8709/

Teszem hozz√°ja halkan: a "vil√°gk√∂z√∂ss√©g" gyakorlatilag Oroszorsz√°gb√≥l, Norv√©gi√°b√≥l, D√°ni√°b√≥l - nomeg Kanad√°b√≥l √©s a ZUS√Āb√≥l √°ll. Ez az √∂t√∂sfogat gyakorlatilag egy n√©gyesfogat meg Oroszorsz√°g. A n√©gyes ugyanis √©vek √≥ta egy√ľtt gyakorlatozik.
Itt egy régebbi összefoglaló:
http://jovonk.inf...k-lovegjei
#4 | postaimre - 2014. Šprilis 22. 21:12:50
Kiutas√≠tott√°k az oroszok a kanadai k√∂vets√©g els√Ķ titk√°r√°t

Oroszorsz√°g kedden kiutas√≠totta Kanada moszkvai nagyk√∂vets√©g√©nek els√Ķ titk√°r√°t v√°laszk√©nt egy orosz diplomata n√©h√°ny h√©ttel ezel√Ķtti kitoloncol√°s√°ra - k√∂z√∂lt√©k k√ľl√ľgyminiszt√©riumi forr√°sok.
http://hvg.hu/vil...kovets#rss

Putyin az √©szaki-sarkvid√©ki orosz hat√°rok v√©delm√©r√Ķl besz√©lt

Vlagyimir Putyin Oroszország jeges-tengeri határai kijelölésének nemzetközi jogi folyamatáról beszélt a tanácskozáson.
Az orosz √°llamf√Ķ az orsz√°g √©szaki-sarkvid√©ki √©rdekeinek v√©delm√©re sz√≥l√≠tott fel a nemzetbiztons√°gi tan√°cs keddi √ľl√©s√©n.
http://www.hirado...l-beszelt/
#5 | Perje - 2014. Šprilis 22. 22:29:56
Most döbbentek meg az amerikaiak, hogy az oroszok is sérthetik érdekeiket az amerikai kontinensen, ha Kínával közösen építik Nicaraguában a második " Panama csatornát". Már pedig oroszok is részt vesznek az építésben:
http://www.pravda...karagua-0/


L√©gi kal√≥zok ejthett√©k t√ļszul a mal√°j g√©pet, amelyik m√°rcius 8-√°n t√Ľnt el, √©s Afganiszt√°nba t√©r√≠tett√©k . T√°libok kez√©ben lehet a g√©p az afg√°n-pakiszt√°ni hat√°r k√∂zel√©ben.. Az amerikaiak tudhattak az √ľgyr√Ķl, de lehet. hogy hallgatnak r√≥la, mert t√°rgyal√°sokat folytathatnak a t√ļszok kiszabadul√°sa √©rdek√©ben. A g√©pet " tenorra" is felhaszn√°lhatj√°k, mert nagy t√°vols√°got k√©pes egyben megtenni:
http://www.opedne...6-972.html
#6 | tudatlanka - 2014. Šprilis 23. 08:40:29
"Halált nem okozó" katonai felszereléseket vinne Ukrajnába az USA

"El tudom k√©pzelni" Ez a 3 bet√Ľ maga a hal√°l.
#7 | Perje - 2014. Šprilis 23. 17:20:06
Amerika" ejtette t√ļszul Eur√≥p√°t" az orosz ellenes szankci√≥kkal, a kem√©ny vonalas politik√°val, az oroszokkal val√≥ p√°rbesz√©d megsz√ľntet√©s√©vel. Szerencs√©re kezdenek erre Eur√≥p√°ban r√°d√∂bbenni, els√Ķ sorban a n√©metek.
http://politobzor...emmoy.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.