Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Akit érdekel, készítettem egy kis összefoglalót Oroszországról az ukrán helyzet kapcsán.


No nem én, hanem egyik olvasóm. Oroszország helyzete az ukrán válság kapcsán
Napoleon, valamint N√©metorsz√°g ellen a II. Vil√°gh√°bor√ļ idej√©n is ugyanazt a taktik√°t alkalmazta Oroszorsz√°g. Visszavonult az √°zsiai ter√ľletekre maga ut√°n felperzselve az √©lelmiszer ut√°np√≥tl√°st, √°ttelep√≠tve az ipart is. Addig mentek az oroszok keletre, am√≠g az ellens√©g az ut√°np√≥tl√°s l√°ncot m√°r nem tudta fenntartani. √Ātengedt√©k a ter√ľletet, csak √©ppen amit √°tengedtek, ott akiknek √°tengedt√©k, azok nem tudtak megk√ľzdeni senkivel √©s semmi√©rt. Kor√°bban a nagy Kr√≠mi h√°bor√ļ a t√∂r√∂k√∂k ellen zajlott, amit Anglia az angolsz√°sz zsid√≥kkal ind√≠tott. Most is t√°madj√°k az oroszokat, akik ism√©t √Āzsia fel√© vonulnak vissza, jelenleg az energiaell√°t√°s kapcs√°n. A t√∂rt√©nelem ism√©tli √∂nmag√°t.

Néhány gondolatot kikerestem, hogy miért nem jár rosszul Oroszország még akkor is, ha a Nyugat most ezt szajkózza:

A Nyugat kivonja az √©rt√©ktelen doll√°rt – ami er√Ķs√≠ti a belgazdas√°got, hiszen a k√ľlf√∂ldi tev√©keny√©g hely√©re belf√∂ldi l√©p, tov√°bb√° er√Ķs√≠ti √Āzsi√°val is a kapcsolatot. (Putyin: k√©sz√ľl egy t√∂rv√©nyjavaslat, ami n√∂veli az orosz gazdas√°g szuverenit√°s√°t √©s f√ľggetlen√≠ti a vil√°gban zajl√≥ esem√©nyekt√Ķl:Link)

A szankci√≥kkal gyeng√ľl az orosz oligarch√°k helyzete (sz√°mos orosz √ľzletember, tiszts√©gvisel√Ķ nyugati sz√°ml√°inak z√°rol√°sa, t√Ķkekivon√°s)

A nyugati lej√°rat√≥ kamp√°ny m√©g jobban √∂sszekov√°csolja az orosz n√©pet; ek√∂zben az orosz kult√ļra √©s trad√≠ci√≥k meg√Ķrz√©s√©re, valamint a nyugati devi√°ns kult√ļra kirekeszt√©sre jelenleg szint√©n t√∂rv√©ny k√©sz√ľl, azzal a c√©llal, hogy a jelenlegi bonyolult k√ľlpolitikai helyzet miatt m√©g egys√©gesebb legyen m√©ly gy√∂kerekkel rendelkezve az orosz nemzet.


Oroszország visszaszerezte a Krímet.

Gyeng√ľl az EU (auton√≥mia, kisebbs√©gi k√©rd√©s). Az Eur√≥pai Tan√°cs hat√°rozat fogadott el most √°prilisban a kisebbs√©gek kollekt√≠v jogair√≥l- 20 √©ve, a kisebbs√©gi nyelvhaszn√°latra vonatkoz√≥ Koppenh√°gai Nyilatkozat √≥ta nem volt hasonl√≥, mely azt√°n kirobbantotta ann√≥ a Jugoszl√°v h√°bor√ļt. (Link)Oroszorsz√°g es√©lyt kapott, hogy megtudja, ki a bar√°tja. Guardian: Putyinnak t√∂bb rajong√≥ja van, mint a Nyugatnak: Sz√≠ria, Ir√°n √©s Venezuela mellett, K√≠na √©s India –az indiai vezetps√©g tapsolt az orosz Kr√≠mi sikernek). Link


Cs√∂kken a nyugati bankrendszer jelenl√©te, valamint befoly√°sa √©s k√ľl√∂n√∂sen N√©metorsz√°g fordult Oroszorsz√°g ellem, a katonai egy√ľttm√Ľk√∂d√©st felf√ľggesztette Oroszorsz√°ggal, kivonul a visa √©s a mastercard .Link


Még néhány érdekes hír:

"Borduzsa a NATO-tagorsz√°g akci√≥i k√∂zt megeml√≠tette a Moszkva ellen bevezetett szankci√≥kat, a NATO-hadihaj√≥k fekete-tengeri jelenl√©t√©t, valamint az ukr√°n sz√©ls√Ķs√©ges nacionalist√°k Oroszorsz√°gba t√∂rt√©n√Ķ besziv√°rg√°s√°t √©s ottani felforgat√≥ tev√©kenys√©g√ľket."

Link


Xinhua: az USA-nak √ļjra kell gondolnia anakronisztikus politik√°j√°t

Link

Xinhua: Obama lehet az az eln√∂k, akit legy√Ķztek az oroszok

Link

Izrael megszakítja a béketárgyalásokat Palesztinával

Link
Moszkva aggódik Szíria miatt

Lavrov: "Izrael √©s a nyugati hatalmak terrorszervezetk√©nt tartj√°k sz√°mon a zsid√≥ √°llam elpuszt√≠t√°s√°ra felesk√ľd√∂tt Ham√°szt. "

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Kedvesi - 2014. Šprilis 26. 17:56:54
http://www.napiga...ikk/11126/

H√©tf√Ķn j√∂hetnek a szankci√≥k Oroszorsz√°g ellen

http://www.napi.h...80484.html

H√°bor√ļs helyzet az orosz-ukr√°n hat√°ron

Hadgyakorlat kezd√Ķd√∂tt a D√©lkelet-Ukrajn√°val hat√°ros orosz r√©gi√≥kban, v√°laszul az ottani helyzet ki√©lez√Ķd√©s√©re - jelentette be Szergej Sojgu orosz v√©delmi miniszter cs√ľt√∂rt√∂k√∂n.

http://www.napi.h...80462.html

√öjra√©p√ľl a "berlini fal" - k√ľsz√∂b√∂n az ukr√°n-orosz h√°bor√ļ

Az oroszok aknaz√°rat √©p√≠tenek ki a Kr√≠m f√©lsziget √©s a sz√°razf√∂ld tal√°lkoz√°s√°n√°l - jelentett√©k ukr√°n forr√°sok. Ek√∂zben hal√°los √°ldozatokkal j√°r√≥ √∂sszecsap√°sok voltak az ukr√°n hadsereg √©s orosz szeparatist√°k k√∂z√∂tt, amire Moszkva √ļjabb fenyeget√©sekkel reag√°lt.

http://www.napi.h...80512.html

Kétszáz orosz harckocsit vezényeltek az ukrán határra

http://www.napi.h...80507.html

A csehek m√°r az ukr√°n-orosz h√°bor√ļra k√©sz√ľlnek

Amennyiben az orosz hadsereg √°tl√©pn√© Ukrajna hat√°rait, Csehorsz√°g meger√Ķs√≠ti saj√°t hat√°rai √©s az orsz√°g strat√©giai fontoss√°g√ļ objektumainak v√©delm√©t - k√∂z√∂lte Petr Pavel, a cseh hadsereg vez√©rkari f√Ķn√∂ke.

http://www.napi.h...80542.html

Obama megmentené a fuldokló Putyint

http://www.napi.h...80496.html

Hodorkovszkij: Putyint a bossz√ļv√°gy vez√©rli

A bossz√ļv√°gy vez√©rli Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k√∂t Ukrajn√°val kapcsolatos politik√°ja alak√≠t√°s√°ban Mihail Hodorkovszkij szerint.
#2 | Vizilo - 2014. Šprilis 26. 18:19:57
Gondolom Syria kudarca csinalt rövidzarlatot cioneknal meg szivatja öket az " Orosz Car " finomann nöiesenn!!s_*_kacs_*_kac!
#3 | von Dorlatosch - 2014. Šprilis 26. 19:29:04
A sz√≠nj√°t√©k zajlik. Oba-maki √©s Raz-putyin megegyeztek el√Ķre. Az Unio felsz√°mol√°sra ker√ľl. A felh√≠zott vadhajt√°sokat lev√°gj√°k. Putyin biztos√≠tja a p√°vi√°n segg√©t, am√≠g az belehajszolja az Uni√≥t a szankci√≥kba. √öjb√≥l 2 p√≥lus alakul. K√≠na nem sz√°m√≠t, mert ha az USA bukik, bukik K√≠na is, √≠gy nincs felvev√Ķpiaca az orosznak.
#4 | keepfargo - 2014. Šprilis 26. 21:25:02
Ham√°aszt a Ham√°sz-t eml√≠tett√©k meg terrorszervezetk√©nt, n√©zzenek m√°¬īegy kicsit l√∂r√ľl ottan, van ott nagyobb terrorszervezet is - eg√©szen a k√∂zelben. (Ham√° √ļgyis ott vagytok - mint mindenhol, ahol nem k√©ne...)
#5 | mindannyiunknak - 2014. Šprilis 27. 11:29:37
Kompromisszumos d√∂nt√©st hozott kedden a h√°gai sz√©khely√Ľ Nemzetk√∂zi B√≠r√≥s√°g (ICJ) a fekete-tengeri K√≠gy√≥-sziget sz√©nhidrog√©nekben gazdag kontinent√°lis talapzat√°nak Rom√°nia √©s Ukrajna k√∂z√∂tti megoszt√°sa √ľgy√©ben.


A k√©t orsz√°g kiakn√°z√°si jogosults√°g√°nak v√°laszt√≥vonal√°t √ļgy h√ļzta meg a b√≠r√≥s√°g, hogy Rom√°nia az √°ltala ig√©nyelt tengeri ter√ľlet nagyobb r√©sz√©t – sz√°m√≠t√°sok szerint 79 sz√°zal√©k√°t megkapta.

A jogvita r√©szben ak√∂r√ľl forgott, hogy az ukr√°n sz√°razf√∂ldt√Ķl 45 kilom√©terre tal√°lhat√≥, kicsinyke K√≠gy√≥-szigetet figyelembe kell-e venni ukr√°n szigetk√©nt az ukr√°n parti vizek, illetve ukr√°n gazdas√°gi √∂vezet meghat√°roz√°sakor. A sziget folyamatos, √©letvitelszer√Ľ emberi ott-tart√≥zkod√°sra eredetileg alkalmatlan, de ukr√°n katonai √©s tudom√°nyos kutat√≥i szem√©lyzet – csal√°ddal egy√ľtt – hosszabb-r√∂videbb v√°lt√°sokban √°lland√≥ jelleggel tart√≥zkodik ott.

Kor√°bbi ter√ľleti vit√°kn√°l m√°r felmer√ľlt hasonl√≥ jelleg√Ľ probl√©ma, amelynek az a jogi gy√∂kere, hogy egy √°llamot a sz√°razf√∂ldi tengerpartja ment√©n – a saj√°t fels√©gter√ľletnek sz√°m√≠t√≥, 12 m√©rf√∂ldig terjed√Ķ parti vizeken t√ļl – 200 m√©rf√∂ldes gazdas√°gi √∂vezet hat√°rol, √°m a szigetek eset√©ben k√©rd√©sk√©nt vet√Ķdhet fel, hogy annak partja k√∂r√ľl szint√©n ki kell-e m√©rni ezt az √∂vezetet. Ha minden egyes lakatlan tengeri szirt k√∂r√ľl ezt az elvet √©rv√©nyes√≠ten√©k, akkor adott esetben egy orsz√°g m√©lt√°nytalanul nagy r√©szt „kanyar√≠thatna ki” mag√°nak a ny√≠lt tengerb√Ķl.

A k√©t f√©l √°ltal javasolt gazdas√°gi √∂vezeti hat√°rvonal mintegy 12 ezer n√©gyzetkilom√©teres tengeri ter√ľlet vonatkoz√°s√°ban t√©rt el egym√°st√≥l. E ter√ľleten bizonyos sz√°m√≠t√°sok szerint 100 milli√°rd k√∂bm√©ter f√∂ldg√°z √©s 10 milli√≥ tonna nyersolaj rejt√Ķzik a tengerfen√©k alatt.

A 15 b√≠r√≥b√≥l √°ll√≥ test√ľlet egy √∂t √©vvel ezel√Ķtt kezd√Ķd√∂tt jogvit√°r√≥l mondott most v√©gleges √≠t√©letet, amely ellen nincs helye fellebbez√©snek. A d√∂nt√©st teljes egyhang√ļs√°ggal, ellenv√©lem√©ny √©s fenntart√°sok n√©lk√ľl hozt√°k meg. A d√∂nt√©s logik√°ja az, hogy a K√≠gy√≥-sziget k√∂r√ľl megh√ļzt√°k ugyan a parti vizek 12 m√©rf√∂ldes hat√°rvonal√°t, √°m azon t√ļl az ukr√°nok nem kaptak a K√≠gy√≥-sziget k√∂r√ľl 200 m√©rf√∂ldes gazdas√°gi √∂vezetet, hanem a Fekete-tenger vitatott szakasz√°t annak ar√°ny√°ban osztott√°k el a k√©t √°llam k√∂z√∂tt, hogy Rom√°nia tengerpartja 248, Ukrajn√°√© pedig 705 kilom√©ter hossz√ļs√°g√ļ.

Becsl√©sek szerint a szigeten mintegy 100 milli√°rd k√∂bm√©ter f√∂ldg√°z √©s t√≠zmilli√≥ tonna olaj v√°r kiakn√°z√°sra. A Duna-delt√°val szemben fekv√Ķ sziget 1948 el√Ķtt Rom√°ni√°hoz tartozott, ut√°na pedig a Szovjetuni√≥hoz ker√ľlt. Ukrajna mint az egykori nagyhatalom ut√≥d√°llama mag√°√©nak tekinti e kis ter√ľletet, fennhat√≥s√°g√°t Rom√°nia nem is vitatja, de szerinte a sziget val√≥j√°ban lakatlan, s ez√©rt m√°sk√©pp kell megh√ļzni az √∂vezethat√°rokat. Rom√°nia 2004-ben k√©rte fel a h√°gai b√≠r√°kat, hogy d√∂nts√©k el a ter√ľleti vit√°t.

K√©t √©ve az ukr√°n parlament d√∂nt√©st hozott egy telep√ľl√©s l√©trehoz√°s√°r√≥l a K√≠gy√≥-szigeten, de Bukarest szerint a 17 hekt√°ros, szikl√°s kis f√∂lddarabon l√©tes√≠tett „Patyomkin-faluban” nincs igazi √©let, mind√∂ssze sz√°z ember lakik itt, f√Ķk√©nt hat√°r√Ķr√∂k.

A hazai politikusok a rom√°n diplom√°cia siker√©nek k√∂nyvelik el a Nemzetk√∂zi B√≠r√≥s√°g d√∂nt√©s√©t sziget-√ľgyben. Traian B√£sescu gyulai l√°togat√°sa alkalm√°val nyilatkozott a sajt√≥nak. Rom√°nia eln√∂ke √ľdv√∂z√∂lte a H√°g√°ban sz√ľletett d√∂nt√©st azt ecsetelve, milyen fontos az orsz√°g sz√°m√°ra, hogy az ig√©nyelt ter√ľlet k√∂zel 80 sz√°zal√©ka f√∂l√∂tt rendelkezhet.

Adrian N√£stase, akinek minisztereln√∂ks√©ge idej√©n ind√≠tott√°k a pert, szint√©n el√©gedetten nyugt√°zta a sz√ľletett √≠t√©letet. √ögy v√©lekedett: ez egy kicsit az √Ķ sikere is. Arra h√≠vta fel a figyelmet: a K√≠gy√≥-szigeteken tal√°lhat√≥ f√∂ldg√°z √©s olaj fontos tartal√©kot jelent Rom√°nia sz√°m√°ra, ami cs√∂kkentheti az orsz√°g kiszolg√°ltatotts√°g√°t. Cristian Diaconescu szoci√°ldemokrata k√ľl√ľgyminiszter szerint ezzel a d√∂nt√©ssel nem csak az imm√°r √∂t √©ve h√ļz√≥d√≥ per, hanem a 42 √©ve tart√≥ vita z√°rul le, a k√©t szomsz√©dos orsz√°g, Rom√°nia √©s Ukrajna v√©gre leveheti a napirendr√Ķl ezt a t√©m√°t. El√Ķdje, Adrian Cioroianu volt liber√°lis k√ľl√ľgyminiszter azonban figyelmeztet: b√°rmennyire is nagy siker ez Bukarest sz√°m√°ra, j√≥ lenne visszafogottan nyilatkozni, vesz√©lyes lenne az euforikus pillanat hat√°sa alatt olyan kijelent√©seket tenni, amelyek ki√©lezhetik a k√©t orsz√°g k√∂z√∂tti am√ļgy is fesz√ľlt viszonyt.

Az √ľggyel kapcsolatosan nyilatkozott Mark√≥ B√©la sz√∂vets√©gi eln√∂k is. Az RMDSZ √ľdv√∂zli a H√°gai Nemzetk√∂zi B√≠r√≥s√°g d√∂nt√©s√©t, ami gyakorlatilag Rom√°ni√°nak ad igazat a K√≠gy√≥k Sziget√©vel kapcsolatosan Ukrajn√°val szemben, ugyanakkor rem√©ny√©t fejezi ki, hogy ez√°ltal megold√≥dik egy el√©g k√©nyes k√©rd√©s, mondta.

http://www.szabad...m/id/20881
#6 | Perje - 2014. Šprilis 27. 16:46:45
Rom√°nia √©s k√©sz√ľl a Fekete tengeri Nato hadgyakorlatra. M√°r vonul a helysz√≠nre a f√∂ld-leveg√Ķ rak√©t√°ival egy√©b min√≠ci√≥ival. A gyakorlatnak "h√°la", az √©szak atlanti hader√Ķ is becuccolhat az orosz hat√°r k√∂zel√©be.
http://www.pravda...romania-0/
K√∂zben Izrael az amerikai Nevada sivatagban vesz r√©szt l√©gi gyakorlaton a britekkel √©s egy√©b orsz√°gokkal egy√ľtt.
K√©sz√ľl is szinte mindenki a vil√°gb√©k√°j√°ra, csak az egyik oldal felk√©sz√ľl√©s√©r√Ķl nem √≠r a hazai sajt√≥. Tal√°n majd holnap.

Az amerikai aleln√∂k telefonon egyeztetett a cseh √©s a magyar korm√°nyf√Ķvel.
Ennyi err√Ķl a sz√Ľkszav√ļ magyar k√∂zlem√©ny, amelyb√Ķl az √©gvil√°gon nem tud meg senki semmit.:
http://www.korman...-telefonon
.
Nek√ľnk a " l√©gi t√°mogat√°sban" lesz a k√∂telez√Ķ feladatunk, erre k√∂lt√ľnk √ļjabb hatalmas √∂sszegeket.
http://www.korman...-a-kormany
Nem v√©letlen√ľl n√©zt√©k ki maguknak P√°p√°t kor√°bban.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.