Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A 'faji' preferenciák ellen döntöttek Amerikában


Meger√Ķs√≠tette az amerikai legfels√Ķbb b√≠r√≥s√°g kedden azt a michigani t√∂rv√©nyt, amely megtiltotta, hogy az √°llam egyetemeinek felv√©teli gyakorlat√°ban "faji" preferenci√°kat alkalmazzanak.
A 9 tag√ļ b√≠r√≥s√°g 6:2 ar√°nyban vetette el egy sz√∂vets√©gi fellebbviteli b√≠r√≥s√°gnak az ezzel ellent√©tes tartalm√ļ, kor√°bbi √≠t√©let√©t, amely diszkriminat√≠vnak min√Ķs√≠tette a michigani alapt√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°t. Egy b√≠r√≥ nem ismerte el a saj√°t illet√©kess√©g√©t az √ľgyben.

Az Egyes√ľlt √Āllamok legmagasabb szint√Ľ b√≠r√≥i test√ľlete ugyanakkor lesz√∂gezte: √°ltal√°nos √©rtelemben nem foglalt √°ll√°st arr√≥l, hogy a felv√©telik eset√©ben t√∂rv√©nyesnek tekinthet√Ķ-e a pozit√≠v diszkrimin√°ci√≥ alkalmaz√°sa.

A legfels√Ķbb b√≠r√≥s√°g elutas√≠totta a polg√°ri jogv√©d√Ķ szervezetek √©rvel√©s√©t, miszerint Michigan √°llam 2006-ban elfogadott, a "faji" preferenci√°kat elutas√≠t√≥ alkotm√°nym√≥dos√≠t√°sa megn√∂velte a "faji" kisebbs√©gekre - az afroamerikaiakra √©s a spanyolajk√ļakra - nehezed√Ķ terheket, ily m√≥don megs√©rtve az egyenl√Ķ jogv√©delemnek az amerikai alkotm√°ny √°ltal szavatolt elv√©t.

Michiganhez hasonl√≥an Kalifornia √©s Washington √°llamban is kezdem√©nyez√©s indult a pozit√≠v megk√ľl√∂nb√∂ztet√©s elt√∂rl√©s√©re, t√∂bb √°llamban pedig √©rv√©nyes t√∂rv√©nyek vagy rendeletek rendelkeznek arr√≥l, hogy a "faji" szempontok nem m√©rlegelhet√Ķk a felv√©teliken.

Michiganben egy√©bk√©nt az alkotm√°nym√≥dos√≠t√°s elfogad√°sa √≥ta cs√∂kkent az √°llami fels√Ķoktat√°si int√©zm√©nyekbe felvett afroamerikai √©s spanyol ajk√ļ di√°kok r√©szar√°nya.
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.