Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Veszélyben érzi titkait a hadseregvezetés


JĂłzan Ă­tĂ©lõkĂ©pessĂ©g Ă©s szigorĂş titoktartás nĂ©lkĂĽl nem lehet háborĂşt nyerni – errõl cikkezett a kĂ­nai hadsereg napilapja szerdán, hivatkozva egy, a Központi Katonai Bizottság (KKB) által kiadott, Hszi Csin-ping elnök kĂ©zjegyĂ©vel ellátott dokumentumra.

KĂ­na legfõbb katonai testĂĽlete elĂ©rkezettnek látta az idõt, hogy felhĂ­vja a katonák figyelmĂ©t arra, a jelenlegi „zord Ă©s bonyolult” idõszakban, egy háborĂşs helyzetben nagyon fontos Ă©s szĂĽksĂ©ges a katonai titkok szigorĂş, biztonságos kezelĂ©se.

A hadseregnek fokoznia kell ellenfeleivel kapcsolatos Ă©bersĂ©gĂ©t, tudatosĂ­tani kell a felelõssĂ©gĂ©t – áll a dokumentumban, amely ellenõrzĂ©seket szorgalmaz az iratkezelĂ©s Ă©s egyĂ©b titkos informáciĂłhordozĂłk rendszerĂ©ben, valamint a nyilvánosság elõl elzárt helyszĂ­nekkel, a nem a nagyközönsĂ©g számára rendezett esemĂ©nyek rendezĂ©sĂ©vel kapcsolatos hiányosságok felfedĂ©sĂ©re Ă©s kijavĂ­tására.

Az irat a széles körben használt számítógépes hálózatok, a mobil távközlés és egyéb mûszaki megoldások rejtette veszélyre külön is felhívja a figyelmet, megbízható technikai és adminisztratív védelmet sürget.

Az utĂłbbi idõben több bĂ­rálat is Ă©rte a hadsereg fegyelmi állapotát, „harckĂ©szĂĽltsĂ©gĂ©t”.

A Csiefangcsün Pao (PLA Daily) címû újság a cikkhez fûzött kommentárban azt hangoztatta, hogy a katonai titkok a hadsereg túlélésének és az esetleges ütközetek sikerének alapfeltételei. A szerzõ úgy vélte, nincs ok az optimizmusra, sok helyütt jellemzik a területet hiányosságok.

Mióta Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa kiszivárogtatta, hogy Kína is fontos célpontja volt a titkos amerikai adatgyûjtéseknek, Peking többször kifejezésre juttatta, aggódik információs rendszereinek biztonsága miatt.

Snowden a múlt hónapban szivárogtatta ki, hogy a Shotgiant program révén az NSA sikeresen behatolt a kiterjedt hálózatot mûködtetõ informatikai és távközlés-technológiai órásvállalat, a Huawei szervereibe. A kínai védelmi minisztérium legutóbbi tájékoztatóján erre utalva már elhangzott, hogy Kína fokozza a kiberbiztonságot.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.