Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elhagyják a magyar fiatalok Erdélyt


A Kolozsváron tanulĂł magyar egyetemisták mindössze 8 százalĂ©ka tervezi a jövõjĂ©t ErdĂ©ly törtĂ©nelmi fõvárosában – derĂĽlt ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) friss felmĂ©rĂ©sĂ©bõl. A diákok többsĂ©ge Magyarországra telepĂĽlne át, kevesebb mint harmaduk Nyugat-EurĂłpában prĂłbálna szerencsĂ©t.

Kolozsvár magyar egyetemistáinak csupán 8 százalĂ©ka akar helyben elhelyezkedni a diploma megszerzĂ©sĂ©t követõen, 39 százalĂ©kuk Magyarországon, 28 százalĂ©kuk hazánktĂłl nyugatra kĂ©pzeli el a jövõjĂ©t – derĂĽl ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) 50 kolozsvári magyar diák bevonásával kĂ©szĂ­tett friss felmĂ©rĂ©sĂ©bõl. Az egyetemisták 22 százalĂ©ka SzĂ©kelyföldön prĂłbálna szerencsĂ©t, 3 százalĂ©k pedig a román fõvárosban keresne munkát.

„A Kolozsváron tanulĂł magyar fiatalok elenyĂ©szõ számban tervezik, hogy helyben maradnak az egyetem elvĂ©gzĂ©se után, miközben fontos cĂ©l volna, hogy a magyar ajkĂş elit – a románnal egyĂĽtt – bekapcsolĂłdjon a helyi gazdaság Ă©s közszfĂ©ra vĂ©rkeringĂ©sĂ©be” – mondja Tombor András, az MCC alapĂ­tĂłja. Hozzáteszi: ahhoz, hogy az elvándorlás egyre sĂşlyosabbá válĂł problĂ©mája kezelhetõ legyen, olyan kĂ©pzĂ©sekre van szĂĽksĂ©g, amelyek azontĂşl, hogy megfelelnek a munkaerõpiac kihĂ­vásainak, kiemelt jelentõsĂ©get tulajdonĂ­tanak a globális gondolkodásnak a helyi akadályok lekĂĽzdĂ©sĂ©ben.
Link

Hozzászólások


#1 | szabir - 2014. április 24. 08:28:00
ami marad azzsido
#2 | postaimre - 2014. április 24. 16:40:25
magyarok a marosvásárhelyi orvosi egyetem vezetésébõl

KĂ©t magyar tudĂłs is visszaadta marosvásárhelyi dĂ­szdoktori cĂ­mĂ©t a Marosvásárhelyi Orvosi Ă©s GyĂłgyszerĂ©szeti Egyetemnek, a magyar oktatĂłk pedig kilĂ©ptek az intĂ©zmĂ©ny vezetĂ©sĂ©bõl. Mindezt tiltakozásul azĂ©rt, mert az egyetem vezetĂ©se “elszabotálta” a magyar nyelvĂ» tanszĂ©kek felállĂ­tását. http://vs.hu/kile...medium=rss
#3 | Detonator - 2014. április 24. 21:38:50
Mindenkinek !

A határon túli "magyar értelmiség" és "politikai elit", egy-két kivételtõl eltekintve szín zsidó, egyébként meg kollaboráns, vagy egyszerûen ügynök. Miért maradnának ott jövõ nélkül. Mióta "rendszerváltás" volt, az összes "erdélyi politikus" sikeresen akadályozta meg, hogy a magyarság valóban összefogjon. A legátlátszóbb trükkökkel darabolták szét azt az egységet ami 1990.-ben még aránylag meg volt ! De már múltkor leírtam, mutasson nekem valaki egyetlen nem zsidó politikai vezetõt az elcsatolt területeken az elmúlt 25 évben ! Nem kell több egyet ! Mi lenne más ott mint itthon, a duma és a hazaárulás az égig ér !

Detonator

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.