Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kis idõre visszatért Csehszlovákia


Koreák, Ciprusok....és persze Csehszlovákia is....ahogy mondám, vagy legendám. Az adóelkerülés elleni közös fellépés, a két ország védelmi tárcáinak együttmûködési lehetõségei és a közúti infrastruktúra fejlesztése volt a fõ téma a szlovák és a cseh kormány közös kihelyezett ülésén, amelyet csütörtökön a szlovákiai Szakolcán (Skalica) tartottak meg.

A szlovák és a cseh kormány mostani együttes ülése már a második ilyen jellegû találkozó volt, az elõzõt még 2012 októberében tartották.

A szakolcai találkozót, amelyen a két kabinet közötti konkrét együttmûködésen kívül az ukrán helyzetrõl, energetikai politikáról és Pozsony júliustól esedékes V4-es elnökségérõl is szó esett, Bohuslav Sobotka cseh és Robert Fico szlovák kormányfõ egyaránt pozitívnak, optimistának és tárgyilagosnak értékelte.
A kormányülés után tartott közös sajtótájékoztatón Robert Fico "kapcsolatleltárnak" nevezte a csütörtöki találkozót. Mint mondta: annak mostani formája Európában szokatlan volt, mivel a kihelyezett ülésen mindkét kormány részérõl gyakorlatilag az összes tárcavezetõ részt vett, s ezt tükrözték a terítékre került témák is.

Fico tájékoztatta cseh partnerét az országa által Ukrajnának nyújtandó segítségrõl, és szó esett Csehország álláspontjáról is az Oroszországgal szemben bevezetendõ esetleges szankciókról. Ez utóbbi részleteirõl a két kormányfõ a sajtótájékoztatón nem beszélt, a Reutersnek azonban Bohuslav Sobotka azt mondta: Csehország és Szlovákia is szkeptikus az esetleges (további) szankciókat illetõen, mivel azoknak "fájdalmas" hatása lehet az európai gazdaságra is. Az esetleges gazdasági szankciókkal kapcsolatban hasonló értelmû utalásokat korábban Robert Fico is tett.

A szlovák kormányfõ a közös sajtótájékoztatón megelégedéssel nyugtázta, hogy Bohuslav Sobotkával a külpolitikai kérdések "abszolút többségében szinte azonos" véleményen voltak.

Kifejtette: mindketten túlzottan ambiciózusnak tartják az Európai Unió klímavédelmi célkitûzéseit, s jó esély van arra, hogy ezen álláspontjukat az unió illetékes fórumain egy egész régió, nem pedig egy-egy ország nézeteként mutassák be. Hozzátette: mindkét ország érdekelt az atomenergia felhasználásában, s azt a nézetet vallják, hogy veszélyeket hordoz magában, ha az unió új politikai kritériumokat próbálna bevezetni az atomenergia felhasználásának terén.

A védelmi miniszterek aláírtak egy, a két ország különleges alakulatai közti együttmûködést megalapozó memorandumot. A védelmi tárcák közötti együttmûködést a jövõben bõvíteni kívánják, összpontosítva a közös légvédelem kialakítására. Ezzel összefüggésben Bohuslav Sobotka a közös légvédelem által elérhetõ megtakarításokat emelte ki. A két szaktárca még az év végéig felméri az együttmûködés elmélyítésének lehetõségeit és elõkészítik a konkrét intézkedéseket.
A két kabinet következõ együttes ülésére 2015 októberében kerülhet sor.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.