Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ukr√°n v√°ls√°g - Eur√≥p√°nak fel kell k√©sz√ľlnie a 'rossz esetre'


Na mi van kispof√°m, de nagy pof√°d lett? Hol volt√°l eddig? Bilib√Ķl kezded kivenni a kis praclidat?
Eur√≥p√°nak fel kell k√©sz√ľlnie a rossz forgat√≥k√∂nyvre Ukrajn√°ban - mondta a lengyel korm√°nyf√Ķ.

Donald Tusk a Lengyelorsz√°g k√∂z√©ps√Ķ r√©sz√©n fekv√Ķ Radomban tett cs√ľt√∂rt√∂ki l√°togat√°sa sor√°n hangs√ļlyozta, hogy „az ember nem csukhatja be a szem√©t, √©s tehet √ļgy, mintha minden rendben lenne".

A lengyel minisztereln√∂k kijelentette: korm√°nya mindent megtett, hogy Lengyelorsz√°g felk√©sz√ľlt legyen „k√ľl√∂nf√©le kritikus fejlem√©nyek" eset√©re. Elmondta, hogy a hat√°r√Ķrs√©g √©s m√°s hat√≥s√°gok h√≥napok √≥ta el√Ķk√©sz√ľleteket tesznek a szomsz√©dos Ukrajn√°b√≥l esetleg √©rkez√Ķ menek√ľlthull√°m fogad√°s√°ra.

„De vajon a vil√°g k√©szen √°ll-e politikailag az agresszi√≥ra vagy az ukr√°n √°llam sz√©tes√©s√©re?" - vetette fel Tusk, majd hozz√°f√Ľzte, hogy Eur√≥p√°nak k√©sz√ľlnie kell.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. Šprilis 25. 09:18:18
Az oroszok hadgyakorlatoznak, az ukránok leállítják az offenzívát

Hadgyakorlat kezd√Ķd√∂tt a D√©lkelet-Ukrajn√°val hat√°ros orosz r√©gi√≥kban, reakci√≥k√©nt az ottani helyzet ki√©lez√Ķd√©s√©re - jelentette be Szergej Sojgu orosz v√©delmi miniszter. Az ukr√°nok k√∂zben le√°ll√≠tott√°k a terrorellenes offenz√≠v√°t.
http://vs.hu/az-o...medium=rss

Elég rosszak Ukrajna kilátásai
Ukrajn√°t ma k√ľlf√∂ldi katonai beavatkoz√°s vagy polg√°rh√°bor√ļ, esetleg mindkett√Ķ egyszerre fenyegeti - v√©lekedett Milos Zeman cseh √°llamf√Ķ cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Pr√°g√°ban, amikor megnyitotta az Eur√≥pai Uni√≥ keleti partners√©gi programja elind√≠t√°s√°nak 5. √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l megrendezett konferenci√°t.
http://www.stop.h...i/1234574/

A korrupció gáncsolhatja el Európát

Sokat tett az Eur√≥pai Uni√≥, hogy saj√°t int√©zm√©nyeiben cs√∂kkentse a korrupci√≥ lehet√Ķs√©g√©t, de a t√ļl komplik√°lt szab√°lyok, a d√∂nt√©shozatal √°tl√°thatatlans√°ga √©s az √ľgyk√∂vet√©s hi√°nyoss√°gai miatt √≠gy is vesz√©lybe ker√ľlhet az EU-int√©zm√©nyek integrit√°sa – √°llap√≠tja meg a Transparency International leg√ļjabb tanulm√°nya. Carl Dolan, a nemzetk√∂zi szervezet br√ľsszeli irod√°j√°nak vezet√Ķje a jelent√©s tanuls√°gait √ļgy foglalta √∂ssze, hogy b√°r abban j√≥ alapok vannak a veszteget√©sek megakad√°lyoz√°s√°ra, ezeket azonban al√°√°ssa a tervek gyenge megval√≥s√≠t√°sa, a politikai akarat hi√°nya √©s a korrupci√≥ellenes programok v√©grehajt√°s√°hoz hi√°nyz√≥ emberi √©s anyagi er√Ķforr√°sok. Dolan szerint √≠gy t√∂bb ter√ľleten is jav√≠tani kellene az √°tl√°that√≥s√°got, ezek k√∂z√ľl a legfontosabb az uni√≥s d√∂nt√©shozatal √©s a lobbiz√°s k√©rd√©se.
http://www.napiga...ikk/11017/

V√©r √©s nemi er√Ķszak: 21 orsz√°gban eldurvult a helyzet

Afganiszt√°nt√≥l a K√∂z√©p-afrikai K√∂zt√°rsas√°gon √©s Mianmaron √°t Sz√≠ri√°ig 21 olyan orsz√°got sorolnak fel egy ENSZ-jelent√©sben, amely a mostani √©s kor√°bbi fegyveres konfliktusokban elk√∂vetett nemi er√Ķszakr√≥l sz√≥l. A r√©szleteket cs√ľt√∂rt√∂k√∂n ismertett√©k New Yorkban.
http://hvg.hu/vil...erosza#rss

Csaba L√°szl√≥: Sz√©ls√Ķs√©ges v√©lem√©ny a gazdas√°gi √∂sszeoml√°s

A magyar gazdas√°gr√≥l optimista k√©pet festett a Magyar Nemzetnek Csaba L√°szl√≥ k√∂zgazd√°sz, aki egy null√°ra leszor√≠tott √°llamh√°ztart√°si hi√°nyt sem tart el√©rhetetlennek a j√∂v√Ķben. Szerinte a jegybanki kamatcs√∂kkent√©sben el√©rt√ľk azt a pontot, ahol √©rdemes meg√°llni.
http://hvg.hu/gaz..._gazda#rss
#2 | Kedvesi - 2014. Šprilis 25. 09:33:03
http://www.hidfo....-ukrajnaba

CSURKIN: MOSZKVA B√ČKEFENNTART√ďKAT K√úLDHET KELET-UKRAJN√ĀBA

Oroszorsz√°g ENSZ nagyk√∂vete, Vitalij Csurkin az √°llami telev√≠zi√≥ban besz√©lve elmondta, ha Kijev nem √°ll√≠tja le a t√ľntet√©sek elleni katonai m√Ľveleteket Kelet-Ukrajn√°ban, Oroszorsz√°g √∂sszeh√≠vja az ENSZ biztons√°gi tan√°cs√°t √©s v√©gs√Ķ esetben katonai er√Ķt fog bevetni a v√©ront√°s megakad√°lyoz√°s√°ra. Csurkin elmondta, hogy Moszkva az ENSZ BT-ben egy√°ltal√°n nincs elszigetelve, az ukr√°n helyzet kapcs√°n beadott nyugati javaslatokat az orsz√°gok t√∂bb mint fele elutas√≠totta. Ezek az orsz√°gok mind a b√©ke fenntart√°s√°ban √©rdekeltek, vagyis megvan az es√©ly r√°, hogy az ENSZ BT megszavazza az orosz b√©kefenntart√≥k bek√ľld√©s√©t Kelet-Ukrajn√°ba.

Csurkin ugyanakkor hangs√ļlyozta; a jelenlegi helyzet√©rt els√Ķsorban az Egyes√ľlt √Āllamok a felel√Ķs. "Az USA v√°lasz√ļthoz √©rkezett. Azt m√°r meg√©rtett√©k, hogy nem uralhatj√°k a vil√°got, de m√©g mindig nem tudnak megtanulni m√°sk√©nt viselkedni. Kellemetlen√ľl √©rzik magukat, ha nem n√°lunk gyeng√©bbekkel, hanem egy m√°sik hatalmi p√≥lussal tal√°lj√°k szembe magukat. Ilyen nagyhatalom p√©ld√°ul K√≠na vagy Oroszorsz√°g."
#3 | Balu - 2014. Šprilis 25. 09:52:57
"De vajon a világ készen áll-e politikailag az agresszióra vagy az ukrán állam szétesésére?"
Tudtommal konkr√©tan a lengyelek "k√©szen √°llnak" √©s m√°r d√∂rzs√∂lgetik is a tenyer√ľket. Azt√°n vagy sz√≥fogad√≥ √©s okos fi√ļk lesznek, vagy szopik√°lnak egyet. Igen nagy hat√°rszakaszuk lesz az Eur√°zsiai Uni√≥val, ami "n√©mely probl√©m√°k √ļjragondol√°s√°t eredm√©nyezheti" - mondhatn√°m a patolo... bocs, a politikusokt√≥l ellesett vir√°gnyelven.

"Sokat tett az Eur√≥pai Uni√≥, hogy saj√°t int√©zm√©nyeiben cs√∂kkentse a korrupci√≥ lehet√Ķs√©g√©t, de"...
m√©g t√∂bbet, hogy √ļjabb rejtett mutyi-mechanizmusok ki√©p√≠t√©se √°ltal m√©g t√∂bb zs√©t ny√ļlhasson le. Az EU tanult a m√ļlt tanuls√°gaib√≥l: az a korrupci√≥, amelyiket f√ľl√∂n lehet cs√≠pni, nem j√≥ korrupci√≥ √©s hi√°nyzik bel√Ķle a korrupci√≥ egyik alapvet√Ķ kulcseleme: a titkoss√°g. A helyzet persze √ļgy is megoldhat√≥ lenne, hogy csin√°lnak egy t√∂rv√©nyt, ami szerint a korrupci√≥ mondjuk 10000 eur√≥ f√∂l√∂tt nem sz√°m√≠t illeg√°lis cselekedetnek, s √≠gy rengeteget lehetne jav√≠tani a statisztik√°kon, mert egy ilyen nagyobb volumen√Ľ suskus becsl√©sek szerint ak√°r 50-80 kisebb suskussal is fel√©r (orvos, "√ľgyint√©z√©s-gyors√≠t√°si elj√°r√°sok";).

Imi b√°tya,
gondolom ez a "hol durvult el a nemi er√Ķszakok sz√°ma" egy el√Ķzetes list√°nak is vehet√Ķ az id√©n megt√°madand√≥ orsz√°gokr√≥l. Afganiszt√°n eset√©n a n√Ķk jogai igen fontosak voltak (egy darabig), sz√≥val elv√°rhat√≥, hogy most is felhaszn√°lj√°k. V√©g√ľlis logikus: ha meg√∂lik a f√©rfiakat, akkor nem lesz, aki meger√Ķszakolja √Ķket. Ha meg a n√Ķket magukat is meg√∂lik, akkor tot√°lis a siker √©s imm√°r teljess√©ggel lehetetlen lesz √Ķket meger√Ķszakolni.
#4 | Detonator - 2014. Šprilis 25. 13:37:50
Kedves Balu !

Ez a Donald Tusk amikor itt j√°rt legnagyobb meglepet√©semre lengyel √°llamf√Ķk√©nt ANGOLUL tartotta meg a besz√©d√©t. Azonnal levontam a konzekvenci√°t, meg h√°t m√°shol mit√Ķl √©s kit√Ķl lenne jobb mint itthon ? Azut√°n, a lengyelekben jelen van egy ( m√°r kor√°bban is t√∂bb helyen √≠rtam ) elk√©peszt√Ķ fanatikus orosz gy√Ľl√∂let, ha kell, ha nem. Fenti hozz√°sz√≥l√°sodra az mer√ľlt fel bennem, hogy ha kit√∂rne a cirkusz, a lengyelek kapn√°nak egy m√°sodik vars√≥i gett√≥l√°zad√°st, de azt nem nagyon tudn√°k t√ļl√©lni ! Magyarul, fel lenn√©nek ( vannak ! ) heccelve, √©s benne lenn√©nek hagyva a szarban.
Ez a v√©lem√©nyem. Lengyelorsz√°gra √ļgy van mindenkinek sz√ľks√©ge, hogy igaz√°b√≥l senkinek nincs r√° sz√ľks√©ge, persze nagy a l√©tsz√°m meg a ter√ľlet, de t√©nylegesen sehol nem vethet√Ķk be .
#5 | postaimre - 2014. Šprilis 25. 14:25:20
Prága védelmi intézkedéseket tervez, ha az oroszok belépnek Ukrajnába

Amennyiben az orosz hadsereg √°tl√©pn√© Ukrajna hat√°rait, Csehorsz√°g meger√Ķs√≠ti saj√°t hat√°rai √©s az orsz√°g strat√©giai fontoss√°g√ļ objektumainak v√©delm√©t - k√∂z√∂lte Petr Pavel, a cseh hadsereg vez√©rkari f√Ķn√∂ke.
http://www.hirado...ukrajnaba/

Nagyon nagy g√°z lenne az EU n√©lk√ľl

P√°r nap m√ļlva lesz t√≠z √©ve, hogy Magyarorsz√°g csatlakozott az Eur√≥pai Uni√≥hoz. Az alkalmat megragadva a hvg.hu k√©rd√Ķ√≠vben √©rdekl√Ķd√∂tt olvas√≥it√≥l, hogyan is l√°tj√°k az elm√ļlt √©vtizedet, beigazol√≥dtak-e az akkori v√°rakoz√°saik. M√≠g a v√°laszad√≥k t√∂bbs√©ge alapvet√Ķen pozit√≠vnak l√°tja haz√°nk uni√≥s tags√°g√°t, addig az eredm√©nyekkel m√°r kev√©sb√© el√©gedettek. Nem meglep√Ķ m√≥don a k√©rd√Ķ√≠vet kit√∂lt√Ķk kisebb r√©sze m√°r k√ľlf√∂ldr√Ķl ikszelgetett.
http://hvg.hu/gaz..._az_EU#rss

Be√ľt√∂tt a v√°ls√°g: szokatlan vesztes√©g az ukr√°n OTP-n√©l

Az ukr√°n v√°ls√°g miatt jelent√Ķs vesztes√©get szenvedett el √©szak-keleti szomsz√©dunkban az OTP. 678,4 milli√≥ hrivnya, vagyis jelenlegi √°rfolyamon sz√°molva k√∂zel 13,4 milli√°rd forint lett a vesztes√©ge az els√Ķ negyed√©vben - k√∂z√∂lte a t√°rsas√°g. √Ātfog√≥, IFRS szerinti sz√°mait a bankcsoport m√°jus 16-√°n k√∂zli.
http://www.portfo...aggregator


Csapást mért Oroszországra az S&P

A befektet√©sre aj√°nlott oszt√°lyzati s√°v legals√≥ szintj√©re min√Ķs√≠tette vissza Oroszorsz√°g devizaad√≥ss√°g√°nak oszt√°lyzat√°t p√©nteken a Standard & Poor's, els√Ķsorban a nagyar√°ny√ļ t√Ķkeki√°raml√°s okozta k√ľls√Ķ finansz√≠roz√°si kock√°zatokkal indokolva a l√©p√©st.
http://profitline...-az-SandP-

Olaszország stabil lett a Fitch-nél

Negat√≠vr√≥l stabilra jav√≠totta Olaszorsz√°g √°llamad√≥ss√°gi hitelbesorol√°s√°nak kil√°t√°s√°t a Fitch Ratings hitelmin√Ķs√≠t√Ķ. Az olasz szuver√©n ad√≥ss√°g besorol√°sa nem v√°ltozott, tov√°bbra is "BBB+" kateg√≥ri√°ban van, h√°rom szinttel a befektet√©sre m√°r nem aj√°nlott kateg√≥ria f√∂l√∂tt
http://www.napiga...ikk/11036/

A vil√°g vagyon√°nak t√∂bb mint a fel√©r√Ķl van most sz√≥

Tal√°n senkit sem kell sokat gy√Ķzk√∂dni ahhoz, hogy hamar bel√°ssa, hogy a nemzetek vagyon√°nak mintegy 60%-a a f√∂ld- √©s ingatlantulajdonhoz k√∂t√Ķdik. Ennek a vagyonnak az √©rt√©kel√©se, √∂sszem√©rhet√Ķs√©ge, √©s hiteles√≠thet√Ķs√©ge egyszerre glob√°lis kih√≠v√°s √©s k√∂z√∂s √©rdek. Erre a probl√©mak√∂rre kerest√ľk a v√°laszokat Ben Eldern√©l FRICS, aki az RICS Global Director of Valuation-je, vagyis az RICS √©rt√©kbecsl√©ssel foglalkoz√≥ √°gazat√°nak nemzetk√∂zi vezet√Ķje.
http://www.portfo...aggregator
#6 | Perje - 2014. Šprilis 25. 21:40:57
F√ľggetlen√≠tette mag√°t K√°rp√°talja?
http://www.youtub...n_JlXZQJhY

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.